Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Για χαρά σε όλους
Το μηχανάκι το πήρα για πρώτη φορά πέρυσι αλλά ειχε κάποια issues...:smash:
To ξανααγόρασα μολις και σήμερα ήρθε:music-smiley-005:
Το software του μηχανήματος σαφώς ΠΙΟ βελτιωμένο με το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ λυμένο.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κρατάει στα FAVOURITES τους σταθμούς ΧΩΡΙΣ να εχεις το LAP ανοιχτο συνεχεια:award:
Ψηφιακά μεσω Hall 25.2 με εξαιρετικα αποτελέσματα.....-bye-
AV1.jpg

lo1.jpg

Μια ερωτηση καθως περιμενω να το παραλαβω...
ο ενισχυτης μου δεν εχει ψηφιακή είσοδο...
Για πειτε καμια γνωμη...
αξιζει καποιος να διαθεσει λιγα χρηματα (καμια 100αρια ευρώ δηλαδη) να του κοτσαρει κανενα DAC, η το ενσωματωμενο ειναι κοντα στην απόδοση ενος τοσο φτηνου και θα είναι κατα καποιο τρόπο πεταμενα λεφτά αυτα τα 100 ? (δεν εχω και προβλημα να ναι και μεταχειρισμένο)

Μια ερωτηση καθως περιμενω να το παραλαβω...
ο ενισχυτης μου δεν εχει ψηφιακή είσοδο...
Για πειτε καμια γνωμη...
αξιζει καποιος να διαθεσει λιγα χρηματα (καμια 100αρια ευρώ δηλαδη) να του κοτσαρει κανενα DAC, η το ενσωματωμενο ειναι κοντα στην απόδοση ενος τοσο φτηνου και θα είναι κατα καποιο τρόπο πεταμενα λεφτά αυτα τα 100 ? (δεν εχω και προβλημα να ναι και μεταχειρισμένο)

Απ' όσα έχω διαβάσει σε reviews και κριτικές χρηστών, το εσωτερικό DAC του SB Touch είναι αξιοπρεπές. Βέβαια, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, όπως ένα καλό - κι όχι απαραίτητα πολύ ακριβό - εξωτερικό DAC.

Θα πρότεινα να το δοκιμάσεις με το δικό του DAC, από τις αναλογικές του εξόδους προς τον ενισχυτή σου για 3-4 εβδομάδες,
διάστημα αρκετό μέχρι να "στρώσει" και παράλληλα να αποκτήσεις μια εξοικείωση με τον ηχητικό του χαρακτήρα. Αν το αποτέλεσμα δε σε ικανοποιήσει, προσπάθησε να βρεις/δανειστείς κάποιο εξωτερικό DAC και σύγκρινε. Μετά μπορείς να προχωρήσεις σε αγορά DAC.

Εν τω μεταξύ, μπορείς ήδη
από την αρχή να ψάξεις λύσεις βελτίωσης της ηλεκτρικής τροφοδοσίας, όπως έχει ήδη συζητηθεί εκτενέστατα στο παρόν νήμα. Μια οικονομική και αποτελεσματική λύση που θα σού πρότεινα για να ξεκινήσεις είναι το S-Booster.

Τέλος, μπορείς εύκολα να δοκιμάσεις τις τροποποιήσεις
του κώδικα του SB Touch από τον soundcheck [\Klaus], για βελτίωση της ποιότητας αναπαραγωγής των μουσικών αρχείων. Ήδη κυκλοφορεί η δεύτερη έκδοση του πακέτου (Squeezebox Touch Toolbox 2.0). Συζήτηση και εντυπώσεις όσων το έχουν δοκιμάσει μπορείς να βρεις εδώ.

δεν υπάρχει με 100 ευρώ dac που να ξεπερνάει το ενσωματωμένο του.

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Μολις το παραγγειλα και εγω απο amazon στα 225ευρω
(μεσα και τα μεταφορικά).

Ποιο amazon αν επιτρέπεται? Γιατί στο Γερμανικό το φτηνότερο είναι 243

Παίδες όσοι ασχολούμαστε με τον ήχο και έχουμε βαρεθεί, τις "ταρζανιές" των fw των media player ή το dedicated του φορητού, για φωτίστε με λιγουλάκι με αυτό το όμορφο παιχνιδάκι.
α) ας υποθέσουμε ότι βάζουμε τη ριπαρισμένη συλλογή μας σε ένα NAS, που υποστηρίζει εγγενώς το Squeezebox Server.
β) ας υποθέσουμε ότι κάνουμε όλη αυτήν την τεράστια παραμετροποίηση a la Clauss.
γ) ας υποθέσουμε ότι ακροάζουμε στα 3-3,5 μέτρα και λόγω προχώ ηλικίας δεν βλέπουμε και τόσο καλά την οθόνη.

Τι λύσεις έχουμε για χειρισμό εξ' απόστασης (δεν αναφέρομαι στο τηλεχειριστήριο του και τη δυνατότητα zoom γιατί δεν το βλέπω και πολύ χρηστική).
Για παράδειγμα θα μπορούσα να έχω δίπλα μου το μικρούλι φορητό, όπου να βλέπω και να πλοηγούμαι στη συλλογή μου που βρίσκεται στο NAS και να δίνω εντολή (ασύρματα) για ενσύρματη (ethernet) αναπαραγωγή των flac στο touch? Σκέφτομαι δηλαδή να λειτουργεί ως UPnP Renderer.

Παίδες όσοι ασχολούμαστε με τον ήχο και έχουμε βαρεθεί, τις "ταρζανιές" των fw των media player ή το dedicated του φορητού, για φωτίστε με λιγουλάκι με αυτό το όμορφο παιχνιδάκι.
α) ας υποθέσουμε ότι βάζουμε τη ριπαρισμένη συλλογή μας σε ένα NAS, που υποστηρίζει εγγενώς το Squeezebox Server.
β) ας υποθέσουμε ότι κάνουμε όλη αυτήν την τεράστια παραμετροποίηση a la Clauss.
γ) ας υποθέσουμε ότι ακροάζουμε στα 3-3,5 μέτρα και λόγω προχώ ηλικίας δεν βλέπουμε και τόσο καλά την οθόνη.

Τι λύσεις έχουμε για χειρισμό εξ' απόστασης (δεν αναφέρομαι στο τηλεχειριστήριο του και τη δυνατότητα zoom γιατί δεν το βλέπω και πολύ χρηστική).
Για παράδειγμα θα μπορούσα να έχω δίπλα μου το μικρούλι φορητό, όπου να βλέπω και να πλοηγούμαι στη συλλογή μου που βρίσκεται στο NAS και να δίνω εντολή (ασύρματα) για ενσύρματη (ethernet) αναπαραγωγή των flac στο touch? Σκέφτομαι δηλαδή να λειτουργεί ως UPnP Renderer.

θα μπορούσες να πάρεις όπως εμείς πχ οι προχώ (Πέτρος, εγώ κλπ) το duet.
λίγο πιό τζαναμπέτικο, αλλά...

Αν Έχεις iPhone, iPad, iPod touch υπάρχει το Ipeng το οποίο κ χρησιμοποιώ. Μπορει να Έχει βγει κάτι κ για τα android smartphones.

Αναζητώντας και εγώ μια λύση αναπαραγωγής της μουσικής συλλογής μου, τελικά κατέληξα στην παραγγελία του Squeezebox touch. Οι απαντήσεις σας στο συγκεκριμένο thread με έπεισαν για την αξία του.
Το περιμένω στο τέλος της εβδομάδας από το www.atendo.de (τελική τιμή 252,00 ).

Ναι.

Το περιβάλλον του Squeezebox Server εμφανίζεται μέσα από οποιονδήποτε browser.. Οπότε έχεις πρόσβαση σε αυτό από οποιαδήποτε συσκευή έχει browser.

Αναζητώντας και εγώ μια λύση αναπαραγωγής της μουσικής συλλογής μου, τελικά κατέληξα στην παραγγελία του Squeezebox touch. Οι απαντήσεις σας στο συγκεκριμένο thread με έπεισαν για την αξία του.
Το περιμένω στο τέλος της εβδομάδας από το www.atendo.de (τελική τιμή 252,00 ).

Φίλτατε....βλέποντας ότι είναι το 1ο μήνυμά σου στο avclub σε καλοσορίζω στην μεγάλη παρέα μας και σου εύχομαι να χαρείς το καταπληκτικό Touch!!!

Αν Έχεις iPhone, iPad, iPod touch υπάρχει το Ipeng το οποίο κ χρησιμοποιώ. Μπορει να Έχει βγει κάτι κ για τα android smartphones.

+1
Πιστεύω πως το iPad σαν τηλεχειριστήριο θα είναι ιδανικό. Μεγάλη οθόνη και πανεύκολος χειρισμός με την αφή, θα έχεις άμεσα όλη σου τη NAS-μουσική βιβλιοθήκη στα άκρα των δακτύλων σου από την άνεση του καναπέ (ή της πολυθρόνας :ernaehrung004:). Όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές μου προταιρεότητες, είναι μια λύση που θα ήθελα να δοκιμάσω.
Κάπου επίσης διάβασα (δε θυμάμαι πού) για ένα gadgetάκι - πομπό υπερύθρων, που με ειδικό λογισμικό μετατρέπει το iPad σε τηλεχειριστήριο όλων των συσκευών.

Σωστά αναφέρεται για συσκευές όπως το iPad, είδα και ένα βίντεο τηλεχειρισμού μέσω αυτού και ήταν αρκετά καλό.

Αλλά πολλά τα λεφτά, δηλ. χρειαζόμαστε άλλο ένα 400άρι για να μπορέσουμε να το τηλεχειριστούμε σωστά.

Ενώ θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει μια υπηρεσία UPnP Renderer και ο τηλεχειρισμός θα γινόταν πανεύκολα από οποιονδήποτε φορητό υπολογιστή είτε μικρό είτε μεγάλο που λίγο ή πολύ όλοι μας διαθέτουμε.

Κάπου διάβαζα ότι κάποιος είχε αγοράσει και δεύτερο touch, ακριβώς για αυτόν το λόγο, για να το χρησιμοποιεί ως τηλεχειριστήριο (εξαιτίας της οθόνης αφής) του πρώτου - μάλιστα έψαχνε τρόπο για λειτουργία με μπαταρίες...

Τέλος πάντων ωραίο εργαλειάκι, αλλά θέλει αρκετά συνοδά για να ολοκληρωθεί.