Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Αυτό που λέω είναι ότι τα μικρά NAS δεν έχουν γκαζια για τοσο μεγάλες μουσικές συλλογές. Δεν είναι θέμα δίσκου. Είναι θέμα CPU και μνήμης. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα για αυτό.

Αυτο το mb με ενσωματωμενη cpu και μνημη 2 η 4 gb θεωρειται αρκετο για τοσο μεγαλες βιβλιοθηκες ?

http://www.intel.com/content/www/us/en/motherboards/desktop-motherboards/desktop-board-d525mw.html

Δεν καταλάβατε.. Για τέτοιες βιβλιοθήκες χρειάζεται σοβαρό μηχάνημα. i3 για να μην πω i5.. και αρκετή μνήμη ώστε να φορτωθεί η cache σε RAMDRIVE.

Ενα μινι pc ομως με αυτη την συνθεση δεν θα ειναι πιο αξιοπρεπες σαν server πχ απο το Zyxel 310 η αλλα παρομοια nas?

Το μοντελο ειναι "ASUS Eee Pad Transformer Prime"

Πριν παρω το Synology και με δυο δυαρηδες σκληρους δισκους (συνολικα 4 τερα) εντος του Synology που τους εβλεπε ασυρματα το μιντια πλαιυερ Mede8er, οι μετακινησεις εντος των φακελων γινοτανε ταχυτατα. Επισης ακομη και τωρα οταν κουμπωνω εξωτερικα σκληρους (εχω μια θηκη, στην οποια βαζω δυο εσωτερικους σκληρους των 2 τερα με ταινιες η θηκη τους μετατρεπει σε εξωτερικους, συνδεεται με USB στον Synology) με ethernet αυτην την φορα στο μιντια πλαιυερ mede8er η περιηγηση γινεται σε χρονο ντε τε. Αντιθετως η μουσικη που παει ασυρματα στον Logitech αγκομαχαει.

Δημητρη οταν πηρα τον Synology 211+ πιστευα οτι εδωσα πολλα! Τωρα μου λες οτι πρεπει να παω σε μεγαλυτερο μοντελο (Η αληθεια ειναι οτι απο τα 5 τερα το 1 τερα ειναι ελευθερο, αρα το μηχανημα βλεπει φακελους συνολικου βαρους 4 τερα). Η λυση της αναβαθμισης το πιο πιθανο θα λυσει το προβλημα, ομως μηπως κατι αλλο συμβαινει? Ενταξει και δεν θελω με το πρωτα προβληματα να κανω αναβαθμισεις, δεν ειναι και οι καλυτερες εποχες.

Μια φορα εκανα και μια βλακεια, πηρα τον ενα σκληρο που ειχα εντος του Synology και τον εβαλα στο λαπτοπ για να κανω προσθαφειρεσεις αρχειων που ειχα στους φακελους και μου διαγραφηκαν τα παντα! Οποτε τωρα δεν του ςακουμπαω αυτους που εχω μεσα.

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Το μοντελο ειναι "ASUS Eee Pad Transformer Prime"

Πριν παρω το Synology και με δυο δυαρηδες σκληρους δισκους (συνολικα 4 τερα) εντος του Synology που τους εβλεπε ασυρματα το μιντια πλαιυερ Mede8er, οι μετακινησεις εντος των φακελων γινοτανε ταχυτατα. Επισης ακομη και τωρα οταν κουμπωνω εξωτερικα σκληρους (εχω μια θηκη, στην οποια βαζω δυο εσωτερικους σκληρους των 2 τερα με ταινιες η θηκη τους μετατρεπει σε εξωτερικους, συνδεεται με USB στον Synology) με ethernet αυτην την φορα στο μιντια πλαιυερ mede8er η περιηγηση γινεται σε χρονο ντε τε. Αντιθετως η μουσικη που παει ασυρματα στον Logitech αγκομαχαει.

Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του πως δουλεύει το Med8er (και όλα τα media players) και πως δουλεύει το Squeezebox. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση γιατί στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για απλή περιήγηση στο δίκτυο ενώ στην δεύτερη μιλάμε για ολόκληρο περιβάλλον (SB Server) το οποίο παρέχει πολλές ευκολίες. Σε αντάλλαγμα, είναι βαρύ.

Δημητρη οταν πηρα τον Synology 211+ πιστευα οτι εδωσα πολλα! Τωρα μου λες οτι πρεπει να παω σε μεγαλυτερο μοντελο (Η αληθεια ειναι οτι απο τα 5 τερα το 1 τερα ειναι ελευθερο, αρα το μηχανημα βλεπει φακελους συνολικου βαρους 4 τερα). Η λυση της αναβαθμισης το πιο πιθανο θα λυσει το προβλημα, ομως μηπως κατι αλλο συμβαινει? Ενταξει και δεν θελω με το πρωτα προβληματα να κανω αναβαθμισεις, δεν ειναι και οι καλυτερες εποχες.

Μια φορα εκανα και μια βλακεια, πηρα τον ενα σκληρο που ειχα εντος του Synology και τον εβαλα στο λαπτοπ για να κανω προσθαφειρεσεις αρχειων που ειχα στους φακελους και μου διαγραφηκαν τα παντα! Οποτε τωρα δεν του ςακουμπαω αυτους που εχω μεσα.

Έχω Squeezebox εδώ και σχεδόν 3 χρόνια. Έχω τρέξει SB Server σε ότι μηχάνημα μπορείς να φανταστείς. Τα συμπεράσματα είναι πάντα τα ίδια. Θέλει "άλογα". Για συλλογές σαν την δικιά σου, θα σου έλεγα να τον τρέχεις σε κανονικό desktop PC που ίσως ήδη έχεις, ο οποίος θα τραβάει τα αρχεία από το Synology.

Θα ήθελα όμως να γράψουν εμπειρίες και οι υπόλοιποι συν-Squeezeboxάκηδες.

Δυστυχως desktop γιοκ! Ενα παλιο που ειχα το χαρισα.
Ασχετο, αλλα το ipad η τα tablet's μονο στην εμφανιση διαφερουν απο το λαπτοπ? (εννοω το τροπο που βλεπεις τους φακελους-εξωφυλλα κλπ). Δηλαδη αυτος ειναι και ο μοναδικος που θα πληρωσουμε 600 και βαλε ευρω? (εφ οσον δεν μας ενδιαφερει αλλη χρηση.)

Με το Synology 1511+ με 3gb ram η περιήγηση στην τριών ΤΒ συλλογή μου είναι απροβλημάτιστη.

vastsar -> Τo iPad2/iPhone4s προσφέρει τη φιλικότητα χρήσης της οθόνης αφής και την πρακτικότητα του μικρού μεγέθους. Απορώ που δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά στη φιλικότητα χρήσης ως τηλεκοντρόλ από οποιοδήπoτε λάπτοπ. Εκτός και αν κάθεσαι μόνιμα σε γραφείο και ποτέ αραχτός στον καναπέ όταν κάνεις ακροάσεις. Το κινητό ειδικά το έχεις πάντα μαζί σου. Όπου να βρίσκεσαι μέσα στο σπίτι ή και από το μπαλκόνι ακόμη διαλέγεις μουσικό κομμάτι σε κάθε Touch που έχεις στο σπίτι.

Με το Synology 1511+ με 3gb ram η περιήγηση στην τριών ΤΒ συλλογή μου είναι απροβλημάτιστη.
Τα χαρακτηριστικα του παραπανω NAS σε υπολογιστικη δυναμη και μνημη ειναι ιδια ενος mini itx pc με atom D525 που κοστιζει γυρω στα 140 €. με 4GB DDR3(χωρις hd). Υποθετω λοιπον οτι θα παιζει απροβληματιστα σαν SB-SERVER. Η οχι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!

vastsar -> Τo iPad2/iPhone4s προσφέρει τη φιλικότητα χρήσης της οθόνης αφής και την πρακτικότητα του μικρού μεγέθους. Απορώ που δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά στη φιλικότητα χρήσης ως τηλεκοντρόλ από οποιοδήπoτε λάπτοπ. Εκτός και αν κάθεσαι μόνιμα σε γραφείο και ποτέ αραχτός στον καναπέ όταν κάνεις ακροάσεις. Το κινητό ειδικά το έχεις πάντα μαζί σου. Όπου να βρίσκεσαι μέσα στο σπίτι ή και από το μπαλκόνι ακόμη διαλέγεις μουσικό κομμάτι σε κάθε Touch που έχεις στο σπίτι.

Γιαννη στο κινητο εχω περασει το προγραμμα, αλλα εχω το mini Xperria, οπως καταλαβαινεις παραειναι μικρη η οθονη για να κανεις παιχνιδια! Κατα πασα πιθανοτητα θα κατευθυνθω στο νεο μοντελο της ASUS. Αυτο με την ταχυτητα ομως του Synology-Logitech δεν το περιμενα με τιποτα. Το μοντελο που ειχες Γιαννη ειναι πανακριβο, δεν θα ηθελα να δωσω τοσα λεφτα για τον σερβερ. Απο την αλλη παραειναι σπαστικο αυτο με την περιηγηση των φακελων. Δεν ξερω τι θα κανω. Μια σκεψη ειναι να καταργησω τελειως το Logitech, αφου απο το λαπτοπ βλεπω τα παντα και απροβληματιστα, δεν αποκλειεται να ξαναεπιστρεψω στις παλιες λυσεις (ντακ + λαπτοπ η μμιντια πλαιυερ).