Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Μετα απο ενα καλο γεμισμα του usb δισκου περιπου 450gb βλεπω και εγω οτι κολλαει το συμπαν .Για να βρει τα τραγουδια μαλλον θα γερασω οποτε και εγω το γυριζω δικτυακα για να τελειωνω μια και καλη .Οτι και να λεμε τελικα αυτο το μηχανημα ειναι για δικτυο και το πολυ για κανενα usb flash για οταν βαριομαστε να ανοιξουμε υπολογιστη .

Με NAS πετάει το μηχανάκι κι έχεις όλα τα terrabyte της μουσικής σου μόνιμα online, χωρίς να έχεις ανοιχτό υπολογιστή.

Προγραμματίζεις και τον NAS να ανοίγει από μόνος του καθημερινά μόνο τις ώρες που ακούς μουσική και καθάρισες.

Το Touch φτιάχτηκε για δικτυακή χρήση και multi room, όχι για αυτόνομη συσκευή με σκληρό δίσκο πάνω του.

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Με NAS πετάει το μηχανάκι κι έχεις όλα τα terrabyte της μουσικής σου μόνιμα online, χωρίς να έχεις ανοιχτό υπολογιστή.

Προγραμματίζεις και τον NAS να ανοίγει από μόνος του καθημερινά μόνο τις ώρες που ακούς μουσική και καθάρισες.

Το Touch φτιάχτηκε για δικτυακή χρήση και multi room, όχι για αυτόνομη συσκευή με σκληρό δίσκο πάνω του.
:a0210:

To 411 θαρρώ πήρε ο φίλος.

Ναι πήρα το ds411j όπου θα τοποθετηθούν 4 Wd green ears των 2 tb. Θα συμφωνήσω και Εγώ ότι το touch είναι για χρήση δικτύου και η καλύτερη λύση είναι nas. Μόλις όμως το δοκιμάσω θα Έχω και πληρέστερη γνωμη. Μέχρι στιγμή με ένα pc k ενα Mac mini μέσω δικτύου πετάει.

Παρελαβα και εγω επιτελους! σαββατοκυριακο το στεινω (αν και χωρις το NAS, γιατι δεν εχω παρει ακομα σκληρους)
αν βαλω εναν και σταδιακα βαζω εναν εναν (μετα απο καιρο) μεχρι να φτασω τους 4 θα υπαρχει προβλημα η καθε φορα που θα βαζω δισκο θα τους φορμαρει ολους;
θελω να τους εχω σε raid5.
Πάντως προσωπικά δεν είμαι υπερ του raid. Αν μπει κάποιος στο σπίτι και σε κάνει νοικοκύρη, που ακριβώς βοηθάει το NAS? Προτιμώ - και έχω εφαρμόσει - τη λύση του περιοδικού sync με εξωτερικό σκληρό ο οποίος και μεταφέρεται στο γραφείο παίζοντας έτσι και το ρόλο του disaster...

Eρωτηση... εχω τον yamaha rxv 667 ενισχυτη....5,1 συστημα ηχου με roister emphasis25 και ψαχνω.... εναν τροπο να περνω την μουσικη μου απο τον σκληρο δισκο στον ενισχυτη μεσα απο το coaxial του ενισχυτη και να ακουω την μουσικη με την μεγιστη δυνατη ποιοτητα .... δεν εχω αλλο dac,.... αυτο του yamaha....αλλα ελεος...600 ευρο κανει.... ειναι αυτο το μηχανημα που ψαχνω??? τελος το μαρτυριο ??? εψαχνα για media player που να πεζει καλα μουσικη...αλλα σκοταδι....πες τε μου ναι....πες τε μου...
επισης.... pezei hd ηχο ??? (οτι και εαν συμαινει αυτο...)

δηλαδη τι λεμε τωρα? οτι συμφερει να βρουμε κανενα μεταχειρισμενο classic? το λεω γιατι για μενα η οθονη touch,η αναπαραγωγη φωτο και η προφανως αχρηστη usb συνδεση δεν λενε κατι

Last edited:
Όλα τα Squeezebox είναι σχεδιασμένα με την δικτυακή αναπαραγωγή κατά νου.

Το Touch μάλιστα είναι το πρώτο που διαθέτει έστω υποτυπώδη δυνατότητα λειτουργίας χωρίς δίκτυο. Οπότε αν ψάχνετε μηχάνημα στο οποίο να συνδέετε σκληρό δίσκο και να παίζει, κοιτάξτε κάτι άλλο.

Πάντως προσωπικά δεν είμαι υπερ του raid. Αν μπει κάποιος στο σπίτι και σε κάνει νοικοκύρη, που ακριβώς βοηθάει το raid? Προτιμώ - και έχω εφαρμόσει - τη λύση του περιοδικού sync με εξωτερικό σκληρό ο οποίος και μεταφέρεται στο γραφείο παίζοντας έτσι και το ρόλο του disaster...

Είτε Raid είτε όχι, το backup σε εξωτερικούς σκληρούς που φυλάς σε άλλο οίκημα είναι επιβεβλημένο.

Το Raid το κάνεις για την περίπτωση που παρουσιάσει πρόβλημα ένας από τους δίσκος σου στο NAS, ώστε να αντικαταστήσεις τον χαλασμένο δίσκο με καινούριο άμεσα χωρίς να χρειάζεται να ανατρέξεις στα backups σου.

Eρωτηση... εχω τον yamaha rxv 667 ενισχυτη....5,1 συστημα ηχου με roister emphasis25 και ψαχνω.... εναν τροπο να περνω την μουσικη μου απο τον σκληρο δισκο στον ενισχυτη μεσα απο το coaxial του ενισχυτη και να ακουω την μουσικη με την μεγιστη δυνατη ποιοτητα .... δεν εχω αλλο dac,.... αυτο του yamaha....αλλα ελεος...600 ευρο κανει.... ειναι αυτο το μηχανημα που ψαχνω??? τελος το μαρτυριο ??? εψαχνα για media player που να πεζει καλα μουσικη...αλλα σκοταδι....πες τε μου ναι....πες τε μου...
επισης.... pezei hd ηχο ??? (οτι και εαν συμαινει αυτο...)

Ναι, ναι και ναι αντίστοιχα στις ερωτήσεις σου.

Είτε Raid είτε όχι, το backup σε εξωτερικούς σκληρούς που φυλάς σε άλλο οίκημα είναι επιβεβλημένο.

Το Raid το κάνεις για την περίπτωση που παρουσιάσει πρόβλημα ένας από τους δίσκος σου στο NAS, ώστε να αντικαταστήσεις τον χαλασμένο δίσκο με καινούριο άμεσα χωρίς να χρειάζεται να ανατρέξεις στα backups σου.
Σωστός σε όλα. Απλά και raid και εξωτερικό backup = κόστος. Κατά τα άλλα πολύ σωστός...

Όλα τα Squeezebox είναι σχεδιασμένα με την δικτυακή αναπαραγωγή κατά νου.

Το Touch μάλιστα είναι το πρώτο που διαθέτει έστω υποτυπώδη δυνατότητα λειτουργίας χωρίς δίκτυο. Οπότε αν ψάχνετε μηχάνημα στο οποίο να συνδέετε σκληρό δίσκο και να παίζει, κοιτάξτε κάτι άλλο.
Γιατι λες οτι αμα σκεφτομαστε να βαλουμε σκληρο και να πεζει να βρουμε κατι αλλο??? αφου πεζει με αυτον τον τροπο..δεν πεζει??
Και εστω και εαν δεν χρησιμοποιουμε τοσο τις δικτυακες του δυνατοτητες...ΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ???

Έχει γραφτεί πολλές φορές στο συγκεκριμένο νήμα (και όχι μόνο) ότι το μηχάνημα έχει πρόβλημα να δει απευθείας (μέσω USB) σκληρούς δίσκους με πολλά αρχεία, καθότι αναγκάζεται να τρέξει εσωτερικά του έναν mini squeezebox server, πράγμα δύσκολο λόγω μικρού επεξεργαστή και μνήμης.

Αν μιλάμε για ένα μικρό flashακι ή έναν δίσκο με 10 albums μέσα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά δίσκο των 500GB τίγκα στα MP3 δεν θα παίξει σωστά..

ξερουμε ποιο ειναι το οριο του? 120αρη δισκο θα τον διαβασει σχετικα ευκολα?

ωραια το κολπα με δικτυακους δισκους ή υπολογιστες αλλα αν θελουμε να ακουσουμε τη μουσικη μας χωρις να εχουμε ανοικτες αλλες 2-3 συσκευες στο σπιτι μας και χωρις να τα χωσουμε χοντρα για δικτυακους δισκους.
Η συσκευη και ενας δισκακος των 50 ευρω,αυτο ειναι το ζητουμενο.

ξερουμε ποιο ειναι το οριο του? 120αρη δισκο θα τον διαβασει σχετικα ευκολα?

ωραια το κολπα με δικτυακους δισκους ή υπολογιστες αλλα αν θελουμε να ακουσουμε τη μουσικη μας χωρις να εχουμε ανοικτες αλλες 2-3 συσκευες στο σπιτι μας και χωρις να τα χωσουμε χοντρα για δικτυακους δισκους.

Πιστευω οτι ενα δισκο 120αρη θα τον διαβαζει σχετικα γρηγορα αλλα χωρις βεβαιοτητα οτι δεν θα κολλαει ή οτι θα τον αναγνωριζει καθε φορα που το αναβεις το μηχανημα .
Δυστυχως το να βαλεις ενα δικο πανω και να ξεμπερδευεις πιστευω οτι δεν ειναι δυνατο σε αυτο το μηχανημα αν και πολυ θα το ηθελα και εγω .

Δεν θα τα χώσεις χοντρά, εσύ τα περιγράφεις χοντρά.

Wi-fi θα έχεις ήδη φαντάζομαι στο σπίτι. Καρφώνεις στον router σου έναν NAS που περιέχει έναν δίσκο του 1tb και είσαι κομπλέ. Ένα μηχάνημα θα είναι ανοιχτό κι αυτό όποτε θέλεις εσύ.

Κόστος 190 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.
http://www.store.ctn-systeme.de/syn...logy-disk-station-ds110j-inkl-1000gb-hdd.html

Δεν είναι δα και τόσο χοντρό έξοδο. Αν είναι, τότε μην μπαίνεις καν στη διαδικασία να αποκτήσεις Touch.

Δεν θα τα χώσεις χοντρά, εσύ τα περιγράφεις χοντρά.

Wi-fi θα έχεις ήδη φαντάζομαι στο σπίτι. Καρφώνεις στον router σου έναν NAS που περιέχει έναν δίσκο του 1tb και είσαι κομπλέ. Ένα μηχάνημα θα είναι ανοιχτό κι αυτό όποτε θέλεις εσύ.

Κόστος 190 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.
http://www.store.ctn-systeme.de/syn...logy-disk-station-ds110j-inkl-1000gb-hdd.html

Δεν είναι δα και τόσο χοντρό έξοδο. Αν είναι, τότε μην μπαίνεις καν στη διαδικασία να αποκτήσεις Touch.
Εγω εχω το υλικο μου σε δυο δισκους usb. Μπορουν να συνδεθουν πανω στο NAS και να διαβαζει απο αυτους το Logitech Η πρεπει να ειναι τα τραγουδια στον εσωτερικο δισκο του nas?