ΑΠ ΟΣΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΧΑΚΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΑ.... ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ Η ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ.
Παιδιά επειδή βρίσκομαι σε μία δύσκολη (και λίγα λέω) κατάσταση με τη ΔΕΗ θα ήθελα τη συμβουλή σας.
Ο λογαριασμός ερχόταν τσιμπημένος αλλά όχι υπερβολικός οπότε ξαφνικά πριν καμμιά δεκαριά χρόνια η ΔΕΗ έκανε χωρίς ειδοποίηση επιδιόρθωση μετρητή.
Από τότε οι λογαριασμοί δεν έρχονται το δίμηνο κάτω από 1500 ευρώ ή 500.000 δρχ
Έχουμε τρελαθεί. Έχουμε απανειλημένα ενοχλήσει τη ΔΕΗ για να αλλάξει το μετρητή (αφού από τους ελέγχους βγαίνει σωστός - και καλά).
Η ΔΕΗ αρνείται. Είμαστε 2 άτομα που ζούμε στο σπίτι (170 τμ) και δεν τολμάμε να ανάψουμε λάμπα. Έχουμε αλλάξει όλες τις λάμπες με αυτές χαμηλής κατανάλωσης έχουμε αλλαξει θερμοσίφωνα και γενικότερα δεν καίμε καθόλου ρεύμα.
Παρολαυτά η ΔΕΗ αρνείτο μέχρι πρόσφατα να μας αλλάξει μετρητή. Ο τελευταίος λογαριασμός ήταν 1900 ευρώ.
Ξαφνικά παρατήρησαν ότι ο μετρητής τους τελευταίους 2 μήνες δεν μετρά νυχτερινό ρεύμα. Παρολαυτά η ΔΕΗ ακόμα αρνείται να μας αλλάξει μετρητή.
Έχουμε κάνει έλεγχο και δεν έχουμε διαρροές.
Να σημειώσω ότι αν παραδεχτεί η ΔΕΗ ότι έχει βλάβη ο μετρητής θα πρέπει να μας αποζημιώσει μέ τόκους για καμμιά δεκαετία πράγμα που δεν θέλει να το κάνει.
Είμαι και εγώ και η οικογένειά μου σε πραγματικά πολύ δύσκολη θέση, οποιαδήποτε συμβουλή νομική και μη θα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ πολύ παιδιά
Το σπίτι έχει παρακολούθημα δηλ κλειστό χώρο γκαράζ,αποθήκη στο υπόγειο η κάτι άλλο στο οποιο υπάρχει παροχή ρευματος;
Το λέω αυτό διότι αν υπάρχει εσ'υ όταν κατεβάζεις γενικό και δε δείχνει ο μετρητής κατανάλωση οι Δεητζήδες το βλέπουν εντάξει.
Οταν όμως σηκώνεις τον διακόπτη και υπάρχει παροχή ρευματος και σε αυτούς τους χώρους είναι πολύ ευκολο να σου κλέβουν ρεύμα Τατιάνα..κοίταξέ το
Δηλ το ρολοι μπορεί να δουλευει σωστά και γίνεται η κατανάλωση αφού θα σε κλέβουν!!!!
Να αρχίσεις από την προστασία καταναλωτή.
Δεύτερον, νομίζω πως υπάρχει τρόπος να μετράς κι εσύ την κατανάλωση, κάποιος ειδικός μπορεί να μας διαφωτίσει, μετά το ρολόι. Κάνε το για λίγες ημέρες και σύγκρινε ρυθμίσεις να δεις εάν έχουν βάση οι υποψίες σου.
Μετά εάν δεν συγκινούνται, να κάνεις αγωγή, μαζεύοντας όλους τους ύποπτους λογαριασμούς, έστω και με αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Κατι σκεφθηκα αλλα δεν ξερω αν θα πιασει(ειμαι και της δουλειας,ηλεκτρολογος οχι δεητζης)
Πηγαινε σε ενα ηλεκτρολογο και ζητησε του να σου κανει μονοφασικο σχεδιο για το σπιτι σου.Το πηγαινεις αυτο στη ΔΕΗ και ζητας να σου κανει ΜΕΙΩΣΗ ΙΣΧΥΟΣ.Ειναι υποχρεωμενοι να σου το κανουν αυτο.Ετσι αποκλειεται να σου βαλουν τον ιδιο μετρητη.Οπως και να εχει αν πει κανενας τιποτα ανεφερε οτι το κανεις για να μειωσεις τις καταναλωσεις σου.(Λογω που το μονοφασικο σηκωνει λιγοτερα φορτια)
Αυτα!
Κατι σκεφθηκα αλλα δεν ξερω αν θα πιασει(ειμαι και της δουλειας,ηλεκτρολογος οχι δεητζης)
Πηγαινε σε ενα ηλεκτρολογο και ζητησε του να σου κανει μονοφασικο σχεδιο για το σπιτι σου.Το πηγαινεις αυτο στη ΔΕΗ και ζητας να σου κανει ΜΕΙΩΣΗ ΙΣΧΥΟΣ.Ειναι υποχρεωμενοι να σου το κανουν αυτο.Ετσι αποκλειεται να σου βαλουν τον ιδιο μετρητη.Οπως και να εχει αν πει κανενας τιποτα ανεφερε οτι το κανεις για να μειωσεις τις καταναλωσεις σου.(Λογω που το μονοφασικο σηκωνει λιγοτερα φορτια)
Αυτα!
1. Μου φαίνεται πέρα από κάθε φαντασία λογαριασμός 1.500 ευρώ ΔΕΗ για μια κατοικία ο οποίος πληρώθηκε. Δεν ξέρω αν έχετε τόσο τεράστια εισοδήματα, αλλά το 99% των ανθρώπων δεν θα πλήρωναν ούτε τον πρώτο όχι επί 10 χρόνια. Εκτός αν έχετε κάποιες περίεργες συσκευές που δικαιολογούν παρόμοιες καταναλώσεις. Σε κάθε περίπτωση αν μιλάμε για απλές οικιακές συσκευές είναι απίστευτο.
2. Επίσης απίστευτο που επί 10 χρόνια δεν έχετε απευθυνθεί σε δικηγόρο γιατί είναι.... πολυδάπανο !!!!!!!!!! Μα έχετε δώσει τις αμοιβές του μισού Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών τόσα χρόνια!
3. Μην ανέχεσαι άλλο το νταβατζηλίκι! Ήμαρτον!
Κοίταξε, νομίζω πως υπάρχει ένα μηχάνημα που μπαίνει μετά τον μετρητή. Βάλτε το για λίγες ώρες, συγκρίνετε τα αποτελέσματα και κυρίως βρες κάποιον ειδικό -ηλεκτρολόγο μηχανικό εάν γίνεται- πραγματογνώμονα να συντάξει μία έκθεση. Βάσει αυτής θα κάνετε την αγωγή σας, λεπτομερώς κατά το δυνατόν (πχ θα υπολογίσετε σε κάθε ύποπτο λογαριασμό το ποσοστό απόκλισης που θα σας σβάλει η παραπάνω διαδικασία, εάν αυτό είναι περίπου σταθερό μεταξύ δύο μετρήσεων, και το πόσο παραπάνω πληρώσατε). Και κατά την εκδίκαση θα ζητήσετε πραγματογνωμοσύνη. Προσοχή γιατί ο χαμένος πληρώνει στο τέλος τα έξοδά της που δεν είναι καθόλου αμελητέα (μπορεί και κανένα διχίλιαρο ή παραπάνω). Εάν την διατάξει το δικαστήριο η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί να δώσει πρόσβαση στον μετρητή, να διαθέσει και άλλον μετρητή για δοκιμή φαντάζομαι κλπ.
Αλλά πριν κάνεις όλα τα παραπάνω, εάν επιμείνεις λιγάκι με την προστασία καταναλωτή θα γίνει η δουλειά σου, ειδικά εάν έχεις στα χέρια σου απτές αποδείξεις της απόκλισης. Άλλο να γκρινιάξεις πως σου έρχεται φουσκωμένος ο λογαριασμός και άλλο να πεις ότι έβαλες ειδικό και σου μέτρησε σταθερά τόσο τοις εκατό απόκλιση.
Από όσα έμαθα πρόσφατα, οι μετρητές λειτουργούν με έναν πολύ ισχυρό μαγνήτη, ο οποίος "φρενάρει" τον δίσκο που κινεί το διερχόμενο ρεύμα. Δύσκολο είναι να είναι πιο ισχνό το μαγνητικό πεδίο ή να υπάρχουν έξωθεν παρεμβολές και να φέρνει πιο πολλές βόλτες ο δίσκος? Δεν ξέρω, δεν είμαι φυσικός, αλλά με τις γνώσεις της Β' Λυκείου ρωτώ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.