Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

Να κάνω κι εγώ κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το touch, καθώς σκέφτομαι να το αγοράσω. Ερωτήσεις entry level...

1. Τί άλλο χρειάζεται εκτός απ' το touch για να ακούσω τα mp3 που έχω στο λάπτοπ μου? Απ' ότι κατάλαβα ενσωματωμένα ηχεία δεν υπάρχουν άρα χρειάζομαι ηχεία, σύνδεση στο ιντερνετ και wifi router.

2. Tα DAC και NAS server που διαβάζω παντού χρειάζονται? Από μια σύντομη αναζήτηση στο web είδα ότι το DAC μετατρέπει το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό. Αυτό σημαίνει καλύτερη ποιότητα ήχου και αν ναι μιλάμε για μεγάλη διαφορά? Το NAS?

3. Με δεδομένο ότι πρόσφατα μετακόμισα στο εξωτερικό και εδώ έχω μόνο ένα ipod mini για να ακούω μουσική, τί ηχεία ή τί άλλο θα μου προτείνατε να αγοράσω μαζί με το touch?

4. Τέλος, διάβασα σχεδόν όλο το thread και από ότι κατάλαβα οι περισσότεροι κάτοχοι του touch είστε πολύ ικανοποιημένοι. Είναι καλή λύση το touch αν το χρησιμοποιήσω αντί για ένα ηχοσύστημα, με δεδομένο ότι εδώ δεν έχω ούτε τα cd, ούτε τους δίσκους μου αλλά μόνο το laptop με τα mp3?

Ευχαριστώ πολύ! :)

1. ενισχυτή ηχεία και ρούτερ.
2. όχι απαραίτητα
3. μπορείς και χωρίς το touch να ακούσεις από τον υπολογιστή αλλά και από το ιpod. Απλά αν θες μούρη θα παρεις κι αυτό
4. όπως και στο 3. μιά έυκολη λύση είναι ενισχυόμενα ηχεία. Πχ fostex ή κάτι άλλο σχετικό, έχουμε γράψει εδώ...

είναι λίγο πιό πολυπλοκο
1. χτυπας τη διεύθυνση που λες στο πισί σου
2. διαλέγεις έναν από τους players που σου προτείνει
3. όταν ανοίξει αυτός και ακούς μουσική στο πισί σου κοπιάρεις την διεύθυνση που δείχνει δηλαδή κάτι σαν http://85.17.238.96:8060
4. Ανοίγεις τον squeezbox server στο πισί σου
5. μετά πας advanced>web remote control
6. όταν ανοίξει πάς στο ράδιο και στο παραθυράκι url που ανοίγει κάνεις paste την παραπάνω διεύθυνση.
Τώρα που την ακούς κάνεις +

Φυσικά τώρα που σου την έγραψα πάνω δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα.
κάνεις από το 4 και μετα

Κατι εγινε, ευχαριστω.

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

Να κάνω κι εγώ κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το touch, καθώς σκέφτομαι να το αγοράσω. Ερωτήσεις entry level...

1. Τί άλλο χρειάζεται εκτός απ' το touch για να ακούσω τα mp3 που έχω στο λάπτοπ μου? Απ' ότι κατάλαβα ενσωματωμένα ηχεία δεν υπάρχουν άρα χρειάζομαι ηχεία, σύνδεση στο ιντερνετ και wifi router.

2. Tα DAC και NAS server που διαβάζω παντού χρειάζονται? Από μια σύντομη αναζήτηση στο web είδα ότι το DAC μετατρέπει το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό. Αυτό σημαίνει καλύτερη ποιότητα ήχου και αν ναι μιλάμε για μεγάλη διαφορά? Το NAS?

3. Με δεδομένο ότι πρόσφατα μετακόμισα στο εξωτερικό και εδώ έχω μόνο ένα ipod mini για να ακούω μουσική, τί ηχεία ή τί άλλο θα μου προτείνατε να αγοράσω μαζί με το touch?

4. Τέλος, διάβασα σχεδόν όλο το thread και από ότι κατάλαβα οι περισσότεροι κάτοχοι του touch είστε πολύ ικανοποιημένοι. Είναι καλή λύση το touch αν το χρησιμοποιήσω αντί για ένα ηχοσύστημα, με δεδομένο ότι εδώ δεν έχω ούτε τα cd, ούτε τους δίσκους μου αλλά μόνο το laptop με τα mp3?

Ευχαριστώ πολύ! :)

Νέε φίλε μας σε καλωσορίζω στο avclub και σου εύχομαι χρόνια πολλά και ευτυχές το 2011!!!

Χαίρομαι ιδιαίτερα που το συγκεκριμένο θέμα έγινε η αφορμή να γίνεις μέλος μας και σου εύχομαι να περάσεις καλά στην παρέα μας!!!

πρόκειται για ένα εξαιρετικό μηχάνημα που εμένα-τουλάχιστον-στους σχεδόν τρεις μήνες που ζω μαζί του μου βελτίωσε την καθημερινότητα...ξανακούω τις μουσικές μου,ακούω γενικότερα πολλές ώρες μουσική εξαιτίας της ευχρηστίας του και των δυνατοτήτων του..και αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό!!!

όποιος θέλει από μας τους κατόχους μεταφέρει την εμπειρία του και προσπαθούμε να βρούμε λύση για οποιαδήποτε δυσκολία χρήσης-τυχόν-προκύπτει...

ελπίζω να απαντήθηκαν τα ερωτήματά σου..σε κάθε περίπτωση εδώ είμαστε....

Καλή χρονιά και πάλι!!!

Καλησπέρα σε όλους! -bye-
Έχω αποφασίσει να αγοράσω κι εγώ το εν λόγο μηχανηματάκι και θα έλεγα ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος :grinning-smiley-043. Εδώ και λίγες μέρες έστησα τα νέα μου ηχεία (Focal Chorus 800v - 5.1 set) και αρκετό καιρό τώρα ψάχνω να βρω πως θα καταφέρω να ακούσω τη μουσική μου (Flac, mp3) χωρίς να χρειάζεται να ανοίγω την τηλεόρασή μου για πολλούς λόγους (Plasma, κατανάλωση, χρηστικότητα), χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρω συνέχεια σκληρούς δικούς αλλά και χωρίς βέβαια να χρειαστεί να ξοδέψω μία περιουσία.
Είχα βρει το Olive 2 (black) Hifi-Player από εδώ http://www.schlauershoppen.de/en/HiFi-Stereo/Music-Servers/Olive-2-black-Hifi-Player::266826.html, αλλά κοστίζει σχεδόν τα τριπλά μαζί με τα μεταφορικά.
Όταν ανακάλυψα το Logitech Squeezebox touch :award:(λες και ανακάλυψα την Αμερική κάνω :flipout:) κατάλαβα ότι βρήκα αυτό ακριβώς που ζητούσα.
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω όσους το έχουν αγοράσει, από που το πήρανε γιατί ψάχνω τόσο καιρό και δε το βρίσκω στην Ελλάδα πουθενά. Το βρήκα μόνο στο Hac αλλά κι εκεί δεν είναι διαθέσιμο. Όλοι από το Amazon Γερμανίας το αγοράσατε? Δεν υπάρχει αντιπρόσωπος της Logitech στην Ελλάδα? Ααα το βρήκα και από το site της Logitech.com αλλά δε ξέρω αν μπορείς να κάνεις παραγγελία από εκεί!!! :help:

Last edited:
Καλώς τον και καλή σου χρονιά!!!

εγώ από το αγγλικό Amazon το αγόρασα και μούρθε σε πέντε μέρες!!!

δες: http://www.amazon.co.uk/Logitech-93...1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1294158660&sr=8-1

κι απ´ό,τι λέει έχουν μείνει μόνο τρία κομμάτια σε stock...
Νάσο εγω που πηγα να βαλω παραγγελία δεν τη δεχεται....

Μαλλον γινεται το εξης . Αν επιλεξεις dealer μεσω amazon δεν στο στέλνει Ελλάδα και ετσι μου εστειλαν email ν αλλάξω και να παραγγείλω απευθειας από αυτους . Τους απαντω οκ αλλα και οι αλλοι που εχετε γιατι δεν δεχονται ?
Και η απαντηση ηταν..λογω εγγυησης .

Anyway το παρηγγειλα κι εγω :firstprize:

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω όσους το έχουν αγοράσει, από που το πήρανε γιατί ψάχνω τόσο καιρό και δε το βρίσκω στην Ελλάδα πουθενά. Το βρήκα μόνο στο Hac αλλά κι εκεί δεν είναι διαθέσιμο. Όλοι από το Amazon Γερμανίας το αγοράσατε? Δεν υπάρχει αντιπρόσωπος της Logitech στην Ελλάδα? Ααα το βρήκα και από το site της Logitech.com αλλά δε ξέρω αν μπορείς να κάνεις παραγγελία από εκεί!!! :help:

Μετά από αρκετή έρευνα σε αγγλικό (.co.uk) και γερμανικό (.de) ebay (βρίσκω το Amazon μάλλον πιο περιορισμένο σε ποικιλία επιλογών, λιγότερο user-friendly και ενδεχομένως ακριβότερο σε έξοδα αποστολής), κατέληξα σε
αυτό το βερολινέζικο κατάστημα. Φαίνεται αξιόπιστο (100% positive feedback), στέλνει σε Ελλάδα ( 11 μεταφορικά -- πολλοί στο ebay δε στέλνουν εκτός της χώρας τους), έχει πουλήσει μέχρι τώρα άλλα 9 κομμάτια και εκτιμώ πως το δίνει σε ικανοποιητική τιμή ( 279 "Buy It Now"), η οποία μάλιστα είναι και διαπραγματεύσιμη ("Make Offer"), μπορεί δλδ να το πάρεις και χαμηλότερα. Μόλις αποφασίσω να το αγοράσω (κάποια από αυτές τις μέρες), λέω να το παραγγείλω από εκεί.

Last edited:
Γιατι οχι αυτο? Και πιο φτηνο και με τα ιδια μεταφορικα μαλλον. Εκτος και αν το χτυπησεις φτηνοτερα στο ebay
http://www.amazon.de/Logitech-930-0...03SW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1294164811&sr=1-1

Ενδιαφέρον φαίνεται, αλλά επιβεβαιώνει αυτό που έλεγα και στο προηγούμενο post, σχετικά με το μη-εύχρηστο (για μένα) περιβάλλον της ιστοσελίδας Amazon, σε σχέση με το ebay: δε μπορείς να δεις εξαρχής όλα τα στοιχεία που σε ενδιαφέρουν (στέλνει ο πωλητής στη χώρα σου? έξοδα αποστολής?), παρά μόνο αν βάλεις το προϊόν στο καλάθι και προχωρήσεις μερικά βήματα παρακάτω. Όπως και να 'χει, αν δεν πετύχω καλύτερη προσφορά από το ebay, ίσως το δοκιμάσω. Thx! :a0210:

Ενδιαφέρον φαίνεται, αλλά επιβεβαιώνει αυτό που έλεγα και στο προηγούμενο post, σχετικά με το μη-εύχρηστο (για μένα) περιβάλλον της ιστοσελίδας Amazon, σε σχέση με το ebay: δε μπορείς να δεις εξαρχής όλα τα στοιχεία που σε ενδιαφέρουν (στέλνει ο πωλητής στη χώρα σου? έξοδα αποστολής?), παρά μόνο αν βάλεις το προϊόν στο καλάθι και προχωρήσεις μερικά βήματα παρακάτω. Όπως και να 'χει, αν δεν πετύχω καλύτερη προσφορά από το ebay, ίσως το δοκιμάσω. Thx! :a0210:
Στο συγκεκριμενο πωλητης ειναι το amazon.de και στελνει Ελλαδα. Και εγω απο εκει το πηρα.Ισως να σου αναπροσαρμοστει λιγο η τιμη λογω φπα.

1. ενισχυτή ηχεία και ρούτερ.
2. όχι απαραίτητα
3. μπορείς και χωρίς το touch να ακούσεις από τον υπολογιστή αλλά και από το ιpod. Απλά αν θες μούρη θα παρεις κι αυτό
4. όπως και στο 3. μιά έυκολη λύση είναι ενισχυόμενα ηχεία. Πχ fostex ή κάτι άλλο σχετικό, έχουμε γράψει εδώ...

Supersonic ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις, μου έλυσες τις απορίες μου.

Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Ευχαριστώ για το θερμό καλωσόρισμα και εύχομαι καλή χρονιά και σε σενα! Βασικά φίλη είμαι κι ήμουν σίγουρη ότι θα το καταλαβαίνατε απ' την ασχετοσύνη μου. :)
Πολύ ωραίο φαίνεται να είναι το touch αλλά χωρίς ενισχυτή και χωρίς ηχεία είναι πολλά τα λεφτά Άρη! Και το θέλω...

Νέε φίλε μας σε καλωσορίζω στο avclub και σου εύχομαι χρόνια πολλά και ευτυχές το 2011!!!

Χαίρομαι ιδιαίτερα που το συγκεκριμένο θέμα έγινε η αφορμή να γίνεις μέλος μας και σου εύχομαι να περάσεις καλά στην παρέα μας!!!

πρόκειται για ένα εξαιρετικό μηχάνημα που εμένα-τουλάχιστον-στους σχεδόν τρεις μήνες που ζω μαζί του μου βελτίωσε την καθημερινότητα...ξανακούω τις μουσικές μου,ακούω γενικότερα πολλές ώρες μουσική εξαιτίας της ευχρηστίας του και των δυνατοτήτων του..και αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό!!!

όποιος θέλει από μας τους κατόχους μεταφέρει την εμπειρία του και προσπαθούμε να βρούμε λύση για οποιαδήποτε δυσκολία χρήσης-τυχόν-προκύπτει...

ελπίζω να απαντήθηκαν τα ερωτήματά σου..σε κάθε περίπτωση εδώ είμαστε....

Καλή χρονιά και πάλι!!!

Κανενα νεο απο το τροφοδοτικο εχουμε ? Θα το κατασκευασουμε (κατασκευασετε) μαζικα? Καταληξανε οι ειδικοι? Ο ταιβανεζος

http://stores.ebay.co.uk/Vintage-Audio-Lab

μου απαντησε το εξης:

Dear Sir:
Logitech touch power seems have different plug type version, not have stable verison. We have no difficuty in power supply itself but we do not know how to offer right power plug. Logitech do not use industrial plugs in their later products.

Sincerely, Kevin

- vintage_audio_lab

Τι θελει να πει ο ποιητης?

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

257.65 EUR πριν από λίγο από το Amazon uk με τα μεταφορικά μέσα σε 5 μέρες για μένα

το αγγλικό amazon δεν εχει μεταφορικά για Ελλάδα, για αγορές πάνω απο 25 λίρες.
Εγω το πήρα 205 λίρες, δηλαδή 238 ευρώ.

1. Θα σάς ήταν εύκολο να δώσετε τα σχετικά links?
2. Διευκρινήσατε το θέμα της ηλεκτρικής παροχής (ακροδέκτες πρίζας), δλδ το τροφοδοτικό της συσκευής που αγοράσατε από UK είναι αγγλικού τύπου, ή ευρωπαϊκού (schuko)?

...Ισως να σου αναπροσαρμοστει λιγο η τιμη λογω φπα.

Χμμμ... Ευτυχώς στο ebay δεν κάνουν τέτοια "κόλπα" (ακόμα...) και δε χρειάζεται να βγάλεις το κομπιουτεράκι, για να δεις πόσο τελικά θα πληρώσεις.

Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Ευχαριστώ για το θερμό καλωσόρισμα και εύχομαι καλή χρονιά και σε σενα! Βασικά φίλη είμαι κι ήμουν σίγουρη ότι θα το καταλαβαίνατε απ' την ασχετοσύνη μου. :)
Πολύ ωραίο φαίνεται να είναι το touch αλλά χωρίς ενισχυτή και χωρίς ηχεία είναι πολλά τα λεφτά Άρη! Και το θέλω...

Καλωσήρθες στην παρέα μας!

Εξαιρετικά ευχάριστο να βλέπουμε στην συντροφιά μας
εκπροσώπους του άλλου φύλου!

Καλή συνέχεια!