LNB's στενού λαιμού,στενής χοάνης

αυτο κανει για 39-42e 'η να το βαλω 0,8-7w, και περιμενω και τα αλλα,οπως εγραψα παραπανω θα αλλαξω κεντρικο(τωρα εχω inverto slim)και θα βαλω MTI HIGH LINE AP8-T2NRC,28.2e(inverto slim)θα βαλω Black Ultra inverto,0,8w (inverto slim)θα του βαλω Black Ultra inverto μπας και μου δωσει και την συχνοτητα που καταλαβες οτι δεν πιανω,και βλεπουμε

Είναι δύσκολο για μένα που δεν βλέπω την κεραία να σου πω που τεριάζει ,που κάθε lnb.
To μόνο που μπορώ ,είναι ότι όταν έβαλά το MTI HIGH LINE AP8-T2NRC(το οποία από ότι κατάλαβα θα βάλεις στις 19,2) στις 19,2 είχα πρόβλημα.

Το SHARP BS1R9EL100A συμπεριφέρθηκε άψογα, χτες που είχε πολύ βροχή στην Β.Ελλάδα, στις 16Ε που το έχω.
Άν είχα το Inverto MultiConnect 0,2 θα είχα πρόβλημα με την βροχή.

και εδω τον ιδιο καιρο ειχε 13Ε - 16Ε - 9Ε - 7Ε επεσε λιγο το σημα αλλα ημουν οκ,στον κεντρικο στις 19,2 ειχα προβλημα,ενα συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι πριν βαλω τα 3 στηριγματα στην βαση lnb ειχα προβλημα σε ολους ειναι τωρα εχω μονο στο κεντρο,το οποιο θα το λυσω με την πρωτη καλοκαιρια

Re: Απάντηση: LNB's στενού λαιμού,στενής χοάνης

Σήμερα περέλαβα τα τρία SHARP BS1R9EL100A .

Το ένα το έβαλα στην θέση του Inverto MultiConnect στις 16°Ε.
Μέτρησα την ισχύς και την ποιότητα σε τρεις, τέσσερις συχνότητες στον Spiderbox 9000 Combo και στα δυο lnb.

Συχνότητα Inverto MultiConnect 0,2.......SHARP BS1R9EL100A
.................Strength- Quality..................Strength- Quality
11283H...............78-88%................................74-86%
11658H...............80-66%................................75-68%
11178V...............75-62%................................78-62%
10719V...............83-76%................................82-74%

Πάνω, κάτω τα ίδια πράγματα μεταξύ των δυο lnb.
Το SHARP BS1R9EL100A πάντως είναι πολύ μικρό σε μέγεθος.
Μπορεί στο Inverto MultiConnect η χοάνη να είναι στενή, το πίσω μέρος του lnb είναι αρκετά μεγάλο.

Μετά που έβαλα το SHARP ,χάλασε ο καιρός .
Είδα ότι δεν έπεσε ποιότητα του σήματος πάρα πολύ.
Οι εντυπώσεις μέχρι στιγμής είναι θετικές από το SHARP.
μετρησα και εγω απο περιεργια τωρα με το inverto
11283H 85-70
11658H 85-90
11178V 82-64
10719V 88-76
και ο καιρος ειναι χαλια

1ον: Δεν είσαστε στο ίδιο σημείο. Γιαννιτσά με Ψαχνά έχουν κάποια απόσταση.
2ον: Δεν έχετε ακριβώς το ίδιο setup ...

Αυτά απο μόνα τους κάνουν τίς όποιες συγκρίσεις μεταξύ σας, αδύνατες...

Δεν διαφωνώ σε αυτό.
Όμως στην 10719V έχουμε σχεδόν την ίδια απόδοση.
Δεν θα έπρεπε να υπήρχε μια διαφορά σε όλες τιε συχνότητες;

Δεν διαφωνώ σε αυτό.
Όμως στην 10719V έχουμε σχεδόν την ίδια απόδοση.
Δεν θα έπρεπε να υπήρχε μια διαφορά σε όλες τιε συχνότητες;

Οχι υποχρεωτικά.
Αλλά ακόμα και στην περίπτωσή σας, έχει σταθερά +5-7% στο strength !
To δε quality, πρέπει να είναι και θέμα στιγμής. Π.χ. στο δικό μου σύστημα, ο Dreambox μου έχει αποκλίσεις στο ίδιο κανάλι μέχρι και +-21% ανάλογα με τον καιρό και την ώρα :smile:

Οχι υποχρεωτικά.
Αλλά ακόμα και στην περίπτωσή σας, έχει σταθερά +5-7% στο strength !
To δε quality, πρέπει να είναι και θέμα στιγμής. Π.χ. στο δικό μου σύστημα, ο Dreambox μου έχει αποκλίσεις στο ίδιο κανάλι μέχρι και +-21% ανάλογα με τον καιρό και την ώρα :smile:
ειναι θεμα ωρας,τωρα
11283 84-82
11658 84-54
11178 81-52
10719 88-66

Άν ο καιρός δεν είναι σταθερός ,υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις.
Άν ο καιρός είναι σταθερός ,οι διακυμάνσεις είναι μικρές .
Αυτό βλέπω στους δικους μου δέκτες,σε ορισμένα κανάλια που παρακολουθώ την ποιότητα ισχύος τους.

πρωτες εντυπωσεις απο Black Ultra inverto,το ενα το εβαλα 0,8w και το αλλο στους 28,2e,0,8w 12130Η πριν 75- 58 τωρα 82-72 το ιδιο εχει κανει και στους 28,2,κριμα και παρειγγειλα μονο δυο,απλα φοβερα

Απάντηση: Re: LNB's στενού λαιμού,στενής χοάνης

πρωτες εντυπωσεις απο Black Ultra inverto,το ενα το εβαλα 0,8w και το αλλο στους 28,2e,0,8w 12130Η πριν 75- 58 τωρα 82-72 το ιδιο εχει κανει και στους 28,2,κριμα και παρειγγειλα μονο δυο,απλα φοβερα
Ποια ήταν τα lnb που είχες πριν;

τα inverto slim multifeed,τωρα εδωσα online παραγγελια για ακομα 6,ειναι πραγματι πολυ καλα και βελτιωνουν παρα πολυ το σημα,φυσικα βοηθαει και ο καιρος
και ακομα μια online με το προστατευτικο μαζι με ενα SHARP BS1R9EL100A και ενα Fracarro LSU05 single

Last edited:
Απάντηση: Re: LNB's στενού λαιμού,στενής χοάνης

τα inverto slim multifeed,τωρα εδωσα online παραγγελια για ακομα 6,ειναι πραγματι πολυ καλα και βελτιωνουν παρα πολυ το σημα,φυσικα βοηθαει και ο καιρος
και ακομα μια online με το προστατευτικο μαζι με ενα SHARP BS1R9EL100A και ενα Fracarro LSU05 single
Πράγματι τα Black Ultra είναι πολύ καλά.
Τα παρήγγειλες όλα αυτά από ένα κατάστημα;
Ποιο είναι αυτό;

απο δυο,emimikos προστατευτικο lnb μαζι με ενα SHARP BS1R9EL100A και ενα Fracarro LSU05 single
και satplus 6 INVERTO BLACK ULTRA Single LNB
High Gain O.1db Για Δύσκολες λήψεις
14,20e εκαστο

Tα SHARP BS1R9EL100A και εγώ από τον emimikos τα πήρα.
Θα παραγγείλω και αλλά SHARP μέσα στην εβδομάδα.
Πες μας όταν βάλεις το προστευτικό για το lnb ,τις εντυπώσεις σου.

Από το satplus πήρα τον Spiderbox,θέλω και εγώ να δοκιμάσω και το INVERTO BLACK ULTRA Single.

Tα SHARP BS1R9EL100A και εγώ από τον emimikos τα πήρα.
Θα παραγγείλω και αλλά SHARP μέσα στην εβδομάδα.
Πες μας όταν βάλεις το προστευτικό για το lnb ,τις εντυπώσεις σου.
Από το satplus πήρα τον Spiderbox,θέλω και εγώ να δοκιμάσω και το INVERTO BLACK ULTRA Single.

το καταλαβα οτι τα πηρες απο κει,θα σου πω οταν ερθει

και εγω απο κει τον πηρα τον δεκτη,αλλα τα 2 πρωτα τα πηρα απο την περιοχη σου μακεδονια