Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Οι αναβαθμισεις συνεχιζονται ,τουλαχιστον στο duet,και μου εχουν σπασει τα νευρα γιατι δεν μπορω να ακουσω.Ειναι η τριτη μερα που γινονται

Έγινε η συγκριτική ακρόαση των:
Μαμά-Touch + Best of Two Worlds τροφοδοτικό
vs
Micromega WM-10

Διαψεύστηκα για μια ακόμη φορά σε αυτά που περίμενα να ακούσω!

Στο προηγούμενο συγκριτικό με το αναβαθμισμένο Touch είχα βρεθεί προ εκπλήξεως όταν άκουσα πόσο χειρότερα έπαιξε το Micromega. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που κοιταζόμασταν με τον Σάκη και αστειευόμασταν να το πετάξουμε το Micromega από το παράθυρο.

Σήμερα, ενώ περίμενα ότι το μη αναβαθμισμένο Touch θα εξακολουθήσει να υπερέχει με διαφορά από το "κουραστικό" στα αυτιά Micromega, διαψεύστηκα και πάλι στις προβλέψεις μου. Ενώ στα Α/Β ο επιθετικός χαρακτήρας του Micromega εξακολουθούσε να είναι εμφανής, υπερείχε του μη αναβαθμισμένου Touch σε θέματα ρυθμού και ενέργειας, καθώς το τελευταίο ακουγόταν νωχελικό και ασθενικό. Σε σημείο που σε κάποια κομμάτια το ζωηρό άκουσμα του Micromega κέρδιζε τις εντυπώσεις. Αλλά το μυαλό και η καρδιά μας ήταν στο άκουσμα του αναβαθμισμένου Touch δυο μέρες πριν.

Το Upgrade Level 1 του Άγγλου κάνει δουλειά τελικά! Πλέον μπορώ ανεπιφύλακτα να προτείνω την αναβάθμιση σε όποιον θέλει να φτάσει σε υψηλά επίπεδα τον ήχο του Touch.

Είναι ακριβώς, λέξη προς λέξη, αληθινή η περιγραφή της αναβάθμισης στη σελίδα της fidelityaudio:
"The upgrade reigns in the overly aggressive treble and upper mid band peaks + adding extra weight to the bass and a superb foot tapping flow to the music. The Squeezebox Touch becomes a truly great digital media server."

Έγινε η συγκριτική ακρόαση των:
Μαμά-Touch + Best of Two Worlds τροφοδοτικό
vs
Micromega WM-10

Διαψεύστηκα για μια ακόμη φορά σε αυτά που περίμενα να ακούσω!

Στο προηγούμενο συγκριτικό με το αναβαθμισμένο Touch είχα βρεθεί προ εκπλήξεως όταν άκουσα πόσο χειρότερα έπαιξε το Micromega. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που κοιταζόμασταν με τον Σάκη και αστειευόμασταν να το πετάξουμε το Micromega από το παράθυρο.

Σήμερα, ενώ περίμενα ότι το μη αναβαθμισμένο Touch θα εξακολουθήσει να υπερέχει με διαφορά από το "κουραστικό" στα αυτιά Micromega, διαψεύστηκα και πάλι στις προβλέψεις μου. Ενώ στα Α/Β ο επιθετικός χαρακτήρας του Micromega εξακολουθούσε να είναι εμφανής, υπερείχε του μη αναβαθμισμένου Touch σε θέματα ρυθμού και ενέργειας, καθώς το τελευταίο ακουγόταν νωχελικό και ασθενικό. Σε σημείο που σε κάποια κομμάτια το ζωηρό άκουσμα του Micromega κέρδιζε τις εντυπώσεις. Αλλά το μυαλό και η καρδιά μας ήταν στο άκουσμα του αναβαθμισμένου Touch δυο μέρες πριν.

Το Upgrade Level 1 του Άγγλου κάνει δουλειά τελικά! Πλέον μπορώ ανεπιφύλακτα να προτείνω την αναβάθμιση σε όποιον θέλει να φτάσει σε υψηλά επίπεδα τον ήχο του Touch.

Είναι ακριβώς, λέξη προς λέξη, αληθινή η περιγραφή της αναβάθμισης στη σελίδα της fidelityaudio:
"The upgrade reigns in the overly aggressive treble and upper mid band peaks + adding extra weight to the bass and a superb foot tapping flow to the music. The Squeezebox Touch becomes a truly great digital media server."

Συγνώμη _tzo_ αλλά θα το ρωτήσω ευθέως. Πριν τις ακροάσεις κάνατε στάθμιση του επιπέδου ακρόασης ή όχι; Πως έγινε η σύγκριση μεταξύ των δύο συσκευών;

αν θυμασαι πριν καποιο καιρο ποσταρα στην diy για ενα dac με το 8501. Το πηρα ακριβως επειδη μου αρεσε πολυ το squeeze που ακουγα σε σπιτι φίλου. Καλο αλλα τα κινεζακια (cs4397 και cs4398) ειναι καλυτερα. Ισως με καλυτερους πυκνωτες εξοδου (αν και το δικο μου φοραει panasonic) ανεβει κι αλλο.

Βασίλη δεν σε κατάλαβα τι έγραψες στο Γιώργο (modright). Έχεις το touch και σε σύγκριση με τα "κινεζάκια" dac η αναλογική έξοδός του ακούγεται υποδεέστερη;

Συγνώμη _tzo_ αλλά θα το ρωτήσω ευθέως. Πριν τις ακροάσεις κάνατε στάθμιση του επιπέδου ακρόασης ή όχι; Πως έγινε η σύγκριση μεταξύ των δύο συσκευών;

Το Micromega με το iTunes, το Touch στην ίδια μουσική συλλογή μέσω του Squeezebox Server που έτρεχε στον iMac. Παίζαμε τα ίδια κομμάτια στην ίδια ένταση, έχοντας χαμηλώσει ελαφρά την ένταση στο Micromega από το iTunes. Μέσω των αναλογικών τους εξόδων συνδέονταν στον ολοκληρωμένο Electrocompaniet που οδηγούσε τα Audio Physic ηχεία του Σάκη.

Xθες το βραδυ ακουσα κ γω λοιπον για πρωτη φορα το Logitech με το καλο τροφοδοτικο απ οτι καταλαβα κοντρα στο Micromega...

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Το Micromega με το iTunes, το Touch στην ίδια μουσική συλλογή μέσω του Squeezebox Server που έτρεχε στον iMac. Παίζαμε τα ίδια κομμάτια στην ίδια ένταση, έχοντας χαμηλώσει ελαφρά την ένταση στο Micromega από το iTunes. Μέσω των αναλογικών τους εξόδων συνδέονταν στον ολοκληρωμένο Electrocompaniet που οδηγούσε τα Audio Physic ηχεία του Σάκη.

άρα το micromega δεν έπαιζε με bit perfect σήμα?

και απο το Logitech μπορεις να χαμηλωσεις την ενταση, κανονικα.
Και στο Micromega απ οτι καταλαβα γιατι ηταν αργα κ δεν το εψαξα κ πολυ μπορεις κανονικα να κανεις οτιδηποτε απ οποια πηγη κι αν εχεις σε software.

Σαφώς και μπορεί να χαμηλώσει την ένταση το Touch, είτε από την οθόνη αφής είτε από το τηλεκοντρόλ.

Στο τυφλό Micromega, εξαρτάσαι από το iTunes. Μόνο με το iTunes μπορεί να επικοινωνήσει. Με το Amarra θα μπορούσε να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση.

Αλλά να ξεκινάς με (ακριβή) συσκευή με επιθετικό ήχο και να προσπαθείς να φέρεις τον ήχο με software δεν νομίζω να είναι ό,τι καλύτερο.

Παντως με λιγα λογια αυτο που ακουσα και ακουσαμε και οι δυο χωρις να ξερω ποιο παιζει την καθε στιγμη , ειναι οτι τα μηχανακια ειναι παρομοια.
Αντε σχεδον παρομοια να πω για να προλαβω μερικους στον ηχο.

Διαφορες ελαχιστες, εως μηδαμιδες, αναξιες ν ασχοληθεις δηλαδη.

Καναμε και Α-Β συγκρισεις, κ νορμαλ , ακουσαμε διαφορα τρακς.

Σε καποια κομματια , κυριως ακουστικα η σε τζαζ-κλασσικη παρατηρησα ελαφροτατο πλεονεκτημα στο Micromega, που επαιζε πιο γεματα, με περισσοτερο αερα και εκταση, ψηλα κυριως και στις φωνες, και με λιγο με μεγαλυτερη εικονα .

Αν μπορω να δωσω ενα πλεονεκτημα θα ελεγα ενα μαχ 2-4 %.

Σε αλλα κομματια ηταν καρμπον το ιδιο...

Αρα μενει η φιλικοτητα-χρηση, το πως ακουει με το remote του iphone , και βεβαια το οικονομικο πανω απ ολα.

Ας αποφασισει ο Σακης πιο θελει, αυτος θα πληρωσει εξαλλου..!

Οπότε έγινε στάθμιση, ακουστική και όχι μετρητική.

Προτείνω πάντως στο επόμενο συγκριτικό που θα κάνετε να κάνετε μετρητική στάθμιση και όχι ακουστική, γιατί πολλές φορές το "ηχόχρωμα" της συσκευής μπερδεύει και η στάθμιση μέσω αυτιού λανθάνει. Και ξέρουμε αρκετά καλά τι σημαίνει η μία συσκευή να παίζει με υψηλότερη έξοδο από την άλλη...

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πολύμετρο.

Καλα , ενταξει , ας ξεφυγουμε λιγο απο τις σταθμες και τα λοιπα και τα πολυμετρα, δηλαδη τι? το ενα το ακουγαμε στα 90 db και το αλλο στα 80 ?

Ειχα ξεχασει η αληθεια να φερω τον παλμογραφο μαζι μου και τα μυστικα χαρτακια με το ποιο ακουμε ποτε.

Αυτό που θα κάνουμε θα είναι να συμπεριλάβουμε στις ακροάσεις και το αναβαθμισμένο Touch απόψε, να μπουν τα πράγματα στη θέση τους (και να ανακουφιστούν και τα αυτιά μας). :music-smiley-005:

Καλα , ενταξει , ας ξεφυγουμε λιγο απο τις σταθμες και τα λοιπα και τα πολυμετρα, δηλαδη τι? το ενα το ακουγαμε στα 90 db και το αλλο στα 80 ?

Ειχα ξεχασει η αληθεια να φερω τον παλμογραφο μαζι μου και τα μυστικα χαρτακια με το ποιο ακουμε ποτε.

Όχι φίλε μου, η αποψή σου είναι λανθασμένη.
Άλλο η ακρόαση και άλλο μία συγκριτική δοκιμή.

Στην ακρόαση απλά τα ακους χωρίς στάθμες και εάν έχεις πολύ καλή εμπειρία στις συγκρίσεις και στο "χαρακτήρα" της κάθε συσκευής, ίσως βγάλεις συμπέρασμα έστω και έτσι...

Η λογική λέει (από θέμα ασφάλειας) ότι για να συγκρίνεις, σαφώς θα το κάνεις με τα ίδια μέτρα και σταθμά. Δεν θα έχεις διαφορετικά καλώδια σύνδεσης, δεν θα έχεις άλλες ακουστικές στάθμες μεταξύ τους. Είμαι σίγουρος ότι σαφώς δεν είχατε το ένα στα 80dB και το άλλο στο 90dB, αλλά ακόμη και 2dB διαφορά, κάνουν τη διαφορά μεταξύ των συσκευών και το ένα ακούγεται υποδεέστερο (πιο "χώμα" όπως πολλοί γράφουν) σε σχέση με το άλλο.
Μην υποτιμάς τη συζήτηση, γιατί κανείς δεν ζήτησε εργαστηριακό εξοπλισμό για να δοκιμάσετε δύο συσκευές. Απλά όπως έγραψα παραπάνω, ένα πολύμετρο αρκεί και καλό θα είναι όλοι μας να εντάσσουμε αυτή τη διαδιασία σε συγκρίσεις - για τις ακροάσεις κανένα πρόβλημα.

Παντως η αληθεια ειναι πως ειναι 2πλη τιμη το Micromega...

Απλα δεν ξερουμε πως θα δουλευει το Touch με το remote του αιφονιου.
Πρεπει να το δοκιμασουμε αλλα δεν υπαρχει δωρεαν.

...για τις ακροάσεις κανένα πρόβλημα.

Πρόχειρες συγκριτικές ακροάσεις μεταξύ φίλων κάνουμε για να δούμε ποια συσκευή αξίζει να αγοράσουμε. Δεν μας ενδιαφέρουν οι απόλυτες συνθήκες ενός εμπεριστατωμένου review.

Παντως η αληθεια ειναι πως ειναι 2πλη τιμη το Micromega...

Απλα δεν ξερουμε πως θα δουλευει το Touch με το remote του αιφονιου.
Πρεπει να το δοκιμασουμε αλλα δεν υπαρχει δωρεαν.

4πλή-5πλή θέλεις να πεις!

235 ευρώ είναι η φτηνότερη τιμή που έχει πάρει κάποιος το Touch μαζί με τα μεταφορικά.

Ο Σάκης κατέβασε τελικά και το iPeng για τον έλεγχο του Touch μέσω iPhone και μου είπε ότι δουλεύει πιο αργά από τον έλεγχο του Micromega μέσω iPhone και iTunes.

Δεν ξέρω μήπως επηρεάζει που έχει όλη του τη μουσική σε έναν φάκελο.

Σε μένα επιλέγω Music Folders, κι έχω τη μουσική χωρισμένη σε κατηγορίες ανά είδος μουσικής.

Last edited:
...Στο τυφλό Micromega, εξαρτάσαι από το iTunes. Μόνο με το iTunes μπορεί να επικοινωνήσει. Με το Amarra θα μπορούσε να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση.

Αλλά να ξεκινάς με (ακριβή) συσκευή με επιθετικό ήχο και να προσπαθείς να φέρεις τον ήχο με software δεν νομίζω να είναι ό,τι καλύτερο.

Ακόμη και μη λαμβάνοντας υπ' όψιν θέματα κόστους, ευκολιών (οθόνη αφής) κλπ., το να αποκτήσεις μια ψηφιακή πηγή που έχει δυνατότητα να "παίξει" μόνο με το iTunes (και τον υπολογιστή υποχρεωτικά ανοιχτό), σημαίνει ότι θεωρείς το συγκεκριμένο πρόγραμμα ως τη ναυαρχίδα της ψηφιακής μουσικής αναπαραγωγής, ή ότι τέλος πάντων είσαι εξοικοιωμένος μαζί του και το χρησιμοποιείς περισσότερο από κάθε άλλο. Προσωπικά δε θα το έκανα, ακόμη κι αν το Micromega κόστιζε λιγότερο απ' το Touch.

Καλημέρα σε όλους!!!

η γνώμη μου είναι η εξής: είναι πολύ διασκεδαστικό να βρίσκεσαι μεταξύ φίλων σου και να μοιράζεσαι το ίδιο χόμπυ παίζοντας με διάφορά μηχανάκια και κάνοντας δοκιμές όπως-καλή ώρα κάνουν ο tzo, ο Γιάννης κλπ...και άλλο να έρχεται η ώρα του ταμείου και να βάλλεις το χέρι στη τσέπη για να εκταμιεύσεις πενταπλάσιο ποσό για παρόμοια χρήση...εγώ δεν πείθομαι με τίποτα...από κει και πέρα μια χαρά διασκέδαση είναι!!!

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Πρόχειρες συγκριτικές ακροάσεις μεταξύ φίλων κάνουμε για να δούμε ποια συσκευή αξίζει να αγοράσουμε. Δεν μας ενδιαφέρουν οι απόλυτες συνθήκες ενός εμπεριστατωμένου review.

Καλά κάνετε, αλλά εγώ προσωπικά αν σκόπευα να επιλέξω μεταξύ συσκευών, θα ήθελα να ξέρω ποιες είναι οι διαφορές τους στον ήχο.. όχι τι αίσθηση μου άφησαν γενικά και αόριστα.. ;)

Οπότε, η σωστή ρύθμιση των gain είναι απαραίτητη. Διαφορετικά πιείτε και τα ουισκάκια σας, φάτε και κανά κοψίδι.. Αλλά μην περιμένετε να βγάλετε ακριβή και χρήσιμα συμπεράσματα. ;)