Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

χωρίς να έχω μακ, και χωρίς touch (δεν παίζει ρόλο, το λογισμικό squeezebox server κάνει τη δουλειά για όλα τα λότζι)
1. alac παίζει από όσο ξέρω και συνεργάζεται διαβάζει απ ευθείας την βιβλιοθήκη σου στο itunes.
2. Στα δυό δωμάτια δεν κωλώνει, αλλά με μωρό στο σπίτι θα ξήλωνα αυτά τα πράγματα.
Εγώ το έχω με ehternet καλωδιωμένο και μόνο το κοντρολάρω γουαιφικά. Περιόρισέ τα...
3. Καθυστερήσεις γιοκ, με όλη τη βιβλιοθήκη σε ένα laptop καλής σειράς και δυνατοτήτων αλλά...του 2006. Με βιβλιοθήκη 700 γίγα...
Πάρτο στα 170 που λενε τα παιδιά.

χθες τελικα, μετά από κόπο, έφτασε στα χέρια μου το SB που είχα παραγγείλει μέσω της προσφοράς της Amazon. Εγκατέστησα τον server σ ένα λαπτοπ και ξεκίνησα την ενημέρωση της βιβλιοθήκης, από αρχεία που βρίσκονται σε δικτυακό δίσκο. Δεδομένου ότι έχω itunes ενημερωμένο, είδα ότι είχε επιλεχθεί στο λογισμικό του server η αντίστοιχη επιλογή, με αποτέλεσμα όμως να μην μπορεί να τρέξει η ενημέρωση και το πρόγραμμα να "κρασάρει". Μολις απο-επέλεξα την επιλογή για itunes, διάβασε κανονικά τα paths που του δήλωσα και ενημέρωσε την βιβλιοθήκη του.

Εχετε συναντήσει αντίστοιχο πρόβλημα με συγχρονισμό με itunes? η αλήθεια είναι ότι θα μου ήταν πολύ χρήσιμος ο συγχρονισμός αυτός δεδομένου ότι εκει έχω ενημερώσει artworks κλπ..

Καλημέρα τελικά μετά από πολύ διάβασμα το παρήγγειλα και εγώ εχθές αργά το βράδυ. Επιτέλους να ευχαριστηθώ την μουσική μου.
Θα στήσω και το server κομμάτι σε ένα WHS2011 για να τραβάω από εκεί τα αρχεία μου. Μια ερώτηση μόνο να κάνω. Θα το συνδέσω πάνω στον Harman Kardon AVR355. Να προτιμήσω οπτική ή ομοαξονική? Θα είναι δίπλα δίπλα οπότε δεν θέλω μεγάλο καλώδιο.

Εξαρτάται από την ποιότητα που έχεις.
Αν έχεις καλύτερη οπτική την οπτική.
Αν και σε μικρές αποστάσεις καλύτερα την ομοαξονική.

Εχοντας την επιλογή να συνδέσω το SB στο Audiolab M-DAC, διαβάζω το παρακάτω από τον σχεδιαστή του MDAC:

Ideally you would want to isolated any coupling of RF interference from the SBT to the MDAC / audio system. The best way to do this is to Galvanically isolate the SBT from the MDAC using the optical output (no Electrical connection).

The M-PAX could have an isolated output, but RF currents from the SBT would still find there way into the MDAC supply connections via internal capacitive coupling (via Chassis and transformer interwinding capacitance etc).

Once my the container arrives from China (30th Jan) with contents of my Lab, I'll be able to take some jitter measurements of the SBT with standard and a "Low Noise" PSU... (ATM I can measure the Jitter but have no PSU!!!)

I propose the best solution is to add our ClockLock update to the SBT. Even without being used clock-locked to the MDAC, the Jitter on the SPDIF / Optical outputs should be reduced close to 100 times less - if my early measurements are correct.

ο οποίος προτείνει κάποιου είδους μετατροπή του ρολογιού του SB ώστε να κλειδώνει με το MDAC. Επίσης προτείνει ως καλύτερη λύση, εφόσον δεν έχει γίνει η μετατροπή, τη σύνδεση με οπτική ίνα. Δεδομένου ότι δεν προτίθεμαι να κάνω κάποια επέμβαση στο SB τι θα μου προτείνατε ως σύνδεση του με το MDAC? έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο να επιλέξω οπτική από ομοαξονική?

εγω το πηρα χθες απο τον φιλο pontio που το ειχε αγορασει πριν λιγες μερες αλλα δεν του "εκαστε".Απο το πρωι το εχω στησει και το ακουω και μπορω να πω οτι σε σχεση με το wdtv και το laptop που ειχα τωρα σαν αντιστοιχες συσκευες ειναι με διαφορα πολυ πιο πρακτικο.Η χρηση ειναι αρκετα ευκολη,το σεταρισμα και η επικοινωνια με τον υπολογιστη-server πανευκολη.Το εχω συνδεσει και αναλογικα με τον ενισχυτη αλλα και ψηφιακα με ομοαξονικο με το v-dac ΜΚΙ. Ο ηχος απο την αναλογικη εξοδο ειναι αρκετα καλος,σε σχεση με το v-dac σε υλικο mp3 και net radio δεν εχει ουσιαστικη διαφορα αλλα σε flac,wav η διαφορα ειναι εμφανης υπερ του v-dac.Mε ενα πιο καλο dac θα ειναι σαφως καλυτερα τα πραγματα. Νομιζω οτι ειναι μια πολυ χρησιμη συσκευη ικανη να αντικαταστησει πολλες συσκευες στο συστημα μας και φυσικα στα χρηματα της (ακομα και χωρις την χαμηλοτερη τιμη που εχει εμφανιστει μεχρι τωρα) ευκαιρια.Δεν ξερω φυσικα πως θα στεκοταν απεναντι σε ενα M-CLIC ή καποιο naim αλλα εκει μιλαμε για αρκετα πιο ακριβες συσκευες.

Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Ξανα γεια στη παρέα του squeez...
Τα φώτα σας ρε παιδιά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω τώρα τελευταία.
Παίζω με 2 touch με computer - server λειτουργεί στο υπόγειο!!! απροβλημάτιστα εδώ κι ένα χρόνο περίπου, το πρόβλημα που έχω είναι με ένα folder συγκεκριμένο που έχει τραγούδια κυρίως flac, αλλά είναι αρκετά μεγάλο, συγκεκριμένα πάνω από 300gb με πάνω από 250 φακέλους μέσα του...
Και τα 2 touch τον βλέπουν αλλά μόλις μπω μέσα χάνεται η οθόνη και δεν γίνεται τίποτα, με το που βγαίνω όλα οκ πάλι όπως οκ είναι και με όλους τους άλλους φακέλους που έχω στον ίδιο σκληρό.
Υποθέτω πως είναι ή ο μεγάλος αριθμός φακέλων- αρχείων στον ίδιο φάκελο, έχει αντιμετωπίσει κανείς το ίδιο πρόβλημα.
Εχω ξαναδιαβάσει από την αρχή τη library του squeez server, αλλά πάλι τα ίδια κάνει, ενώ ο μόνος τρόπος να ακούσω μουσική μέσα από αυτόν το φάκελο είναι μέσω i phone remote κι αυτό με το ζόρι αφού χάσει το server μερικές φορές ενώ πολύ συχνά διαβάζει τις γραμμές λάθος (δηλ.επιλέγεις το φάκελο 35 και αυτό ανοίγει το 34, πάντα πάει στον προηγούμενο!!!).
Να ξεκαθαρίσω πως όλα τα άλλα folder σ' αυτόν αλλά και στους υπόλοιπους δίσκους τα βλέπω και τα δουλεύω κανονικότατα, και πως με υπολογιστή ο συγκεκριμέμος φάκελος δουλεύει κανονικότατα μέσω foobar2000.
Ευχαριστώ προκαταβολικά και sorry αν σας ζάλισα...

για να μην το διαβασω ολο παιζει αυτονομα με ενα δισκο usb η πρεπει παντα να εναι συνδεδεμενω σε pc που να εχει το ρολο του server

η επιλογή είναι δική σου.
Πολλοί όμως το έχουν επιλέξει αν και θα μπορούσαν να κάνουν αυτό που λες.
Αυτό ίσως σημαίνει κάτι.

κοινώς,
μόνο με ένα j river ίσως έχεις την αντίστοιχη ευελιξία και μόνο αν έχεις εξαιρετική κάρτα ήχου να το ξεπεράσεις.
Και πάλι υπάρχουν κάποιες ευκολίες που το κάνουν ακαταμάχητο.

ok thanks το σκεφτομαι αλλα αν ειναι αν εχεις ανοικτο παντα ενα pc τοτε μηπως ειναι το ιδιο να ακουμε απο το pc

αυτο ακριβως ειχα σκεφτει και εγω και χρησιμοποιουσα το wdtv με ψηφιακο σημα σε dac (αλλα με το μειονεκτημα της τηλεορασης) ή το laptop με σημα σε dac αλλα οταν πριν λιγες μερες απεκτησα ενα touch καταλαβα οτι η ευκολια χρησης και πρακτικοτητα ειναι σε αλλα επιπεδα.Υπολογιστης λιγο πολυ υπαρχει παντου και ειναι σχεδον συνεχεια ανοικτος,φυσικα το επομενο βημα ειναι ενας δισκος nas .

Last edited:
κοιτα εγω θα το χρησημοποιουσα μονον για την διαχειριση των μουσικων αρχειων και θα επαιρνα εξοδο απο την toslink η την ομοαξοανικη και θα οδηγουσα το σημα στο dac ( MF TRI-VISTA ) για αναπαραγωγη για αυτο και το ερωτημα μου το ιδιο κανω και τωρα απο την οπτικη του φορητου στο dac.
Δεν ξερω αν με το sb και την ιδια συνδεσμολογια θα εχω καποια ηχητικη διαφορα η οχι και αυτο ειναι ενα αλλο ερωτημα μου στο θεμα

ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησης που ισως να εχουν απαντηθη ξανα εδω μεσα

εκανα αυτη τη δοκιμη,δηλαδη λαπτοπ+dac (με οπτικη),wdtv+dac με οπτικη και sb με dac και οπτικη ή coaxial και κατεληξα στην καταταξη sb+dac,δευτερο laptop + dac και τελευταιο wdtv+dac αλλα με ελαχιστες διαφορες που μπορει τελικα να οφειλονται στα καλωδια.Αν μπορεις να κανεις τη δουλεια σου με το laptop και δεν σε ενολχει η ελλειψη τηλεχειρισμου ή δεν σε τρωει η περιεργεια (και η τσεπη σου) τοτε μεινε ετσι.Σιγουρα τα επομενα χρονια θα εχουμε νεες συσκευες σε αυτη τη κατηγορια που θα ειναι πιο καλες,πιο προσιτες και ακομα πιο φιλικες στη χρηση.
Aυτο που σιγουρα ειναι σπαστικο ειναι οταν προσπαθει να διαβασει απο την usb,ειναι απελπιστικα αργο και ουσιαστικα για μενα αυτη η δυνατοτητα ειναι μαλλον "ανυπαρκτη" παρα μονο με στικακια μικρης χωρητικοτητας.

Last edited:
τηλεχειρισμος στο laptop υπαρχει απλα δεν ειναι σιγουρα τοσο ευχρηστο οσο το sb αλλα η τσεπη ειναι το μεγαλο θεμα οποτε μενει ως εχει

σας ευαχαριστω ολους για τις απαντησεις