Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Και σε μένα όλα δουλεύουν ρολόι.

Spotify με το επίσημο app όταν δεν έχω τον NAS ανοιχτό.
Spotify με το Triode plugin όταν έχω τον NAS ανοιχτό.
Qobuz με το αντίστοιχο plugin, με τον NAS ανοιχτό.

Qobuz και Spotify με το Triode plugin δεν δουλεύουν χωρις το nas ανοιχτο..
τα plugin τους ρυθμίζονται απο τον sqb server, οποτε πρεπει αναγκαστικά να τρεχει ο sqb server στο nas.

Παρατήρησες οτι το Spotify με το Triode plugin οταν κανουμε search βρίσκει, μερικες φορες, λιγότερα αποτελέσματα (πχ album για ενα συγκεκριμένο artist) απο οτι το official spotify app;

Tα προβλήματα στην εγκατάσταση που έχουν κάποιοι χρήστες σχετίζονται με το firewall. Θα πρέπει να ανοίξουν κάποια ports στον router για να δουλεύει το Spotify.

https://support.spotify.com/gr/problems/#!/article/How-do-I-configure-my-router-for-Spotify

Qobuz και Spotify με το Triode plugin δεν δουλεύουν χωρις το nas ανοιχτο..
τα plugin τους ρυθμίζονται απο τον sqb server, οποτε πρεπει αναγκαστικά να τρεχει ο sqb server στο nas.

E, κι εγώ τι είπα;
Το official app το χρησιμοποιώ μόνο όταν δεν θέλω να ανοίξω τον ΝAS.

Παρατήρησες οτι το Spotify με το Triode plugin οταν κανουμε search βρίσκει, μερικες φορες, λιγότερα αποτελέσματα (πχ album για ενα συγκεκριμένο artist) απο οτι το official spotify app;

Όχι, δεν το τσέκαρα. Αλλά και να συμβαίνει, είναι τόσα που έχω να ακούσω στο Spotify, που δεν χαλιέμαι.
Η χρήση που του κάνω του Spotify δεν περιλαμβάνει την εύρεση κάποιου συγκεκριμένου άλμπουμ/κομματιού, ώστε να χαλαστώ αν δεν το βρω.
Εξάλλου το Spotify πιο πολύ σαν μουσικό χαλί το χρησιμοποιώ. Για σοβαρές ακροάσεις έχω το Qobuz.

E, κι εγώ τι είπα;
Το official app το χρησιμοποιώ μόνο όταν δεν θέλω να ανοίξω τον ΝAS.

Δεν ειπα οτι εγραψες κατι αλλο :)
Aπλα το διατύπωσα ετσι ωστε να γινει κατανοητό, για ποιο λόγο χρειάζεται να έχουμε ανοιχτό το nas.

PS. καταπονείς περισσότερο τους δίσκους του nas αν τον ανοίγεις/κλείνεις συχνά, απο ότι αν ηταν σε λειτουργία 24/7

Last edited:
Τον NAS τον έχω ρυθμισμένο να κλείνει μόνος του καθημερινά στις 4 το πρωί, που είναι και το όριο που ακούω μουσική.

Το πότε ανοίγει ποικίλλει ανάλογα πότε θα δώσω εντολή μέσω WOL για πρώτη φορά το απόγευμα/βράδυ.
Επομένως ο NAS δουλεύει λιγότερο από 10 ώρες το 24ωρο.
Κι αν μια μέρα δεν κάνω σοβαρή ακρόαση κι ακούσω μόνο internet radio / Spotify, o NAS θα παραμείνει κλειστός και παραπάνω.
Προσωπικά ανοίγω τoν NAS / Squeezebox Server για να έχω κεντρική διαχείριση των τεσσάρων Touch, για να τρέχω το Qobuz και για να έχω πρόσβαση στην προσωπική μουσική συλλογή στον Nas.

Με την έλευση του Spotify και την υποστήριξη της Logitech με το επίσημο Spotify app, οι λόγοι χρήσης pc/nas για να τρέχει μόνιμα ο Squeezebox Server έχουν περιοριστεί.
Μπορεί δηλαδή κανείς να πάρει ένα Touch, να τρέχει εκεί το Spotify και τέλος. Χωρίς καν να διατηρεί μουσική συλλογή, ώστε να χρειάζεται να τρέχει ο SB Server σε pc/nas.

Μπορεί δηλαδή κανείς να πάρει ένα Touch, να τρέχει εκεί το Spotify και τέλος. Χωρίς καν να διατηρεί μουσική συλλογή, ώστε να χρειάζεται να τρέχει ο SB Server σε pc/nas.

Η καλύτερη και πιο απλη λύση για όσους δεν εχουν ψηφιακή μουσική συλλογή (mp3/flac) και δεν θέλουν να εχουν ανοιχτό pc/nas για να ακούσουν μουσική.
Το touch παραμένει κορυφαία αγορά ακομα και σημερα, αν βεβαια βρεθει σε λογική τιμή.

ρε παιδια sorry....
ισως και ασχετη ερωτηση... αλλα αλλαζω NAS, και ψαχνοντας να βρω το SQueeZBox server για να το εγκαταστησω, επεσα πανω στο Logitech media server 7.7.2 που μου το προτεινει και ο NAS με προεγκατεστημενο πακετο μεσα του.

Για το ιδιο πραμα μιλάμε, η να το προσπερασω και να ψαξω για το πακετο του SQueeZbox server?

εχω το touch και ως τωρα το χρησιμοποιούσα με εναν μικρουλη NAS με sqzbox server εγκατεστημενο πανω με SSOTS

Ηλπιζα πως με τοση συσσωρευμενη γνωση εδω μεσα, κάποιος θα ήξερε να μου πει.
κανω άλλη μια προσπάθεια...
ευχαριστω!

Μόλις μου ήρθε και μένα που το έιχα παραγγείλει από ebay σε πολή καλή κατάσταση γενικά σαν συσκευασία αφού είχε στο πίσω μέρος του ακομα τις ζελατίνες. Η οθόνη του δεν έχει κάποια γρατζουνιά και αυτή σε πολύ καλή κατάσταση. το μόνο προβλημα είναι ότι έχει τρια καμένα πίξελ αν είναι έτσι δλδ έχουν άλλο χρώμα από την υπόλοιπη οθόνη αλλά δεν ένοχλούν γιατί είναι τελείως στα αριστερά της οθόνης.
Από βδομάδα θα το ψάξω παραπάνω.
Με το dac λέω να το συνδέσω με οπτική.

Συγνωμη. καλα κάνατε και το σβήσατε.
κλασικα δεν είχα διαβάσει τον κανονισμό.

Ο Squeezebox Server έχει μετονομαστεί σε Logitech Media Server εδώ και κάποια χρόνια. Είναι το ίδιο προϊόν. Βάλε αυτό που δίνει ο κατασκευαστής του NAS σου..

Ευχαριστω πολύ Δημήτρη!
(το ξαναγραφω γιατι το μηνυμα μου που σβυστηκε πιο πανω, περιείχε και τα ευχαριστήρια για την απάντηση σου)

Παιδιά ποιά έκδοση του logitech media server προτείνετε να εγκατάστησω στον nas. Είχε την 7.7.3 πέρασα την 7.7.4 αλλά βλέπω ότι υπάρχει και η 7.8.0. Είναι σταθερή να πάω σε αυτήν?

Παραπάνω από 48.1 μπορεί να βγάλει το squeezebox? Έβαλα και αυτήν την εφαρμογή για high res αρχεία αλλά στο dacmagic έχω κολλημένο το upsampling στα 44.1 ακόμα και flac όταν του σερβίρω.

Παραπάνω από 48.1 μπορεί να βγάλει το squeezebox? Έβαλα και αυτήν την εφαρμογή για high res αρχεία αλλά στο dacmagic έχω κολλημένο το upsampling στα 44.1 ακόμα και flac όταν του σερβίρω.

Με το EDO βγάζει από τη s/pdif μέχρι και 192KHz.. Επίσης παίζει και μέσω USB (αν και εφόσον το DAC υποστηρίζεται).

το έχω βάλει ήδη το edo. Τελικά είναι θέμα του dac magic που τα βγάζει παραπάνω μόνο μέσω coaxial