Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Αλλη μια αναβαθμιση λογισμικου,η οποια με παιδεψε λιγο ,γιατι αναγκάστικα και εκανα restore στο remote γιατι δεν εβρισκε τον δεκτη,ουτε συνδεοταν με το mysqueezebox .com.E,αφου φαγαμε την σχετικη ωριτσα ολα δουλευουν καλα

Δυστυχως τα προβληματα συνεχιζονται,το προβλημα μαλλον ειναι στο mysqueezebox .com γιατι συνεχεια πεφτει-τουλαχιστον σε μενα.Αρχιζει και μου θυμιζει<παλιες καλες εποχες>

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

εχεις ψαξει το θεμα με το antivirus?

Τι σχεση εχει το antivirus με τις διακοπες του mysqueezebox.com? Αntivirus εχω εγκατεστειμενο και λειτουργει κανονικοτατα

νομισα οτι ειχες προβλημα με το logitech media server και οχι με το mysqueezebox.com. Προφανως δεν εχει καμια σχεση αυτο που εγραψα. Κατι παρομοια μου κανει και μενα να πω την αληθεια,οπως και οτι καμια φορα δεν ξεκινα να βγαζει ηχο.......Το βγαζω απο το ρευμα και στρωνει.

Συνεχιζεται η αδυναμια συνδεσης με το mysqueezebox.com,μηπως φταιει η Sandy?
Σημερα μετα το κατεβασμα του update μου εκανε και αλλο κουφο,εμφανισθηκε ο δεκτης μ αλλο ονομα Νelin αν θυμαμαι καλα και επειτα επανηλθε στο κανονικο.
Μια ερωτηση ακομη: η ασφαλεια του δεκτη πως εξασφαλιζεται? η επικοινωνια remote -ρουτερ εχει ασφαλεια με τους κωδικους που εχουμε,ο δεκτης ειναι ανοικτος και θεωρητικα μπορει να μπει ο καθενας

Μόλις πριν λίγο βγήκε σχετική ανακοίνωση ότι υπάρχουν προβλήματα σύνδεσης στην Ευρώπη σε μερικούς χρήστες.Ζητησαν συγγνώμη για την ταλαιπωρία

Αν και διάβασα αρκετά πράγματα σχετικά με το squeezebox touch,
ωστόσο εξαιτίας και της απειρίας μου εξακολουθώ να είμαι λίγο (εντάξει...πολύ) μπερδεμένος...
Μου δημιουργήθηκαν λοιπόν (μεταξύ άλλων...) οι εξής απορίες

1) Αρκεί το squeeze ώστε να αντικαταστήσει ένα αυτόνομο -σχετικά οικονομικό- DAC αντίστοιχης αξίας ?
2) Μειώνεται η χρησιμότητά του από τη στιγμή που στο HTPC συνδέεται μέσω WiFi ?
3) Αξίζει τον κόπο να αγορασθεί τώρα που ίσως έπεσε η τιμή του (έστω και λίγο) ή είναι προτιμότερο να περιμένουμε για την καινούργια έκδοση ?

Πιθανόν κάποια ή όλα να έχουν απαντηθεί ήδη, αλλά για να βρεις τις απαντήσεις στις 265 σελίδες του θέματος, είναι λίγο δύσκολο...

1. ναι από μόνο του παίζει όπως ένα σχετικά οικονομικό ντακ
2. εξαρτάται από την ταχύτητα του ρούτερ. Θεωρητικα όχι
3. δεν θα υπάρξει νέα έκδοση βασισμένη στη μέχρι τώρα σύλληψη και υλοποίηση

2. εξαρτάται από την ταχύτητα του ρούτερ. Θεωρητικα όχι
3. δεν θα υπάρξει νέα έκδοση βασισμένη στη μέχρι τώρα σύλληψη και υλοποίηση

1) Δηλαδή απ'ότι κατάλαβα συνδυάζει ένα οικονομικό DAC (έως 300 ), με έναν τηλεχειρισμό ?
2) Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό ? Αυτή τη στιγμή έχω ένα router N+
3) Δηλαδή θα βγει διάδοχος μεν, αλλά με άλλη φιλοσοφία δε ? Η νέα έκδοση θα συνιστά καλύτερη αγορά απ'ότι η σημερινή ?

1) ακομα και ενα v-dac των 200 ευρω βελτιωνει τον ηχο του,δεν θα ελεγα οτι ειναι κατι το ιδιαιτερο ο ηχος που βγαζει απο τις αναλογικες εξοδους.
2) δεν θα υπαρχει θεμα ακομα και με ενα απλο ρουτερ,μιλαμε για αρχεια ηχου ή δικτυακο ραδιοφωνο και οχι για αρχεια video
3) το touch βασιζεται σε μια λογικη που εχει βγει εδω και αρκετα χρονια (απο την εταιρεια silm devices που αγοραστηκε απο την logitech στη συνεχεια),τοτε τα δικτυακα music players ηταν επιστημονικη φαντασια για τους υπολοιπους!!!! σημερα πολλοι κατασκευαστες hi-fi εχουν βγαλει συσκευες (airplay,dlna) και καποιες απο αυτες ειναι ελαχιστα πιο ακριβες απο το touch. Bεβαια οθονη στο μεγεθος του touch την συναντας σε πολυ ακριβες συσκευες (πανω απο 1000 ευρω και παλι οχι 4,3 ιντσες) και αυτο ειναι το βασικο πλεονεκτημα.

Για μενα η συσκευη αν εκανε οτι κανει και απλα ειχε και την δυνατοτητα να διαβαζει γρηγορα απο την usb δισκους και στικακια θα ηταν αχτυπητη.

σήμερα οικονομικό ντακ είναι αυτό που κάνει 100.
η slim ήταν πολύ μπροστά. Δεν ξέρω τι έχει μείνει απ αυτήν μέσα στην λοτζι σήμερα ώστε να προβλέψουμε τι θα φτιάξουν.
Και αν καν ενδιαφέρονται για το κοινό που τράβηξαν (και κράτησαν) τόσο καιρό.

1) ακομα και ενα v-dac των 200 ευρω βελτιωνει τον ηχο του,δεν θα ελεγα οτι ειναι κατι το ιδιαιτερο ο ηχος που βγαζει απο τις αναλογικες εξοδους.
2) δεν θα υπαρχει θεμα ακομα και με ενα απλο ρουτερ,μιλαμε για αρχεια ηχου ή δικτυακο ραδιοφωνο και οχι για αρχεια video
3) το touch βασιζεται σε μια λογικη που εχει βγει εδω και αρκετα χρονια (απο την εταιρεια silm devices που αγοραστηκε απο την logitech στη συνεχεια),τοτε τα δικτυακα music players ηταν επιστημονικη φαντασια για τους υπολοιπους!!!! σημερα πολλοι κατασκευαστες hi-fi εχουν βγαλει συσκευες (airplay,dlna) και καποιες απο αυτες ειναι ελαχιστα πιο ακριβες απο το touch. Bεβαια οθονη στο μεγεθος του touch την συναντας σε πολυ ακριβες συσκευες (πανω απο 1000 ευρω και παλι οχι 4,3 ιντσες) και αυτο ειναι το βασικο πλεονεκτημα.

Για μενα η συσκευη αν εκανε οτι κανει και απλα ειχε και την δυνατοτητα να διαβαζει γρηγορα απο την usb δισκους και στικακια θα ηταν αχτυπητη.

σήμερα οικονομικό ντακ είναι αυτό που κάνει 100.
η slim ήταν πολύ μπροστά. Δεν ξέρω τι έχει μείνει απ αυτήν μέσα στην λοτζι σήμερα ώστε να προβλέψουμε τι θα φτιάξουν.
Και αν καν ενδιαφέρονται για το κοινό που τράβηξαν (και κράτησαν) τόσο καιρό.

Άρα από τα γραφόμενά σας συμπεραίνω πως (για εμάς που είμαστε νεοεισερχόμενοι στο χώρο) πλέον είναι προτιμότερο ένα αυτόνομο DAC των 200 έναντι του sbt ?
Ειδικά από τη στιγμή που ο ήχος του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και επιπλέον την πρακτικότητά του μπορούμε να την βρούμε και στο dlna ή το airplay ?

Εν'ολίγοις, πλέον τείνει να ξεπεραστεί αφ'ενός και αφ'ετέρου δεν τυγχάνει της δέουσας υποστήριξης από την εταιρεία ?

Ξέρω πως αυτά σας φαίνονται απλά, αλλά σας ξεκαθάρισα από την αρχή πως δεν έχω αντιληφθεί πλήρως τη λειτουργία και τη χρησιμότητά της...

@supersonic : Γνωρίζεις αν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης υπάρχει το sbt σε κάποιο κατάστημα εν'λειτουργία και συνδεδεμένο σε κάποιο μηχάνημα,
ώστε να μπορέσω να δώ τη λειτουργία του δια ζώσης, μήπως και τα ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου ?

δεν υποκαθιστά ένα dac.
είναι media player. Εκεί εντάσσεται.

Δεν υπάρχει αυτό που ζητάς. Ούτε κάν σε βιτρίνα. Μόνο αγορά από ιντερνετ.

δεν υποκαθιστά ένα dac.
είναι media player. Εκεί εντάσσεται.
...και εκεί που νόμιζα πως τα ξεκαθάρισα, μου γράφεις το παραπάνω και πάμε πάλι από την αρχή... :blush:
...Δεν υπάρχει αυτό που ζητάς. Ούτε κάν σε βιτρίνα. Μόνο αγορά από ιντερνετ.
...οπότε πληρώνεις 250 με τον κίνδυνο να μη σε καλύπτει και να σου μείνει αμανάτι...

Αν έχεις ενίσχυση dlna upnp και iOS/amdroid device τότε καλύτερα πάρε ένα synology nas και εγκατεστησε το dsaudio. Το AirPlay δεν είναι και τόσο βολικό στο λάπτοπ/desktop.

...και εκεί που νόμιζα πως τα ξεκαθάρισα, μου γράφεις το παραπάνω και πάμε πάλι από την αρχή... :blush:

...οπότε πληρώνεις 250 με τον κίνδυνο να μη σε καλύπτει και να σου μείνει αμανάτι...

Αποκλείεται να μην σε καλύψει το touch. Απλα αν θέλεις να γλύτωσεις χρήματα είναι καλυτερη η αγορά ενός nas που έχει και πολλές άλλες δυνατότητες..

μπέρδεψες αυτό.
που σημαίνει.
Ναι. Μόνο του, χωρίς εξωτερικό ντακ, δηλαδή με το δικό του ενσωματωμένο, παίζει όπως ένα σχετικά οικονομικό ντακ
Το ίδιο το μηχάνημα είναι media player (μόνο ήχου) με τηλεχειρισμό και οθόνη αφής.
Χρειάζεται ένα πισί για πρώτη εγκατάσταση (μετά δεν το χρειάζεται εάν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο).
Αν η μουσική σου είναι στο πισί πρέπει να είναι συνδεδεμένο με το πισί.

Το αγοράζεις στα τυφλά όπως όλοι εδώ μέσα από όσο ξέρω (πλην τυχερών που το άκουσαν σε φίλους και δεν ρισκάρισαν).
Δεν θυμάμαι κάποιος να μετάνοιωσε.