Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Επομένως η διαφορά της τιμής σκέτου του ρολογιού (μαζί με την τοποθέτηση) από την τιμή του Level 1 upgrade είναι στις υπόλοιπες μετατροπές που γίνονται.

Πάντως ο ίδιος ο Brent μού είπε ότι το ρολόι επιφέρει τη σημαντικότερη αναβάθμιση.

Last edited:
Επομένως η διαφορά της τιμής σκέτου του ρολογιού (μαζί με την τοποθέτηση) από την τιμή του Level 1 upgrade είναι στις υπόλοιπες μετατροπές που γίνονται.

Πάντως ο ίδιος ο Brent μού είπε ότι το ρολόι επιφέρει τη σημαντικότερη αναβάθμιση.

Αναμένουμε ενημέρωση για τον τρόπο (ΕΛΤΑ, courier) και το κόστος των μεταφορικών.
Κυρίως όμως για το βαθμό της θετικής επίδρασης της αναβάθμισης, μόλις τα παραλάβεις.
Η γνώμη σου αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα κι απ' το γεγονός ότι έχεις δυνατότητα άμεσης
σύγκρισης με το τρίτο από τα "τρίδυμα", που δεν το έστειλες στην Αγγλία. :lollypop:
:lollypop::lollypop:

13 ευρώ συστημένο μέσω ΕΛΤΑ για να στείλω το δέμα με δύο Touch στην Αγγλία, και 24 λίρες από εκεί για εδώ.

Όντως με το τρίτο Touch-μπαλαντέρ, και με τη βοήθεια του sync, η σύγκριση είναι πανεύκολη.

Αν κάποιος γνωρίζει, θα ήθελα μιά πληροφορία σχετικά με την κατασκευή ενός τροφοδοτικού για το Touch.
Εκτός του power supply kit από το γαλλικό eshop, χρειάζεται και ένας μετασχηματιστής. Κάποιος μετασχηματιστής σαν τον παρακάτω, από το ίδιο κατάστημα, θα ήταν κατάλληλος για να έχουμε τα 5V στην έξοδο που χρειάζεται το Touch;
http://www.audiophonics.fr/toroidal-transformer-30va-2x09v-p-3630.html

αν μενεις Αθηνα,μπορεις να παραγγειλεις εναν απο τον Γιατρα στη Καλλιθεα,μπορει να εχει κι ετοιμοπαραδοτο,αν οχι το πολυ σε μια μερα στον εχει ετοιμο.

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Τ αποφάσισα κι εγώ και πήρα το μαραφέτι...
Σε λίγη ώρα αφού εγκατέστησα σε 2 computer το πρόγραμμα είδε τους σκληρούς και άρχισε το παιχνίδι!!!
Πρακτικότατο και ο ήχος του σε πρώτη φάση πολύ καλός αν και το έχω σε σχετικά απαιτητικό σύστημα...
Θα γίνει test και σύγκριση με τον ήχο του computer vaio hi-face, αν και σε πρώτη φάση μια και ασχολήθηκα λίγο μαζί του μάλλον προς το lap top γέρνει η ζυγαριά αλλά ας μη βιαζόμαστε να στρώσει και λίγο!!!
Επειδή έχω δίκτυο με server always on, απ´όπου θα αντλώ κυρίως μουσική, και δε θα καρφώσω κανένα δίσκο επάνω, πιστεύω απ´όσα διάβασα πως δε θα έχω πρόβλημα....Ελπίζω!!!
Είναι το άτιμο τόσο διακριτικό και πρακτικό που αξίζει τα λεφτά του.
Από hac 315 μαζί με τη courier, και παραλαβή σε μία μέρα (Κρήτη παρακαλώ...), μπράβο τους....

Φίλε μου..καλορίζικο και το δικό σου-λοιπόν-Touch!!!....

χμ..πρέπει να κάνω update την λίστα!!!

πάντως να σου πω ..ότι ανάμεσα στα άπειρα μηνύματα που έχουν γραφτεί-στο παρόν θέμα-έχω γράψει ένα μήνυμα που μεταφέρω τις εντυπώσεις μου από την σύγκριση που έκανα εγώ με vaio hi-face....η πλάστιγγα στο δικό μου σύστημα έγειρε σαφέστατα υπέρ του Touch...και το hiface τόχω βάλει-κανονικότατα-στην θήκη του και κοιμάται...δεν πρόκειται να το πουλήσω (το hi-face..)γιατί κατά διαστήματα θα το χρησιμοποιώ...αλλά...

Να ρωτησω τους ειδικούς .
Εμείς οι απλοί χρήστες υπάρχει λόγος να προβουμε σε αγορά τροφοδοτικου ή αυτό το κανετε επειδή εχει σχεση με άλλα μηχανηματα συνδεδεμένα ?

Να ρωτησω τους ειδικούς .
Εμείς οι απλοί χρήστες υπάρχει λόγος να προβουμε σε αγορά τροφοδοτικου ή αυτό το κανετε επειδή εχει σχεση με άλλα μηχανηματα συνδεδεμένα ?

Σε μια ακροαση-δοκιμη που καναμε στο δικο μου συστημα,τρια μελη του avclub,ακουσαμε βελτιωση στον ηχο ,οταν αλλαξαμε τροφοδοτικο.Μετα απο αυτο παραγγελθηκαν στο γαλλο τα αναλογα υλικα.Οταν το εβαλε στο συστημα του και ο supersonic ακουσε και εκεινος βελτιωση.
Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι ευαγγελιο,αλλος μπορει να ακουσει μεγαλυτερες και αλλος μικροτερες διαφορες.Υπαρχει βελτιωση στον ηχο,δεν γινεται <η νυχτα -μερα>.Εδω και δυο μερες ακουω με το τροφοδοτικο της εταιριας ,γιατι το αλλο πηγε να εκτελεσει αλλα καθηκοντα

Να κάνω μία σκέψη - ερωτηση;
Πως γίνετε να ελέγχω με το Touch την μουσικη μου βιβλιοθήκη έχοντας το Touch 100 χιλ. μακριά;
Εντάξει θα είναι ανοιχτός ο υπολογιστής με τους σκληρούς και την μουσικη βιβλιοθήκη σε ενα σημείθο αλλά πως θα βλέπει το Touch αυτό τον υπολογιστή όταν θα είναι μακριά;
Γίνετε καταρχήν;

Να κάνω μία σκέψη - ερωτηση;
Πως γίνετε να ελέγχω με το Touch την μουσικη μου βιβλιοθήκη έχοντας το Touch 100 χιλ. μακριά;
Εντάξει θα είναι ανοιχτός ο υπολογιστής με τους σκληρούς και την μουσικη βιβλιοθήκη σε ενα σημείθο αλλά πως θα βλέπει το Touch αυτό τον υπολογιστή όταν θα είναι μακριά;
Γίνετε καταρχήν;

Ισως γινεται μεσω internet αλλα εκει που θα εχεις το touch θα πρεπει ει να εχεις και αλλο pc ηχοσυστημα για να ακους την μουσικη σου. Η δεν καταλαβα κατι καλα?

Να το διευκρινίσω.
Και στα δύο μέρη υπάρχει ιντερνετ σύνδεση (απο διαφορετικούς provider)
Και στα δύο μέρη υπάρχουν ολοκληρωμένα ηχοσυστήματα.
Απλώς στο ενα μέρος θα υπάρχει ο υπολογιστής και οι σκληροί και στο αλλο το Touch.
Η απόσταση μεταξύ τους είναι 100 χιλ.
Και θα ρωτήσεις ευλογα ''γιατι δεν παίρνεις ενα laptop μαζί σου και να κολλήσεις εκεί το Touch;''
Και αυτό γίνετε αλλά θέλουμε να αποφύγουμε τα πολλά ´´μεταφορικά''
Αναρωτιέμαι εάν γίνετε και φαντάζομαι ότι δεν θα είναι δυσκολο, απλά δεν ξέρω την τεχνική διαδικασία.

Υπάρχει τρόπος.

Πρώτα ανοίγεις ένα account στο dyndns.org ή σε κάποια παρεμφερή υπηρεσία ώστε να έχεις πάντα αντιστοίχηση της δυναμικής IP που σου δίνει ο ISP σου σε κάποιο domain name. Δίνεις τα απαραίτητα στοιχεία στον router σου ώστε να ενημερώνει αυτόματα την dyndns όταν αλλάζει η IP σου. Περισσότερες πληροφορίες στο site της dyndns.

Δίνεις σταθερή IP στον υπολογιστή που θα τρέχει τον Squeezebox Server.

Βρίσκεις ποια ports χρειάζεται ανοιχτά ο Squeezebox Server για να λειτουργήσει. Εύκολο με λίγο googling.

Στη συνέχεια ορίζεις στο router σου τα κατάλληλα port mappings ("ανοίγεις" δηλαδή τις απαραίτητες πόρτες, αυτές που απαιτεί το Squeezebox να είναι ανοικτές).

Μετά πηγαίνεις στις ρυθμίσεις ασφαλείας του Squeezebox Server και ορίζεις ένα αρκετά δυνατό password. Δεν ξεχνάμε ότι πλέον μπορεί οποιοσδήποτε μέσω internet να συνδεθεί με τον SBS σου, αρκεί να έχει το password.

Σημείωση: Τα παραπάνω (ανοίγματα των πορτών) προσωπικά δεν θα τα έκανα σε καμία περίπτωση. Συνιστούν μεγάλη "τρύπα" ασφαλείας για το εσωτερικό δίκτυό σου.

Έτσι έχεις τελειώσει στη μεριά του SBS. Στο ίδιο το squeezebox, όρισε ως server την διεύθυνση που έχεις πάρει από την dyndns και θεωρητικά είσαι έτοιμος.

Υπάρχει και σχετικό νήμα στο κλασικό φόρουμ των Squeezebox http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=16089 όπου μάλιστα προτείνουν και πιο ασφαλείς τρόπους σύνδεσης (αλλά και αρκετά πιο δύσκολους στην υλοποίηση).

Με επιασε κρίση πανικού ήδη.
Κατσε να το μελετήσω λίγο κια θα επανέλθω με απορίες

δεν εχω παρει ακόμα την συσκευη, ειμαι ετοιμος ομως.

Σας εχω μια γρηγορη ερωτηση...

Ενας Fujitsu Celvin NAS Server Q600 1TB που εχω, θα "σηκωσει" τον Squeezebox server ?

Στοχος ειναι να χρησιμοποιω την μουσικη μου, χωρις το pc αναμενο.

το googlaρα λιγο, αλλα δεν καταφερα να βρω μια σωστη απάντηση...

Σας ευχαριστω

ρε παιδια,μου χαθηκε το ρολοι στο σταντ μπαι στα ξαφνικα και χωρις λογο.
Το ξανακλικαρισα απο το μενου,το εβγαλα απο το ρευμα,αλλα φευ,εχει κανεις καμια ιδεα?

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

ρε παιδια,μου χαθηκε το ρολοι στο σταντ μπαι στα ξαφνικα και χωρις λογο.
Το ξανακλικαρισα απο το μενου,το εβγαλα απο το ρευμα,αλλα φευ,εχει κανεις καμια ιδεα?

Bγάλτο από το ρεύμα(όπως έκανες ήδη) άλλα μην το βάλεις αμέσως...Αστο
κάνα λεπτό, και μετά επανασύνδεσε το...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!

Bγάλτο από το ρεύμα(όπως έκανες ήδη) άλλα μην το βάλεις αμέσως...Αστο
κάνα λεπτό, και μετά επανασύνδεσε το...

ετσι εκανα,δεν το εβαλα αμεσως,τ'αφησα κανα λεπτο.

Βαλτο ξανα απο τις ρυθμισεις και κοιταξε τι θα γινει
Μηπως αλλαξες την επιλογη στην οθονη <when stop> η στο<when play>?
Εκτος και αν εκανε αναβαθμιση μονο του και χαθηκαν οι ρυθμισεις