Lord of the Rings EXTENDED [Blu-Ray]

Πολλή ησυχία έχει πέσει. Πριν την κυκλοφορία είχαμε γράψει 21 σελίδες, τώρα που το έχετε στα χέρια σας, μόλις 3. :smile:

Εντυπώσεις κανείς;

Πολλή ησυχία έχει πέσει. Πριν την κυκλοφορία είχαμε γράψει 21 σελίδες, τώρα που το έχετε στα χέρια σας, μόλις 3. :smile:

Εντυπώσεις κανείς;

καλοκαιριατικα που κουραγιο να βαλεις 4 ωρες ταινια...... :BDGBGDB55:

Το αγόρασα παιδιά 59.90 και είδα την πρώτη ταινία. Μακράν βελτιωμένη σε σχέση με τα theatrical releases...Ήχος καταπληκτικός...

Παρέλαβα κι εγώ την τετάρτη από το bluray-shop.gr.Στην τιμή με την προσφορά που έχω γράψει αναλυτικά στα προηγούμενα post!

Ούτε εγώ έχω βρει χρόνο να τολμήσω να τη δώ αφού τέτοιες ταινίες θεωρώ ότι απαιτούν κατάλληλη παρέα όρεξη κλπ...Άντε να πεις σε ένα φίλο που με χίλια ζόρια βλέπει μιάμιση ώρα ταινία να δει τρεισίμησι ώρες...Δυστυχώς οι σινεφίλ έχουμε μείνει μετρημένοι στα δάχτυλα...

Παρέλαβα κι εγώ την τετάρτη από το bluray-shop.gr.Στην τιμή με την προσφορά που έχω γράψει αναλυτικά στα προηγούμενα post!

Ούτε εγώ έχω βρει χρόνο να τολμήσω να τη δώ αφού τέτοιες ταινίες θεωρώ ότι απαιτούν κατάλληλη παρέα όρεξη κλπ...Άντε να πεις σε ένα φίλο που με χίλια ζόρια βλέπει μιάμιση ώρα ταινία να δει τρεισίμησι ώρες...Δυστυχώς οι σινεφίλ έχουμε μείνει μετρημένοι στα δάχτυλα...

Ειμαι της παλιάς σχολής, θέλω απόλυτη ηρεμία για να εκτιμήσω ήχο και εικόνα, σε τέτοιες παραγωγές μάλιστα. Οπότε οι μεγάλες παρέες αποκλείονται από την πρώτη προβολή :smile:

Εντυπώσεις κανείς;

Ειδα χθες βραδυ την πρωτη ταινια. Δεν ειχα ξαναδει την extended version ποτε πριν και ομολογω οτι ενθουσιάστηκα. Χωρίς να χανει καποιος σημαντικα πραγματα με την theatrical version, εν τούτοις αυτη εδω η εκδοση ειναι πραγματικά ενα πιο ολοκληρωμένο και πλήρες εργο που το χαρηκα σαν να το εβλεπα για πρώτη φορά.
Οσον αφορά την ποιότητα τώρα (που ενδιαφερει και τους περισσότερους):
Αν εξαιρέσουμε τα ψυχρότερα χρώματα που σας είπα τη γνώμη μου (η οποία δεν άλλαξε τωρα που ειδα ολοκληρη την ταινία), η ταινία είναι ενα οπτικο ποιημα: τοπία που αποδίδονται με εκπληκτικό τρόπο και συγκλονιστικά χρώματα, πρόσωπα που αναδεικνύονται με απροσδόκητη λεπτομέρεια (ειδικά σε close-ups δεν εχω δει ποτε μου τετοια φυσικότητα, λεπτομέρεια και υφή) και πανοραμικά πλάνα, στατικά ή δράσης, που κοβουν την ανασα. Οι "δύσκολες" σκηνές στα ορυχεία της Μόρια (απαιτητικά μαύρα και contrast) ειναι πραγματικά απίστευτα γυρισμενες και αποδιδονται υπέροχα (τις ειδα 2 φορές καπακι).
Ο ήχος ακολουθεί (με το subwoofer να κανει πάρτι) και να τονίζει πολύ εμφατικά καθε σκηνή. Ισως τα περιφερικά ηχεία να μην συμμετέχουν τόσο εκτεταμενα (όσο πχ στο Avatar, ταινια αναφοράς στο θεμα αυτό), ωστόσο ειναι παντα εκει για να ολοκληρώσουν ρεαλιστικά την περιρρέουσα εικόνα.

Συμπερασματικά, μια ταινια σταθμός που στην εκδοση αυτη αξιζει να την εχετε.

Μου αρέσει που αγοράζουμε ταινίες που μέχρι να τις δούμε θα έχει βγει άλλη έκδοση... :flipout:

Και διαμαρτυρόμαστε κιόλας επειδή βγάζουν νέες εκδόσεις για να μας παίρνουν τα φράγκα :D

δυστηχως αυτο συμβαινει συχνα.
εγω προσωπικα ειχα δει τον αρχοντα στο σινεμα και στην συνεχεια πηρα τα exetnded dvd οταν κυκλοφορησαν.εκτοτε δεν μπορεσα να δω ξανα την τριλογια στην τηλεοραση,εκτος απο καποιες σκηνες που μου αρεσαν.
και μαλλον αυτη την φορα θα παραβω τον κανονα μου(οτι εργο υπαρχει σε dvd δεν το ξαναγοραζω σε blue ray) και θα αγορασω τις extended version και σε blue ray,πιστευω οτι αυτο το εργο αξιζει να το εχει καποιος σε υψηλη ευκρινεια.

Sorry για το off-topic, απλά θα ήθελα να σας εκφράσω τη σκέψη που στριφογυρίζει τις τελευταίες μέρες στο μυαλό μου.

Αν το 6+9=15 pack του LOTR κυκλοφόρησε σε αυτή την τιμή, σε το τιμή πρέπει αν κυκλοφορήσει η 9 disk br Edition του Star Wars για να είναι ανταγωνιστική και προσγειωμένη στην πραγματικότητα;

Το λέω αυτό γιατί κάτι είχε ακουστεί για 140US$ το οποίο το κόβω λίγο τσιμπημένο και κλείνω πιο πολύ προς το 90US$ που παίζει σε Amazon και Ebay....

Μακάρι να μας εκπλήξει ευχάριστα ο Ελληνας Εισαγωγέας και να μην χρειαστεί αν περιμένουμε η να κάνουμε παραγγελίες από εξωτερικό για καλή τιμή. Πάντως το κόβω ότι με το LOTR φάγανε μεγάλη ήτα λόγω του ορθογραφικού. Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι στα MediaMarkt τα έχουν τυλιγμένα σε σταυρό με την κόκκινη ταινία τους για να μην φαίνεται το T! "T"υχαίο; Δε νομίζω!

Anyway, αναμένω με ανυπομονησία!!!!

Last edited:
Ρε παιδιά, εμένα μου κάνει εντύπωση που το Ελληνικό είναι ίδια τιμή με έξω και ίσως φθηνότερο. Μήπως έχει κάποια διαφορά με τα έξω?

Re: Απάντηση: Lord of the Rings EXTENDED [Blu-Ray]

Ρε παιδιά, εμένα μου κάνει εντύπωση που το Ελληνικό είναι ίδια τιμή με έξω και ίσως φθηνότερο. Μήπως έχει κάποια διαφορά με τα έξω?

Κανονικά το ελληνικό θα έπρεπε να είναι ακριβότερο αφού είναι ExtenTed :flipout:

Σοβαρά τώρα, υποθέτω οτι προτίμησαν να ρίξουν την τιμή για να πουλήσουν περισσότερα κομμάτια. Αν ο Έλληνας έβλεπε το πακέτο 20 ακριβότερο σε σχέση με το εξωτερικό, θα το σκεφτόταν διπλά. Τώρα φαίνεται μεγάλη ευκαιρία, ανεβαίνουν και οι πωλήσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Lord of the Rings EXTENDED [Blu-Ray]

Κανονικά το ελληνικό θα έπρεπε να είναι ακριβότερο αφού είναι ExtenTed :flipout:

Σοβαρά τώρα, υποθέτω οτι προτίμησαν να ρίξουν την τιμή για να πουλήσουν περισσότερα κομμάτια. Αν ο Έλληνας έβλεπε το πακέτο 20 ακριβότερο σε σχέση με το εξωτερικό, θα το σκεφτόταν διπλά. Τώρα φαίνεται μεγάλη ευκαιρία, ανεβαίνουν και οι πωλήσεις.

Κώστα μιλάς με λογική και με σωστά επιχειρήματα και με τρομάζεις. Εδώ είναι Ελλάδα, τέτοια πράγματα δεν γίνονται. :Banane0:

Eχει ξεκινησει μια προσπαθεια απο τις ελληνικες εταιριες διανομης,μηπως και "πιασει" το bluray στην ελλαδα που προς το παρον εχει ελαχιστη διεισδυση, στο πλατη κοινο.Δεν ξερω αν το οτι η τιμη του "Αρχοντα" ειναι μερος αυτου πλανου,αλλα π.χ 16 αυγουστου που κυκλοφορει το παιδικο "RIO", θα βγει αρχικα σε bluray και αργοτερα σε dvd.

Πάντως το κόβω ότι με το LOTR φάγανε μεγάλη ήτα λόγω του ορθογραφικού. Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι στα MediaMarkt τα έχουν τυλιγμένα σε σταυρό με την κόκκινη ταινία τους για να μην φαίνεται το T! "T"υχαίο; Δε νομίζω!

Σε ποιό πράγμα αναφέρεσαι;