Lord of the Rings EXTENDED [Blu-Ray]

Απο που ψωζιουμε ΒR εγχωρια?

Από το βιντεοκλάμπ της γειτονιάς μου. Συνήθως έρχεται και δυό τρεις μέρες νωρίτερα από τα καταστήματα.Η τιμή που μου έδωσε για το πακέτο είναι 59 ευρώ.Την ίδια τιμή έχει και το www.videosun.gr για παράδειγμα

Όσον αφορά το TTT.....

Καταπληκτική δουλειά στην εικόνα. Έχει ψεγάδια και όλα είναι στις σκοτεινές σκηνές που κάνει close up η καμέρα σε κάποιον(π.χ Golum).

Αλλά εκεί που σου πέφτει το σαγόνι(ή μάλλον τα αυτιά) είναι ο ήχος..... Εκπληκτική δουλειά, τέλειος διαχωρισμός, μοναδική αίσθηση χώρου.

Αυτά.

Υ.Γ Τα ψεγάδια στην εικόνα δεν τα είδα στο FOTR.....(μπορεί και να μην τα πρόσεξα)....

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Lord of the Rings EXTENDED [Blu-Ray]

Aπλα εγινε μπροστα στην πυλη της Minas Tirith και δεν εγινε βεβαια οπως την περιγραφει αν και οι διαλογοι ειναι αυτουσιοι...

ε ναι κι εγω αυτο ελεγα οτι την αλλαξαν καπως

κατα τα αλλα ποτε πιστευετε θα κυκλοφορησουν με ελληνικους υποτιτλους?

Σήμερα κυκλοφορεί με ελληνικούς υπότιτλους, έχει γίνει προπαραγγελία:award:
Τώρα πότε θα έρθει δεν ξέρω, αν και η ACS που συνεργάζεται το κατάστημα μου έχουν στείλει πολλές φορές την ίδια μέρα παραγγελία, δεν παίζονται, άρα το αργότερο αύριο θα το έχουμε:coool:

Πήρα τηλ στο i-play (δεν το είχα κάνει προπαραγγελία) και μου είπαν πως σήμερα είχαν εκ νέου ενημέρωση (τους έστειλαν και διαφημιστικά κ.λπ.) και εν τέλει θα έρθει γύρω στις 4-6 Ιουλίου. Απ' ότι είδα και στο blurayshop άλλαξαν την ημερομηνία. Υπομονή... :)

Πήρα τηλ στο i-play (δεν το είχα κάνει προπαραγγελία) και μου είπαν πως σήμερα είχαν εκ νέου ενημέρωση (τους έστειλαν και διαφημιστικά κ.λπ.) και εν τέλει θα έρθει γύρω στις 4-6 Ιουλίου. Απ' ότι είδα και στο blurayshop άλλαξαν την ημερομηνία. Υπομονή... :)

Στις περισσότερες χώρες η ημερομηνία κυκλοφορίας είναι 28/6. Μου φάνηκε παράξενο που τα ελληνικά μαγαζιά δίνανε 22/6

Πήγα public χθες και πήρα διαφημιστικό χαρτάκι που λέει κυκλοφορεί 4 Ιουλίου. Υπομονή...

Nαί όντως 4-6 Ιουλίου έρχεται τελικά ξενέρα αλλά τι να κάνουμε...:bigcry:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Lord of the Rings EXTENDED [Blu-Ray]

Άλλαξε αρκετά από το βιβλίο, χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο, με αποτέλεσμα η ταινία να είναι αρκετά μακριά από το πνεύμα του βιβλίου. Στις άλλες δύο ταινίες υπάρχουν αλλαγές, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό. Και επαναλαμβάνω ότι οι αλλαγές με πείραξαν, όχι αυτές καθ' αυτές, αλλά γιατί, εντελώς αναίτια, άλλαξαν βασικά πράγματα και πρόσθεσαν ιστορίες ανύπαρκτες.

Άλλαξε αρκετά από το βιβλίο ; Δε λες καλύτερα ότι το ξανάγραψε ; Σε πολλά σημεία άλλαξε τα λόγια των ηρώων π.χ κάποια πράγματα που λέει ο Γκάνταλφ έβαλε τον Άραγκορν να τα λέει , εξαφάνισε γεγονότα γιατί προτίμησε να μας δείξει τους έρωτες του Άραγκορν, σε μερικές σκηνές βλέπεις να γίνονται πράγματα που έγιναν άλλη χρονική στιγμή...
Μην τα γράφω τώρα γιατί είναι αρκετά. Προτίμησαν να κάνουν μια ταινία βασισμένη σε κάποια γεγονότα των βιβλίων, κρατώντας την ιδέα ότι υπάρχει το δαχτυλίδι και πρέπει να καταστραφεί (πάλι καλά...).
Από τη στιγμή που ασχολήθηκαν με την τριλογία πιστεύω ότι έπρεπε να μείνουν πιστοί 100 % στο βιβλίο. Τζάμπα ο κόπος και το χρήμα ( βέβαια όχι τόσο τζάμπα γιατί τα ´κονόμησαν) γιατί είχαν μια ευκαιρία να "ζωντανέψουν" τα βιβλία.

Διαφωνώ ριζικότατα:

Μια χαρά ήταν οι ταινίες, σε πολλά σημεία δε πολύ-πολύ καλύτερες από τα βιβλία:

- ούτε την άχρηστη-βαρετή ιστορία του Τομ Μπόμπαντιλ είχαν
- ούτε τον συντηρητισμό-μισογυνισμό του Τόλκιν είχαν (κάνει κάτι καί η Άργουεν χωρίς να είναι μόνο γλάστρα)
- ούτε το άχρηστο-ανούσιο, μετά την κλιμάκωση, story του Saruman στο Shire είχαν
- ούτε την βαρετή, μή παράλληλη, άπλεκτη, δήθεν "παράλληλη" ιστορία των Frodo/Sam με τους υπόλοιπους, στα 2 τελευταία βιβλία είχαν (4 μισά βιβλία, άπλεκτα μεταξύ τους, ενώ συμβαίνουν ταυτόχρονα)

Εν ολίγοις, ένα τεράστιο μπράβο στην δημιουργική 3άδα (Jackson, Walsh, Boyens) για τις καταπληκτικές (πολύ καλύτερες ταινίες) από τα βιβλία που μας χάρισε. Τις θεωρώ σημείο αναφοράς που πρέπει να διδάσκεται, για το πώς θα πρέπει να γίνεται η μεταφορά βιβλίων στη μεγάλη οθόνη. Μιλάω φυσικά για τις EE.

ΥΓ: Δεν είμαι Τόλκιν fan.

Έχω διαβάσει όμως την 3λογία, 2 φορές, στο πρωτότυπο.

Διαφωνώ ριζικότατα:

Μια χαρά ήταν οι ταινίες, σε πολλά σημεία δε πολύ-πολύ καλύτερες από τα βιβλία:

- ούτε την άχρηστη-βαρετή ιστορία του Τομ Μπόμπαντιλ είχαν
- ούτε τον συντηρητισμό-μισογυνισμό του Τόλκιν είχαν (κάνει κάτι καί η Άργουεν χωρίς να είναι μόνο γλάστρα)
- ούτε το άχρηστο-ανούσιο, μετά την κλιμάκωση, story του Saruman στο Shire είχαν
- ούτε την βαρετή, μή παράλληλη, άπλεκτη, δήθεν "παράλληλη" ιστορία των Frodo/Sam με τους υπόλοιπους, στα 2 τελευταία βιβλία είχαν (4 μισά βιβλία, άπλεκτα μεταξύ τους, ενώ συμβαίνουν ταυτόχρονα)

Εν ολίγοις, ένα τεράστιο μπράβο στην δημιουργική 3άδα (Jackson, Walsh, Boyens) για τις καταπληκτικές (πολύ καλύτερες ταινίες) από τα βιβλία που μας χάρισε. Τις θεωρώ σημείο αναφοράς που πρέπει να διδάσκεται, για το πώς θα πρέπει να γίνεται η μεταφορά βιβλίων στη μεγάλη οθόνη. Μιλάω φυσικά για τις EE.

Έχω διαβάσει όμως την 3λογία, 2 φορές, στο πρωτότυπο.

Εγώ πάλι ως ορκισμένος οπαδός του Saruman και του Χριστόφορου, πολύ θα ήθελα να δω αυτή την ιστορία. :smile:

Απάντηση: Re: Lord of the Rings EXTENDED [Blu-Ray]

Καλα αυτο φαινεται...:D
Οσο για τον μισογυνισμο στο βιβλιο,θα μου επιτρεψεις,αλλα εισαι λαθος.Καταρχην υπαρχουν η Γκαλαντριελ και η Εογουιν(ιδιως αυτη) που παιζουν μεγαλο ρολο.
Στο παραρτημα υπαρχει και η ιστορια του Ααραγκορν και της Αργουεν και οι Γυναικες παιζουν πολυ μεγαλο ρολο στο Σιλμαριλιον.Μισογυνης?Καθε αλλο...

Οσον αφορα την κινηματογραφικη μεταφορα τα εχω ξαναπει σ'αυτο το θρεντ.Εγιναν πολλες αλλαγες αλλα το βασικο σε μια κινηματογραφικη μεταφορα ειναι να υπαρχει ατοφιο το πνευμα του βιβλιου.Και εδω η επιτυχια ηταν απολυτη,ανεξαρτητα απο τις αλλαγες που πολλες και εμενα δεν μου αρεσαν (μου την εσπασαν κιολας μπορω να πω).Μην ξεχναμε οτι η ταινια στοχευε οχι μονο στο κοινο του Τολκιν αλλα ιδιως σ'αυτους που δεν ειχαν διαβασει τα βιβλια...

Last edited:
Mιά χαρά είναι το έργο παιδιά ! Δείτε το να γουστάρετε, πρασινίλες, κιτρινίλες, μπλέ και πράσινη κόκκοι :flipout: είναι για να 'χαμε να λέγαμε...Μόλις αρχίσει η ταινία με τη βαθειά αγγλική προφορά της Μπλάνσετ στην αφήγηση τα ξεχνάς όλα !