Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Και το twonkymedia πως προσθέτει άμεσα και στους δικούς του ακόμα folder τα κομμάτια. Δεν ξέρω μπορεί πριν 10 χρόνια αυτές οι δυνατότητες που είχε και ο χρόνος απόκρισης του να ήταν τεχνολογικό θαύμα αλλά πλέον μιλάμε για οπισθοδρόμηση. Προσωπικά με έχει απαγοητεύση και ποιο πολύ η λειτουργικότητα του. Να σας πω τι περνάω εδώ και 10 λεπτά. Είχα κατεβάσει χθές το album των fuck buttons. Τα παίρνω στον nasserver από τον download φάκελο και τα πετάω στο multimedia folder που υποτίθετε τον κοιτάει το squeezebox για αλλαγές. Ανοίγω τον player μετά από μια ώρα και κοιτάω στους φακέλους του για τις νέες προσθήκες άφαντος o νέος folder κοιτάω και τους aritst και εκεί άφαντος. Κάνω το λάθος να κάνω rescan κρασάρει ο server άντε πάλι από την αρχή μπαίνω σε ssh kill το app μετά ξανά run και πάλι από την αρχή. Ετσι δεν γίνετε να ακούσεις μουσική. Εχώ την δυνατότητα και τις γνώσεις να το κάνω να τρέξει αλλά έψαχνα κάτι άμεσο και λειτουργικό και όχι σπάσιμο νεύρων για να ακούσω ένα κομμάτι.
Πάει για πούλημα και ξεκινάω να φτιάξω δικό μου σύστημα που θα θα βασίζετε σε upnp

Μετά από δύο reset τον server τελικά μπόρεσε και έπαιξε. Να θέλεις να ακούσεις την μουσική σου και να μπαίνεις κάθε φορά σε αυτή την διαδικασία γμτ και όλα αυτά επειδή ξέχασα αν κάνω από την αρχή rescan και clear data για να δει την συλλογή.

τι να σου πω.
εγώ την βιβλιοθήκη μου την έκανα σε σχεδόν ένα βήμα.
Ριπάρισα τα πάντα και τα φόρτωσα και μετά ενδεχομένως να κάνω ένα rescan κάθε δυό μήνες.
Δεν χρειάζεται rescan ολης της βιβλιοθήκης για ένα νέο δίσκο.
Κάνεις μόνο scan only for new and changed media....(νομίζω κάπως έτσι το λέει). Αυτό είναι απείρως πιό σύντομα.
Επίσης λειτουργεί ΠΟΛΥ πιό γρήγορα με mac.
Όταν προσθέσεις με τη λογική αυτή πολλές φορές νέο υλικό ίσως μετά από δυό μήνες να κάνεις ένα πλήρες rescan.
Στη δική μου βιβλιοθήκη που είναι κάτω από ένα τέρα και προσπαθώ πάντα να μείνω εκεί στα 15000-18000 κομμάτια το rescan κρατάει το πολύ 2 ώρες.

@Check2fire
Αντί για το touch πουλά το Νας σου και πάρε ενα synology ή ενα hp microserver κ εγκατέστησε το λειτουργικό της synology για να εχεις το dsaudio που κάνει όλα αυτά που θελεις.

Τι να πουλήσω το qnap γιατί δεν παίζει το προβληματικό κατά κοινή ομολογία squeezebox server?? Το qnap τώρα που έχει τόσο βαθιά εργαλεία για repair που του είχα κάνει recovery μετά από corrupt σε firmware που σε οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα το είχες πάρει και το είχες πετάξει στα σκουπίδια. Το qnap που μετά από 4 χρόνια στέλνει μηνιαία αναβαθμίσεις σε firmware και χαρακτηριστικά. Ασε φίλε μου θα πετάξω το squeezebox θα στήσω έναν δικο μου upnp server με linux και xbmc και θα τρέχω τα πάντα.

Αν είχες επιλέξει synology nas θα μπορούσες να πλοηγηθείς με folder και δεν θα χρειαζόταν να πουλήσεις κατι, ούτε να χάσεις χρονο για να στησεις αλλο μηχάνημα.

Περα του οτι παει περίπατο η ευχρηστία που παρέχει το touch αλλα και το synology λόγω app για smartphone/tablet.

το qnap υποστηρίζει πλέον αναπαραγωγή flac με το mobile app του; Ψάχνει για upnp renderer ώστε να μπορεί να αναπαράγει μεςω app (smartphone/tablet) την μουςικη που εχει αποθηκευμένει το nas;

Last edited:
Μα το κάνω ήδη σε όλες τις υπόλοιπες συσκευές αυτό που λές μέσω upnp και άμεσα. Δλδ στο κινητό, στο desktop, στο netbook στην samsung την τηλεόραση μέσα smarttv στo phillips blueray player δλδ όλες οι συσκευές παίζουν απροβλημάτιστα με κέντρο το qnap και το μόνο που δεν παίζει είναι το squezeebox και πρέπει να ρίξω το φταίξιμο στο qnap? Αυτή την λόγική από τι καταλαβαίνεις δεν μπορώ ούτε να την κατανοήσω ούτε να την ακολουθήσω

Πως ακους τη μουσικη σου; Εννοω ξεκινας απο ενα folder και αν βρεις κατι που σου αρεσει το ξεκινας; Το ρωταω γιατι η ταξινομηση που εχω κανει στους φακελους εχοντας ενα φακελο ανα genre, διευκολυνει πολυ την αναζητηση με folder καθως μοιραζει το φορτιο. Οντως ειναι ενοχλητικη η καθυστερηση, αλλα περα απο την ευχρηστια ειναι ενα πολυ καλο transport με πολυ καλο ηχο για την κατηγορια τιμης του. Δεν ψαχνω και συνεχεια διαφορετικα τραγουδια. 2-3 αλμπουμ τη φορα...

Ο καλός ο ήχος έτσι και αλλιώς το dac δεν το διαμορφώνει? Δλδ και από την τηλεόραση να έπαιζα τα αρχεία που λέει ο λόγος πάλι το ίδιο θα άκουγα αφού τα περνάω μέσω dac. Τώρα πλέον την ακούω με το σύστημα του logitech δεν γίνετε και αλλιώς δλδ. Να πω την αλήθεια τον περισσότερο χρόνο ακούω μουσική μέσα από το pc που είναι σε άλλο χώρο από το σύστημα γιατί ακούω αρκετά μέσω soundcloud, youtube και bbc 6 radio σε hd απλά όταν μου αρέσει αρκετά ένα συγκρότημα θα προτιμήσω να κάτσω και να ακούσω την μουσική από το στερεοφωνικό είτε σε βινύλιο η ψηφιακά. Γενικά στο σπίτι όταν βρίσκομαι εκεί δλδ δεν σταματάει στην κυριολεξία ποτέ να παίζει μουσική.

Δεν είναι τόσο απλό.
Το ντακ μετατροπή κάνει,όχι μαύρη μαγεία.
Αν το ταΐσεις σωστά θα έχεις και αποτέλεσμα,αν όχι....

Μα το κάνω ήδη σε όλες τις υπόλοιπες συσκευές αυτό που λές μέσω upnp και άμεσα. Δλδ στο κινητό, στο desktop, στο netbook στην samsung την τηλεόραση μέσα smarttv στo phillips blueray player δλδ όλες οι συσκευές παίζουν απροβλημάτιστα με κέντρο το qnap και το μόνο που δεν παίζει είναι το squezeebox και πρέπει να ρίξω το φταίξιμο στο qnap? Αυτή την λόγική από τι καταλαβαίνεις δεν μπορώ ούτε να την κατανοήσω ούτε να την ακολουθήσω
:offtopic:
αν ειχες synology θα επαιζες κατευθυαν την μουσικη σου στον ενισχυτη σου (εφοσον υποστηριζει Upnp) μεσω του DsAudio (ειναι app για smartphones/tablets) και υποστηριζει Upnp renderer (πραγμα που το Qmobile ΔΕΝ υποστηριζει.. οταν τουλαχιστον ειχα ενα για δοκιμη) Επισης το Qmobile ΔΕΝ υποστηριζε/ζει αναπαραγωγη FLAC.

εκτος τον αλλων το να βρισκεις λυση με αλλα app τριτων, χανετε η ευχρηστία, συν το χρονο που χανεις για να τα βρεις και να τα στησεις, επιπροσθετα η synology στα δινει ετοιμα και ολοκληρωμενα για να απολαμβανεις κατευθυαν την μουσικη σου μεσα απο ενα καλαισθητο UI, ενω βρισκει και αυτοματα τα lyrics στο τραγουδι που αναπαραγεις. Δεν ξερω και ποσο ευκολο ειναι να κανεις τα apps τριτων να παιζουν εκτος του lan σου για να μπορεις να ακουεις την μουσικη του qnap απο παντου στο κινητο σου..

Τελος αφου πλοηγησε με folders δεν θα χρειαζοσουν το logitech touch, εξοικονομοντας τα χρηματα της αγορας του.

Last edited:
Και το qnap υποστηρίζει αυτή την δυνατότητα αλλά εκεί που έχω το στερεωφονικό δεν έχω τηλεφωνική μπρίζα και δεν θέλω τώρα να το του βάζω wifi. Μπορεί να βάλω κανα bridge δεύτερο ρουτερ αλλά βλέπουμε.

Και το qnap υποστηρίζει αυτή την δυνατότητα αλλά εκεί που έχω το στερεωφονικό δεν έχω τηλεφωνική μπρίζα και δεν θέλω τώρα να το του βάζω wifi. Μπορεί να βάλω κανα bridge δεύτερο ρουτερ αλλά βλέπουμε.
εισαι σιγουρος οτι το Qmobile διαθετει upnp renderer και υποστηριζει αναπαραγωγη flac;

θα παιζεις απο το qnap απευθυας στον ενισχυτη σου..μεσω Qmobile..
ενα switch των 10-20ε ή ενα power line ειναι αρκετα..

Από τι το έχω ψάξει λίγο πρέπει να υποστηρίζει έχει κανονικά και media player που παίζει όλα τα αρχεία. Ποιο πολύ θα αρχίσω να ψάχνω να φτιάξω εναν music player μόνος μου καθώς ότι έχω δει για τον έναν η τον άλλο λόγο δεν υποστηρίζει αυτά που θέλω και δεν έχουν και την ευελιξία για μελλοντικές αναβαθμίσεις.
Σπάνια θα βρεις κάτι να υποστηρίζει τα πάντα που υπάρχουν στο διαδικτιο για μουσική η να είσαι σίγουρος ότι θα σε κάτι μελλοντικό που θα υπάρξει μπορείς να βρεις υποστήριξη.
Κομμάτια σαν αυτό

https://soundcloud.com/blackest-ever-black/weekend-red-planes-81-demo/s-owApR

καλό είναι να τα ακούς στο pc αλλά ακόμα καλύτερα στο στερεωφονικό μέχρι φυσικά να σου έρθει το βυνίλιο και να το ευχαριστηθείς :)

Last edited:
chek2fire βλέπω ότι το squeezebox δε σου έχει κάτσει καλά και προφανώς δεν κάνει για τη δουλειά που το θέλεις.
Εμένα για παράδειγμα μου έκατσε καλά από την αρχή. Έχω μια σχετικά μικρή μουσική βιβλιοθήκη και αυτό που με έχει βολέψει απίστευτα είναι η επιλογή "Random Albums".
Αφού έχεις άλλες λύσεις θα πρότεινα να το αφήσεις (θα βρεθεί σίγουρα κάποιος να το αγοράσει) και να ησυχάσεις. Μη δυσκολεύουμε τη ζωή μας χωρίς λόγο.

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία λέω να πάω λίγο με τα νερά του δλδ κάθε βράδι μετά από το download να κάνω ένα rescan την βιβλιοθήκη. Αν δω ότι δεν μου κάνει θα το δώσω με την μια.

Το touch το δουλευεις με κινητο η με tablet? Το ρωταω γιατι τωρα που σου γραφω βρηκα μια ωραια εναλλακτικη. Πλοηγηση μεσα απο internet explorer στην εφαρμογη του touch. Απο το interface δηλ που σου δινει κτυπωντας την ip του touch

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία λέω να πάω λίγο με τα νερά του δλδ κάθε βράδι μετά από το download να κάνω ένα rescan την βιβλιοθήκη. Αν δω ότι δεν μου κάνει θα το δώσω με την μια.

Αν αποφασίσεις ότι δέν σου κάνει στείλε π.μ

Δυο ερωτησουλες...
1) Σας εχει τυχει να "χανει" το ραδιο και μετα απο κανα δυο επανεκκινησεις να το ξαναβρισκει???
2)Εστω οτι αγοραζω το synology , καταφερνω ( λεμε και καμμια μ@λ@κι@ να περναει η ωρα!) να το σεταρω και βαζω 1/2 τερα μουσικη.
Δεν θελω ομως να χρησιμοποιω ΤΙΠΟΤΑ αλλο, παρα μονο το sbt.
Πιστευετε οτι ειναι δυνατον να βρω ακρη στην ευρεση τραγουδιων ,με την οθονη ή με το τηλεχειριστηριο????