Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

προφανώς εννοεί rf.
Το λοτζι επειδή μέσα έχει δυό κεραίες και πρέπει να επικοινωνεί με wifi έχει πλαστικό περίβλημα.
Συνεπώς είναι επιρεπές στο να δεχτεί rf με την ίδια ευκολία που επιτρέπει να εκπέμψει rf.
Καλό είναι γενικά να μην τοποθετείται επάνω από αλλες συσκευές με μεταλλικό περίβλημα, όχι μόνο επειδή θα δεχτεί rf αλλά επειδή πιθανότατα τα περιβλήματα των άλλων συσκευών ενδέχεται να περιορίσουν, δηλαδή να απορροφήσουν μέρος του εκπεμπόμενου σήματος προς το router και να δυσκολέψουν την επικοινωνία του με αυτό.

Upgraded Touch + Ultra PSU vs Micromega WM-10 vs iWadia

Κάναμε τη συγκριτική ακρόαση σήμερα το απόγευμα στο σπίτι του Σάκη, μεταξύ
Upgraded Touch + Ultra PSU vs Micromega WM-10 vs iWadia.

Σε σύστημα με ολοκληρωμένο Electrocompaniet και Audio Physic ηχεία. Αλλάχτηκαν και μεταξύ τους τα interconnect για να εξαλειφθούν τυχόν υπόνοιες για διαφορές μεταξύ καλωδίων. Η σύνδεση με mac έγινε μέσω wi-fi.

Κατ' αρχήν λίγα λόγια για το Micromega. Όμορφο σασί, διακριτικό, που σε κάνει να φαντάζεσαι μια προσεγμένη ηχητικά συσκευή. Λόγω του ότι είναι "τυφλή" βέβαια, εξαρτάσαι από το iPhone/iPad/Android για πρόσβαση στη μουσική βιβλιοθήκη.

To iWadia όμορφο, με μια μικρή ευκολία στην περιήγηση στη μικρή οθόνη του iPod.

To Touch βέβαια έκλεβε την παράσταση, τόσο στην εργονομία και ευκολία χρήσης όσο και σε θέματα εμφάνισης και μικρού footprint. Κόσμημα όπου κι αν σταθεί.

Η πρώτη έκπληξη ήρθε από το άκουσμα του Micromega WM-10.

Κρατώντας μερικές επιφυλάξεις, λόγω του ότι βρισκόμουν σε άγνωστο σύστημα, δεν βιάστηκα να εκφραστώ γι' αυτό που άκουγα. Επιλέξαμε διάφορα κομμάτια αρχικά μόνο στο Micromega. Ο ήχος ήταν τελείως λάθος. Κατ' αρχήν διορθώθηκε η ανάποδη πολικότητα στα interconnect στο Micromega και αφήσαμε να κυλήσουν μερικά κομμάτια.

Ο ήχος του Micromega ήταν επιθετικός, με έντονα συριστικά, λεπτές φωνές και υπερτονισμένες μεσοχαμηλές! Επιεικώς απαράδεκτη απόδοση, όχι μόνο για την κατηγορία τιμής της συσκευής αλλά και πολύ πιο κάτω! Δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγα ότι ακουγόταν σαν dvd-player από το super-market.

Στην πορεία ενεργοποιήσαμε και το Touch, βάζοντας μάλιστα να παίζουν τα ίδια κομμάτια μέσω wi-fi. Αμέσως ερχόταν ο ήχος στη θέση του, με μεστά ηχοχρώματα, όγκο στις φωνές, με υψηλές ξεκούραστες και απαλές χωρίς σκληρότητα, με ρυθμό, έκταση... όλα τα στοιχεία που αρμόζουν σε ένα καλό hi-fi σύστημα.

Το iWadia, το καημένο, ακούστηκε σαν φτωχός συγγενής. Αδύναμο, άοσμο, άχρωμο και αδιάφορο. Αν το Micromega θα μπορούσε να βρει ένα κοινό σε φίλους των μπουζουξίδικων (με τα πρίμα στο τέρμα), το iWadia αδυνατώ να βρω το κοινό που θα μπορούσε να κερδίσει, πέρα από τη χρηστικότητα του iPod dock. Αν και πλέον σίγουρα θα υπάρχει iPod dock στην αγορά με καλύτερες επιδόσεις.

Ήταν τέτοια η διαφορά μεταξύ των συσκευών, που την επόμενη φορά θα πάω στον Σάκη με το απλό Touch, το μη αναβαθμισμένο και με το μαμά τροφοδοτικό.

Είμαι σίγουρος ότι θα υπερτερήσει άνετα και πάλι έναντι των άλλων δύο συσκευών.

Ήταν τέτοια η διαφορά μεταξύ των συσκευών, που την επόμενη φορά θα πάω στον Σάκη με το απλό Touch, το μη αναβαθμισμένο και με το μαμά τροφοδοτικό.

Είμαι σίγουρος ότι θα υπερτερήσει άνετα και πάλι έναντι των άλλων δύο συσκευών.

;) Κάτι παρόμοιο είχα υποψιασθεί ότι ενδέχεται να συμβεί, γι' αυτό ακριβώς και είχα προτείνει την τριπλή σύγκριση...
:twoguns:WM-10 vs SBT vs upgraded SBT :drummer:

Παιδιά συγνώμη που διακόπτω το συγκριτικό σας αλλά επειδή αρκετοί έχετε ψωνίσει από amazon.uk είναι φυσιολογικό να έχουν περάσει 17 ημέρες (11 Μαρτίου έφυγε από amazon) και να μην έχω παραλάβει ακόμα? Δεν έχω trackin no και μου είπαν ότι θα πρέπει να περιμένω μέχρι 6 Απρίλη μέχρι να επικοινωνήσω πάλι μαζί τους.

Θα βρω άκρη ή να αρχίσω να ανησυχώ?

Απο το amazon.uk εχει μου ετυχε δεμα να το παρω μετα απο 2 μηνες και σε αθλια κατασταση αλλα συνηθως παραλαμβανω σε 2 εβδομαδες .

Οτι θα βγαλεις ακρη να εισαι απολυτως σιγουρος .Θα στο ξαναστειλουν ή θα σου δωσουν πισω τα λεφτα σου

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγάλεις άκρη!!!...μια φορά κι εμένα μου έτυχε να παραλάβω μετά από 2 εβδομάδες!!!...δεν θάχεις κανένα πρόβλημα!!

Πριν λιγο εκανα συγκριση αναμεσα στο duet και στο tuner ακουγοντας Β προγραμμα.Περα απο την χαρακτηριστικη καθυστερηση στον ηχο περι τα 20-30 sec,δυστυχως ο ηχος απο το duet εχανε παντου ολοκληρωτικα.Το πιθανοτερο αιτιο ειναι το πολυ χαμηλο bitrate του Β προγραμματος

πολύ ενδιαφέροντα αυτά που διαβάζω εδώ. Αλήθεια, το έχει αγοράσει κανένας συμφορουμίτης από τη Λάρισα; Πολύ θα ήθελα να ακούσω το μηχανάκι σε σύγκριση με το Wolfson μου.

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Ξερει καποιος σε τι βοηθαει αυτος ο server και πως τον χρησιμοποιουμε?
http://www.whitebear.ch/mediaserver

Είναι ένας UPnP/DLNA Server που "κάθεται" πάνω απο τον SqueezeBox Server και δίνει την δυνατότητα
σε συσκευές που ειναι συμβατες με UPnP/DLNA να μπορούν να έχουν προσπέλαση στο περιεχόμενο του SqueezeBox Server (albums, tracks).

ΥΓ. Το είχα εγακταστήσει πριν περιπου ένα μήνα για πειραματισμούς... Μέσω αυτού μπόρεσα να δω το περιεχόμενο το SqueezeBox Server μεσα απο το Windows Media Player. Δεν το έχω ψάξει περισσότερο...

Μια βοηθεια !!!!! Δεν μου ανοιγει το web control απο το pc. To control panel λειτουργει κανονικα!! Τι να φταιει?

Καλησπερα σε ολους

Παρατηρω με μεγαλο ενδιαφερον τα σχολια καποιων για τις υψηλες
επιδοσεις των αναλογικων εξοδων του Logitech Squeezebox touch
που το τοποθετουν διπλα ή και υψηλοτερα απο καποια dac

Θα ηθελα πολυ να το ακουσω καποια στιγμη
που θα εχει καποιος απο σας χρονο για ακροαση

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Μηπως σε καποια απο τις χθεσινες-προχθεσινες αναβαθμισεις χαθηκε κατι?Επι δυο μερες κανει αναβαθμισεις

Εγκατεστησα ξανα τον σερβερ και τωρα παρουσιαζει εξης. Ανοιγει το web control(απο το pc) αλλα δεν ανοιγει το music folder. Απο το touch γινεται κανονικα η αναπαραγωγη. Μαλλον επρεπε να το απεγκαταστησω τελειως και να το εγκαταστησω ξανα αλλα τοτε θα μου ξαναδιαβασει ολη την βιβλιοθηκη απο την αρχη. Καμια ιδεα?

Καλησπερα σε ολους

Παρατηρω με μεγαλο ενδιαφερον τα σχολια καποιων για τις υψηλες
επιδοσεις των αναλογικων εξοδων του Logitech Squeezebox touch
που το τοποθετουν διπλα ή και υψηλοτερα απο καποια dac

Θα ηθελα πολυ να το ακουσω καποια στιγμη
που θα εχει καποιος απο σας χρονο για ακροαση

αν θυμασαι πριν καποιο καιρο ποσταρα στην diy για ενα dac με το 8501. Το πηρα ακριβως επειδη μου αρεσε πολυ το squeeze που ακουγα σε σπιτι φίλου. Καλο αλλα τα κινεζακια (cs4397 και cs4398) ειναι καλυτερα. Ισως με καλυτερους πυκνωτες εξοδου (αν και το δικο μου φοραει panasonic) ανεβει κι αλλο.