Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Καλησπέρα,

σήμερα είχα τη χαρά να ακούσω σε σπίτι φίλου το πραγματικά ultra hi-end σύστημά του όπου πραγματικά ταξιδέψαμε μέσα από την ακρόαση.

Μεταξύ άλλων κάναμε και δοκιμή του logitech touch απευθείας από τις αναλογικές του εξόδους, χρησιμοποιώντας δηλαδή το dac του logitech. Ήταν η πρώτη φορά που άμεσα αναγνώρισα την πτώση της ποιότητας (με ακρόαση των ίδιων αρχείων πάντα) και να σκεφτείτε ότι δεν παίζαμε με το κανονικό του dac αλλά με ένα άλλο. Σύντομα θα γίνει και σύγκριση με το άλλο dac ώστε να δούμε αν θα υπάρχει αντίστοιχη πτώση στην ποιότητα λειτουργώντας το logitech σαν transport.

Έχω κάνει τις τελευταίες ημέρες αρκετές ακροάσεις (ακόμα και με internal dac του supernaim) χωρίς να γίνει αντιληπτή η πτώση - τόσο μεγάλη - στην ποιότητα.

Τελικά σε αυτή τη ζωή, ότι πληρώσεις παίρνεις...

Και περιμένατε πραγματικά οι αναλογικές του να σας δίναν καλό ήχο??

Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Δεν είμαι κάτοχος,αλλά αν κρίνω από τον ενθουσιασμό των χρηστών έχω την ίδια απορία.
Βέβαια η logi δεν απευθύνεται σε audiophiles αλλά σε πολύ πιο ευρύ κοινό,οπότε ίσως αυτό να είναι η απάντηση.

Οταν μια εταιρεία αγοράζεται απο κάποια αλλη κυρια ο σκοπός ειναι να βγάλει κέρδη και όχι να προσκολληθει σε οράματα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 20

Οταν μια εταιρεία αγοράζεται απο κάποια αλλη κυρια ο σκοπός ειναι να βγάλει κέρδη και όχι να προσκολληθει σε οράματα....

Το ξαναείδαμε το έργο με την Creative και την E-MU.Δυστυχώς.
Αρκεί να μπει κανείς σε φορουμ με κιθαρίστες κλπ,για να δει τι σούρνουν ακόμα τώρα...
Τουλάχιστον το logi έχει και μια μεγάλη κοινότητα να το υποστηρίζει,είναι κι αυτό μια παρηγοριά.

Όχι απλά παρηγοριά, αλλά πρωταρχικής σημασίας είναι η υποστήριξη από την κοινότητα χρηστών.

Π.χ. η υποστήριξη Spotify/Qobuz. Με ανταγωνιστικά μοντέλα θα μέναμε με τον... streamer στο χέρι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 20

Το ξαναείδαμε το έργο με την Creative και την E-MU.Δυστυχώς.
Αρκεί να μπει κανείς σε φορουμ με κιθαρίστες κλπ,για να δει τι σούρνουν ακόμα τώρα...
Τουλάχιστον το logi έχει και μια μεγάλη κοινότητα να το υποστηρίζει,είναι κι αυτό μια παρηγοριά.
Παραδειγμα και για τα δυο η....αφεντομουτσουναρα μου.
Και η Emu με εχει χιλιοταλαιπωρισει και σημερα με βοηθησε συμφορουμιτης να βρω ακρη με το stb!!!!

Μέχρι στιγμής στην δική μου περίπτωση είναι τελείως απαγοητευτική η αγορά του squeezebox. Ψάχνω να βρω τι μπορώ να κάνω να βελτιώσω αυτή την άθλια απόκριση που έχω στο να κάνω περιήγηση στην μουσική μου συλλογή. τι να το κάνεις που παίζει τα πάντα όταν για να μπεις σε ένα folder της μουσικής σου 3 στι 4 φορές θα σου κρασάρει και θα σου βγάλει time out και θα χάσεις αρκετά λεπτά προσπαθώντας να ακούσεις απλά την μουσική σου.
Η εικόνα γίνετε φοβερά χειρότερη όταν επειχηρήσεις να ακούσεις μουσική που μόλις είχες κατεβάσει και έχεις προσθέσει στην συλλογή σου. Απλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα την ακούσεις ποτέ καθώς θα κρασάρει συνέχεια ο server με time out connection και είναι μάταιο και σπάσιμο νεύρων να επιμένεις.
Οπως είπα και πριν ψάχνω κάθε τρόπο που θα μπορούσα να το κάνω να δουλέψει κάπως αξιοπρεπώς αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχω βρει. Ετσι μου έρχετε να βάλω στο ouya που έχω
https://www.ouya.tv/

xbmc και από εκέι να μπορώ να μπαίνω στο twonkymedia που έχει άμεση απόκριση. Κάτι γενικά παίζει με την βάση δεδομένων που χρησιμοποιεί o slimserver και γιαυτό έχει αυτή την πολύ αργή απόκριση. Πλέον καταλήγω ότι έκανα λάθος που πήρα το squeezebox και δεν κάθησα να φτιάξω μόνος μου έναν media player αλλά παρασύρθηκα από τις θετικές γνώμες που είχα διαβάσει .Απλά για μεγάλες συλλογές από τι φαίνετε δεν κάνει. Εύχομαι να μπορέσω να βρω μια άκρη :(

δεν νομιζω να βρεις ακρη σε αυτο που θελεις.. το touch λειτουργει με τα Tags και δεν εχει προβλημα ακομα και σε μεγαλες συλλογες.
Μια μικρη καθυστερηση (1-3 δευτερολεπτων) μπορει να την εχει, αλλα δεν ειναι ενοχλητικη. Αν θελεις δοκιμασε το spotify μεσω touch..
Για χρηση μεσω folders καλυτερα να κοιταζες ενα synology με DSAudio (smartphone/android) οπου εχει αμεση αποκριση σε folder.

Μια και διαβάζω διάφορα για το πρόβλημα καθώς έχει αναφερθεί από πολλούς στο forum του squeezebox θέλω να δω αν η συλλογή μου έχει όλη tag γιατί από τι διάβαζα αν υπάρχουν κομμάτια που δεν έχουν τότε ο slimserver προσπαθεί να τα δημιουργήσει βάση του φακέλου και γιαυτό υπάρχει αυτή η καθηστέρηση. Εχω κατεβάσει το easytag στο kubuntu και θα ενημέρωσω για ότι νεώτερο.

Σας εχω πει οτι δεν ντρέπομαι? ????
Μάλλον ναι.....Οπότε πάρτε και την ερώτηση. .........
Τι είναι τα tag ρε παιδιά? ????

Κανενα προβλημα timeout.
Και μαλιστα με τη βιβλιοθήκη σε δικτυακό δίσκο.

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Σας εχω πει οτι δεν ντρέπομαι? ????
Μάλλον ναι.....Οπότε πάρτε και την ερώτηση. .........
Τι είναι τα tag ρε παιδιά? ????

είναι τα στοιχεία που έχει ένα κομμάτι δλδ ποιο συγκρότημα είναι τι χρονολογία κτλ. Τελευταία μου ελπίδα τα tag καθώς στην συλλογή μου λόγο ότι κατεβάζω κομμάτια εδώ και πολλά χρόνια έχω μερικά αδέσποτα που δεν έχουν καθόλου tag. Θα δω να τα διορθώσω μήπως πάει καλύτερα. Πάντως μέσω των tag του squeezebox έχει ποιο καλη απόκριση αν και υπάρχουν και εκεί τα timeout αλλά ποτέ disconnect από τον server δλδ μπορεί αν αργήσει σπάνια μεν αλλά θα το παίξει το κομμάτι.
Το θέμα είναι ότι με βολεύει έτσι όπως έχω φτιάξει τους φακέλους μου στον server.

Επειδή είμαι από τούς πιό παλιούς χρήστες squeezebox(duet) μπορεί πρίν 3-4 χρόνια νά υπήρχαν σοβαρά προβλήματα,αλλά σήμερα έχουν σχεδον λείψει.Οχι βέβαια ότι δέν υπάρχουν ,αλλά είναι σαφώς μειωμένα
Οσον αφορά ´την απόκριση είναι σχεδόν άμεση καί στη ουσία δέν υφίσταται πρόβλημα.
Οταν η βιβλιοθήκη μας είναι σωστά ενημερωμένη ,τότε καί αυτό διαβάζει σωστα.Αν δέν υπάρχουν ονόματα καλλιτεχνων ,η απλά δέν είναι αναγνωρίσιμα από τό sq ,τότε τά μαζεύει όλα στή κατηγορία <αγνωστος καλλιτέχνης> ,όπου γίνεται χαμός στή κυριολεξία

Καλημέρα,

η απόκριση στο folder searching είναι ευθέως ανάλογη με το πλήθος των folders αλλά και με την επεξεργαστική ισχύ του server (και η ταχύτητα του σκληρού παίζει ρόλο). Σε qnap με intel dual core, δεν έχει συμβεί ποτέ disconnect απλά μια μικρή - 3,4 δευτερολέπτων - καθυστέρηση όταν υπάρχουν πολλά folders (π.χ. >200).

Σε ότι αφορά στην ποιότητα ήχου από τις αναλογικές εξόδους ήταν η πρώτη φορά που άκουσα διαφορά σε σχέση με άλλη πηγή. Σε άλλες προηγούμενες ακροάσεις - με καλά DAC (π.χ. internal supernaim dac) - δεν ήταν η διαφορά τέτοια που να είναι άμεσα εμφανής. Άρα θεωρώ ότι ακόμα και από τα αναλογικά rca, η ποιότητα ήχουν είναι - αρχικά - επαρκέστατη για την πλειοψηφία των περιπτώσεων

Μιας και μόλις το τσέκαρα, η περίπτωση που μου είχε εμφανίσει μια ενοχλητική καθυστέρηση ήταν όταν προχθές συνέπτυξα κάποια folder με αποτέλεσμα σε ένα path να φτάσω τον αριθμό 1492. Αυτό το πλήθος των φακέλων είναι ούτως ή άλλως μή διαχειρίσιμο. Απαιτεί (για folder browsing) περαιτέρω τακτοποίηση...

είναι τα στοιχεία που έχει ένα κομμάτι δλδ ποιο συγκρότημα είναι τι χρονολογία κτλ. Τελευταία μου ελπίδα τα tag καθώς στην συλλογή μου λόγο ότι κατεβάζω κομμάτια εδώ και πολλά χρόνια έχω μερικά αδέσποτα που δεν έχουν καθόλου tag. Θα δω να τα διορθώσω μήπως πάει καλύτερα. Πάντως μέσω των tag του squeezebox έχει ποιο καλη απόκριση αν και υπάρχουν και εκεί τα timeout αλλά ποτέ disconnect από τον server δλδ μπορεί αν αργήσει σπάνια μεν αλλά θα το παίξει το κομμάτι.
Το θέμα είναι ότι με βολεύει έτσι όπως έχω φτιάξει τους φακέλους μου στον server.
Σε ευχαριστω για την διευκρινιστικη σου απαντηση(κατι τετοιο ειχα στο μυαλο μου, αλλα μου το επιβεβαιωσες!
Το θεμα με μενα ειναι οτι ΟΛΑ μου τα ριπαρισμενα τραγουδια ειναι σε wav, οπου εκει το μονο που εχει
(ή μαλλον που βαζω εγω "χειροκινητα") ειναι καλλιτεχνης και τιτλος.
Αυτο αραγε διευκολυνει την κατασταση ή την περιπλεκει???

Αν δεν κάνω λάθος, τα wav δεν επιδέχονται tags...

Έχεις δίκιο,
Και αυτός είναι άλλος ένας λόγος για να μετατρέπουμε τα wav σε flac :)

Πάντως μέσω των tag του squeezebox έχει ποιο καλη απόκριση αν και υπάρχουν και εκεί τα timeout αλλά ποτέ disconnect από τον server δλδ μπορεί αν αργήσει σπάνια μεν αλλά θα το παίξει το κομμάτι.

Θα πρέπει να αναζητήσεις τι κάνεις ενδεχομένως λάθος.
Λύσεις πχ είναι επαναφόρτωση του LMS ή το clear library and rescan.
Πολλές επαναλήψεις του scan for new files μπορούν να δημιουργήσουν καθυστερήσεις.
Πάντως το squeezebox είναι φτιαγμένο για να δουλεύει πολύ καλά με τον δικό του τρόπο.
Η αναζήτηση στα folders υπάρχει ως επιλογή αλλά δεν ενδείκνυται. Το στήσιμο της βιβλιοθήκης όπως το κάνει το ίδιο είναι το καλύτερο.

Σε μένα επειδή αν όχι όλα αλλά τα περισσότερα είναι σε φακέλους γιατί ειναι δισκογραφίες τα περισσότερα και καταλαβαίνετε πόσοι φακέλοι υπάρχουν. Πάντως επειδή γράφετε ότι είναι θέμα της επεξεργαστικής δύναμης που έχει ο nas server όπως έγραψα και πριν το twonkymedia την ίδια συλλογή την διαχειρίζεται άψογα. Με τα tag τα δικά του πάντως έχει πολυ ποιο καλή απόκριση.