Lost - Season 6 [Final]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 11 39.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 6 21.4%
  • Καλή

Votes: 3 10.7%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 8 28.6%

• Total voters
    28
Re: Lost - season 6 (final)

Sorry Γιαννη Σπυρου αλλά το finale ήταν αστείο. Εδώ ο άλλος ήταν πλακωμένος κάτω από ενα τεράστιο δέντρο και μετά απο λίγο έτρεχε κουτσενωντας στα βράχια και προσπαθούν να εξηγησουν γιατί δεν μπήκε στην εκκλησία. Ασε πια τους διαλογους εισαι ο καλυτερος αρχηγός και εσύ υπάρχηγος ούτε η τελευταία σεζον Prison Break τέτοια ανάλυση

Ο καθενας εχει δικαιωμα να πιστευει οτι θελει... αλλωστε ενα σηριαλ ειναι και τιποτα παραπανω.
Οπως και σε καθε "εργο τεχνης" , ο θεατης εχει το τελικο λογο για το τι μυνημα λαμβανει.

Δεν καταλαβα παντως τι θες να πεις για τον ben... ο ιδιος ειτε δεν ειχε πεθανει ειτε δεν ηταν "ετοιμος" , το ειπε ο ιδιος γιατι δεν μπηκε στην εκκλησια.

Απο την αρχη το Lost εδειχνε οτι νοιαζεται κυριως για τους χαρακτηρες και τις ιστοριες τους ... κριμα που αρκετοι δεν το καταλαβαν.

Πως δηλ. περιμενετε να εξηγησουν κατι που ακομη και η συγχρονη φυσικη αδυνατει να εξηγησει (αν και υπαρχει η θεωρια που τα προβλεπει - οπως ταξιδια στο χρονο, παραλληλα συμπαντα, θεωρια χορδων κλπ)...

Για μενα αυτο ειναι σαν να μου λεει καποιος οτι μετα απο 6 χρονια σκληρου πορνο στο τελος εμεις απλα θελαμε να σας δειξουμε τον ψυχικο κοσμο και τις ανθρωπινες σχεσεις των πρωταγωνιστων.....
Αυτο που κυριως με στεναχωρει ειναι οτι τοσο εγω οσο και γνωστοι μου που το παρακολουθησαμε με παθος ειχαμε καταλαβει απο την 4 χρονια οτι τραβα τραβα ξεχειλωσε υπερβολικα και μετα ηταν αδυνατον να μαζευτει και τελικα αυτο συνεβηκε κατα την γνωμη μου.:ADFADF1:

Δηλ. εσυ αρνεισαι οτι περασες καλα σε μια σχεση , επειδη εληξε, για σενα, αδοξα ?

Εγω δεν περιμενα ποτε ρεαλιστικες απαντησεις... δεν μπορουσαν να υπαρξουν αλλωστε.

Σιγουρα το παρατραβηξαν, αλλα εγω τουλαχιστον ευχαριστηθηκα το ταξιδι.

Εγώ ένα έχω καταλάβει.

Οι μεν "επιστήμονες" - αυτοί που έψαχναν τη λογική και την αναλυτική λύση του μυστηρίου απογοητεύτηκαν (και με το δίκιο τους), οι δε "θρησκόληπτοι" λυτρώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Άλλωστε Επιστήμη εναντίον Πίστης δεν ήταν το θέμα;

Και οι 2 πλευρές υπάρχουν στον καθένα μας. Κάποια όμως υπερτερει.

Γιαυτό και μόνο, την κρίνω τη σειρά επιτυχημένη...

Απλώς λέω ότι πριν φτάσει στην εκκλησία ο ίδιος άνθρωπος ξεπλακώθηκε από ένα τεράστιο δέντρο ενώ έλεγαν ότι δεν κουνιέται και τρέχει στα βράχια. Ε δεν είναι ακριβώς λεπτομέρεια.
Το ταξίδι ήταν πάντως πραγματι καλό. Δυστυχώς όλοκληρη η τελευταία σεζον ήταν πολύ κάτω από επίπεδο και το στυλ της σειράς. Και το στυλ δεν το έδωσαν μόνο οι θεατές αλλά κυρίως οι παραγωγοί για 5 σεζον τροφοδωτώντας τις απορίες και τα μυστήρια και υποσχόμενοι απαντήσεις. Το ολα εξηγούνται με μια τάπα είναι λίγο για τα 5 αυτά χρόνια

Δηλ. εσυ αρνεισαι οτι περασες καλα σε μια σχεση , επειδη εληξε, για σενα, αδοξα ?

Αφου το θετεις σε αυτην την βαση να σου πω εγω πως περασα.

Εξαιρετικα προκαταρκτικα σταδια

Υπεροχα σταδια "συνευρεσης"

Ανησυχητικα μακροπροθεσμα σε διαρκεια σταδια μεχρι βαρεμαρας

και τελος

Κανενας οργασμος.:ernaehrung004:

Αφου το θετεις σε αυτην την βαση να σου πω εγω πως περασα.

Εξαιρετικα προκαταρκτικα σταδια

Υπεροχα σταδια "συνευρεσης"

Ανησυχητικα μακροπροθεσμα σε διαρκεια σταδια μεχρι βαρεμαρας

και τελος

Κανενας οργασμος.:ernaehrung004:

:flipout::flipout::flipout:

Παιδιά για να πω την αλήθεια και εμένα δεν μου πολυάρεσε σαν τέλος. Οκ συναισθηματικά κτλ ήταν καλό και έδενε ωραία με όσα είχαν γίνει αλλά δεν θα το έλεγα "τελευταίο κομμάτι του παζλ" όπως το είπαν οι δημιουργοί. Εγώ την σειρά την έβλεπα για να βρω την λογική μέσα σε όλα αυτά. Αλλά από κάποια στιγμή και μετά το άφησαν και δεν συμμαζευόταν. Επίσης εγώ δεκάρα δεν έδινα για το αν η Jin είναι έγκυος ή αν η Kate το έκανε με τον Jack ή τον Sawyer, αλλά τελικά μας λένε ότι αυτά είχαν σημασία και όχι όλα τα μεταφυσικά και αυτός ήταν ένας ακόμα λόγος που μου τα χάλασε.
Εντωμετακσύ ανά καιρούς διάβαζα online πολλές ενδιαφέρουσες θεωρίες για το πως μπορούνε όλα να βγάλουν νόημα και πραγματικά αν μπλέκανε οι δημιουργοί έστω μία από αυτές στο σενάριο θα γινόταν πολύ πετυχημένο.
Αλλά πραγματικά τους παραδέχομαι γιατί μας πόρωσαν με κάτι που δεν είχε ιδιαίτερο νόημα τελικά. Δεν θα έλεγα πως έχασα 6 χρόνια της ζωής μου πάντως.

Η Κεητ και ο Σωγερ την σκαπουλαρανε δεν επεσε το αεροπλανο. Πως και ηταν "παροντες" ?

Aμ εκεινος ο φουκαρας ο Μιστερ Εκο , η Αννα Λουτσια ? Δεν ειχαν δικαιωμα στον "παραδεισο" ?

Αν δεν ηταν η μαυρη γυναικα του γιατρου και ο Σαγιντ θα ελεγα οτι ηταν ρατσιστες....

Παιζει να ηταν το πιο τρυπιο τελος που εχω δει ποτε μου.

Αει ρε.....

Κοίτα, επειδή το συζήτησα και με άλλους, οι Καθολικοί πιστεύουν στο καθαρτήριο. Οτι δηλαδή όλοι "ζούμε" κάποιο καιρό μετά το θάνατο και αποφασίζουμε αν θα πάμε στην κόλαση ή στον παράδεισο. Όσοι ήταν στην εκκλησία λογικά πηγαν στον παραδεισο ενώ οι υπόλοιποι έμειναν στην "κόλαση"-το νησί και μάλλον είναι οι ψίθυροι. Τώρα ο Ben κάθισε να σκεφτεί αν του αξίζει ο παράδεισος γι'αυτό και δεν πηγε με τους άλλους...

Και μια ωραία τοποθέτηση: http://www.buddytv.com/articles/lost/why-i-lovedhated-the-lost-seri-36753.aspx

Last edited:
Απάντηση: Lost - season 6 (final)

Συγκινητικό μεν, απογοητευτικό δε...
Ειναι προφανες οτι ηταν αδυνατο να μαζεψουν το υπερβολικα ξεχειλωμένο σεναριο, που στο τελος το γυρισαν στο συναισθημα και την θρησκεια..
Μου θυμισε πολυ την ιστορια με τα matrix: οι οπαδοι/θεατες ειχαν πολυ πιο ενδιαφερουσες θεωριες/ιδεες απο τους σεναριογραφους.
Ενα αδοξο τελος σε ενα υπεροχο ταξιδι..

Ολα τελικα μας οδηγουν στο να αγορασουμε την επερχομενη Lostpedia .....μπας και βρουμε εκει αυτο που μας λειπει.

JJ Abraams δεν προκειται.....

Και κανονισε να καταστρεψεις και το Fringe....

Κοίτα, επειδή το συζήτησα και με άλλους, οι Καθολικοί πιστεύουν στο καθαρτήριο. Οτι δηλαδή όλοι "ζούμε" κάποιο καιρό μετά το θάνατο και αποφασίζουμε αν θα πάμε στην κόλαση ή στον παράδεισο. Όσοι ήταν στην εκκλησία λογικά πηγαν στον παραδεισο ενώ οι υπόλοιποι έμειναν στην "κόλαση"-το νησί και μάλλον είναι οι ψίθυροι. Τώρα ο Ben κάθισε να σκεφτεί αν του αξίζει ο παράδεισος γι'αυτό και δεν πηγε με τους άλλους...

Και μια ωραία τοποθέτηση: http://www.buddytv.com/articles/lost/why-i-lovedhated-the-lost-seri-36753.aspx
Αυτο καταλαβα κ γω...
Το χειροτερο φιναλε που περιμενα ποτε...μεγαλη χοντροπατατα ρε παιδια.. Το πωμα δηλαδη τι στον κορακα σημαινε ας πουμε?που ηταν κ καλα το μεγααααααλο μυστικο που πρεπε να προστατεψουν...τεσπα..απογοητευση απο μενα..κ μεγαααλη μαλιστα..

Το πωμα δηλαδη τι στον κορακα σημαινε ας πουμε?που ηταν κ καλα το μεγααααααλο μυστικο που πρεπε να προστατεψουν..

Κοιτα τουλαχιστον αν ηταν ενας φαλλος ή ενα δαχτυλο ορθομενο (προς τους φανς) εγω τουλαχιστον θα το καταδιασκεδαζα.:ADFADF1:

Αλλα επικρατησε ο συντηρητισμος των Αμερικανων.:D

Μεγαλη απογοητευση... Μανταρα τα κανανε.. Αναθεμα κ αν ξερανε τι θελανε να γυρησουνε... Τελοσπαντων..

Re: Απάντηση: Lost - season 6 (final)

Συγκινητικό μεν, απογοητευτικό δε...
Ειναι προφανες οτι ηταν αδυνατο να μαζεψουν το υπερβολικα ξεχειλωμένο σεναριο, που στο τελος το γυρισαν στο συναισθημα και την θρησκεια..
Μου θυμισε πολυ την ιστορια με τα matrix: οι οπαδοι/θεατες ειχαν πολυ πιο ενδιαφερουσες θεωριες/ιδεες απο τους σεναριογραφους.
Ενα αδοξο τελος σε ενα υπεροχο ταξιδι..

Tις περισσοτερες φορες οι θεατες ενος εργου εχουν μεγαλυτερες προσδοκιες απο τους δημιουργους... αυτο ειναι διαχρονικο , αν και τελικα , για μενα, ακατανοητο.

Ειναι , ασ πουμε, σαν την αναλυση που προσπαθουν να κανουν για τη Mona Liza πχ, ενω μπορει να ειναι μια απλη προσοπωγραφια...

Ειναι πως τελικα θα το δει καποιος, Faith vs Reality.

Φιλε μου τι faith.. Εδω μπλεξανε τα μπουτια τους σε εναν αχταρμα χριστιανο-βουδιστο-ινδουιστικων δοξασιων .. Ποιο faith και που.. Επικληση στο συναισθημα προς τα θεια κανανε γιατι δε τους εβγαινε!
Κ το λεω αυτο γιατι βασιστικαν σε εεενα καρο σεναρια κ περιστατικα για να εξηγησουν τι; Τιποτα.. Χωρις κανενα νοημα.
Κ πως να μη εχει καποιος δηλαδη προσδοκιες οταν για 6 σαιζον τρεχει να το κατεβασει γρηγορα γρηγορα μη χασουμε τη συνεχεια..

Re: Απάντηση: Lost - season 6 (final)

Tις περισσοτερες φορες οι θεατες ενος εργου εχουν μεγαλυτερες προσδοκιες απο τους δημιουργους... αυτο ειναι διαχρονικο , αν και τελικα , για μενα, ακατανοητο.

Ρε συ Γιαννη το πιστευεις πραγματικα οτι αυτο που ηθελαν να "δημιουργησουν" οι παραγωγοι-σεναριογραφοι ηταν μια μαχη του καλου με το κακο , μια ιστορια για τις σχεσεις των ανθρωπων και το θανατο ?

Γιατι τελικα αυτο εκαναν , ασχετα αν εμπλεξαν το υπερφυσικο και μυθολογικες δοξασιες ασχετα αν το γυρισαν στο scifi και το twilight zone.

Mε μια λεξη περιγραφεται αυτο που τελικα παρηγαγαν και δεν αφησε καμια γευση στο τελος.

ΑΧΤΑΡΜΑΣ .