Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Από 27/5 έχω παραγγείλει το αναβαθμισμένο touch στο brent, και επιτέλους σήμερα πήρα mail ότι έφυγε από πάνω και κατεβαίνει!!!
Είχαν λέει πρόβλημα με τα touch που είχαν στοκ και τα έστειλαν όλα πίσω στη logitech και γι´αυτό καθυστέρησαν!!!
Το αναφέρω για όσους περιμένουν μαμίσια touch, προσοχή μην υπήρχε κάποια παρτίδα ελατωματική!!!
Όταν με το καλό... θα ποστάρω εντυπώσεις και μια και υπάρχει και το μαμίσιο θα κάνω κάποιες συγκρίσεις που θέλω...
 
Ενδιαφέρουσα ανακάλυψη...(?)

Στο duet, αν βάλεις disable στα flac για να τα κάνει ο υπολογιστής ΔΕΝ υπακούουν τα 24/96.

Βγάζει error. Τα 16/44.1 τα κάνει σωστά.
Στο native δουλεύουν όλα...
 
Απ' ό,τι διαβάζω, τo duet δεν υποστηρίζει 24/96. Τα μετατρέπει σε 24/48 για να τα παίξει.

Άρα όταν κάνεις streaming 24/96 wav, αρνείται, και σου βγάζει error.

Όταν κάνεις streaming 24/96 flac, το duet τα κάνει downsampling τα flac σε 24/48 για να τα παίξει.
 
Last edited:
24/96 flac λέω...
και λέω τα κάνει το duet (δεν με νοιάζει πως) δεν τα κάνει ο σέρβερ...
 
Όταν ορίζεις disabled στον server, ο server μετατρέπει τα flac και τα στέλνει ως wav.

Wav 24/96 δεν μπορεί να παίξει το duet, και ούτε μπορεί να τα κάνει downsample. Γι' αυτό και σου βγάζει error.

Wav 16/44 τα δέχεται το duet. Γι' αυτό εκεί δεν σου βγάζει error.
 
24/96 με native παίζουν.
24/96 με disable δεν παίζουν.

ή εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι ή εσύ....
 
flac 24/96 επιλέγοντας native = flac 24/96 φτάνει στο duet
flac 24/96 επιλέγοντας disabled = pcm 24/96 φτάνει στο duet

PCM 24/96 αδυνατεί το duet να παίξει, και ούτε μπορεί να τo κάνει downsample σε 24/48 (όπως κάνει στην πρώτη περίπτωση, επιλέγοντας native)
 
wav 24/96 24/88.2 και 24/192 έχω δώσει στο duet όταν δεν είχα ποτέ πειράξει τις ρυθμίσεις στο filetype (δηλαδή ήταν native) και τα έπαιζε και τα παίζει κανονικά (προφανώς με downsample)
 
Μπορείς να δημιουργήσεις ένα αρχείο "custom-convert.conf" και να το βάλεις στον ίδιο φάκελο που βρίσκεται το "convert.conf" και να ορίσεις στο νέο αρχείο τους κανόνες του transcoding του Sox.

O οδηγός για το Sox βρίσκεται εδώ.

Αν δεν θες να μπλέξεις, συνεχίζεις να τα παίζεις τα HD flac σου όπως μέχρι τώρα, με το flac decoding/downsampling να γίνεται από το Duet σου.

Μια άλλη λύση είναι να κάνεις αντίγραφα των HD flac σου, να τα μετατρέπεις σε 24/48 και να τα στέλνεις έτοιμα στο Duet σου.
 
Θα μπορούσαν όσοι έχουν εφαρμόσει τη λύση εκ Γαλλίας, να ανεβάσουν εικόνες της κατασκευής (ή να δώσουν link σε πιθανό προηγούμενο post με ανεβασμένες εικόνες)? Θα ήταν χρήσιμο να βλέπαμε κυρίως το κουτί όπου στεγάσθηκε η ιδιοκατασκευή, με τις ακόλουθες λεπτομέρειες:

  1. Είναι μεταλλικό, πλαστικό, ενδεχομένως ξύλινο?
  2. Αν είναι κουτί του εμπορίου, περιέχει το ίδιο μέσα κάποια έτοιμη βάση με υποδοχές για βίδωμα και σταθεροποίηση του κυκλώματος και του μετασχηματιστή? Το τρύπησαν οι ίδιοι, ή έκαναν κάποια άλλη πατέντα για τη στήριξη?
  3. Έχει έτοιμες υποδοχές και για τις εισόδους - εξόδους των καλωδίων του ρεύματος, ή πάλι χρειάστηκε να το τρυπήσουν? Τι υποδοχές καλωδίων ρεύματος χρησιμοποίησαν (IEC socket κλπ)?
  4. Από πού ακριβώς το προμηθεύτηκαν, ώστε να μπορέσει να το βρει και κάποιος που θέλει να κάνει την προσπάθεια DIY?
Ευχαριστώ!

1. αρκεί και πλαστικό (εφ όσον επιλεγεί μτς που δεν ζεσταίνει το σταθεροποιητικό)
2. Ακόμα το δικό μου είναι στον αέρα. Δεν ασχολήθηκα για κουτί. Είναι πάγια τακτική να μένει κάτι στον αέρα και 2 και 3 μήνες.
3. Αν πάρεις πλαστικό το τρυπάς πανεύκολα. Πχ με ένα μυτοτσίμπιδο ή μεγάλο ψαλίδι. Δεν θέλει iec. Αρκεί μια τρύπα γιά το ρεύμα. Αν θες iec πας μακρυά...
4. Προσωπικά δεν με νοιάζει η ομορφιά του κουτιού στην κατασκευή αυτή. Κρύβεται σε μιά γωνιά. Ανεβάζει το κόστος (για μένα) άσκοπα. Προτιμώ δηλαδή να δώσω 20 ευρώ σε καλύτερο μτς ή τροφοδοτικό παρά σε ποιοτικό κουτί.

Ελπίζω να μη κουράζει που επανέρχομαι στο θέμα της τροφοδοσίας.

Δε γνωρίζω αν οι γάλλοι του AudioPhonics παρακολουθούν το παρόν νήμα, αλλά φαίνεται ότι έπραξαν επιτέλους το αυτονόητο: παρέχουν πλέον αναβαθμισμένη γραμμική τροφοδοσία για το Touch όχι μόνο ως σκόρπια ποιοτικά DIY parts, αλλά και ως ολοκληρωμένη λύση, σε πολύ λογική τιμή. Ακολουθούν οι σχετικοί σύνδεσμοι με τις διαθέσιμες επιλογές, για όποιον ενδιαφέρεται να δοκιμάσει την αναβάθμιση:


  • Τροφοδοτικό ως DIY parts ( 99) -- το προηγούμενο, μόνο που έρχεται ως πακέτο με όλα τα απαραίτητα υλικά, για να το συναρμολογήσεις μόνος σου (εξοικονομώντας έτσι 50). Παρέχουν αναλυτικές οδηγίες συναρμολόγησης, τονίζοντας ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται εύκολα, χωρίς να απαιτείται καμία συγκόλληση.

  • Αλουμίνιο κουτί (GX183, σε μαύρο ή ασημί χρώμα) -- για όσους έχουν ήδη φτιάξει τροφοδοτικό με τα υλικά του γαλλικού καταστήματος και θέλουν κάπου να το στεγάσουν. Διατίθεται τόσο με έτοιμες τις τρύπες για εισόδους/εξόδους/διακόπτη (αυτό που χρησιμοποιείται στις δύο προηγούμενες υλοποιήσεις), όσο και χωρίς τρύπες, για εκείνους που προτιμούν να ανοίξουν δικές τους.


Τρία
ερωτήματα προς του DIYers και ηλεκτρονικούς του νήματος:

  1. Θα ήθελα τη γνώμη σας όσον αφορά στα υλικά, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την ποιότητα της κάρτας της Audio-GD. Βλέπετε κάτι σε αυτή, που μπορεί να σάς έκανε να την προτιμήσετε έναντι της γαλλικής?
  2. Λέω αντί για τον μετασχηματιστή που βάζουν στο τροφοδοτικό οι γάλλοι (30VA, 2x7V), να πάω σε κάποιον ισχυρότερο ([FONT=trebuchet ms,sans-serif]60VA, 2x12V, 2.5A). Όχι τόσο για την τροφοδοσία του Touch καθεαυτή, όσο για το (πιθανό) ενδεχόμενο [/FONT][FONT=trebuchet ms,sans-serif]μελλοντικά [/FONT][FONT=trebuchet ms,sans-serif]να χρειαστεί με το ίδιο τροφοδοτικό να οδηγήσω μια πιο απαιτητική σε ρεύμα συσκευή. Ποια η γνώμη σας?
    [/FONT]
  3. Θα προτιμούσα να παραγγείλω το ακέραιο κουτί και να ανοίξω τις τρύπες μόνος μου. Εκτός από τις σχετικά απλές κυκλικές (με τρυπάνι), θα χρειαστεί και μία τετράγωνη (για την τροφοδοσία από πρίζα σε IEC). Έχετε να προτείνετε κάτι (κάποιο ειδικό εργαλείο ενδεχομένως?) ώστε να μπορέσω να κόψω σωστά και με ακρίβεια, δίχως να ταλαιπωρήσω ή να τσαλακώσω το κουτί?
5730_GX183_SQUEEZEBOX_5.jpg
 
Last edited:
Μετασχηματιστη 12 βολτ σιγουρα δεν χρειαζεσαι ,γιατι θα ζεσταινεται αρκετα .Αυτο που δινει στα 7-9 βολτ ειναι υπεραρκετα,οσο για amp μετρησαμε σε κορυφωση περι 400mA,οποτε και το 1.5 Α ειναι αρκετο
 
...Τρία ερωτήματα προς του DIYers και ηλεκτρονικούς του νήματος:...

+ ακόμα μία απορία:
γίνεται απ' την έξοδο (5V DC) μίας πλακέτας τροφοδοσίας να τραβήξω 2 ζεύγη καλωδίων (+/-), ώστε να δώσω ρεύμα σε 2 Touch? :glowlamp:
 
Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Ναι,νομιιζω οτι τα amp επαρκουν

OK :a0210:

Εν τω μεταξύ, διαπίστωσα πως η πλακέτα της Αudio-GD αποτελείται από 2 διακριτά κυκλώματα τροφοδοσίας και η τάση στο καθένα ρυθμίζεται ανεξάρτητα. Θεωρητικά, μπορεί κανείς να τροφοδοτήσει 2 Touch ταυτόχρονα (στα 5V), ή ένα Touch και μία δεύτερη συσκευή, που λειτουργεί σε διαφορετική τάση (π.χ. 9V ή 12V).


Έχει κάποια σχέση η τάση εισόδου (AC in) από τον μετασχηματιστή, με τη ρυθμιζόμενη τάση εξόδου (DC out) προς την τροφοδοτούμενη συσκευή? Αν ρυθμίσω την DC out στα 5V (για το Touch), θα πρέπει να τροφοδοτήσω το κύκλωμα από τον μετασχηματιστή με την ίδια τάση (5V), ή γίνεται και με 7V, 9V, 12V κλπ.? :hmmmm2:

5736_AUDIOGD_PSU09_2.jpg
 
Τα τριμερακια ρυθμιζουν μονο την ταση εξοδου,ανεξαρτητα απο την ταση εισοδου.Η μονη διαφορα ειναι ,οτι πιθανον θα ζεσταινεται πιο πολυ αν εχεις ταση εισοδου 12βολτ και εξοδου 5 βολτ
 
Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Τα τριμερακια ρυθμιζουν μονο την ταση εξοδου,ανεξαρτητα απο την ταση εισοδου...

Από περιέργεια, είναι δυνατό το αντίστροφο: να ρυθμίσουμε με το τρίμερ επιθυμητή τάση εξόδου μεγαλύτερη (ας πούμε 9 ή 12V) από την τάση εισόδου (π.χ. 5V)? Το πετυχαίνει αυτό η πλακέτα, ή μπορεί να ζοριστεί/καεί?