LNBμαχίες: The winner is...

Απάντηση: LNBομαχίες:The winner is...Inverto Black Ultra

Για την ιστορία να αναφέρω ότι (και εδώ θέλω να πω ένα ευχαριστώ στα παιδιά στη astrasat.gr για την βοήθεια) το μπράτσο του LNB από 64εκ το δικό μου ήταν 74. Το έκοψα και επιτέλους είδα σήμα σε συχνότητες που πριν δεν έπιανα ούτε για αστείο. Μετά από 5 μήνες βρήκα την λύσει.

Απάντηση: LNBμαχίες: The winner is... Inverto Black Ultra

οχι δεν ήταν θέμα LNB δοκίμασα και ένα sharp και έπαιζε καμπάνα

Last edited by a moderator:

Το μπράτσο στήριξης είναι το original του πιάτου και αν ναι, για ποιο πιάτο μιλάμε?

Το Πιάτο είναι αυτό ναι είναι το γνήσιο μπράτσο αλλά μάλλον μου έδωσαν κατά λάθος το μπράτσο του 1,20.

Συμπέρασμα: το Inverto Black Ultra Quad δε ταιριάζει με το Gibertini OP120 αφού για μέγιστη απόδοση πρέπει να τοποθετηθεί λίγο πιο μακριά (5 ως 7 χιλιοστά) απ' όσο επιτρέπει η βάση στήριξης του LNB.

Επόμενη δοκιμή σε Wave Frontier T90.

Επαναφερω λιγο το τοπικ,μηπως εκανες τη δοκιμη φιλε μου ;

Ποια LNB ειναι -κατα την εμπειρια σου- ιδανικα για Toroidal κατοπτρα ;

Re: LNBμαχίες: The winner is... Inverto Black Ultra

Εγω εχω παρομοιο κατοπτρο με 14 lnb και χρησιμοποιω τα ΜΤΙ White για δυσκολους δορυφορους (10 και 28,2 East) και πληθωρα αλλων στενων lnb οπως inverto για τη ληψη 3,5,7 & 9 East.

Το πιατο αυτο σου δινει τη δυνατοτητα να χρησημοποιησεις και πιο φαρδια lnb πχ MTI για γειτονικους δουφορους διοτι οι αποστασεις ειναι λιγο μεγαλυτερες σε σχεση με τα απλα πιατα και τις απλες μπαρες στηρξης lnb.

To μειονεκτημα του πιατου ειναι οτι οι γνησιες βασεις στηριξης ειναι σχετικα ογκωδης (χρειαζονται κοψιμο απο το πλαι) και στη περιπτωση γειτονικων δορυφορων 7,9 καλυτερα να χρησημοποιησεις τις απλες μεταλλικες βασεις.

Επαναφερω λιγο το τοπικ,μηπως εκανες τη δοκιμη φιλε μου ;

Ποια LNB ειναι -κατα την εμπειρια σου- ιδανικα για Toroidal κατοπτρα ;

Το έχω καιρό τώρα στο T90 για τις 28.2 . Δεν έχω δει ουσιαστική διαφορά σε σχέση με τα άλλα LNB που έχω δοκιμάσει (Smart Titanium. Inverto Premium). Συνεπώς, λόγω της πολύ ακριβότερης τιμής του δε νομίζω ότι αξίζει. Για μένα το καλύτερο είναι το Smart Titanium.

Τα high gain LNB έχουν νόημα για μεγάλα μήκη καλωδίων.

Ευχαριστώ βρε παιδια....θα ηταν "λογικη" η χρήση INVERTO BLACK ULTRA (η SMART TITANIUM) στις ακριανές θέσεις ενος Τ90 και στις κεντρικές η χρήση INVERTO BLACK PREMIUM ;;;

Για μένα το καλύτερο είναι το Smart Titanium.
Όπως έχω ξαναπεί, το Smart Titanium Gold Quad το έχω κέντρο για 28Ε στο OP125 και μου έχει δώσει την καλύτερο ποιότητας σήματος μεταξύ 10LNB διαφορετικών εταιριών.
Πολύ θετικά αποτελέσματα έχω δει και με το Opticum Premium Quad, το οποίο για δύσκολες λήψεις έχει δείξει ίδια συμπεριφορά με το Smart!
Ίδια αποτελέσματα έχω και στην καινούρια μου MABO 110x120 στην οποία μεταξύ 10 διαφορετικών LNB (με λήψη κέντρο) τα 2 παραπάνω ήταν τα καλύτερα.

Αυτό που τα πήγε χάλια για δύσκολες λήψεις στην ΜΑΒΟ στο κέντρο και ήταν από τα χειρότερα LNB, ακόμα και από κάποια "άγνωστα"... ήταν το Edision Quad.
Το δεύτερο χειρότερο από όλα τα LNB που δοκίμασα στην ΜΑΒΟ για τα δύσκολα, ήταν το στενό Quad της ABCOM, το AB LNB01 MQUAD το οποίο στην Τ90 τα πήγαινε μια χαρά παράκεντρα.

LNB που δεν έχω δοκιμάσει είναι... Smart Oxid, Inverto Blacκ, MTI.

Πολύ θετικά αποτελέσματα έχω δει και με το Opticum Premium Quad, το οποίο για δύσκολες λήψεις έχει δείξει ίδια συμπεριφορά με το Smart!
Έχουμε κάποιο σύνδεσμο για το single;:smile:

Το Opticum Premium Quad LQP-04H 0.1 dB είναι αυτό...
http://www.dipolnet.com/quad_lnb_opticum-orton_lqp-04h_premium_0_1db_A9844.htm

31jwUsiGJ-L.jpg

Το αντίστοιχο single είναι το Opticum Premium LSP-04H Single LNB 0.1 dB...
http://www.satking.de/Empfangstechn...pticum-LSP-04H-Premium-Single-LNB-0-1-dB.html

opticum-lsp-04h.png

Υπάρχουν πολλά LNB Opticum και Single και Quad με μικρή διαφορά, που η διαφορά είναι σε ένα από τα γράμματα του κάθε μοντέλου.
Σαν εμφάνιση μοιάζουν όμως. Δεν έχω δοκιμάσει όμως κάποιο άλλο Opticum για σύγκριση.

Προσωπικά,έχω δοκιμάσει πολλές μάρκες από αυτές που έχουν αναφερθεί συμπεριλαμβανομένου και του ΜΤΙ,στο δικό μου Τ-90.Έχω να πω ότι ειδικά για τις 28.2 το Inverto Black Ultra είναι μακράν το καλύτερο.Κι όταν λέω μακράν δεν υπερβάλω καθόλου.Έχω κέντρο τις 19.2 ανατολικά και τις συχνότητες του ESPN HD και του SKY 3d,το μόνο lnb που τις κατεβάζει σε όλη τη διάρκεια της μέρας είναι το συγκεκριμένο.Επίσης,σε κινητό Gilbertini 1m,στους δυτικούς δορυφόρους το σήμα με το συγκεκριμένο lnb είναι μεγαλύτερο.Ειδικά στις 24.5 δυτικά κατεβάζει συχνότητες που με άλλα lnb δεν κατεβαίνουν καν.Μου κάνει εντύπωση ότι πολλοί φίλοι εδώ αναφέρουν σαν καλύτερο το MTI το οποίο προσωπικά το θεωρώ κατώτερο όχι μόνο από το Inverto αλλά και από άλλα πολύ φτηνότερα.

Ίδια αποτελέσματα έχω και στην καινούρια μου MABO 110x120 στην οποία μεταξύ 10 διαφορετικών LNB (με λήψη κέντρο) τα 2 παραπάνω ήταν τα καλύτερα.

Στην MABO 110x120 σε δοκιμές που έκανα είχα τα καλύτερα και παρόμοια αποτελέσματα με Smart Titanium,Inverto Blacκ, MTI.
Στις συχνότητες που με ενδιέφεραν είχα καλύτερα αποτελέσματα από το Smart Titanium ,αυτό έχω πάνω στη κεραία.

Προσωπικά,έχω δοκιμάσει πολλές μάρκες από αυτές που έχουν αναφερθεί συμπεριλαμβανομένου και του ΜΤΙ,στο δικό μου Τ-90.Έχω να πω ότι ειδικά για τις 28.2 το Inverto Black Ultra είναι μακράν το καλύτερο.Κι όταν λέω μακράν δεν υπερβάλω καθόλου.Έχω κέντρο τις 19.2 ανατολικά και τις συχνότητες του ESPN HD και του SKY 3d,το μόνο lnb που τις κατεβάζει σε όλη τη διάρκεια της μέρας είναι το συγκεκριμένο.Επίσης,σε κινητό Gilbertini 1m,στους δυτικούς δορυφόρους το σήμα με το συγκεκριμένο lnb είναι μεγαλύτερο.Ειδικά στις 24.5 δυτικά κατεβάζει συχνότητες που με άλλα lnb δεν κατεβαίνουν καν.Μου κάνει εντύπωση ότι πολλοί φίλοι εδώ αναφέρουν σαν καλύτερο το MTI το οποίο προσωπικά το θεωρώ κατώτερο όχι μόνο από το Inverto αλλά και από άλλα πολύ φτηνότερα.
Για το MTI AP8-T2NRC θα συμφωνήσω ,ειναι καλό lnb όχι όμως το κορυφαίο.
Όπου το δοκίμασα είχα καλά αποτελέσματα ,πουθενά ,σε οποιαδήποτε κεραία, δεν είχα την καλύτερη απόδοση σε σχέση με τα άλλα .
Το MTI ήθελε πολύ πολύ καλό κεντράρισμα της κεραίας ,για να πάρεις την καλύτερη απόδοση .Η εκτίμηση μου είναι ότι θα ταίριαζε καλύτερα με πιάτα που έχουν καλή απόδοση στο κεντρικό δορυφόρο και μέτρια παράκεντρη λήψη.Όπως το MABO 110x120.

Ακόμα το MTI έχει καλά αποτελέματα σαν κεντρικό lnb , στη παράκεντρη λήψη είναι από τα μέτρια (μη πω χειρότερα) lnb .