Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

ας ανοιξει καποιο αλλο θεμα και ας μεινει αυτο εδω μονο για το touch εργοστασιακο,πειραγμενο,ευλογημενο κλπ.....

καποιοι ενοχλουνται απο την "νοθευση" του εδω θεματος και καλο θα ηταν να μεταφερθουν οι τελευταιες 10-15 σελιδες στο νεο θεμα

Η λογική δεν είναι ότι ευλογούμε τα γένια μας ως κάτοχοι και δεν κοιτάζουμε παραπέρα.

Δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμη ανταγωνιστική λύση σε αυτά τα χρήματα. Μιλάμε για αυτόνομο προϊόν αξίας 200 ευρώ με μεγάλη οθόνη αφής και με αξιοπρεπή ηχητική απόδοση.

Ακόμη και σε τριπλάσια κατηγορία τιμής (Pioneer/Denon) υπάρχουν αποτρεπτικά στοιχεία ευχρηστίας, η οποία είναι καίριας σημασίας για streamer. Αλλά ακόμη και ηχητικά δεν έχουν αποδείξει την αξία τους, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι αν ξεφύγει κανείς πάνω από 500 ευρώ, μπορεί να κάνει και το ίδιο το Touch να πετάει.

Απ' ό,τι διαβάζω, ακόμη και σε hiend συστήματα, δόθηκε ανάσα ζωής στο Touch μετά την ενεργοποίηση του usb output που επιτρέπει και τη χρήση του Audiophilleo 2 πριν καταλήξει το σήμα στο εξωτερικό usb dac.

συγνώμη δηλ το naim unitycute θεωρείται ...κάτι ας πούμε....αναφοράς ?

Αυτό είχαμε προς δοκιμή, αυτό δοκιμάσαμε. Ο φίλος ήθελε να αγοράσει το Naim και σκεφτόταν μήπως "τη γλυτώσει" με ένα Touch.

Tο Naim έδινε τέτοια ποιότητα που δεν ήθελες να ξανακούσεις το εργοστασιακό Touch.

Η αναφορά σε αυτό έγινε γιατί το αναβαθμισμένο (με τις παλιές αναβαθμίσεις μάλιστα) Touch κατάφερε να μην ξεχωρίζει από το Naim σε τυφλά συγκριτικά τεστ, κάτι που απέδειξε στους συμμετέχοντες την αξία του αναβαθμισμένου ρολογιού στο Touch.

Οπότε χονδροειδώς, έμεινε η αίσθηση ότι μπορεί κανείς να έχει ήχο επιπέδου Naim με ένα αναβαθμισμένο Touch με 500 ευρώ συνολικό κόστος (συσκευή+αναβάθμιση).

Last edited:
δεν ξέρω τι δοκιμάσατε και τι συμπεράνατε.
Αλλωστε το naim είναι ενα allaround μηχάνημα, και δεν ξέρω πως ακούσατε μόνο το τμήμα του streaming και του dac του βάζοντας στην άκρη το ενισχυτικό του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!

Απο που φιλαρακο μου???
Με ενδιαφερει και μενα, αμεσα.
Σε αυτη την τιμη ,υπθετω οτι δεν εχει μεσα σκληρο.
Καλα τα λεω???

πολυ καλα τα λες.
http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=24915&catid=75
http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=9ff74e5a-43a0-45b0-b001-4a43a830ef02
http://www.pixmania.com.cy/cy/gr/10...ου-ts-212-turbo-nas---χωρις-σκληρο-δισκο.html

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Έχει δοκιμάσει κανείς σας το SBT συνδεδεμένο με DAC μέσω USB (βλέπε http://forums.slimdevices.com/showt...tal-Output-app-USB-Dac-and-192k-Digital-Ouput);

Το δοκίμασα χτες και μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις..

Μητσο μ' δεν με παρακολουθεις και με στεναχωρεις.
Προχθες εγραψα οτι το συνδεσα ετσι με την Αντιλοπη και απλα το εργαλειο απογειωθηκε!
Το ειχα παροπλισμενο εδω και καιρο κι ακουγα απ'το λαπτοπ,αφου απ'τη μανια μου ν'ακουσω πως παιζει,μεχρι και Black Sabbath εβαλα κι ακουγα και δεν πιστευα στ'αυτια μου!

Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Μητσο μ' δεν με παρακολουθεις και με στεναχωρεις.
Προχθες εγραψα οτι το συνδεσα ετσι με την Αντιλοπη και απλα το εργαλειο απογειωθηκε!
Το ειχα παροπλισμενο εδω και καιρο κι ακουγα απ'το λαπτοπ,αφου απ'τη μανια μου ν'ακουσω πως παιζει,μεχρι και Black Sabbath εβαλα κι ακουγα και δεν πιστευα στ'αυτια μου!

Εσένα σε ήξερα, ήθελα να δω αν θα ξετρυπώσω και κανέναν άλλον... :p

Που λες, και εγώ χτες το βράδυ δεν πίστευα τα αυτιά μου!! Άρα μάλλον δεν είχα πιει το γνωστό placebo.. Και εγώ άκουγα μουσική με τις ώρες... χρόνια είχα να το κάνω αυτό.. :p

Στο παρόν νήμα μιλάμε για το Touch και για ό,τι σχετίζεται με αυτό, συμπεριλαμβανομένης και κάθε λογής αναβάθμισης, είτε του ίδιου του Touch είτε της πορείας του σήματος πριν και μετά από αυτό.

Τα περί Pioneer/Denon είναι τα post που είναι off-topic, ειδικά αφού εκ των πραγμάτων δεν ανταγωνίζονται το Touch ούτε σε ευχρηστία ούτε στην τιμή.

Θα συμφωνήσω.. Καλό θα ήταν να γίνει ένα split κάποια στιγμή.. Η συζήτηση για άλλες πηγές είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά εδώ μέσα..
Θα γίνει.
Αλλά έκρινα σκόπιμο να μη διακόψω τώρα τον ειρμό, δεδομένου ότι η συζήτηση εξελίσσεται ομαλά και είναι πολύ ενδιαφέρουσα...

Παιδιά μπορείτε να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένοι για το usb-dac για μας τους άσχετους? Υπάρχει τρόπος αναβάθμισης του ήχου με κάποιο προσιτό usb dac και αν ναι με ποιο συγκεκριμένα? Είναι plug and play η όλη φάση?

Ευχαριστώ πολύ!

Από όσο γνωρίζω, το πιο οικονομικό USB DAC που κυκλοφορεί και αξίζει να αγοράσει κανείς είναι το M-DAC (~800-900 αν θυμάμαι καλά). Απ' ότι βλέπω είναι συμβατό με EDO.

Μπορεί να υπάρχουν και άλλα.. αλλά με σοβαρό DAC chip (ESS 9018) και USB δεν νομίζω..

Από τη στιγμή που υπάρχει το DAC, η φάση είναι σχεδόν plug-n-play.

Το εκανα και γω το κολπο με το usb..αμα καταφερω να το ακουαω κιολας......εε αυτο και αν θα ειναι επιτυχια!!!!

Παιδιά γεια χαρά.
Ενδιαφέρομαι και εγώ για το συγκεκριμένο προϊόν αλλά δυστυχώς άντεξα να διαβάσω μόνο τις πρώτες 38 σελίδες αυτού του τεράστιου θέματος.

Έτσι αποφάσισα να ρωτήσω για δύο από τα πράγματα που έμαθα και με αναστέλλουν προς το παρόν από την αγορά του.

Το πρώτο αφορά σε αυτό που διάβασα σχετικά , με το ότι δεν έχει την δυνατότητα [στο κομμάτι Ράδιο] , να κάνει αναπαραγωγή, [παίξει] τους σταθμούς που είναι αποθηκευμένοι στα αγαπημένα , αν δεν υπάρχει στο χώρο ανοιχτός υπολογιστής.

Επειδή ο βασικότερος λόγος που σκέπτομαι την αγορά του είναι να αποφύγω τους ήχους
[ανεμιστήρια δίσκοι κλπ] του υπολογιστή, αυτό με αποτρέπει από την αγορά του.

Έχει αλλάξει κάτι σχετικά με αυτό με τις αναβαθμίσεις ;

Το δεύτερο είναι ότι το προϊόν δεν παράγεται πλέον από την εταιρεία του, και όπως με πληροφόρησαν από την logitech , πιθανόν να μην γίνει ποτέ συμβατό με τα Windows 8, και δεν ξέρω τι είδους προβλήματα μπορεί να σημαίνει αυτό.
Στην θέση του προτείνουν το SmartRadio που είναι όμως πολύ διαφορετικό [κατώτερο] προϊόν.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας και για τις προτάσεις σας.

ΥΓ Αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο παρόμοιο και εύχρηστο προϊόν που έχει κυκλοφορήσει πλέον, ευχαρίστως θα το εξετάσω.

Παιδιά γεια χαρά.
Ενδιαφέρομαι και εγώ για το συγκεκριμένο προϊόν αλλά δυστυχώς άντεξα να διαβάσω μόνο τις πρώτες 38 σελίδες αυτού του τεράστιου θέματος.

Έτσι αποφάσισα να ρωτήσω για δύο από τα πράγματα που έμαθα και με αναστέλλουν προς το παρόν από την αγορά του.

Το πρώτο αφορά σε αυτό που διάβασα σχετικά , με το ότι δεν έχει την δυνατότητα [στο κομμάτι Ράδιο] , να κάνει αναπαραγωγή, [παίξει] τους σταθμούς που είναι αποθηκευμένοι στα αγαπημένα , αν δεν υπάρχει στο χώρο ανοιχτός υπολογιστής.

Επειδή ο βασικότερος λόγος που σκέπτομαι την αγορά του είναι να αποφύγω τους ήχους
[ανεμιστήρια δίσκοι κλπ] του υπολογιστή, αυτό με αποτρέπει από την αγορά του.

Έχει αλλάξει κάτι σχετικά με αυτό με τις αναβαθμίσεις ;

Το δεύτερο είναι ότι το προϊόν δεν παράγεται πλέον από την εταιρεία του, και όπως με πληροφόρησαν από την logitech , πιθανόν να μην γίνει ποτέ συμβατό με τα Windows 8, και δεν ξέρω τι είδους προβλήματα μπορεί να σημαίνει αυτό.
Στην θέση του προτείνουν το SmartRadio που είναι όμως πολύ διαφορετικό [κατώτερο] προϊόν.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας και για τις προτάσεις σας.

ΥΓ Αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο παρόμοιο και εύχρηστο προϊόν που έχει κυκλοφορήσει πλέον, ευχαρίστως θα το εξετάσω.

Μαλλον λογω πληθωρας σελιδων καταλαβες αναποδα.Μετα την αρχικη εγκατασταση ειναι τελειως ανεξαρτητο απο τον υπολογιστη για να ακουσεις ιντερνετικο ραδιοφωνο,και επισης ανεξαρτητο απο τον υπολογιστη αν η μουσικη σου αποθηκευμενη σε NAS.Φυσικα αν η μουσικη σου ειναι στο σκληρο του υπολογιστη θα πρεπει να ειναι ανοικτος

Για hiend συστήματα θα πρότεινα:

VortexBox Prestige με 4TB σκληρό και προεγκατεστημένο squeezebox server. Χωρίς καθόλου ανεμιστήρες.

0

Last edited:
Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Για hiend συστήματα θα πρότεινα:

VortexBox Prestige με 4TB σκληρό και προεγκατεστημένο squeezebox server. Χωρίς καθόλου ανεμιστήρες.

0

πως τα πετας ετσι βρε Τζο,παραλιγο να παθω εγκεφαλικο μολις ειδα τη τιμη!