LNBμαχίες: The winner is...

Re: LNBομαχίες:The winner is...Inverto Black Ultra

Καλησπέρα, και χρόνια Πολλά σε όλους. Μια ερώτηση off topic. Ποια είναι η διαφορά του Quattro lnb με το Quad lnb;

Εντάξει, το βρήκα… Μάλλον αυτό που χρειάζομαι είναι Quad Lnb…

http://en.wikipedia.org/wiki/Low-noise_block_converter#Quattro_LNBs

Although a quattro LNB typically looks similar to a quad LNB, it cannot (sensibly) be connected to receivers directly. Note again the difference between a quad and a quattro LNB: A quad LNB can drive four tuners directly, with each output providing signals from the entire Ku-band. A quattro LNB is for connection to a multiswitch in a shared dish distribution system and each output provides only a quarter of the Ku-band signals.

Last edited:

Πήρα και εγώ ένα inverto black ultra quad. Δεν είναι κακό, αλλά δε κάνει για κινητό πιάτο. Ο λόγος είναι πως χάνει αρκετά σε ποιότητα σήματος όταν το skew δεν είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο. Είναι γνωστό πως οι Astra έχουν pre-skew περίπου 7 μοιρών, έτσι αν τοποθετείς σωστά το LNB (skew 0 σε κινητό πιάτο), στους Astra έχεις λάθος skew κατά 7 μοίρες. Και αυτές οι 7 μοίρες απόκλιση, στο Invacom quad που είχα πριν δημιουργούν μία μικρή απώλεια, στο inverto black ultra φτάνουν σε πλήρη απώλεια κάποιων οριακών λήψεων.

Επίσης, ενώ σε δυνατά ή μέτριας ισχύος σήματα φαίνεται να φέρνει λίγο πιο δυνατό σήμα σε σχέση με το Invacom, σε οριακές λήψεις όπου το Invacom κατέβαζε κανάλι με πολύ BER και σπασίματα, το Inverto Black Ultra δε καταφέρνει να κατεβάσει τίποτα (πχ το Luxe HD στην Fixed του Eurobird 28,5 που το απόγευμα κατεβαίνει με σπασιματάκια στο invacom, στο Inverto δε κατέβηκε καθόλου).

Όσες δε προβληματικές συχνότητες έχω αναφέρει κατά καιρούς (μία στον Hispasat και μία στις 7W) και δε λαμβάνονταν με το Invacom. δε λαμβάνονται και με το Inverto. Άρα πρόκειται για εξωτερική παρεμβολή και το Inverto δεν είναι παραπάνω θωρακισμένο από το Invacom.

Θα το δοκιμάσω λίγες μέρες ακόμα αλλά σαν πρώτη εντύπωση, είναι χειρότερο από το Invacom αφού δε βελτιώνει καμία οριακή λήψη. Βελτιώνει μέτριες ή ισχυρές λήψεις αλλά αυτό είναι αδιάφορο.

συμφωνω σε αυτα που γραφεις . χρησιμοποιώ ενα inverto black ultra quad σε ενα πιατο 65 cm που βλεπει hotbird , επειδη ειναι σχετικα μεγαλη η αποσταση των καλωδιων ( ~45 μ ) εχει σημαντική βελτιωση το σημα , σε ισχύ και λιγο σε ακριβεια . μερικα προβληματα ειχα σε ενα μαιμου 800 γιατι το συγκεκριμενο lnb χρειαζεται αρκετο ρευμα για να λειτουργησει ( ~ 150 mA ) ειδικα σε συνδυασμο με diseqc ειχα αρκετα tune failed . το ειχα δοκιμασει στο κινητο tecatel 125 και δεν ειχα καλυτερα αποτελεσματα σε δυσκολες ληψεις , σε σχεση με το mti white line high gain που εχω τωρα αλλα και με το sharp που ειχα πριν .

Απάντηση: Re: LNBομαχίες:The winner is...Inverto Black Ultra

Πήρα και εγώ ένα inverto black ultra quad. Δεν είναι κακό, αλλά δε κάνει για κινητό πιάτο. Ο λόγος είναι πως χάνει αρκετά σε ποιότητα σήματος όταν το skew δεν είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο. Είναι γνωστό πως οι Astra έχουν pre-skew περίπου 7 μοιρών, έτσι αν τοποθετείς σωστά το LNB (skew 0 σε κινητό πιάτο), στους Astra έχεις λάθος skew κατά 7 μοίρες. Και αυτές οι 7 μοίρες απόκλιση, στο Invacom quad που είχα πριν δημιουργούν μία μικρή απώλεια, στο inverto black ultra φτάνουν σε πλήρη απώλεια κάποιων οριακών λήψεων.

Επίσης, ενώ σε δυνατά ή μέτριας ισχύος σήματα φαίνεται να φέρνει λίγο πιο δυνατό σήμα σε σχέση με το Invacom, σε οριακές λήψεις όπου το Invacom κατέβαζε κανάλι με πολύ BER και σπασίματα, το Inverto Black Ultra δε καταφέρνει να κατεβάσει τίποτα (πχ το Luxe HD στην Fixed του Eurobird 28,5 που το απόγευμα κατεβαίνει με σπασιματάκια στο invacom, στο Inverto δε κατέβηκε καθόλου).

Όσες δε προβληματικές συχνότητες έχω αναφέρει κατά καιρούς (μία στον Hispasat και μία στις 7W) και δε λαμβάνονταν με το Invacom. δε λαμβάνονται και με το Inverto. Άρα πρόκειται για εξωτερική παρεμβολή και το Inverto δεν είναι παραπάνω θωρακισμένο από το Invacom.

Θα το δοκιμάσω λίγες μέρες ακόμα αλλά σαν πρώτη εντύπωση, είναι χειρότερο από το Invacom αφού δε βελτιώνει καμία οριακή λήψη. Βελτιώνει μέτριες ή ισχυρές λήψεις αλλά αυτό είναι αδιάφορο.
Για τον Astra δεν ξέρω μπορεί να ισχύει αυτό ,εγώ έχω άλλη κεραία σταθερή για τον δορυφόρο αυτόν,στο υπόλοιπο τόξο σε μένα το Inverto έχει την καλύτερη απόδοση.

Σε τι κεραία το δοκίμασες,μπορεί να μην ταίριαξε με την κεραία σου;

Σε wave Κωνσταντίνε..

And the winner is ... Invacom Quad (σε Gibertini OP120).

Δοκιμάστηκαν τα Inverto Black Ultra Quad και το Invacom Quad σε οριακές λήψεις με πιάτο Gibertini OP120. Λήψεις από την fixed του Eurobird στις 28,5 αλλά και λήψεις από Nilesat και Badr.

Σε όλες το Invacom έδωσε καλύτερα αποτελέσματα από το Inverto. Αυτό που διαπίστωσα όμως ήταν ότι το Inverto απέδιδε το μέγιστο όταν ήταν τοποθετημένο όσο πιο μακριά από το πιάτο γινόταν. Αυτό με έβαλε σε υποψίες, και έτσι κάνοντας μία πατέντα το τοποθέτησα ακόμα πιο πίσω απ' ότι επιτρέπει η βάση τοποθέτησης του LNB. Αποτέλεσμα ήταν να ανέβουν κι άλλο οι επιδόσεις και να προσεγγίσουν αυτές του Invacom.

Συμπέρασμα: το Inverto Black Ultra Quad δε ταιριάζει με το Gibertini OP120 αφού για μέγιστη απόδοση πρέπει να τοποθετηθεί λίγο πιο μακριά (5 ως 7 χιλιοστά) απ' όσο επιτρέπει η βάση στήριξης του LNB.

Επόμενη δοκιμή σε Wave Frontier T90.

Απάντηση: LNBομαχίες:The winner is...Inverto Black Ultra

σε μενα στο ΜΑΒΟ (κινητο) μου εδωσε καλυτερο σημα σε συχνοτητες (feeds) σε 12,5w κ.α αλλα εχασα συχνοτητες σε παρα πολλους αλλους δορυφορους.
οταν ειδα οτι εχω καλυτερο σημα στα feeds χαρηκα αλλα τωρα με την προσφορα που μου εκανε η NOVA (εχω τα feeds σε δευτερη μοιρα) βλεπω να γυριζω ξανα στο maximum digiality. φθηνο και καλο κατ εμε...

Απάντηση: LNBομαχίες:The winner is...Inverto Black Ultra

Γιώργο έχεις το mabo 1,25x140;
Το είχα και εγώ σε κινητό πιο παλιά.

Ποια προσφορά σου έκανε η NOVA;

Καλημέρα παιδιά,

Χθες είχα στα χέρια μου για δοκιμή τα εξείς universal single lnb:

Maximum SF-11 ~ 8
Maximum Single Rod lnb (L090) ~ 13
Inverto Black Ultra Single (L900) ~ 20

Ήθελα να τα δοκιμάσω για ένα φίλο που ήθελε να πιάσει HellasSat 39 μοίρες με πιάτο 80x85 της Tecatel.

Πεδιόμετρο έχω το Horizon V3+

Ενδεικτικά να πω ότι έπιασα την 12524 Horizontal με την κάτω γραμμή που δείχνει μέτρηση επί % τα παρακάτω:

Maximum SF-11 -> 87%
Maximum Single Rod lnb (L090) -> 97%
Inverto Black Ultra Single (L900) -> 96-97%

To inverto το είχα ξαναδοκιμάσει παλιότερα και θυμάμαι ότι είχε καλύτερο σήμα σε σχέση με ένα απλό lnb, αλλά είναι αρκετά πιο ακριβό.

Αυτό που μου άρεσε ήταν το λεπτό της Maximum που από τη μια μου έφερε το ίδιο σήμα με το inverto και από την άλλη είναι πολύ λεπτό και βολεύει σε ορισμένες περιπτώσεις παράκεντρης λήψης + ότι είναι σε καλή τιμή.

Ήθελα να ρωτήσω αν η υψηλή ευαισθησία αποτελεί μόνο θετικό στοιχείο στα lnb ή αν υπάρχουν περιπτώσεις που είναι αρντηικό.

Ευχαριστώ.

Φαντάζομαι εννοείς το Maximum XO-R11. Πάρα πολύ καλό, ιδανικό για κοντινές παράπλευρες λήψεις. Με αυτό λαμβάνω τις 26E (με κέντρο τις 23,5). Πριν είχα το, κατ' εμέ, άχρηστο inverto multiconnect που ακόμη και σε νέφωση κατέβαζε "ρολά".

greekgreek εγώ το πήρα από την εταιρεία που δουλεύω.

Γιατί ρωτάς όμως, είναι τόσο καλό?
Δεν το ξέρω το lnb ,μου κινήθηκε η περιέργια από αυτά που γράφεις.

Πριν είχα το, κατ' εμέ, άχρηστο inverto multiconnect που ακόμη και σε νέφωση κατέβαζε "ρολά".
Το inverto multiconnect και εμένα δεν μου άρεσε.
Το μόνο καλό είναι ότι έχει πολύ λεπτή χοάνη ,αν έχει ελάχιστο ψώρο μπορεί να χωρέσει.

Στα στενού λαιμού που έχω και δοκίμασα (Sharp BS1R9EL100A,Inverto Multiconnect ,Megasat Multifeed ) καλύτερο ήταν το Megasat Multifeed.

Re: Απάντηση: Re: LNBομαχίες:The winner is...Inverto Black Ultra

Φαντάζομαι εννοείς το Maximum XO-R11. Πάρα πολύ καλό, ιδανικό για κοντινές παράπλευρες λήψεις. Με αυτό λαμβάνω τις 26E (με κέντρο τις 23,5). Πριν είχα το, κατ' εμέ, άχρηστο inverto multiconnect που ακόμη και σε νέφωση κατέβαζε "ρολά".

Ναι μπράβο αυτό δοκίμασα το Maximum XO-R11, αλλά δε θυμόμουν τον κωδικό του.

Το πήρα γιατί ήθελα να πιάσω Turksat 42 & HellasSat 39 και με Maximum SF-11 δε γινόταν επειδή είναι πολύ κοντά, ενώ με αυτό το λεπτό πήρα πολύ καλό σήμα και από τους δύο δορυφόρους.