Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Νεο Firmware κατεβασε σημερα... 7.5.1 r9218.

"There have been recent changes with the Rhapsody music service. These changes have required changes to Squeezebox software on Radio and Touch players.

All users with these products will be notified of a Software Update to version r9218. Only changes to allow proper playback of Rhapsody tracks have been made to this software.

The Squeezebox issues with Rhapsody did not affect Squeezebox Classic, Boom, Duet, or Transporter players."

Ρε παιδιά, μπορούν οι κάτοχοι να γράψουν τις διαστάσεις (ΠΒΥ) των συσκευών γιατί όσο και να έψαξα στα specs δεν βρήκα τίποτα;

(Κυρίως για τo receiver απο το duet & το touch)

κάπου είχα διαβάσει για το receiver ότι είναι λίγο μικρότερο από μια βιντυεοκασέτα. Θα το ψάξω...

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Νεο Firmware κατεβασε σημερα... 7.5.1 r9218.

"There have been recent changes with the Rhapsody music service. These changes have required changes to Squeezebox software on Radio and Touch players.

All users with these products will be notified of a Software Update to version r9218. Only changes to allow proper playback of Rhapsody tracks have been made to this software.

The Squeezebox issues with Rhapsody did not affect Squeezebox Classic, Boom, Duet, or Transporter players."

Καλό μεσημέρι!!

με το που το άνοιξα χθες μου εμφάνισε-από μόνο του-την οθόνη της αναβάθμισης...έκανα το update (είναι πολύ εύκολο) και όλα καλά με το νέο firmware!!!

είναι χαλαρός ο Νάσος....

πάντως, αν βοηθάει,
λαπιτόπι με εσωτερική 20/96 σε οπτική wireworld με jriver στο βουβάλι 32 legato
vs logitech duet με canare bnc σε βουβάλι 32 με legato θα έλεγα.....

52/48 υπέρ του λαπιτοπίου.

με βασικούς υπόπτους γιά το αποτέλεσμα την χάλια τροφοδοσία του duet και την wireworld

Καλή εβδομάδα σε όλος τους φίλους!!!

θα ξεκινήσω το μήνυμά μου με την ατάκα του supersonic ότι είμαι χαλαρός -bye- ....λογικό λοιπόν νάμαι χαλαρός αφού έχω αγοράσει και τα δύο "σενάρια" που έβαλα το Σ/Κ στην ζυγαριά για να δω τι μου αρέσει περισσότερο...θα μπορούσα κάλιστα-που λέει ο λόγος-Δευτέρα,Τετάρτη και Παρασκευή να παίζω με το Vaio-M2TechHIface και Τρίτη,Πέμπτη, Σάββατο με το Touch...Κυριακή ρεπό :D

για χάριν όμως του παιχνιδιού-χόμπυ ,αλλά και γιατί ήμουν περίεργος -κι εγώ ο ίδιος-για το τι θα ακούσω (ή τι δεν θα ακούσω...) είπα να κάνω αυτή τη σύγκριση...

Για να μην ξεχνιόμαστε όμως αυτό ήταν το ένα μέρος του παιχνιδιού..το άλλο ήταν να ακούσω το Touch από τις αναλογικές του εξόδους (παίζοντας δηλαδή με το δικό του dac).

Πριν γράψω την γνώμη μου θα ξαναπώ ότι όλα αυτά είναι συμπεράσματα που έβγαλα στον χώρο μου και με τα συγκεκριμένα μηχανήματα που έχω...δεν διεκδικώ τον ρόλο του reviewer , ούτε του ανθρώπου με τα "χρυσά αυτιά"...

να ξαναθυμήσω ότι παίζω με dac το benchmark , ενισχυτή τον ATC SIA2-150 ,ηχεία τα ATC SCM-40 ,καλώδια έχω coaxial το XLO Electric και όλα τα υπόλοιπα είναι της Ultralink...

το υλικό που έπαιξα είναι 24/96 flac αγορασμένο από το HDTracks...είτε αποθηκευμένο σε usb στικάκι ,είτε μέσω δικτύου από τον σκληρό δίσκο του iMac...

Τούτων λεχθέντων έχω να πω τα εξής:

α) καταρχήν παίζοντας με το dac του Touch (και τις αναλογικές εξόδους του) σε σχέση με το ζευγάρι Touch-Benchmark κατέληξα στο συμπέρασμα ότι προτιμώ να παίζω με ένα καλό εξωτερικό dac....ο ήχος που βγάζει το Touch με το δικό του dac είναι αξιοπρεπέστατος ,αλλά είχα την αίσθηση ότι κάποιες φορές η μουσική σκηνή έβγαινε συμπιεσμένη με κάποια έλλειψη αέρα...καλά μην φανταστείτε τίποτα τρομερές διαφορές...αυτό όμως υπήρχε σε μεγάλες εντάσεις κυρίως...

η άποψή μου είναι ότι ούτως ή άλλως αν κάποιος έχει ακριβό σύστημα σχεδόν σίγουρα παίζει με εξωτερικό dac....από την άλλη όποιος έχει ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα νομίζω ότι το dac του Touch θα τον καλύψει με το σκεπτικό ότι δεν χρειάζεται να χώσει-σε αρχική φάση τουλάχιστον-χρήματα για αγορά κάποιου καλού dac(πιθανώς πχ. να επενδύσει σε καλύτερα ηχεία...)..γνώμη μου είναι ότι παίζει αξιοπρεπέστατα!!

Πάμε τώρα στην επόμενη δοκιμή-παιχνίδι:λάπτοπ-M2TechHiface-benchmark VS SqueezeboxTouch-benchmark...εδώ φίλοι μου τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ...και δυσκόλεψαν πολύ γιατί οι διαφορές ήταν δυσδιάκριτες...είχα την αίσθηση κάποιες φορές ότι "ξεψύριζα τον κ@λ@ της μαϊμούς" και ομολογώ ότι αυτό είναι και κουραστικό....

καταρχήν όλα έπαιζαν άψογα και απροβλημάτιστα και με usb στικάκι και μέσω δικτύου τραβώντας αρχεία από τον σκληρό του iMac...

εδώ με τα πολλά ,αφού άκουσα και άκουσα πολλά από τα 24/96 flac αρχεία μου και από usb στικάκι και από δίκτυο από τον σκληρό του iMac κατέληξα ότι ο συνδιασμός Touch-benchmark μου άρεσε περισσότερο...είχα την αίσθηση ότι ο συνδιασμός Vaio-M2TechHiface κάποιες φορές σκλήραινε τον ήχο στα ψηλά...

άρα εν αντιθέσει με τον αγαπητό supersonic εγώ δίνω Touch VS M2Tech hiface: 52-48...

αυτά από καθαρά μουσικής πλευράς ,γιατί σαν ευχρηστία-ευελιξία έχουμε καθαρό νικητή και είναι-κατά την γνώμη μου-το Touch...

Τελειώνοντας θα πω εν κατακλείδει ότι θα παίζω και με τους δύο συνδιασμούς...και με αυτά κι αυτά, ανοίγει η όρεξη για περισσότερες ακροάσεις και περισσότερη μουσική...

και για μην το ξεχάσω , θάθελα να γράψω κάτι που διαπίστωσα παίζοντας με το Touch :αν θελήσετε να αναπαράξετε αρχείο 24/192 (εγώ ένα έχω...κι αυτό για δοκιμές) από usb στικάκι θα διαπιστώσετε ότι το Touch θα βγάλει στην οθόνη το μήνυμα "unsupported sample rate" και...μούγκα ...το ίδιο αρχείο όμως το αναπαράγει κανονικότατα και τέλεια ( μετατρέποντάς το σε 24/96) μέσω δικτύου από τον σκληρό του iMac (στην δική μου περίπτωση) ή του pc γενικότερα που φιλοξενεί αυτά τα αρχεία...ίσως έχει να κάνει με τον Squeezebox server (το διάβασα και στο Stereophile)...

αυτά προς το παρόν... -bye-

Last edited:
ΥΓ: επειδή ξανα-διάβαζα πριν από λίγο το θέμα για το hiface...να σημειώσω κάτι που παρέλειψα παραπάνω να γράψω: ότι το Vaio δούλευε με την μπαταρία του...το hiface ήταν καρφωμένο απευθείας σε θύρα usb του Vaio και το XLO έχει μήκος 1 μέτρο....και οι ρυθμίσεις στο foobar ήταν αυτές που έχουν γραφτεί στο σχετικό θέμα..

Υπαρχει επιλογη στο SETUP που καθοριζει αν θα βγαινει ο ηχος αναλογικα η ψηφιακα? η αυτο γινεται αυτοματα?

Το περιμενω απο εχθες (15/11) αλλα δεν εχει ερθει ακομα...

Στη Γερμανια διακινειται με Deutche Post-DHL. Στην Ελλαδα ξερουμε ποιος αναλαμβανει?

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Το περιμενω απο εχθες (15/11) αλλα δεν εχει ερθει ακομα...

Στη Γερμανια διακινειται με Deutche Post-DHL. Στην Ελλαδα ξερουμε ποιος αναλαμβανει?

και μενα ετσι λεει 15/11,αλλα δε το βλεπω να'ρχεται μες στη βδομαδα μαλλον.
Και δεν στελνουν και αριθμο αποστολης οι γερμαραδες,μονο αριθμο παραγγελιας μου εχουν στειλει.