Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

άντε καλορίζικο!!...περιμένουμε εντυπώσεις,απορίες κλπ....

οπότε:

1)Stratos
2)Vasilis-T
3)DELTA
4)paullx2
5)Λάκης
6)Vasada
7)Ge0rge
8)jolk
9)alkman
10)dbagias
11)ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
12)panma033
13)fran
14)Theodosis O.
15)petros37
16)rafm
17)stavrosz
18)tzo

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

άντε καλορίζικο!!...περιμένουμε εντυπώσεις,απορίες κλπ....

Ευχαριστώ! Βρε αμμάν, τι ποιότητα κατασκευής είναι αυτή; Εγώ περίμενα λίγο πλαστικούρα κι αυτό είναι κόσμημα!

Όλη η εγκατάσταση πανεύκολη και ταχύτατη. Θετική επίσης η άμεση απόκριση στις εντολές. Και φυσικά η οθόνη όλα τα λεφτά. Πραγματικά δεν μπορώ να βρω ψεγάδι σε αυτή τη συσκευή-κόσμημα.

Με βλέπω να παραγγέλνω ακόμη δύο κομμάτια για τα άλλα δύο συστήματα του σπιτιού!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!

Ευχαριστώ! Βρε αμμάν, τι ποιότητα κατασκευής είναι αυτή; Εγώ περίμενα λίγο πλαστικούρα κι αυτό είναι κόσμημα!

Όλη η εγκατάσταση πανεύκολη και ταχύτατη. Θετική επίσης η άμεση απόκριση στις εντολές. Και φυσικά η οθόνη όλα τα λεφτά. Πραγματικά δεν μπορώ να βρω ψεγάδι σε αυτή τη συσκευή-κόσμημα.

Με βλέπω να παραγγέλνω ακόμη δύο κομμάτια για τα άλλα δύο συστήματα του σπιτιού!
Καλορίζικο και από εμένα!
Έχεις δίκιο για το Touch, το είχα επισημάνει και εγώ σε κάποιο post, ότι είναι μια πολύ όμορφη συσκευή με καλή ποιότητα κατασκευής που μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε. Είναι χρήσιμη ακόμα και όταν δεν παίζει μουσική.
Ελπίζω και ηχητικά να σου αρέσει, εγώ ήδη έχω αγοράσει δύο!

Αν θελω να στιμαρω με wifi τα flac μουσικα αρχεια απο εναν συμβατο με sqeezserver NAS θα τα καταφερει το touch η θα ψιλοσερνεται με διακοπες και τετοια; Υποψην δεν εχω κανα σουπερ ρουτερ, παρα αυτο της forthnet..

Δοκιμασε να δεις το αποτελεσμα,καλο θα ειναι καποια στιγμη να το αλλαξεις.Εγω ειχα αρκετα προβληματα και το αλλαξα

Δηλαδη σιγουρη λυση το καλωδιο; Δεν εχω touch, ακομη τουλαχιστον.. Mε Popcorn A110 παιζω- 1 τερα σκληρο στα σωθικα του και κατευθειαν σε vdac με οπτικη.. Οπως καταλαβαινετε η ποληγηση στους φακελους ειναι λιγο μανικι, χωρις εικονες των αλμπουμ.. Θα βολευε ενα τατσ αλλα με τα καλωδια ειναι ενα θεμα.. Ενεκα οτι στο γραφειο ο υπολογιστης και το ρουτερ, ενω στο σαλονι το ηχοσυστημα..

Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα.. Εγώ παίζω μια χαρά FLAC με 3 τοίχους να μεσολαβούν μεταξύ access point και squeezebox. Στο δικό σου σπίτι όμως μπορεί να μην είσαι τόσο τυχερός.

Γενικά, αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να πεις με σιγουριά..

Κοιτα, η αποσταση δεν ειναι μεγαλη, ουτε οι τοιχοι πολλοι, αλλα το μοντεμ μαλλον ειναι μαπα.. Ενδεικτικα στο κατεβασμα ταινιων με utp καλωδιο κατεβαζω με 1,8 mbps ενω με wifi παιφτω στα 600kbps ακομα και αν το λαπτοπ βρισκεται διπλα στο ρουτερ..

Γιάννη το έβαλες πάνω στο 202
Τι λέει ως τρανσπορτ?

Διάβασα περίπου το 70% του νήματος...ωραίο κελεπούρι φίλτατοι!

Για μένα που ήδη διαθέτω δύο media player (και στην ουσία δεν έχω πρόβλημα αναπαραγωγής) αυτό που με εξιτάρει είναι η παροχή πληροφοριών επί της οθόνης, + η δυνατότητα πλοήγησης του χωρίς την ανάγκη ανοιχτής τηλεόρασης - και όσοι ασχολούμαστε με την ακρόαση δικάναλου ήχου...καταλαβαινόμαστε πολύ καλά το τι σημαίνει αυτό!

Δώστε μου όμως μερικές πληροφορίες που δεν βρήκα κάπου:
α) στα flac αρχεία τις metadata πληροφορίες τις εμφανίζει ή τις κόβει;
β) αντλεί και πληροφορίες αρχείων ήχου από βάση διαδικτύου; Για παράδειγμα έστω ότι αναπαράγει ένα φάκελο από κάποιο μέσο (εξωτερικό δίσκο ή NAS) μπορεί να αντλήσει και τις πληροφορίες τίτλων από βάση δεδομένων, κάπως σαν αυτό που κάνουν οι player των υπολογιστών;

Κοιτα, η αποσταση δεν ειναι μεγαλη, ουτε οι τοιχοι πολλοι, αλλα το μοντεμ μαλλον ειναι μαπα.. Ενδεικτικα στο κατεβασμα ταινιων με utp καλωδιο κατεβαζω με 1,8 mbps ενω με wifi παιφτω στα 600kbps ακομα και αν το λαπτοπ βρισκεται διπλα στο ρουτερ..

Μάλλον έχεις κάποιο θέμα ασυμβατότητας με τα WiFi του router σου και του laptop σου.. Μπορεί το squeezebox να παίξει καλύτερα, μπορεί και χειρότερα..

Πάντως αν το laptop σου "βγάζει" πραγματικά 600KB/sec (και όχι kbps που λες) και αυτό το νούμερο το πιάνεις και εκεί που θα μπει το squeezebox, είναι ενθαρρυντικό.

600KB/sec είναι πολλαπλάσια από όσα χρειάζεσαι για red book audio ή / FLAC.

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Διάβασα περίπου το 70% του νήματος...ωραίο κελεπούρι φίλτατοι!

Για μένα που ήδη διαθέτω δύο media player (και στην ουσία δεν έχω πρόβλημα αναπαραγωγής) αυτό που με εξιτάρει είναι η παροχή πληροφοριών επί της οθόνης, + η δυνατότητα πλοήγησης του χωρίς την ανάγκη ανοιχτής τηλεόρασης - και όσοι ασχολούμαστε με την ακρόαση δικάναλου ήχου...καταλαβαινόμαστε πολύ καλά το τι σημαίνει αυτό!

έτσι ακριβώς....+η αναπαραγωγή Hirez 24/96 χωρίς "κατέβασμα" του υλικού...

Δώστε μου όμως μερικές πληροφορίες που δεν βρήκα κάπου:
α) στα flac αρχεία τις metadata πληροφορίες τις εμφανίζει ή τις κόβει;
β) αντλεί και πληροφορίες αρχείων ήχου από βάση διαδικτύου; Για παράδειγμα έστω ότι αναπαράγει ένα φάκελο από κάποιο μέσο (εξωτερικό δίσκο ή NAS) μπορεί να αντλήσει και τις πληροφορίες τίτλων από βάση δεδομένων, κάπως σαν αυτό που κάνουν οι player των υπολογιστών;

εδώ δεν ξέρω...δεν έχω ασχοληθεί...κάποιος άλλος παιδιά??

...
α) στα flac αρχεία τις metadata πληροφορίες τις εμφανίζει ή τις κόβει;...

Για το (α) νομίζω μπορείς να μου απαντήσεις εφόσον είχες γράψει ότι διαθέτεις μεγάλη συλλογή από flac αρχεία υψηλής ανάλυσης.
Μία τέτοια συλλογή διαθέτω και παρατηρώ ότι τα μετα-δεδομένα που εμφανίζονται στο foobar για παράδειγμα - που σημαίνει ότι υπάρχουν - στα 2 media player που διαθέτω, δεν εμφανίζονται. Γενικά έχω δει ότι τα media player εμφανίζουν σωστά τα μετα-δεδομένα στα mp3, ενώ στα flac αρκούνται μόνο στον τίτλο, συνθέτη και χρόνο.

Όταν αναπαράγεις ένα flac, τι πληροφορίες σου εμφανίζει εκτός από συνθέτη-τίτλο-χρόνο.

Γιάννη το έβαλες πάνω στο 202
Τι λέει ως τρανσπορτ?

Ναι, το σύνδεσα στο Weiss Dac202.

Σε μια μίνι κόντρα που το έκανα σε sd flac αρχεία μεταξύ:
1) MacBook-Amarra με γυάλινη οπτική Wireworld>Weiss Dac202
2) Touch με τα αρχεία να streamάρουν από το Macbook μέσω wi-fi > ομοαξονική > Dac202

Με άμεσες εναλλαγές μεταξύ οπτικής και ομοαξονικής σύνδεσης με το τηλεκοντρόλ του Weiss, η διαφορά ήταν εμφανής.

Νικητής ήταν το 1)

Αλλά ήταν πολύ σύντομη η δοκιμή. Πιο πολύ χαίρομαι το ιντερνετικό ραδιόφωνο, παίζει με τις ώρες χωρίς σταματημό!

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Για το (α) νομίζω μπορείς να μου απαντήσεις εφόσον είχες γράψει ότι διαθέτεις μεγάλη συλλογή από flac αρχεία υψηλής ανάλυσης.
Μία τέτοια συλλογή διαθέτω και παρατηρώ ότι τα μετα-δεδομένα που εμφανίζονται στο foobar για παράδειγμα - που σημαίνει ότι υπάρχουν - στα 2 media player που διαθέτω, δεν εμφανίζονται. Γενικά έχω δει ότι τα media player εμφανίζουν σωστά τα μετα-δεδομένα στα mp3, ενώ στα flac αρκούνται μόνο στον τίτλο, συνθέτη και χρόνο.

Όταν αναπαράγεις ένα flac, τι πληροφορίες σου εμφανίζει εκτός από συνθέτη-τίτλο-χρόνο.

μάλιστα..τώρα κατάλαβα...

λοιπόν έχουμε και λέμε:

κατά την αναπαραγωγή βλέπουμε το εξώφυλλο, καλλιτέχνης,τίτλος δίσκου,τίτλος track,διάρκεια track,αριθμός tracks..

και στα more info:

Genre, Year, File Format (πχ. Flac), Bitrate (πχ. 2792 Kbps VBR),Sample Rate (πχ.96,0 Khz), Sample Size (πχ. 24 Bits), File Length, Location, Date Modified.

Άψογα! Εμφανίζει σχεδόν τα πάντα από τα μετα-δεδομένα του αρχείου - σαφής διαφορά από τα media player (flac). Νάσο σε ευχαριστώ.

Απομένει εάν κάποιος μπορεί να απαντήσει και στο άλλο ερώτημα:

....
β) αντλεί τις πληροφορίες αρχείων ήχου από βάση διαδικτύου; Για παράδειγμα έστω ότι αναπαράγει ένα φάκελο από κάποιο μέσο (εξωτερικό δίσκο ή NAS) μπορεί να αντλήσει τις πληροφορίες τίτλων από κάποια διαδικτυακή βάση δεδομένων, κάπως σαν αυτό που κάνουν οι player των υπολογιστών;