Lord of the Rings EXTENDED [Blu-Ray]

στο πακετο που πηρα εγω απο bluray shop δεν ηταν με Τ αλλα με D.ετσι κι αλλιως αυτο το μπλε χαρτακι το εβγαλα απ ευθειας

Απάντηση: Re: Lord of the Rings EXTENDED [Blu-Ray]

στο πακετο που πηρα εγω απο bluray shop δεν ηταν με Τ αλλα με D.ετσι κι αλλιως αυτο το μπλε χαρτακι το εβγαλα απ ευθειας

οποιος θελει το χαρτακι αυτο δεν το εχω πεταξει.... :Banane0::Banane0:

εγω που ειμαι ολη μερα στο σπιτι και καθομαι σε εναν υπολογιστη και μια τηλεοραση ολη μερα τι να πω....
πηγα και το πηρα απο το metropolis στον πειραια αλλα ακομα δεν το εχω βαλει να το δω.... οπως ειπε καποιος φιλος ποιο πανω θελω να το απολαυσω... να εχω ορεξη να το δω.... τωρα μπορει και να περιμενω να παω στο δικο μου σπιτι αν και αυτο δεν ξερω ποτε θα γινει... :2thumb22sup::2thumb22sup:

Μόλις τέλειωσα χτες και την 3η ταινία.
Πραγματικά ωραία παραγωγή και τα έξτρα μισάωρα δίνουν πραγματικά άλλη αίσθηση στην ιστορία.
Το μόνο κακό που παρατήρησα είναι ότι σε 1-2 σημεία, το video είναι εκτός συγχρονισμού με τον ήχο. Και όχι δεν είναι λόγω player. Ένα τρανταχτό που θυμάμαι τώρα είναι στο σημείο που προκαλεί ο Άραγκορν τους νεκρούς στο βουνό να τον βοηθήσουν. Το τελευταίο "What say you?" που λέει, είναι τελείως εκτός συγχρονισμού με το στόμα του...
Λεπτομέρειες, αλλά είναι πραγματικά κρίμα να βλέπεις τέτοια μπαλώματα σε μια τόσο μεγάλη και ακριβή παραγωγή. Μπορεί στο dvd να περνούσε απαρατήρητο, αλλά το blu-ray δεν συγχωρεί...

το αγορασα και εγω χθες αλλα δεν προλαβα να δω καθολου σκηνες απο το blue ray για να το συγκρινω με το dvd.
απο βδομαδα που θα βρω χρονο θα επανελθω με τις εντυπωσεις μου.
υ.γ.
οσον αφορα αυτα που ακουγονται σχετικα με την ποιοτητα εικονας στην πρωτη ταινια,λετε αργοτερα να βγει καμια remastered παραγωγη και να ξανατρεχουμε να την αγορασουμε?

Πραγματικά ωραία παραγωγή και τα έξτρα μισάωρα δίνουν πραγματικά άλλη αίσθηση στην ιστορία.
Το μόνο κακό που παρατήρησα είναι ότι σε 1-2 σημεία, το video είναι εκτός συγχρονισμού με τον ήχο. Και όχι δεν είναι λόγω player. Ένα τρανταχτό που θυμάμαι τώρα είναι στο σημείο που προκαλεί ο Άραγκορν τους νεκρούς στο βουνό να τον βοηθήσουν. Το τελευταίο "What say you?" που λέει, είναι τελείως εκτός συγχρονισμού με το στόμα του...
Λεπτομέρειες, αλλά είναι πραγματικά κρίμα να βλέπεις τέτοια μπαλώματα σε μια τόσο μεγάλη και ακριβή παραγωγή. Μπορεί στο dvd να περνούσε απαρατήρητο, αλλά το blu-ray δεν συγχωρεί...

Αν όντως ισχύει αυτό με τον αποσυγχρονισμό είναι τεράστιο φάουλ πάντως..Θα το τσεκάρω να δω.

Προφανώς. Ποιοι άλλοι είναι τόσο απρόσεκτοι (για να μην πω άσχετοι!)

Εγώ τα φωνάζω αυτά εδώ και χρόνια:

Η σπετζοποίηση των ελληνικών DVD

Δεν θα έπρεπε να δίνετε ούτε -λεπτό στις ελληνικές εταιρίες διανομής που δεν σας σέβονται σαν πελάτες-καταναλωτές.

Μόλις είδα τη συγκεκριμένη σκηνη στην έκδοση που έχω πάρει απο τη....εχμ...δανειστική βιντεοθήκη. :p Δεν παρατήρησα μεγάλη διαφορά στον συγχρονισμό. Απ' οτι θυμάμαι πάντως, πρόβλημα σε αυτή τη σκηνη υπάρχει και στο DVD (αγγλική έκδοση απο το Play). Κάπου δεν ταίριαξε καλά το ADR μάλλον.

Χθες ειδα την 2η ταινια (Οι δυο Πυργοι). Εξαιρετική σε ολα τα επίπεδα, με ακομα καλυτερο ηχο απο την πρώτη. Οι σκηνες της νυχτερινης επίθεσης των Ορκς στο Φαραγγι του Χελμ (και η προετοιμασια για την επιθεση) ειναι εκπληκτικές, νομιζω ισαξιες σε δυναμη και κινηματογραφηση όσο και η επίθεση στη Μινας Τιριθ στην 3η ταινια (αν και οχι τοσο θεαματικές).
Η μονη μικρή αρνητικη εντυπωση ειναι ποσο ατσαλα και αποτομα κοβεται η ταινία στο τελος του πρωτου δισκου, νομισα οτι κατι επαθε το player εως οτου ειδα το "insert disk 2". Τουλάχιστον στην 1η ταινια ειχε γινει με πολυ φυσικο τροπο. Λεπτομερειες....

Εγώ δεν θα αναφερθώ σε θέματα εικόνας-ήχου αλλά σε ένα θέμα που βλέπω δεν έχει σχολιαστεί. Αναφέρομαι στην διάρκεια των ταινιών. Όλα αυτά τα χρόνια άκουγα για extended εκδόσεις και περίμενα να βγούν σε μπλέ δισκάκι να τις δώ (σε DVD έχω δεί τις κινηματογραφικές εκδόσεις που είναι 3ωρής διάρκειας). Τελικά διαπίστωσα ότι οι 4 ώρες τελικά είναι κοντά 3,5 ώρες καθώς η κάθε ταινία περιέχει τίτλους τέλους διάρκειας 20-25' :twoguns: Έχω δεί τα 2 πρώτα μέρη και συμπεραίνω πώς οι εξτρά σκηνές είναι το πολύ 20'-30' στο καθένα και όχι η λανθασμένη εντύπωση που δημιουργεί η αναγραφόμενη διάρκεια των 4 ωρών (4.24 στο Part 3) και νομίζεις πώς έχεις να δείς 1 ώρα επιπλέον ταινία που κόπηκε.

Μα σε όλες τις ταινίες, υπολογίζονται στη διάρκειά τους καί τα end credits, ανέκαθεν.

Απάντηση: Re: Lord of the Rings EXTENDED [Blu-Ray]

Μα σε όλες τις ταινίες, υπολογίζονται στη διάρκειά τους καί τα end credits, ανέκαθεν.

Έχεις δεί πολλές ταινίες που τα end credits είναι 25' ? :ears:

Να μην τους γραψουν τους ανθρωπους που ασχοληθηκαν με τις ταινιες δηλαδη ?

Ειδες κανεις τα DVD με τα making of κτλ?Τα ειδα εγω(τα 2 πρωτα δισκακια απο την πρωτη ταινια),αλλα ψιλοαπογοητευτηκα απο τους υποτιτλους.Περα απο το οτι λειπουν γραμματα σε ορισμενες λεξεις και διαφορα αλλα τετοια λαθακια,ξενερωσα με μεταφρασεις του τυπου..."Ο Γκαλαντριελ"..."Η Χομπιτον(!)"...και ειδικα με την μεταφραση των Ορκ σε...
ΟΡΚΕΣ!!!
Ημαρτον και ελεος μαζι!

Ειδες κανεις τα DVD με τα making of κτλ?Τα ειδα εγω(τα 2 πρωτα δισκακια απο την πρωτη ταινια),αλλα ψιλοαπογοητευτηκα απο τους υποτιτλους.Περα απο το οτι λειπουν γραμματα σε ορισμενες λεξεις και διαφορα αλλα τετοια λαθακια,ξενερωσα με μεταφρασεις του τυπου..."Ο Γκαλαντριελ"..."Η Χομπιτον(!)"...και ειδικα με την μεταφραση των Ορκ σε...
ΟΡΚΕΣ!!!
Ημαρτον και ελεος μαζι!

Τώρα μου θύμισες τη μεταφραση του Two Towers στον κινηματογράφο. Το κορυφαίο ήταν ο scout (ανιχνευτης, βεβαίως-βεβαίως) μεταφράστηκε ως "πρόσκοπος"! Να έβλεπα οrc με κοντά παντελονάκια, πουκαμισάκι, γραβατούλα και κονκάρδες κι ας πέθαινα! :laugh:
Είχα σημειώσει καμιά δεκαριά κοτσάνες αλλα αυτή ήταν απερίγραπτη.

Όπως επίσης το κλασικό: "He left you Bag End" έγινε "Σου άφησε το φάκελο" ! (εκείνη την ώρα η εικόνα έδειχνε το φάκελο με το Δαχτυλίδι που είχε αφήσει ο Bilbo πάνω στο τζάκι) :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Lord of the Rings EXTENDED [Blu-Ray]

Όπως επίσης το κλασικό: "He left you Bag End" έγινε "Σου άφησε το φάκελο" ! (εκείνη την ώρα η εικόνα έδειχνε το φάκελο με το Δαχτυλίδι που είχε αφήσει ο Bilbo πάνω στο τζάκι) :ernaehrung004:

Ευτυχώς μόνο το ΤΤΤ έχω δει με ελληνικούς υπότιτλους. Το γλύτωσα το εγκεφαλικό :p