Για τον Astra δεν ξέρω μπορεί να ισχύει αυτό ,εγώ έχω άλλη κεραία σταθερή για τον δορυφόρο αυτόν,στο υπόλοιπο τόξο σε μένα το Inverto έχει την καλύτερη απόδοση.Πήρα και εγώ ένα inverto black ultra quad. Δεν είναι κακό, αλλά δε κάνει για κινητό πιάτο. Ο λόγος είναι πως χάνει αρκετά σε ποιότητα σήματος όταν το skew δεν είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο. Είναι γνωστό πως οι Astra έχουν pre-skew περίπου 7 μοιρών, έτσι αν τοποθετείς σωστά το LNB (skew 0 σε κινητό πιάτο), στους Astra έχεις λάθος skew κατά 7 μοίρες. Και αυτές οι 7 μοίρες απόκλιση, στο Invacom quad που είχα πριν δημιουργούν μία μικρή απώλεια, στο inverto black ultra φτάνουν σε πλήρη απώλεια κάποιων οριακών λήψεων.
Επίσης, ενώ σε δυνατά ή μέτριας ισχύος σήματα φαίνεται να φέρνει λίγο πιο δυνατό σήμα σε σχέση με το Invacom, σε οριακές λήψεις όπου το Invacom κατέβαζε κανάλι με πολύ BER και σπασίματα, το Inverto Black Ultra δε καταφέρνει να κατεβάσει τίποτα (πχ το Luxe HD στην Fixed του Eurobird 28,5 που το απόγευμα κατεβαίνει με σπασιματάκια στο invacom, στο Inverto δε κατέβηκε καθόλου).
Όσες δε προβληματικές συχνότητες έχω αναφέρει κατά καιρούς (μία στον Hispasat και μία στις 7W) και δε λαμβάνονταν με το Invacom. δε λαμβάνονται και με το Inverto. Άρα πρόκειται για εξωτερική παρεμβολή και το Inverto δεν είναι παραπάνω θωρακισμένο από το Invacom.
Θα το δοκιμάσω λίγες μέρες ακόμα αλλά σαν πρώτη εντύπωση, είναι χειρότερο από το Invacom αφού δε βελτιώνει καμία οριακή λήψη. Βελτιώνει μέτριες ή ισχυρές λήψεις αλλά αυτό είναι αδιάφορο.
Σε wave Κωνσταντίνε..
Φαντάζομαι εννοείς το Maximum XO-R11. Πάρα πολύ καλό, ιδανικό για κοντινές παράπλευρες λήψεις. Με αυτό λαμβάνω τις 26E (με κέντρο τις 23,5). Πριν είχα το, κατ' εμέ, άχρηστο inverto multiconnect που ακόμη και σε νέφωση κατέβαζε "ρολά".
Δεν το ξέρω το lnb ,μου κινήθηκε η περιέργια από αυτά που γράφεις.greekgreek εγώ το πήρα από την εταιρεία που δουλεύω.
Γιατί ρωτάς όμως, είναι τόσο καλό?
Το inverto multiconnect και εμένα δεν μου άρεσε.Πριν είχα το, κατ' εμέ, άχρηστο inverto multiconnect που ακόμη και σε νέφωση κατέβαζε "ρολά".
Φαντάζομαι εννοείς το Maximum XO-R11. Πάρα πολύ καλό, ιδανικό για κοντινές παράπλευρες λήψεις. Με αυτό λαμβάνω τις 26E (με κέντρο τις 23,5). Πριν είχα το, κατ' εμέ, άχρηστο inverto multiconnect που ακόμη και σε νέφωση κατέβαζε "ρολά".
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.