Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Σίγουρα?
Εχει γουστο...

Ogg vorbis 320.
Πολυ καλύτερη ποιότητα δηλαδή απο mp3 320..

Μπορεις να το δεις κ στο touch πατώντας more info οταν παίζεις κάποιο κομμάτι μεςω spotify.

Μόλις ειδα τα filetypes στά settings
Τα ogg vorbis τα εχει sox.
Ποτε μου δεν καταλαβα αυτην την κωδικοποίηση.
Πάντως κανω ενα σκαν σε ολη τη βιβλιοθήκη γιατί βλέπω οτι σκαλώνει και σε άλλους τύπους. ..

@Everyone
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά

@chek2fire
Προσπαθείς να δεις τη μουσική σου μέσω του Music folder. Σωστά; Πόσα folders έχεις μετά το root? 'Οντως έχει πρόβλημα στην απόκριση όταν έχεις πολλύς φακέλους, αλλά το λύνει δημιουργώντας μερικούς κύριους folders και ρίχνοντας μετά εκεί τη μουσική σου. Πρακτικά δηλαδή διαιρώντας το φορτίο. Και εγώ έτσι το χρησιμοποιώ παρόλο που συνίσταται να παίζει;ς με τα tags μετά το scan library.
Η εφαρμογή τώρα της logitech παίζει άψογα στο samsung. Κανένα κρασάρισμα. Για ξαναπέρασέ τη.

Τι δίσκο έχεις πάνω στο NAS? Εγώ έχω τα files πάνω σε WD Black Caviar και έχω αρκετά καλή ταχύτητα (αν και δεν νομίζω ότι είναι θέμα δίσκου). Ποιό QNAP έχεις;

Το μόνο θέμα που έχω - όπως ανέφερα σε προηγούμενο post, είναι ότι από την έκδοση 7.5.1 και μετά κολάει το σκανάρισμα της βιβλιοθήκης μόλις φτάνει σε ελληνικούς χαρακτήρες. Και όχι πάντα του ίδιους. Ενδέχεται να έχει να κάνει και με το μέγεθος του path...

@Everyone
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά

@chek2fire
Προσπαθείς να δεις τη μουσική σου μέσω του Music folder. Σωστά; Πόσα folders έχεις μετά το root? 'Οντως έχει πρόβλημα στην απόκριση όταν έχεις πολλύς φακέλους, αλλά το λύνει δημιουργώντας μερικούς κύριους folders και ρίχνοντας μετά εκεί τη μουσική σου. Πρακτικά δηλαδή διαιρώντας το φορτίο. Και εγώ έτσι το χρησιμοποιώ παρόλο που συνίσταται να παίζει;ς με τα tags μετά το scan library.
Η εφαρμογή τώρα της logitech παίζει άψογα στο samsung. Κανένα κρασάρισμα. Για ξαναπέρασέ τη.

Τι δίσκο έχεις πάνω στο NAS? Εγώ έχω τα files πάνω σε WD Black Caviar και έχω αρκετά καλή ταχύτητα (αν και δεν νομίζω ότι είναι θέμα δίσκου). Ποιό QNAP έχεις;

Δεν είναι θέμα ταχύτητας καθώς με το twonkymedia πάει σφαίρα σε όλες τις συσκευές. Μάλλον είναι αυτό που έγραψε ότι σε κάθε νέα προσθηκη μουσικής θέλεις ξανά scan και clear την library και μετά κάπως πάει καλύτερα.

Το touch φτιάχτηκε για να λειτουργεί με τα tags και να τα κατηγοροποιει πράγμα που κάνει πολυ καλα. Με 2+TB flac με χρήση μεσω tags παίζει άψογα. Χρόνος απόκρισης (μετα την ρύθμιση priority) 1-2 δευτερολεπτα.

Αν θελουμε αναπαραγωγή απο folder και άμεση ανανέωση folder χρησιμοποιούμε το DSaudio του synology που ειναι σχεδον ακαριαία (αφου κανουμε login το οποίο παίρνει μερικά δευτερόλεπτα) και δεν χρειάζεται rescan για να βρει τα νεα albums. Δυστυχώς τα qnap σε θέματα multimedia/user experience/UI ειναι αρκετά πίσω απο την synology.

Last edited:
Δλδ με λίγα λόγια ξεχνάω το folder και πάω έτσι όπως τα φτιάχνει το ίδιο. Πάντως και εκεί κάνει λίγη ώρα να και όχι όσο θα κάνει με τους folder. Δεν γράφω κάτι όμως καινούργιο υπάρχουν δεκάδες μηνύματα που παραπιονούνται για την αργή απόκριση του και όχι μόνο σε qnap.

Ποιο προγραμμα μπορεί να ψάξει στο folder music του nas ποια μουσικά αρχεία υπάρχουν duplicate ή ακομα και απο 3 φορές και να τα κρατήσει μονο μια φορά;

Αν μπορεί να κρατάει αυτά με την καλύτερη ποιότητα/bitrate και να διαγραφεί τα αλλα, θα ηταν ιδανικό, αλλα δεν νομιζω οτι υπάρχει κατι τέτοιο..

Εχουν βγάλει κάποιο add-on/plug in για το touch να κάνει κατι αντίστοιχο ή να βρίσκει μονο του τα εξώφυλλα σε όςους φακέλους/albums δεν έχουμε; Τουλαχιςτον αυτό θα έπρεπε να το είχαν συμπεριλάβει/σκεφτεί..
Ποιος εχει τον ελεύθερο χρονο να φτιάχνει/διορθώνει tags και να βάζει εξώφυλλα..

Ακομα ενα προβλημα που λύνεται με την χρήση spotify..

Last edited:
Μια βοήθεια σας παρακαλώ βρε φιλαράκια.
Άλλαξα modem και το καινούργιο (πολύ παλιό είναι ,αλλά έχει δυνατό wifi!!!)εχει 13ψηφιο κωδικό, ενώ το προηγούμενο 10ψηφιο.
Το sbt μου δίνει 2 επιλογές όταν πάω να βάλω κωδικό εισαγωγής για να το συνδέσω στο modem.
1) 10ψηφιο (άρα το ξεχνάω, ενώ στο παλιό ήμουν οκ)
2) 26φηφιο, που οταν του βάλω τα 13 ψηφία δεν δέχεται εντερ .......προφανώς θα θέλει και τα υπόλοιπα 13......τι βάζουμε σε αυτή τη περίπτωση? ?????
Υπάρχει κανένα κόλπο που δεν ξέρω? ???

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Παλιά είχα το ίδιο πρόβλημα με κάποιο ρουτερ. Μέσω λινουξ είχα βρει ότι ανάμεσα στα ψηφια του κωδικού επναλαμβανόταν ένα ψηφίο, πάντα το ίδιο. ο κωδικός ήταν μόνο αριθμοί. Έμπαινε πριν από το ορατό ψηφίο ή μετα. Στην περίπτωσή μου ήταν το 3. Έτσι ο ορατός κωδικός '123...' ήταν '313233.......'.

Καλησπέρα,

σήμερα είχα τη χαρά να ακούσω σε σπίτι φίλου το πραγματικά ultra hi-end σύστημά του όπου πραγματικά ταξιδέψαμε μέσα από την ακρόαση.

Μεταξύ άλλων κάναμε και δοκιμή του logitech touch απευθείας από τις αναλογικές του εξόδους, χρησιμοποιώντας δηλαδή το dac του logitech. Ήταν η πρώτη φορά που άμεσα αναγνώρισα την πτώση της ποιότητας (με ακρόαση των ίδιων αρχείων πάντα) και να σκεφτείτε ότι δεν παίζαμε με το κανονικό του dac αλλά με ένα άλλο. Σύντομα θα γίνει και σύγκριση με το άλλο dac ώστε να δούμε αν θα υπάρχει αντίστοιχη πτώση στην ποιότητα λειτουργώντας το logitech σαν transport.

Έχω κάνει τις τελευταίες ημέρες αρκετές ακροάσεις (ακόμα και με internal dac του supernaim) χωρίς να γίνει αντιληπτή η πτώση - τόσο μεγάλη - στην ποιότητα.

Τελικά σε αυτή τη ζωή, ότι πληρώσεις παίρνεις...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!

Παλιά είχα το ίδιο πρόβλημα με κάποιο ρουτερ. Μέσω λινουξ είχα βρει ότι ανάμεσα στα ψηφια του κωδικού επναλαμβανόταν ένα ψηφίο, πάντα το ίδιο. ο κωδικός ήταν μόνο αριθμοί. Έμπαινε πριν από το ορατό ψηφίο ή μετα. Στην περίπτωσή μου ήταν το 3. Έτσι ο ορατός κωδικός '123...' ήταν '313233.......'.
Το 3 είναι για ποία περίπτωση? ? (ρωτάω μπας και είμαι και γω στην δική σου!!!!!)

http://logitech-en-amr.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/16646#WEP
Με τα φτωχά μου Αγγλικά, απο ότι κατάλαβα ......έμπλεξα πάλι σε περιπέτειες.
Στο νουμερο 6 πρέπει να είναι η περίπτωση μου.....κατι να αλλαξω ρυθμίσεις στο μόντεμ γράφει......καλα κατάλαβα? ????

Last edited:
Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Το πουτερ ηταν ένα philips του ΟΤΕ και στο wep είχε προεπιλογή κωδικό "1234567890123", το έβαζε μόνο του. Όταν πήγαινα νατο δώσω στο logitech χρειάζονταν άλλα 13 ψηφία, Επειδή τότε είχα στο δίκτυο ένεν υπολογιστή με Linux και έμπαινα στη σελίδα του ρούτερ είχε επιλογή να είναι ορατός ο κωδικός. Εκεί είδα ότι ο κωδικός ήταν "31323334353637383930313233", ήτοι 26 ψηφία. Έτσι έδινα στ λοτζι αυτόν τον κώδικό και δούλευε ρολόι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!

Το πουτερ ηταν ένα philips του ΟΤΕ και στο wep είχε προεπιλογή κωδικό "1234567890123", το έβαζε μόνο του. Όταν πήγαινα νατο δώσω στο logitech χρειάζονταν άλλα 13 ψηφία, Επειδή τότε είχα στο δίκτυο ένεν υπολογιστή με Linux και έμπαινα στη σελίδα του ρούτερ είχε επιλογή να είναι ορατός ο κωδικός. Εκεί είδα ότι ο κωδικός ήταν "31323334353637383930313233", ήτοι 26 ψηφία. Έτσι έδινα στ λοτζι αυτόν τον κώδικό και δούλευε ρολόι.

Φίλε μου εισαι αρχηγός......με έσωσες! !!!!!!
Αυτό ήταν.
Χίλια ευχαριστώ:wor:ernaehrung004:shippy:

Να κανω μια χαζη ερωτηση;
Πως ειναι δυνατον η logitech να σταματησε να πουλαει το touch;
Τι στο καλο εχουν στο μυαλο τους;

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Να κανω μια χαζη ερωτηση;
Πως ειναι δυνατον η logitech να σταματησε να πουλαει το touch;
Τι στο καλο εχουν στο μυαλο τους;

Δεν είμαι κάτοχος,αλλά αν κρίνω από τον ενθουσιασμό των χρηστών έχω την ίδια απορία.
Βέβαια η logi δεν απευθύνεται σε audiophiles αλλά σε πολύ πιο ευρύ κοινό,οπότε ίσως αυτό να είναι η απάντηση.