Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Καλημέρες .Σήμερα για παράξενο λόγο δεν έχω ηχο από την οπτική.Εκανα restore /update οτι υπήρχε αλλά τιποτε .Τι να συμβαίνει...:bigcry:

Δοκίμασες με διαφορετικό καλώδιο;
Τα Optical είναι ευαίσθητα πανάθεμα τα...

Καλημέρες .Σήμερα για παράξενο λόγο δεν έχω ηχο από την οπτική.Εκανα restore /update οτι υπήρχε αλλά τιποτε .Τι να συμβαίνει...:bigcry:

βγαλε και το καλωδιο και ξαναβαλτο.

Και καλώδιο έβγαλα και ρεύμα έβγαλα .Το περίεργο είναι ότι η οπτική παιζει στο media player αρα...?

Να ρωτησω τους κατοχους αν βλεπουν στο πινακα διαθεσιμων ασυρματων δικτυων τους και το< logitech+squeezebox+ laptop-p.c μ >την ενδειξη ασυρματο δικτυο χωρις ασφαλεια.

Διβάζοντας και τα ξενα φορα για τα προβλήματα της οπτικής σχετικά με τον ηχο αρκετοί χρήστες λένε ότι μπορεί να είναι πρόβλημα του ενισχυτή !! αν κάνει αυτόματο switch .Λέτε να ισχύει ? Τι να κανω να αλλάξω εξοδο στον ενισχυτή ?

εκανα μια ερωτηση στο θεμα του zyxel αλλα μαλλον δεν το κατεχουν το αθλημα της συνδεσης του squeezebox με το zyxel.
ειμαι λιγο πριν το σπασω στο γονατο (πιο πολυ επειδη ακουγετε και το ανεμηστηρακι-θα το βγαλω και οσο ζησει:music-smiley-005:).
η ερωτηση λοιπον,πηγα στον υπολογιστη του φορτωσα το squeezecenter και προσπαθω να το συνδεσω με το logitech ετσι χωρις ρουτερ.
μηπως κανω λαλακια?
σαν κατι να θυμαμε οτι εχει γραφτει εδω μεσα,αλλα παλι 300 σελιδες αντε βρες το.

τι στοιχεια δινω στην manual ip.

Last edited:
Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Αριστείδη καλησπέρα,

Απ' όσο έχω δικιμάσει δεν γίνεται η δουλειά χωρίς ρούτερ. Δεν ξέρω αν το έχει καταφέρει κάποιος. Δεν νομίζω ότι δουλεύει ad hoc.
Το squeesecenter πρέπει να τρέχει στο zyxel. Και μάλλον το ρούτερ είναι απαραίτητο.

δηλαδη βαζω ενα ρουτερ αναμεσα τους, χωρις ιντερνετ χωρις τιποτα?
η εαν παρω ενα switch θα κανει την ιδια δουλεια?
θα παω να ξηλωσω το ρουτερ μου και θα το βαλω για δοκιμη.

Δημήτρη, τι εννοείς δε χρειάζεται router αν έχουμε δώσει στατικές IPs στις συσκευές μας;
Αν δεν υπάρχει ένα router, κάτι δηλαδή που δημιουργεί ένα δίκτυο, οι IP σε τι πράγμα θα αντιστοιχούν;

Αριστείδη, με router χωρίς internet μια χαρά παίζει. Με ένα απλό switch όμως δε νομίζω πως μπορεί να παίξει, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος.
Από την άλλη, αν το zyxel δεν είναι επάνω σε ένα router (άρα σε ένα τοπικό δίκτυο) πως ακριβώς θα το ελέγχεις;

Δημήτρη, τι εννοείς δε χρειάζεται router αν έχουμε δώσει στατικές IPs στις συσκευές μας;
Αν δεν υπάρχει ένα router, κάτι δηλαδή που δημιουργεί ένα δίκτυο, οι IP σε τι πράγμα θα αντιστοιχούν;

Αριστείδη, με router χωρίς internet μια χαρά παίζει. Με ένα απλό switch όμως δε νομίζω πως μπορεί να παίξει, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος.
Από την άλλη, αν το zyxel δεν είναι επάνω σε ένα router (άρα σε ένα τοπικό δίκτυο) πως ακριβώς θα το ελέγχεις;

Υποθέτω εννοεί αυτό που λέμε "καρφωτές"

Αριστείδη, ψάχνοντας λίγο ακόμα νομίζω πως και με ένα απλό crossover καλώδιο μπορεί να παίξει
http://wiki.slimdevices.com/index.php/Network_Design
αλλά ακόμα κι έτσι θα εξακολουθείς να έχεις το πρόβλημα του χειρισμού του NAS.

Υπάρχουν όμως για αυτό οι εξής λύσεις.
Αν το squeezebox βλέπει wireless το δικτυό σου και έχεις συνδέσει επάνω του με ένα crossover το nas, τότε το nas λογικά θα δει και το υπόλοιπο δικτυό σου.
Αν όπως λες στο σημείο που θα τα βάλεις δε βλέπουν το wifi, μπορείς ίσως με ένα repeater να το επεκτείνεις για να το δουν.
Επίσης, μπορείς να επεκτείνεις και το ενσύρματο δίκτυο σου με ένα ζεύγος powerline, μέσω των καλωδίων του ρεύματος. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα χρειαστείς μετά το powerline να βάλεις ένα switch κι εκεί πάνω το squezeebox και το nas. Ή απλά να μεταφέρεις το nas δίπλα στο router.
Εγώ πάντως αυτή την τελευταία υλοποίηση έχω. Nas δίπλα στο router και με powerline το squezeebox συνδεδεμένο επάνω στο router.

Last edited:

Το μόνο που κάνει το router στην περίπτωσή μας είναι να δίνει αυτόματα τις IPs (μέσω του DHCP server που τρέχει). Αν δώσουμε εμείς IPs με το χέρι, το router δεν έχει λόγο ύπαρξης. Με ένα απλό switch γίνεται μια χαρά η δουλειά. Οι IPs αντιστοιχούν (φυσικά) στις αντίστοιχες συσκευές. Π.χ. το squeezebox θα είναι στην 192.168.0.1, το PC στην 192.168.0.2, κ.ο.κ.

Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Εννοείται ότι και στο Zyxel θα δοθεί με το χέρι IP.

Το εχω πει οτι δεν με ενδιαφερει να βλεπω δυκτιο,αυτο που μ'ενδιαφερει ειναι να παιζω μουσικη τπτ αλλο.
οποτε παιρνω ενα switch για δοκιμη.

Ok, Δημητρή. Δεν είχα καταλάβει ότι μιλάς για σύνδεση μέσω switch και δεν είμαι και ειδικός στα δίκτυα εδώ που τα λέμε.
Ενδιαφέρον πάντως.

Αριστειδη, δες εδω για το touch, πως θα δωσεις static ip.
http://logitech-en-amr.custhelp.com...ing-up-my-squeezebox-touch-to-use-a-static-ip

κατι δεν παει καλα ..δεν εχουμε μουσικη ,,
αρχιζω βαζω απ'ευθειας utp τιποτα.
βαζω switch ξαναβαζω χειροκινητα ...τζιφος
στο switch προσθετο και το λαπτοπ ..ουτε νοτα.
τα βγαζω ολα και παιρνω ενα παλιο καλωδιο που δεν ξερω εαν ειναι και κομμενο μεσα,βγαζω πρεσσα και πρεσαρω crossover..
ip manual :bigcry: παλι τα ιδια .
παω πιο κατω που αν θυμαμε λεει remote libraries και βαζω την ip του nas..και βαζω κανα 2 τραγουδια μεταλ να ηρεμησω..
συνδεθηκε μετα απο σιγουρα απο αρκετα λαθη που εκανα.
το ερωτημα ειναι υπαρχει καμια περιπτωση να το βλεπει σαν απλο σκληρο?
δηλαδη το logi να εχει ανεβασει server?

ωραια και αφου επαιξε μια φορα θα παιξει κανονικα.
εκανα κατι αλλαγες καλωδιων και παλι δεν εχω επικοινωνια..
θα κανω ενα καλο crossover γιατι αυτο που εκανα το βραδυ ηταν χαλια και θα το προσπαθησω παλι.

καλησπερα, υπαρχει καποια επιλογη για να γινει λιγο πιο γρηγορο το browsing (artists, albums etc);
χρησιμοποιω κυριως το app για ipad/iphone και πολυ σπανια την οθονη..
Δεν εχω επεμβει καθολου στα settings του sqb server οπου τρεχει απο ενα nas με dual-core 2.13 GHz processor και 2GB DDR3 RAM..
οπου απο το resource monitor βλεπω οτι το cpu usage δεν ξεπερναει το 15% και το 30% ram.. εκτελωντας παραλληλα και αλλες δουλειες..

Τα αρχεια ειναι flac ~150.000 και καταλαμβανουν ~2tb
Η καθυστερηση ειναι 4-5 sec ενω μερικες φορες μπορει να φτασει μεχρι 15-20 sec για το index artists, albums..
Ειναι φυσιολογικη αυτη η καθυστερηση ή με καποια ρυθμιση μπορει να περιοριστεί;