Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Από τη στιγμή που το NAS βλέπει τους usb, αυτόματα οι usb γίνονται και αυτοί δικτυακοί, άρα μπορείς να δώσεις στον squeezebox server (που θα τρέχει στον NAS) έναν folder μουσικής από τους usb. Βέβαια δεν ξέρω αν μπορείς να έχεις ταυτόχρονη πρόσβαση και στους δύο εξωτερικούς δίσκους, ή αν θα πρέπει να αλλάζεις το Music folder από τον server

Εφόσον υπάρχουν ήδη δύο εξωτερικοί δίσκοι usb, το σωστό είναι να διατηρηθούν αυτοί ως backup και το NAS να δουλεύει με τον έναν έστω εσωτερικό του δίσκο.

2TB μόνιμα online είναι αρκετά μεγάλη χωρητικότητα για μια μεγάλη δισκοθήκη μόνιμα online.

Κατι αλλο τωρα...το sqeezebox εχει καλυτερη ποιοτητα στον ήχο απο εναν media player τυπου acryan ??? -- μιλω για την περιπτωση που το συνδεουμε με ενισχυτη χρησιμοποιωντας το dac του ενισχυτη μας....ο λογος που ρωτω ειναι ο εξης....ο acryan εχει hdmi που νομιζω οτι ειναι καλυτερη ποιοτικα απο την coaxial ?? ....οποτε αμα συνδεσω με hdmi πανω στον ενισχυτη το media player μηπως θα εχω καλυτερη ποιοτητα στον ήχο κατα την αναπαραγωγη flac ???

Το HDMI μόνο καλύτερο δεν είναι από μια coaxial όσο αφορά την ποιότητα δικάναλου ήχου..

(θεωρητικά πάντα)
Που σημαινει οτι με το logitech θα εχω καλυτερο ήχο ??? δηλαδη με coaxial αντι για την περιπτωση του media player με hdmi ?? καποιος που να εχει δοκιμασει και να εχει αντιστιχη εμπειρια ???????

Όχι, δεν σημαίνει απαραίτητα αυτό. Σημαίνει ότι ένα σωστά υλοποιημένο player που έχει εξόδους HDMI & s/pdif κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει καλύτερα από την s/pdif.

Όταν συγκρίνουμε δυο διαφορετικές συσκευές, το παιχνίδι αλλάζει. Χωρίς δοκιμή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα..

Που σημαινει οτι με το logitech θα εχω καλυτερο ήχο ??? δηλαδη με coaxial αντι για την περιπτωση του media player με hdmi ?? καποιος που να εχει δοκιμασει και να εχει αντιστιχη εμπειρια ???????

Κατ' αρχήν μιλάς για av receiver, ο οποίος ήδη δεν είναι η καλύτερη επιλογή dac/ενισχυτή για να αναδειχθούν οι ηχητικές διαφορές. Ένα media player θα το συνδέσεις με hdmi για εικόνα και ήχο για τις ταινίες σου, και με coaxial για μουσική. Από τον receiver σου θα επιλέγεις input για κάθε χρήση.

Γενικά τα media player είναι προσανατολισμένα στην αναπαραγωγή ταινιών και δεν είναι βελτιστοποιημένα για ήχο.

Επίσης να έχεις υπόψη σου ότι και από τις αναλογικές του εξόδους το Touch βγάζει πολύ αξιοπρεπή ήχο.

Για να αποφασίσεις τι να πάρεις, απλά κοιτάζεις τις ανάγκες σου. Αν χρειάζεσαι ένα media player ούτως ή άλλως για να βλέπεις τις ταινίες σου, κι εφόσον δεν σε πειράζει να έχεις ανοιχτή την τηλεόραση για την περιήγηση στους φακέλους σου, τότε μπορεί να εξυπηρετηθείς και με τη λύση ενός media player και για αναπαραγωγή της μουσικής σου.

Μαλιστα...απ οτι αρχιζω να καταλαβαινω η διαφορα (στην περιπτωση που και τα 2 συνδεονται πανω σε αλλο dac με ομοααξωνικη) ειναι στο κατα ποσο ευχρηστο περιβαλον χρησης θελω να εχω.... (logitech) και στο κατα ποσο με νοιαζει εαν θα ειναι η τηλεοραση ανοικτη...και στο κατα ποσο με νοιαζει η μουσικη με wifi (logitech) γιατι εαν με ενδιαφερει μονο απο σκληρο ισως το media player να υπερτερει.... και στην ποιοτητα του ηχου που στελνουν ψηφιακα στον ενισχυτη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ . σωστα ???

Μαλιστα...απ οτι αρχιζω να καταλαβαινω η διαφορα (στην περιπτωση που και τα 2 συνδεονται πανω σε αλλο dac με ομοααξωνικη) ειναι στο κατα ποσο ευχρηστο περιβαλον χρησης θελω να εχω.... (logitech) και στο κατα ποσο με νοιαζει εαν θα ειναι η τηλεοραση ανοικτη...και στο κατα ποσο με νοιαζει η μουσικη με wifi (logitech) γιατι εαν με ενδιαφερει μονο απο σκληρο ισως το media player να υπερτερει.... και στην ποιοτητα του ηχου που στελνουν ψηφιακα στον ενισχυτη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ . σωστα ???

Με έναν τυπικό av receiver δεν αξίζει να σε απασχολεί κατά πόσο καλύτερη ηχητικά είναι η ψηφιακή έξοδος του Touch έναντι της ψηφιακής εξόδου ενός τυπικού media player. Πιο πολύ είναι χρηστικό το θέμα σου.

Παιδια.....κοιταχτε να δειτε...δεν θα με κανετε να παρω τον yamaha μου που πηρα εδω και 1 μηνα και να τον πεταξω στα σκουπιδια....οχι !! δεν θα το κανω....(πω πω ποσο μικρος νιωθω τωρα....αυτοεκτημιση στον πατο).....οκ...το ελαβα το μυνημα....ειναι βλακωδες να καθομαι να ψυριζω τοσο πολυ το θεμα...απο την στιγμη που το συστημα μου ουτος η αλλος ειναι της ταξης των 1000 - 1500 ευρο...αρα οχι και τοσο hi-end και ο receiver μου οχι και τοσο μουσικος καθως ειναι 7.1...

Αν σε παρηγορεί καθόλου αυτό, τον Yamaha Z7 που έχω δίπλα στο Touch δεν τον χρησιμοποιώ για μουσική.

Μάλιστα τελευταία οδηγώ κατ' ευθείαν από τις αναλογικές εξόδους ενός Touch τα ενεργά Martin Logan Purity με πολύ καλά αποτελέσματα (και άριστη πρακτικότητα).

Αν σε παρηγορεί καθόλου αυτό, τον Yamaha Z7 που έχω δίπλα στο Touch δεν τον χρησιμοποιώ για μουσική.

Μάλιστα τελευταία οδηγώ κατ' ευθείαν από τις αναλογικές εξόδους ενός Touch τα ενεργά Martin Logan Purity με πολύ καλά αποτελέσματα (και άριστη πρακτικότητα).
Δηλαδη....ουσιαστικα μου λες οτι το touch μονο του με ηχεια δουλευοντας με το dac του....εχει καλυτερο η τουλαχιστον κοντινο (δεν το σωζουμε με τιποτα) απο αυτο το θυριακι της yamaha....αμα το συνεδεες πανω του με ψηφιακη η δεν ξερω εγω τι εξοδο....μαλιστα... τελικα δεν ειμαι σιγουρος για τιποτα ποια.... και ολα αυτα επειδη ειναι 7καναλος να υποθεσω??? αμα ηταν 2καναλος θα ηταν διαφορετικα τα παργματα ??
ps... τελικα η γη γυριζει γυρω απο τον εαυτο της η μας δουλεβαν τοσα χρονια ??? ...δεν ξερω ειναι πολλα που πρεπει να μαθω ακομα...

Παιδια.....κοιταχτε να δειτε...δεν θα με κανετε να παρω τον yamaha μου που πηρα εδω και 1 μηνα και να τον πεταξω στα σκουπιδια....οχι !! δεν θα το κανω....(πω πω ποσο μικρος νιωθω τωρα....αυτοεκτημιση στον πατο).....οκ...το ελαβα το μυνημα....ειναι βλακωδες να καθομαι να ψυριζω τοσο πολυ το θεμα...απο την στιγμη που το συστημα μου ουτος η αλλος ειναι της ταξης των 1000 - 1500 ευρο...αρα οχι και τοσο hi-end και ο receiver μου οχι και τοσο μουσικος καθως ειναι 7.1...

Ποιον Yamaha έχεις? Κράτησέ τον για τον πολυκάναλο ήχο και για τον δικάναλο (αναγκαστικά, μέχρι να αποκτήσεις έναν καθεαυτό δικάναλο ενίσχυτη). Τότε, μπορείς να τους συνδυάσεις (ειδικά αν ο Yamaha έχει εξόδους pre-out και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν προενισχυτής και ο δικάναλος έχει δυνατότητα pass-through). Πάρε μερικές ιδέες εδώ... ;)

Εχω τον RX V667 ....7 καναλος...αρκετες θυρες...ωραια μουσικη...νομιζα...πριν μου κανετε την αυτοεκτιμηση χαλκομανια ....:violent-smiley-011:

Εχω τον RX V667 ....

OK, συνεπώς έχεις pre-outs, άρα μπορείς να κάνεις ό,τι πρότεινα παραπάνω. Κι εγώ έχω τον Pioneer SC-LX82, που επί του παρόντος εξυπηρετεί πολυκάναλο αλλά και δικάναλο ήχο (αξιοπρεπώς). Ωστόσο, για το κάτι (ΠΟΛΥ!) παραπάνω στον δικάναλο, είναι καθ' οδόν ο PrimaLuna ProLogue Two. Όσο για το Touch (κι αυτό καθ' οδόν από Γερμανία), θα συνδεθεί και με τους δύο (με την παρεμβολή εξωτερικού DAC). :a0210:

OK, συνεπώς έχεις pre-outs, άρα μπορείς να κάνεις ό,τι πρότεινα παραπάνω. Κι εγώ έχω τον Pioneer SC-LX82, που επί του παρόντος εξυπηρετεί πολυκάναλο αλλά και δικάναλο ήχο (αξιοπρεπώς). Ωστόσο, για το κάτι (ΠΟΛΥ!) παραπάνω στον δικάναλο, είναι καθ' οδόν ο PrimaLuna ProLogue Two. Όσο για το Touch (κι αυτό καθ' οδόν από Γερμανία), θα συνδεθεί και με τους δύο (με την παρεμβολή εξωτερικού DAC). :a0210:
Γιατι θες να το συνδεσεις και με τους 2 ?? αφου δικαναλο θα ακους απο το touch ...γιατι θα παρεμβαλεις εξωτερικο dac ?? γιατι δεν χρησιμιμοποιεις το dac του primaluna ???

Γιατι θες να το συνδεσεις και με τους 2 ?? αφου δικαναλο θα ακους απο το touch ...γιατι θα παρεμβαλεις εξωτερικο dac ?? γιατι δεν χρησιμιμοποιεις το dac του primaluna ???

Αφενός γιατί δεν έχει dac o Primaluna. Αφετέρου για καλύτερη ποιότητα εφόσον επιλεγεί ποιοτικότερο dac από εκείνον που τυχόν είναι ενσωματωμένος σε έναν ενισχυτή.

Aποκωδικοποίηση ψηφιακών αρχείων (FLAC κλπ.) από το Touch, για ακρόαση δικάναλου μέσω του PL. Όμως, υπάρχει και το ιντερνετικό ραδιόφωνο, το οποίο σήμερα παίζει από τον Pioneer 24/7, δηλαδή δεν κλείνει σχεδόν ποτέ! Μόλις παραληφθεί το Touch, θα αναλάβει αυτό το ραδιόφωνο, στέλνοντάς το ξανά μέσω του Pioneer, διαφορετικά θα πρέπει κάθε 3-4 μήνες να αλλάζω λάμπες στον PL... :frusty:

Όσο για το εξωτερικό DAC, η επιλογή γίνεται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όπως είπε και ο _tzo_. Ακόμα κι αν ο PL είχε δικό του...

Last edited:
ειχα το δισκο φορμαρισμενο σε fat32 απο τη μανα του,τον φορμαρα σε ntfs γιατι δεν ειχα αλλη επιλογη απο τα windows,τωρα ομως που εχω επιλογη τι να διαλλεξω?