Τελικά έχεις δίκιο στο ότι το port είναι κάτι που αφορά και τις δύο κατευθύνσεις. Όμως το outgoing connection για το squezebox είναι incoming για το router, (πριν γίνει outgoing για το router και incoming για το mysqueezebox.com) και αλλίμονο αν ο router άφηνε ότι incoming ερχόταν να περνάει.A port is just a port. Μέσα από τα ports περνάνε δεδομένα, προς και τις δυο κατευθύνσεις, αναλόγως ποιο άκρο θα κάνει initiate τη σύνδεση. Είναι θέμα του firewall κατά πόσο θα "κόψει" κάποια ή και τις δυο αυτές κατευθύνσεις. Οπότε, μπορεί το firewall policy να επιτρέπει outgoing connections σε οποιοδήποτε port, αλλά να απαγορεύει τα incoming connections σε συγκεκριμένα ports, μπορεί όμως να κόβει και όλα τα outgoing connections εκτός από κάποια συγκεκριμένα ports, κ.ο.κ.
Αλλά αυτά είναι για άλλο θέμα. Δεν πιστεύω ότι ο chief έχει θέμα με το firewall του.
Απλά μου φάνηκαν ύποπτα αυτά τα "can't connect" και "can't ping" σε συγκεκριμένα port, για αυτό είπα μια γνώμη, μήπως και βοηθήσω.
Σε εμένα πάντως έχει κάποια σελίδα (στο web interface του router) που λέγεται "Single Port Forwarding", όπου υπάρχει ένασ κατάλογος που επιτρέπεις και απαγορεύεις την επικοινωνία σε διάφορα ports και σε διάφορα IP. Τα ports αυτά σε εμένα είναι ανοιχτά για επικοινωνία με μια συγκεκριμένη IP, που από ότι είδα σε άλλο σημείο ανήκει στον Controller.