petronik
Μέλος Σωματείου
Οι αναβαθμισεις συνεχιζονται ,τουλαχιστον στο duet,και μου εχουν σπασει τα νευρα γιατι δεν μπορω να ακουσω.Ειναι η τριτη μερα που γινονται
Έγινε η συγκριτική ακρόαση των:
Μαμά-Touch + Best of Two Worlds τροφοδοτικό
vs
Micromega WM-10
Διαψεύστηκα για μια ακόμη φορά σε αυτά που περίμενα να ακούσω!
Στο προηγούμενο συγκριτικό με το αναβαθμισμένο Touch είχα βρεθεί προ εκπλήξεως όταν άκουσα πόσο χειρότερα έπαιξε το Micromega. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που κοιταζόμασταν με τον Σάκη και αστειευόμασταν να το πετάξουμε το Micromega από το παράθυρο.
Σήμερα, ενώ περίμενα ότι το μη αναβαθμισμένο Touch θα εξακολουθήσει να υπερέχει με διαφορά από το "κουραστικό" στα αυτιά Micromega, διαψεύστηκα και πάλι στις προβλέψεις μου. Ενώ στα Α/Β ο επιθετικός χαρακτήρας του Micromega εξακολουθούσε να είναι εμφανής, υπερείχε του μη αναβαθμισμένου Touch σε θέματα ρυθμού και ενέργειας, καθώς το τελευταίο ακουγόταν νωχελικό και ασθενικό. Σε σημείο που σε κάποια κομμάτια το ζωηρό άκουσμα του Micromega κέρδιζε τις εντυπώσεις. Αλλά το μυαλό και η καρδιά μας ήταν στο άκουσμα του αναβαθμισμένου Touch δυο μέρες πριν.
Το Upgrade Level 1 του Άγγλου κάνει δουλειά τελικά! Πλέον μπορώ ανεπιφύλακτα να προτείνω την αναβάθμιση σε όποιον θέλει να φτάσει σε υψηλά επίπεδα τον ήχο του Touch.
Είναι ακριβώς, λέξη προς λέξη, αληθινή η περιγραφή της αναβάθμισης στη σελίδα της fidelityaudio:
"The upgrade reigns in the overly aggressive treble and upper mid band peaks + adding extra weight to the bass and a superb foot tapping flow to the music. The Squeezebox Touch becomes a truly great digital media server."
αν θυμασαι πριν καποιο καιρο ποσταρα στην diy για ενα dac με το 8501. Το πηρα ακριβως επειδη μου αρεσε πολυ το squeeze που ακουγα σε σπιτι φίλου. Καλο αλλα τα κινεζακια (cs4397 και cs4398) ειναι καλυτερα. Ισως με καλυτερους πυκνωτες εξοδου (αν και το δικο μου φοραει panasonic) ανεβει κι αλλο.
Συγνώμη _tzo_ αλλά θα το ρωτήσω ευθέως. Πριν τις ακροάσεις κάνατε στάθμιση του επιπέδου ακρόασης ή όχι; Πως έγινε η σύγκριση μεταξύ των δύο συσκευών;
Το Micromega με το iTunes, το Touch στην ίδια μουσική συλλογή μέσω του Squeezebox Server που έτρεχε στον iMac. Παίζαμε τα ίδια κομμάτια στην ίδια ένταση, έχοντας χαμηλώσει ελαφρά την ένταση στο Micromega από το iTunes. Μέσω των αναλογικών τους εξόδων συνδέονταν στον ολοκληρωμένο Electrocompaniet που οδηγούσε τα Audio Physic ηχεία του Σάκη.
άρα το micromega δεν έπαιζε με bit perfect σήμα?
Καλα , ενταξει , ας ξεφυγουμε λιγο απο τις σταθμες και τα λοιπα και τα πολυμετρα, δηλαδη τι? το ενα το ακουγαμε στα 90 db και το αλλο στα 80 ?
Ειχα ξεχασει η αληθεια να φερω τον παλμογραφο μαζι μου και τα μυστικα χαρτακια με το ποιο ακουμε ποτε.
...για τις ακροάσεις κανένα πρόβλημα.
Παντως η αληθεια ειναι πως ειναι 2πλη τιμη το Micromega...
Απλα δεν ξερουμε πως θα δουλευει το Touch με το remote του αιφονιου.
Πρεπει να το δοκιμασουμε αλλα δεν υπαρχει δωρεαν.
...Στο τυφλό Micromega, εξαρτάσαι από το iTunes. Μόνο με το iTunes μπορεί να επικοινωνήσει. Με το Amarra θα μπορούσε να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση.
Αλλά να ξεκινάς με (ακριβή) συσκευή με επιθετικό ήχο και να προσπαθείς να φέρεις τον ήχο με software δεν νομίζω να είναι ό,τι καλύτερο.
Πρόχειρες συγκριτικές ακροάσεις μεταξύ φίλων κάνουμε για να δούμε ποια συσκευή αξίζει να αγοράσουμε. Δεν μας ενδιαφέρουν οι απόλυτες συνθήκες ενός εμπεριστατωμένου review.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.