Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

προσφατως δοκιμασαμε το ρολοι της Αντιλοπης με ενα κινεζακι ντακ του κατοσταρικου,το αποτελεσμα ηταν η απογειωση του,που σημαινει οτι ολη τη δουλεια την εκανε το ρολοι της αντιλοπης,ασχετα με το τι ρολοι φοραγε το ντακ.

τί κάνατε δηλαδή?
πως βάλατε το ρολόι της αντιλόπης μόνο?

Λακη υπαρχει ,νομιζω ουσιαστικη διαφορα να παρακαμπτεις τελειως το ρολοι του οποιοδηποτε dac απο το να το αναβαθμιζεις μεσω καποιου αλλου dac.Ολα αυτα αφορουν παντα το ψηφιακο τμημα και καθολου το αναλογικο

προσφατως δοκιμασαμε το ρολοι της Αντιλοπης με ενα κινεζακι ντακ του κατοσταρικου,το αποτελεσμα ηταν η απογειωση του,που σημαινει οτι ολη τη δουλεια την εκανε το ρολοι της αντιλοπης,ασχετα με το τι ρολοι φοραγε το ντακ.

Δηλαδη πηρατε ψηφιακο σημα μεσω spdf και το δωσατε στη αντιλοπη η κανατε καποια αλλη μοντιφια?

Αν από το spdif out ενός καλού dac στείλεις στο spdif in ενός φτηνού dac αναβαθμίζεται η ποιότητα της μετατροπής που θα κάνει το φτηνό dac λόγω καταστολής του jitter που θα έχει προηγηθεί στο καλό dac.

Αν κατάλαβα καλά αυτό εννοεί ο Λάκης.

Το αντιστροφο εννοει κατα πασα πιθανοτητα,αλλα η παρακαμψη του ρολογιου ειναι αλλο πραγμα.Ας μην ξεχναμε οτι υπαρχουν ελαχιστες συσκευες που δεχονται εξωτερικο ρολοι

Η λειτουργία του ρολογιού του συστήματος (του Touch για παράδειγμα) σχετίζεται με τη διαχείριση του ψηφιακού σήματος, μέχρι την έξοδό του από τις ψηφιακές εξόδους (RCA, Toslink κλπ.), ή με το στάδιο μετατροπής του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό στο ενσωματωμένο DAC της συσκευής, για έξοδο από τις L/R εξόδους? (Ή και με τα δύο παραπάνω? :hmmmm2: )

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Αν από το spdif out ενός καλού dac στείλεις στο spdif in ενός φτηνού dac αναβαθμίζεται η ποιότητα της μετατροπής που θα κάνει το φτηνό dac λόγω καταστολής του jitter που θα έχει προηγηθεί στο καλό dac.

Αν κατάλαβα καλά αυτό εννοεί ο Λάκης.

:a0210:

Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό Λάκη, να στείλω το ψηφιακό σήμα από το Weiss στο Wolfson 4.0 DIY dac που είναι σε άλλον χώρο, αλλά τελικά σκέφτηκα να στείλω balanced 6μετρα καλώδια κατ' ευθείαν από το Weiss στον Music First Preamplifier στον άλλον χώρο, ακυρώνοντας τη χρήση του δεύτερου dac.

Η επιλογή κομματιών θα γίνεται από το δεύτερο Touch, το οποίο δεν θα στέλνει ήχο πουθενά, αλλά θα είναι σε sync mode με το πρώτο Touch ασύρματα. Η επιλογή της έντασης στο δεύτερο σύστημα από τον παθητικό προ Music First.

Δοκίμασα ένα UPS, το Turbo-X 650-Sd, για τον Synology NAS του Touch. Δεν αναγνωρίζεται από τον NAS.

Το αντικατέστησα με το APC Back-Ups 550VA και αναγνωρίστηκε αμέσως. 22 λεπτά αυτονομία με τον Synology DS1511+ με 5x2tb δίσκους.

Από το Nas πλέον μπορεί να οριστεί σε πόσα λεπτά να μπαίνει ο NAS σε safe mode, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, όπως και το shutdown του UPS.

Επίσης από το γραφικό περιβάλλον του NAS μπορεί να οριστεί πότε να ανοίγει και πότε να κλείνει ο NAS σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε να είναι online η μουσική βιβλιοθήκη για το Touch μόνο όταν είστε σπίτι.

Γράφω για τον NAS, γιατί θεωρώ επιτακτική ανάγκη να χρησιμοποιήσουν NAS οι κάτοχοι Touch. Πέραν του ότι είναι τρομερή ευκολία να έχει κανείς online ολόκληρη τη μουσική του βιβλιοθήκη, με αστραπιαία περιήγηση σε αυτήν, είναι και η επιλογή που προσφέρει την καλύτερη ηχητική ποιότητα, αφού απαλλάσσεται το Touch από το να εκτελεί το ίδιο χρέη server και αποκωδικοποίησης των flac.

To Touch είναι ένα μικρό pc με cpu ARM11 533 MHz με 128mb ram.
O NAS που χρησιμοποιώ έχει cpu 1,8GHz dual core με 3072mb DDR2 ram!

Εγω αυτο που εκανα μετα απο πολυ ψαξιμο ειναι να χρησιμοποιησω ενα 2,5 usb 500gb φορμαρισμενο σε fat32 χωρις δευτερη τροφοδοσια με το partition σε primary και πλεον ουτε κολλαει ουτε αργει και γενικα λυθηκαν τα προβληματα με μονο μειονεκτημα οτι για αλλαγη τραγουδιου απο ενα φακελλο σε αλλο κανει περιπου 1,5 δευτερολεπτο ενω απο δικτυο η αλλαγη γινεται αμεσα .

Δεν εχω δοκιμασει να βαλω πολλα αλμπουμ αλλα σε 3 που περασα τωρα για δοκιμη εκανε μερικα δευτερολεπτα .

Ευχαριστημένος δηλαδή. Εγώ ακύρωσα πλήρως τη χρήση stick/σκληρού και sd γιατί μου έσπαγε τα νεύρα η αναμονή και το φόρτωνε/ξεφόρτωνε άλμπουμ. Πέρα από το ότι επιτυγχάνεται καλύτερη ποιότητα αποφορτίζοντας το Touch από τις περιττές εργασίες και παρεμβολές.

Αν επιμένεις στη χρήση σκληρού, καλύτερα να έχει δική του τροφοδοσία, τουλάχιστον να μην επιβαρύνεται το Touch και με την τροφοδοσία του δίσκου.

Βλεπω στον εξωτερικο δισκο usb που εχω βαλει οτι οταν κανω search->artists δεν μου εμφανιζει ολους τους φακελλους που εχω βαλει και αυτους που λειπουν τους βρισκω σε ενα φακελλο με το ονομα sda1 ο οποιος δεν φαινεται πουθενα οταν βαζω το δισκο στον υπολογιστη .Στον υπολογιστη βλεπω ολους τους φακελλους κανονικα .

Το εχει συναντησει κανεις αλλος ?

Παρελαβα και εγω επιτελους! σαββατοκυριακο το στεινω (αν και χωρις το NAS, γιατι δεν εχω παρει ακομα σκληρους)
αν βαλω εναν και σταδιακα βαζω εναν εναν (μετα απο καιρο) μεχρι να φτασω τους 4 θα υπαρχει προβλημα η καθε φορα που θα βαζω δισκο θα τους φορμαρει ολους;
θελω να τους εχω σε raid5.

Last edited:
Μπορείς να ξεκινήσεις με έναν δίσκο σε Basic, αλλά θα πρέπει να έχεις backup πριν προσθέσεις τουλάχιστον ακόμη δύο δίσκους για να κάνεις Raid-5.

Βέβαια backup ούτως ή άλλως πρέπει να έχεις.

Αν επιλέξεις Hybrid Raid, μπορείς να ξεκινήσεις με έναν δίσκο μικρής χωρητικότητας που τυχόν έχεις τώρα και οι επόμενοί σου να είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Μπορείς να ξεκινήσεις με έναν δίσκο σε Basic, αλλά θα πρέπει να έχεις backup πριν προσθέσεις τουλάχιστον ακόμη δύο δίσκους για να κάνεις Raid-5.

Βέβαια backup ούτως ή άλλως πρέπει να έχεις.

Αν επιλέξεις Hybrid Raid, μπορείς να ξεκινήσεις με έναν δίσκο μικρής χωρητικότητας που τυχόν έχεις τώρα και οι επόμενοί σου να είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας.
Για ποιο μοντέλο synolgy μιλάς ?