Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Παιδες χιλια ευχαριστω για τις διευκρινισεις.
Κατι πηρα χαμπαρι τωρα.
Και μαλιστα με βγαλατε απο τα εξοδα.
Εγω που εχω (σχετικα) λιγα αρχεια και με εξυπηρετει η usb δεν εχω λογους να τραβιεμαι.
Ασε που εχω και κομπιουτερ για τα δυσκολα.
Αργοτερα βλεπουμε.

Τελικα μπορεις απο το sbt να χειριζεσαι το κομπιουτερ???

Να παίζεις τα αρχεία που τράβας από τον υπολογιστή μπορείς. Τι άλλο θα ήθελες να κάνεις?

Και στον υπάρχον υπολογιστή, γιατί δεν τρέχεις εκεί το service ? Θα είναι σα να έχεις NAS, να δείς μπορεί να σου αρέσει και να σε βολέψει.

ειναι τοσα ακριβα τα καλα nas που τελικα συμφερει περισσοτερο να στησουμε ενα πολυ απλο pc ή να αγορασουμε ενα μεταχειρισμενο (ενα απλο core2duo αρκει....), με 150 ευρω καθαρισαμε.

Η οθόνη του Touch είναι σαν τηλεκοντρόλ ας το πούμε έτσι του squeezebox server που τρέχει στον NAS/pc.

Στην ουσία τον squeezebox server διαχειρίζεσαι (που βρίσκεται στο pc/NAS) και όχι το ίδιο το Touch.

Κι ένα smarthpone/μια ταμπλέτα το ίδιο πράγμα κάνει, στέλνει τις εντολές στον squeezebox server. To Touch απλά σερβίρει.

Ακόμη κι ένα δεύτερο Touch μπορείς να έχεις στην αγκαλιά σου σαν τηλεκοντρόλ. Οι εντολές και πάλι δεν θα έχουν σχέση με το πρώτο Touch, αλλά με τον squeezebox server που θα τρέχει στο pc/NAS.

Οπότε απαντώντας ξανά το ερώτημα, ναι, έμμεσα ένα Touch μπορεί να διαχειριστεί ένα pc/NAS αλλά μόνο ένα πρόγραμμα, τον Squeezebox Server.

ειναι τοσα ακριβα τα καλα nas που τελικα συμφερει περισσοτερο να στησουμε ενα πολυ απλο pc ή να αγορασουμε ενα μεταχειρισμενο (ενα απλο core2duo αρκει....), με 150 ευρω καθαρισαμε.
Μμμμμμ..
Ενα χαμηλων επιδόσεων pc καίει 180+w ένα nas 20w, δεν είναι ανάγκη να πάρουμε μεγάλο nas, ένα 2πλο αρκεί, με κόστος 180-200 (και αυτο που παίρνει ένα δίσκο μας κανει αλλα δεν θα εχουμε back up αν χτυπησει ο δισκος, που ειδικα για μουσικη συλλογη, ειναι σχεδον επιβεβλημενο) και μας εξυπηρετεί και σε πολλές άλλες λειτουργίες πχ κατεβαστηρι, να βάζεις download on the go απο το κινητο και πολλα αλλα. Αν θέλει κάποιος χώρο φτιάχνει ένα φτηνό file server ή αγοράζει την έτοιμη λύση της hp και έχει το nas ανοιχτο 24/7 ανοιχτο για μουσικη, κατεβαστηρι και streamer, ενω ο file server αποθηκευει την ταινιοθηκη μας που δεν ειναι αναγκη να ειναι online 24/7 και ανοίγει μόνο οταν ειναι να δούμε ταινία. Ένας file server που παίρνει μέχρι 10 δίσκους μπορει να φτιαχτεί με 300 (φυσικα δεν υπολογίζεται η τιμη των δίσκων)

Last edited:
Κατ αρχην θελω να σας χιλιοευχαριστησω για την υπομονη σας και την διαθεση σας να μοιραζεστε τις γνωσεις σας.
Εγω κανω το εξης.
Στο λαπτοπιον εχω εγκαταστησει την εφαρμογη Sb.
Ανοιγω λοιπον το λαποτοπ και αφου ανοιξω την εφαρμογη (τις πιο πολλες συμπτωματικα τα κανω σωστα!!:flipout:) αυτο βρισκει το sbt και μετα ολα ειναι ευκολα.
Επιλεγω ενα τραγουδι στη εφαρμογη του λαπτοπ και το ακουω στο στερεοφωνικο, μεσω του sbt.

Αν βαλω το λαπτοπ σε μια γωνια,μπορω μεσω τις οθονης του sbt να επιλεξω τα αρχεια που θελω και ειναι στο λαπτοπ?????

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

ναι,απ'το τηλεχειριστηριο του ή απ'την οθονη του.
Ωπα εδω ειμαστε φιλε.
Επειδη ουτε μου ειχε περασει απο το μυαλο οτι γινεται και αντιστροφα,τωρα παω σπιτι να το δοκιμασω στο λαπτοπιον.
Αν δω οτι ειναι δυσχρηστο (που μακαρι να ειναι!!) τοτε θα βγαλω ΤΕΛΕΙΩΣ απο το μυαλο μου την αγορα nas.
Γιατι οπως ευκολα θα εχετε παρει πρεφα, ολο και με τρωει ο κ..λος μου να το παρω και ψαχνω μια σοβαρη δικαιολογία να μην....

Εναλλακτικα μπορεις να το χειρισθεις και απο iphone η android[νομιζω].
Το NAS απλα σου προσφερει την δυνατοτητα να μην εχεις ανοικτο τον υπολογιστη

Last edited:
και μια ερώτηση ακόμα
έχω 2 σατα σκληρούς από 1 τβ ο καθένας γεμάτοι και φορμαρισμένοι σε ntfs , αν τους βάλω μέσα σε νας θα μου τους φορμάρει?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613892
αυτο κανει για το logitech?
ειναι σε προσφορα και με μια αλλαγη δισκου πρεπει να ειναι οκ.
Προσωπικά θα απέφευγα τα zyxel, υπαρχει και νήμα...
Με λίγα παραπάνω (60-70 ) βρίσκεις το Synology ds212j, Υπάρχει και με ένα δίσκο, στα 150-160 αλλα δεν θα στο πρότεινα λόγο έλλειψης ασφαλείας των δεδομένων, κοινως raid. Αλλιώς και με το μονό κανείς την ίδια δουλεια..

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613892
αυτο κανει για το logitech?
ειναι σε προσφορα και με μια αλλαγη δισκου πρεπει να ειναι οκ.

Το εχω εγω το zyxel και μου εχει σπασει τα νευρα.
Αυτη την στιγμη παιζω με το touch μεσω του zyxel......

Εχει μεγαλο προβλημα στο να συνδεθει το touch,και αφου του ερθει και συνδεθει,αργει να ανοιξει τους φακελους.
Για κατεβαστηρι ομως μια χαρα ειναι. Του βαζω καμμια 10αρια λινκ απο torrent και τα κατεβαζει αερα!!!

παιδια εγω για το δικο μου Logitech Squeezebox touch θελω να αγορασω αυτο. Synology DS112+ 2.0 GHZ
με ενα σκληρο δισκο στα 2τερα και μονο την μουσικη μου μεσα.
(την μουσικη θα την εχω για ασφαλεια και σε αλλο σκληρο)
πειραζει σε κατι οτι το συγκεκριμενο nas παιρνει μονο ενα σκληρο; γιατι εγω προσωπικα δευτερο δεν χρειαζομαι;

παιδια εγω για το δικο μου Logitech Squeezebox touch θελω να αγορασω αυτο. Synology DS112+ 2.0 GHZ
με ενα σκληρο δισκο στα 2τερα και μονο την μουσικη μου μεσα.
(την μουσικη θα την εχω για ασφαλεια και σε αλλο σκληρο)
πειραζει σε κατι οτι το συγκεκριμενο nas παιρνει μονο ενα σκληρο; γιατι εγω προσωπικα δευτερο δεν χρειαζομαι;
Όχι κανένα προβλημα.. Απλα αν βρίσκεις το ds212J με 20-30 παραπάνω, νομίζω αξίζει να τα δώσεις.. να το έχεις και για downloads.

Παιδες καλημερα μια απορια, ακουω πολυ ντορο γυρω απο το squeezebox EDO και σκεφτομαι να το δοκιμασω, οχι για τη δυνατοτητα σε 192 αρια αρχεια αλλα γιατι μιλανε για ηχητικη αναβαθμιση (εχω ηδη αναβαθμισμενο touch απο τον Αγγλο), αξιζει το κοπο η μουφα ειναι;
Sorry αν εχει ηδη απαντηθει, αλλα πως γινεται ρε παιδια αυτο;
Ευχαριστω προκαταβολικα.

Παιδες καλημερα μια απορια, ακουω πολυ ντορο γυρω απο το squeezebox EDO και σκεφτομαι να το δοκιμασω, οχι για τη δυνατοτητα σε 192 αρια αρχεια αλλα γιατι μιλανε για ηχητικη αναβαθμιση (εχω ηδη αναβαθμισμενο touch απο τον Αγγλο), αξιζει το κοπο η μουφα ειναι;
Sorry αν εχει ηδη απαντηθει, αλλα πως γινεται ρε παιδια αυτο;
Ευχαριστω προκαταβολικα.

Πως γινεται η εγκατασταση του εννοω!!!