Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Σίγουρα πάντως ξέρω πού αποκλείεται να ξαναδιαβάσω review... :bang:

Όσον αφορά στη συσκευή, σκοπεύω σύντομα να την αποκτήσω, γιατί φαίνεται να προσφέρει πολλά (π.χ. web radio με εύχρηστο interface) και να κοστίζει λογικά. Ειδικά η δυνατότητα απρόσκοπτης συνεργασίας με NAS server, iPod και iPad ακούγεται εξαιρετική, αποφεύγοντας έτσι το on-off της TV, μόνο και μόνο για να πλοηγηθείς στην ψηφιακή μουσική βιβλιοθήκη.

Εκτός όλων των άλλων, πάντα ήθελα μία ψηφιακή κορνίζα με θύρα ethernet, ώστε να μπορεί να "σηκώνει" τις φωτογραφίες από το εσωτερικό δίκτυο και όχι από την (περιορισμένη) δική της μνήμη· το Touch το κάνει και αυτό! ;)

Θα ήθελα μόνο να είχε λίγο μεγαλύτερη οθόνη και η κορνίζα του να είχε λεπτότερο γείσο. Ο σχεδιασμός του παραπέμπει περισσότερο σε περιφερειακή συσκευή "κομπιουτερίστικης" desktop λογικής, παρά σε dedicated μηχάνημα ήχου, που θα σταθεί δίπλα και θα κάνει παρέα στο υπόλοιπο σύστημα. Εν ολίγοις, αισθητικές (και μόνο) οι μικρές μου ενστάσεις.
Με ποιο τροπο μπορεις να βλεπεις φωτοφραφιες που εχεις σε hd μεσω του δικτυου?

βασικά τις ανεβάζεις στο flickr...
Δεν ξέρω αν βλέπεις και τις δικές σου από το δίσκο...

άντε με το καλό λοιπόν!!!
ΥΓ: καλωσήρθες στην παρέα μας και καλές γιορτές νάχεις!!!
Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλους ευτυχισμένα Χριστούγεννα! :presents2:

Με ποιο τροπο μπορεις να βλεπεις φωτοφραφιες που εχεις σε hd μεσω του δικτυου?

Δεν έχω (ακόμα) το μηχάνημα, έτσι υπέθεσα ότι ο Squeezebox server, εγκατεστημένος σε NAS, θα μπορεί να streamάρει και φωτογραφίες, εκτός από αρχεία μουσικής. Ωστόσο, μετά από λίγη έρευνα :SFGSFGS5: , διαπίστωσα πως μάλλον υποστηρίζει μόνο αρχεία μουσικής. Δε γνωρίζω αν ενδεχομένως υπάρχει κάποια άλλη NAS εφαρμογή, που να μπορεί να στείλει αρχεία εικόνας στο Touch... :chinscratch:Καμιά ιδέα?

Για μένα πάντως ο απλούστερος τρόπος να εμφανίζει το Touch τις φωτογραφίες που θέλω είναι να τις έχω βάλει σε μιά SD κάρτα στο Touch.

Μολις συναρμολογηθηκε το νεο τροφοδοτικο και παιζει εδω και μιση ωρα .Φυσικα θελει το στρωσιμο του,και ειναι ακομα χυμα στο πατωμα.Τα μεγαλυτερα προβληματα ειναι το κοστος μεταφορικων,και μην γελασετε το βυσματακι τροφοδοσιας που μπαινει στο squeezbox.Aυτα που βρηκα δεν εφαρμοζουν καλα και δεν χωρουν καλωδιο 1 mm

Μετα από ευγενή χορηγία παρέλαβα το μεσημέρι το τροφοδοτικό του Πέτρου και ήδη εδώ και κανα δυό ώρες παίζει με το duet.
Οι πρώτες εντυπώσεις λένε ευδιάκριτα σαφέστερο χαμηλό, βελτιωμένη εικόνα και ξεκούραστες υψηλές χωρίς αίσθηση γρεζιού.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη μιά αναβάθμιση που τιμά το μηχάνημα, ενώ το μανίσιο τροφοδοτικάκι τοίχου το αδικεί.

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Μετα από ευγενή χορηγία παρέλαβα το μεσημέρι το τροφοδοτικό του Πέτρου και ήδη εδώ και κανα δυό ώρες παίζει με το duet.
Οι πρώτες εντυπώσεις λένε ευδιάκριτα σαφέστερο χαμηλό, βελτιωμένη εικόνα και ξεκούραστες υψηλές χωρίς αίσθηση γρεζιού.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη μιά αναβάθμιση που τιμά το μηχάνημα, ενώ το μανίσιο τροφοδοτικάκι τοίχου το αδικεί.

ρε συ σα ρηβιούερ ακούγεσαι! :flipout:

attachment.php

o γνωστός γάλλος.
βέβαια λίγο overkill στον μτς, αλλά το ψάχνουμε ακόμα.
Μάλλον θα καταλήξουμε σε κάτι μικρότερο.

Attachments

• P1010190s.jpg
    P1010190s.jpg
    66.4 KB · Views: 215
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε Όλους

Ξέρει κανέις τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στο Firewall για να δουλέψει ο SB Server;
Εχω το Comondo . Δοκίμασα και το Zone Alarm αλλά δεν.....

μάλιστα .. ΑΨΟΓΟ !!
και εγώ αυτό είχα κατα νου και σε τιμή χώμα ..
ουτε κατα διάνοια να φτιάξεις έν ελλάδι απο το μηδέν κάτι αντιστοιχο
δεν νομίζω να βρείς τους πανασόνικ καν ουτε τις διόδους
μπακαλίστικα
8 πυκνωτες επί 2 ευρά 16 ευρω
4 διόδοι .. 6 ευρά
πλακέτες πυκνωτάκια κερατάκια ... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Αν το παραγγείλεις, σού στέλνουν ό,τι φαίνεται στην εικόνα (δηλ. την πλακέτα), ή έρχεται ως κανονικό τροφοδοτικό (boxed), το περιεχόμενο του οποίου είναι η εν λόγω πλακέτα?

έρχεται όπως το βλέπετε αριστερά με 20 ταχυδρομικά. Σύνολο κανα 40-45άρι αλλά και πάλι καλά είναι.
Μετά χρειάζεσαι έναν μτς και ένα κατσαβίδι για να ρυθμίσεις την έξοδο.
Κολλητήρι δεν θέλει.
Θέλει και ένα κουτί.
Εκτός αν σας βολεύουν τα παπουτσόκουτα.

μάλιστα .. ΑΨΟΓΟ !!
και εγώ αυτό είχα κατα νου και σε τιμή χώμα ..
ουτε κατα διάνοια να φτιάξεις έν ελλάδι απο το μηδέν κάτι αντιστοιχο
δεν νομίζω να βρείς τους πανασόνικ καν ουτε τις διόδους
μπακαλίστικα
8 πυκνωτες επί 2 ευρά 16 ευρω
4 διόδοι .. 6 ευρά
πλακέτες πυκνωτάκια κερατάκια ... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

καλά είναι τα υλικά του.Όπως είπα με τα ταχυδρομικά χαλάει ...το χώμα, αλλά πάλι φτηνό είναι.
μετά από 6 ώρες η ψύκτρα του έδειχνε 43 με μετασχηματιστή να δίνει 15 γιά έξοδο στα 9. Θεωρώ ότι είναι αρκετά τα 6 βολτ, αλλά ο Πέτρος έχει αυτόν γιά την ώρα. Νομίζω πιό σωστά είναι ένας στα 12.

μετά από κάποιες ώρες ακρόαση δεν νομίζω να σκεφτεί κανείς να ξαναβάλει το πακάκι στον τοίχο.
Γιά να πω την αμαρτία μου εγώ δεν θέλω κάν να σκεφτώ και μικρότερο μτς.
Θέλω όπως το άκουσα...:a0210:

έρχεται όπως το βλέπετε αριστερά με 20 ταχυδρομικά. Σύνολο κανα 40-45άρι αλλά και πάλι καλά είναι. Μετά χρειάζεσαι έναν μτς και ένα κατσαβίδι για να ρυθμίσεις την έξοδο. Κολλητήρι δεν θέλει. Θέλει και ένα κουτί. Εκτός αν σας βολεύουν τα παπουτσόκουτα.

Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες.
Να υποθέσω ότι μτς = μετασχηματιστής, ή κάτι άλλο?
Επίσης, καμία πρόταση για φυσικά ή online καταστήματα (πλην παπουτσάδικων), απ' όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί τα σχετικά κουτιά?

ναι μετασχηματιστής.
Χρειάζεται ένας με 12βολτ δευτερεύον που να δίνει γύρω στα 600mA.
Μάλλον κάτι σε 30VA είναι καλά.
Αυτός στην εικόνα είναι πολύ μεγάλος.
Κουτί, αφού διαλέξετε μτς.
Υπάρχουν πολλά. Ίσως δεν συμφέρει διαδικτυακά.
Ρωτήστε και στην diy

Στη παραπανω υλοποιηση θα δοκιμασθουν οι αλλαγες των δυο πυκνωτων στη εξοδο 330 μf 105 C 35 volt.Eπισης θα δοκιμασθει μια επιπλεον σταθεροποιηση με 317 ,αν εχει ακουστα αποτελεσματα.Δυστυχως ο superegulator ειναι πανακριβος 60-70 ευρω,για να μπει επιπλεον.
Mετασχηματιστης στο επανω οριο που προτεινει ο Γαλλος 50 VA 9V.
Eνα προβλημα ειναι τα μεταφορικα και το αλλο το κουτι και η τριτη το βυσματακι που δινει ρευμα[κοστος 0,30 ευρω αλλα δεν βρηκα καποιο να εφαρμοζει σωστα]Η συνδεση ειναι 10 λεπτα.
Υπ οψιν οτι ο supersonic και εγω θελουμε 9 volt ,ως duetακηδες,οι touchακηδες 5volτ,αν δεν κανω λαθος για το touch

Last edited:
Αν γινει μαζικη αγορα απο τον Γαλλο μηπως ερθει φθηνοτερα. Επισης μηπως δεχτει ο Γαλλος να μας στειλει ετοιμες συναρμολογημενες συσκευες συμφωνα με τις οδηγιες σας?