LNB για HDTV

Νομίζω πάντως ότι υπάρχει σοβαρός λόγος που αναγκάστηκε ο συγκεκριμένος να κάνει αυτές τις πατέντες. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα μοτέρ τύπου HH ( Diseqc 1.2 ) ή τις εγκαταστάσεις με polar mount και actuator, το μοτέρ που χρησιμοποιεί δίνει μόνο οριζόντια και κάθετη κίνηση (Az El), χωρίς να δίνει αυτόματα και την απαραίτητη κλίση στο LNB όπως κάνουν τα άλλα μοτέρ (ασχέτως ότι κάποιες φορές είναι απαραίτητη η διόρθωση και σε αυτά, πχ στους Astra στις 19.2). Οπότε αν δεν έκανε αυτή την πατέντα θα είχε πολύ σοβαρές απώλειες (όπως και παρεμβολές στις πολώσεις) σε όλους τους δορυφόρους (εκτός ίσως από το κέντρο του τόξου του).

Re: Απάντηση: Re: LNB για HDTV

Ααα, μη τα δείχνεις αυτά και τύχει να τα δουν τίποτα graffiti freaks και τους μπουν... ιδέες!

Αυτό που μένει να δούμε, είναι και κανένα CD κρεμασμένο κάτω από το LNB για να διώχνει τα περιστέρια!

Πάντως εγώ το πήρα απόφαση!
Θα πάω να κολλήσω κανένα αυτοκόλλητο "HD" στο πλάι του LNB μου κι άλλο ένα πίσω από το πιάτο μου! Είμαι σίγουρος ότι έτσι θα αυξήσω την ποιότητα λήψης στα ψηφιακά κανάλια!

Αλλος το εκανε και επαγγελμα: http://www.satdesign.de/html/motivkollektion.html -bye-

Χρήστο...βλέπω καλά στην φωτό; Γιατι μου φαινεται ότι ο μαγκας έχει καποια πατέντα ΚΑΙ για περιστροφή του LNB! Υπάρχει κάποια τέτοια ετοιμη πατέντα; (Πέρα απο πλήρη περιστροφή του πιάτου μαζι με το lnb που ειδα στην γερμανική egis, πανάκριβη εννοείται!)

Ναι πολυ καλα βλεπεις Φιλιππε. Αλλα το συγκεκριμενο ειναι της ελβετικης εταιριας Reisat: http://www.reisat.ch/b_polarizer.htm
Το ειχε παρουσιασει και ο Dr.Dish το 2005. Ακριβο αλλα αποδοτικο και αριστης κατασκευης.

Καποιος ειχε φτιαξει μια πετυχημενη αντιγραφη αυτουνου αλλα δεν βρησκω τωρα το link.

Polarizer mit Schrittmotor
zur Einstellung der Kreutzpolarität bei
Drehanlagen 180° Drehbereich
Flansch-Anschlüsse C120 & W75
58.--
Motor-Polarizer für Dreh-Antennen
Will man eine Parabolantenne auf andere Satelliten derehen, so stimmt die
Dipolstellung H / V des LNB's mit dem Satelliten nicht mehr überein. Es muss der
LNB für jeden Satelliten neu justiert werden, wenn die andere Empfangsebene
nicht das Nutz-Paket stören soll ( genannt Kreutz-Polarisation). Der RT-467 dreht
Ihnen den LNC um bis zu 180 °. Mit dem Receiver RV-690 können Sie den RT-467
steuern und dessen Position für jeden Satelliten einzeln abprogrammieren.
Wir führen auch eine professieonelle Polarizer & LNB-Steuerung im 19 ° Rack.
850.--

Περιστροφέας για C-120 feedhorn ...μόνο 850 ευρώ! το RT-467..
To RT 423 που κάνει...μόνο 250 ευρώ και γραφει και για prime focus τι ακριβώς είναι; Νιχτ φερστεεν ντιπ!
Εγω πάντως έχω ανακαλύψει την...χειροκίνητη λύση, όπου πηγαίνω στο πιάτο και περιστρέφω λίγο το lnb που το έχω αρκετά σφιχτο ώστε να καθυεται στην θέση του αλλά και ταυτόχρονα να μπορεί να περιστραφεί χωρίς δυσκολία με το χερι!
Επίσης το πιατάκι 4.5 μετρων το έχουν στα 39.900 μόνο, το τρίμετρο...8990 αλλά για το 6.4 πρεπει να τηλεφωνήσεις! Ρε είναι πανάκριβοι οι Γερμανοί!

Μαλιστα, αρα θελουμε 850 ευρώ για την περιστροφή και αλλα 250 ευρώ για να προστατέψουμε την επένδυση!
Γραφει και για καποιο δεκτη που θα κανει την περιστροφή, αλλά υποθέτω ότι θα κάνουν και οι δικοί μου οι παλιοί, εφόσον κινούν πολαρότορες...
Μηπως να εψαχνα για τροπο μετατροπής του μηχανικού πολαρότορα μπάντας ku σε περιστροφέα universal lnb?

Nix verstehen, Ausländer ε ? :fahne90:

Ελβετοι Φιλιππε, οχι Γερμανοι. Αυτοι στον κοσμο τους ζουνε. Οι τιμες γενικα ειναι πιο ανεβασμενες αν και εχουν μονο 7% ΦΠΑ, περιεργο δεν ειναι ? Αλλα αυτοι μου φαινεται ειναι για... στρατοδικιο !! Οι Precision ανοικουν αναμφισβητητα στις καλυτερες κεραιες αγγλικης παραγωγης απ οτι διαβαζω αλλα παρολου που στην Ελβετια απειροελαχιστοι εχουν την δυνατοτητα να στησουν κατι μεγαλυτερο απο 1.2μ δεν δικαιολογουνται τετοιες τιμες. Ακου 298 η Τ90, παν καλα ? Και νομιζα οτι ειναι CHF, αλλα δεν..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LNB για HDTV

Αλλος το εκανε και επαγγελμα: http://www.satdesign.de/html/motivkollektion.html -bye-
Καλά έχω μείνει άφωνος με την καλλιτεχνική άποψη! Πραγματικά όμως!
Πολλά από αυτά που παρουσιάζει εκεί, μου άρεσαν πάρα πολύ!
Και σαν ιδέα τελικά δεν είναι καθόλου άσχημη.

Το κακό με το site είναι ότι είναι σε άγνωστη για εμένα γλώσσα!
Ήθελα να μάθω δηλαδή:
α). Το αν είναι βαμμένα τα πιάτα ή τα σχέδια μπαίνουν με κάποιο είδος αυτοκόλλητου.
β). Αν είναι κάποια "ειδική" μπογιά ή αυτοκόλλητο, ώστε να μην έχει αρνητική επίδραση στην απόδοση της αντανακλαστικότητας του πιάτου στο σήμα.

Αυτό που φαντάζομαι πάντως ότι μπορεί να είναι κάπως πρόβλημα, είναι ότι με το να μειώνεις ή και να εξαλείφεις το λευκό χρώμα από το πιάτο, όσο να 'ναι, το κάνεις περισσότερο ευαίσθητο στις "αντιδράσεις" του με τον ήλιο, πράγμα που σε χώρες σαν την Ελλάδα (με τόσο έντονο ήλιο για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα) ίσως είναι αρκετά σημαντικό ειδικά στα μεγάλης επιφάνειας πιάτα.

Sorry για την καθυστερηση..

Τα FAQ δεινουν τις απαντησεις στις ερωτησεις σου αλλα διστυχως μονο στα γερμανικα.

http://www.satdesign.de/html/empfangsverlust_.html
Απωλειες δεν υπαρχουν. Εχουν γινει μετρησεις απο ειδικο μαστορα.

http://www.satdesign.de/html/garantie.html
2 χρονια εγγυηση δεινουν για την κεραια (μαλλον μονο δικες τους 35-100εκ φτιαχνουν) σε υλικα και χρωματα. Δεν αναφερει υπο ποιες συνθηκες φωτισμου εχουν δοκιμαστει. Η φωτεινοτητα της Ελλαδος ειναι κλασεις ανωτερη απ της Γερμανιας.

Στο http://www.satdesign.de/html/in_den_medien.html εχει και ενα Video που δειχνει την αφεντικινα διπλωματουχα Designer. Αναφερει πως το μυστικο της δουλειας ειναι πως το αυτοκολλητο περνιεται πανω απ τον ανακλαστηρα χωρις να αφηνει φουσκαλες.

Σαν ιδεα πολυ καλη αλλα οπως ειπες στην Ελλαδα ξεθωριαζουν πολυ γρηγορα τα χρωματα, εδω Ιουλη εχουμε και θυμιζει Νοεμβρη Ελλαδος αυτες τις μερες με σαφως λιγοτερη φωτεινοτητα. Επειτα ποιος ξερει αν η μεθοδος που περνα τα αυτοκολλητα κανει και για μεγαλυτερους ανακλαστηρες. 100εκ ειναι λιγα σε πολλες περιπτωσεις, ακομα κι εδω Γερμανια.

Η αναφορά που περιλαμβάνεται στις προδιαγραφές κάποιων LNB και αφορά το γεγονός ότι είναι ιδανικά για δύσκολες λείψεις ή περιοχές είναι πραγματικό ή αποτελεί μέρος παραπλανητική διαφήμισης;

Αν μπορούσα να απαντήσω φίλε το ερώτημα δεν θα ρωτούσα. Αλλά θα ήταν παράξενο κάποιος κατασκευαστής να δίνει σημασία σε ένα χαρακτηριστικό ενός υλικού π.χ. την αποτελεσματικότητα του σε δύσκολες λείψεις και κάποιος άλλος σε ένα άλλο όπως π.χ. στη ανθεκτικότητα του σε δύσκολες καιρικές συνθήκες ή π.χ. στο μέγεθος του;