Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Καλή σου μέρα!!!

ναι..πρέπει να του ορίσεις music folder από το squeezebox server που πρέπει να εγκαταστήσεις στο pc/mac σου (δεν ξέρω τι έχεις)...μετά όλα τάλλα...

χαίρομαι που συμφωνούμε στις εντυπώσεις!!!..σε κατακτά από το πρώτο δευτερόλεπτο!!! :music-smiley-005:

Αν θελω να παει στο NAS και να βρει μουσικη, τι κανω?
Υπαρχει τροπος να του πεις IP, πχ 192.168.1.100//folder?

Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Αν θελω να παει στο NAS και να βρει μουσικη, τι κανω?
Υπαρχει τροπος να του πεις IP, πχ 192.168.1.100//folder?

Βασικά τα Squeezebox πάντα έβλεπαν αρχεία μέσω του Squeezebox Server. Ο Server επίσημα υποστηρίζει Windows, OS X, Linux και μερικά συγκεκριμένα NAS, αλλά ανεπίσημα ο Server μπορεί να μπει σε πολύ περισσότερα μηχανήματα.

Ποιο ΝΑS έχεις;

Εγώ το χρησιμοποιώ με 2 NAS που έχω. Ο ένας NAS είναι ο Synology 409 o οποίος επίσημα υποστηρίζει τον Squeezebox server, απλά πρέπει να τον κατεβάσεις από το site της Synology και να τον εγκαταστήσεις σαν πρόσθετο software στον NAS.
O δεύτερος NAS που έχω είναι κάποιος που έχω φτιάξει εγώ και τρέχει FreeNAS. Και σε αυτόν η εγκατάσταση του Squeezebox server είναι εφικτή και σχετικά εύκολη αν και επίσημα το FreeNAS δεν το υποστηρίζει.
Από τη στιγμή που έχει εγκατασταθεί ο Squeezebox server σε κάποιο NAS, είναι πολύ απλό να τον ρυθμίσεις ώστε να βλέπει τα directories που έχεις τη μουσική σου και έτσι να μπορεί να τα εμφανίζει και το Touch.

To NAS ειναι αυτο

Το NAS είναι σαν Mapped network drive στο PC. To Squeezebox Server δεν το έχω βαλει ακόμα. Αλλα θεωρώ ότι αν γίνεται μεσω αυτού, τοτε θα πρέπει και το μηχάνημα να είναι ανοιχτο, κάτι που φυσικά δεν θέλω. Εκτός αν το Squeezebox Server χρησιμοποιείται απλά για να στειλει τη ρύθμιση στο Touch, ώστε να ξερει που θα πάει να βρει τη μουσικη.

απο χθες αρχισα να συμμεριζομαι τον ενθουσιασμο του Νασου!
το μηχανακι ειναι καταπληκτικο σε ολα του!
5 ωρες χθες το ελιωσα στη κυριολεξια.Επαιξε κανονικα απο σκληρο μεσω usb,αφου ηταν συνδεδεμενο με εθερνετ στο ρουτερ,εκανε το ψαξιμο του στη database του και μετα απο 5 λεπτα εμφανισε ολα τα αλμπουμ που ειχα με ολες τις πληροφοριες και τα εξωφυλλα τους.
Σαν ηχος τωρα,το συνδεσα με την οπτικη για να εχω σωστη εικονα σε συγκριση με το WD και μπορω να πω οτι ειναι ενα κλικ πιο πανω.
Περισσοτερα το ΣΚ που θα το συνδεσω και με ομοαξονικη.

To NAS ειναι αυτο

Το NAS είναι σαν Mapped network drive στο PC. To Squeezebox Server δεν το έχω βαλει ακόμα. Αλλα θεωρώ ότι αν γίνεται μεσω αυτού, τοτε θα πρέπει και το μηχάνημα να είναι ανοιχτο, κάτι που φυσικά δεν θέλω. Εκτός αν το Squeezebox Server χρησιμοποιείται απλά για να στειλει τη ρύθμιση στο Touch, ώστε να ξερει που θα πάει να βρει τη μουσικη.

Από ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα, δεν βρήκα κάποιον που να έχει καταφέρει να εγκαταστήσει Squeezebox Server στο WD ShareSpace.

Επίσης, απ'ότι βλέπω το WD ShareSpace δεν είναι εύκολο να hackιαστεί..

Οπότε μάλλον θα αναγκαστείς να έχεις ένα PC ανοιχτό για να ακούς μουσική.

Για να καταλαβω, πρεπει το Squeezebox Server να εγκατασταθει στη συσκευη που πρεπει να μιλησει με το Touch. ΟΚ?

Δεν μπορεις δηλαδη να πεις στο Touch "σε αυτο το ip εχει μουσικα αρχεια, πηγαινε παρτα»?

Περιεργο μου φαίνεται, καθοτι δεν είναι και τοσο δυσκολο. Εδώ πάει στο flickr και παιρνει τις φωτογραφίες μου, δε μπορεί να βρει μια θέση στο τοπικο δίκτυο?

Εχω συνδεσει εναν σκληρο δισκο στο usb και κατα την αναπαραγωγη κανει συνεχεια διακοπες και βγαζει πανω αριστερα ενα buffering. O δισκος ειναι wd elements 1tb με δικη του τροφοδοσια, Λετε να πηρα προβληματικο κοματι? η δεν διαβαζει τοσο μεγαλους δισκους? Ο δισκος ειναι σχεδον γεματος.

Συνεχεια μου κανει rebuffering και διακοπτει την αναπαραγωγη . Θα κοιταξω να αδειασω λιγο τον δισκο μηπως εκει ειναι το προβλημα. Ο δισκος ειναι φορμαρισμενος σε fat32.

Last edited:
Συνεχεια μου κανει rebuffering και διακοπτει την αναπαραγωγη . Θα κοιταξω να αδειασω λιγο τον δισκο μηπως εκει ειναι το προβλημα. Ο δισκος ειναι φορμαρισμενος σε fat32.

το ασύρματό σου δίκτυο ΦΤΑΙΕΙ.

Ακουω απο το απογευμα μουσικη (wav) απο εξωτερικο δισκο συνδεμενο στο σταθερο υπολογιστη. Ειχα καποια θεματα με το firewall, που λυθηκαν ευκολα.

Το squeezebox εκανε μια λιστα με τα πρωτα 500 τραγουδια που βρηκε στο φακελο, δεν ξερω γιατι.

Χειριζομαι ομως τη λιστα απο τον υπολογιστη με το web interface, που ειναι πολυ απλουστερο και ευχρηστο λογω μεγαλης οθονης.

Απο ποιοτητα ηχου, αφου μεσολαβει το DAC Magic δεν εχω να κανω καποιο σχολιο, εξαλλου ακουω τυχαια τραγουδια απο τα 500 της λιστας και οχι καλες εγγραφες που τις ξερω καλα. Σε καθε περιπτωση δεν εχω σκοπο να ψειριζω τη μαιμου. Μια χαρα θα παιζει....

Σιγα σιγα που θα μαθω τα χουγια του θα τα παμε καλα. Το ασυρματο δουλευει χωρις προβληματα.

Μια ερωτηση: Γιατι στην ip του 192.168.1..... δεν μπαινεις αλλα στο 127.0.0.1?

Last edited:
το ασύρματό σου δίκτυο ΦΤΑΙΕΙ.

Μα λεω για αναπαραγωγη απο usb με δισκο συνδεμενο στο touch. Δεν μεσολαβει δικτυο.
Απο το δικτυο παιζει κανονικα χωρις διακοπες.

Last edited: