Φίλοι μου καλό μεσημέρι
Λοιπόν όπως σας υποσχέθηκα το Σ/Κ έκανα την σύγκριση του Touch με το HDX-1000.....επαναλαμβάνω ότι το μόνο που με ενδιέφερε ήταν η μουσική τους απόδοση και τίποτα παραπάνω...το τονίζω αυτό γιατί σε όλα τα άλλα -ευχρηστία,ευελιξία,λειτουργικότητα-το Touch απέχει "έτη φωτός" μπροστά από το HDX-1000....και για να γράψω και την θέση μου: είναι τόσο μπροστά λειτουργικά (από το HDX-1000) που ακόμα και χειρότερο νάταν μουσικά(υποθετικά πάντα..)-από αυτό-θα το επέλεγα σε κάθε περίπτωση!!!
Τα μουσικά αρχεία που περιλάμβανε η ακρόασή μου ήταν 24/96 Flac αγορασμένα από το HDtracks.com (John Coltrane,Males Davis, Al Di Meola, Ella Figerald, Albert King, Kinks,Isaac Hayes, Diana Krall, Keith Jarrett κ.α.) τα οποία ταχα περάσει σε usb stick και από κει σε κάθε μηχάνημα...εγώ αυτά ακούω,οπότε mp3 και τέτοια μη περιμένετε από μένα...
Η σύνδεση είναι coaxial με καλώδιο της XLO στο Benchmark και από κει στον ATCSIA2-150 ,ο οποίος με την σειρά του,είναι συνδεδεμένος με τα ATC SCM-40....
ομολογώ ότι η όλη ιστορία ήταν κουραστική με το βάλε-βγάλε ,αλλά και διαφωτιστική γιατί συμπέρασμα βγήκε...βέβαια καλό είναι να τα ξαναλέμε ότι αφορά τον συγκεκριμένο χώρο,τα συγκεκριμένα μηχανήματα και το προσωπικό μου γούστο,όπως και την "κουφαμάρα μου ή όχι"...
λοιπόν-για να μην σας κουράζω-το Touch το άκουσα καλύτερο από το HDX-1000....μη φανταστείτε "τραγικές" διαφορές ,αλλά ο ήχος του-ΝΑΙ-είχε περισσότερο "αέρα" και η μουσική είχε μια φυσικότητα και μια ροή που το HDX-1000 δεν είχε...
στις φωνές ήταν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα ,όπου μια "σκληρότητα" έκανε την εμφάνισή της όταν έπαιζε το HDX-1000....
αυτό ίσως να συμβαίνει γιατί το Touch είναι φτιαγμένο μόνο για μουσική ,ενώ το HDX-1000 (παρότι προσεγμένο επίσης...) είναι και για εικόνα...
τώρα εννοείται (το ξαναγράφω) ότι όλα αυτά είναι υποκειμενικά και με τον ψυχολογικό παράγοντα να παίζει το ρόλο του,αλλά ούτως ή άλλως με κάποιο τρόπο ακούει ο καθένας τις μουσικές του...
πιστεύω ότι (το ξανάγραψα νομίζω) όσο-πραγματικά-καλύτερο dac συνδέσεις τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα πάρεις...άρα αν με ρωτούσατε θα σας έλεγα ότι το dac παίζει το ρόλο του...με την έννοια ότι αξίζει περισσότερο να ψάξεις και να παίξεις με τα διάφορα dacs που κυκλοφορούν ,παρά με τα transports....
αυτό ίσως φανεί όταν συνδέσω κατευθείαν το Touch με τον ATCSIA2-150 (οπότε θα παίζει με το δικό του dac) ,πράγμα που δεν έκανα χθες λόγω κούρασης...επιφυλάσσομαι για τις επόμενες μέρες...
στο μεταξύ όσοι από τους φίλους μας παραλάβουν το Touch τις επόμενες μέρες καλό είναι να μας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους ώστε να συνεχίσουμε την ανταλλαγή απόψεων...
άρα συμπερασματικά: υπάρχει νικητής και είναι το Squeezebox Touch τόσο μουσικά όσο και λειτουργικά....