Lost - Season 6 [Final]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 11 39.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 6 21.4%
  • Καλή

Votes: 3 10.7%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 8 28.6%

• Total voters
    28
Re: Lost - season 6 (final)

Μόλις το τελείωσα....

Παραθέτω μερικά facts, χωρίς ακόμα να θέλω να αποφανθώ, πριν το χωνέψω καλά..

1. Ήταν ένα επεισόδιο απόλυτα πιστό στο πνεύμα του Lost, το οποίο κυριαρχούσε από το πρώτο κιολας επεισόδιο. Ως εκεί απόλυτη ικανοποίηση.

2. Περιείχε στιγμές όπου ενώ κάποιος τρίτος παρατηρητής θα έβλεπε φτηνή χολυγουντιανή συγκίνηση, ένας Lost- fan μετά από 6 χρόνια τις ζούσε με ένταση που πολύ σπάνια έχω βιώσει -συναισθηματικώς πάντα- στον κινηματογράφο. Καμία απογοήτευση ως προς αυτές λοιπόν...

3. Ως τέλος, άφηνε τα πάντα ανοιχτά. Όχι για να βγει κάποια στιγμή 7η σεζόν για εμπορικούς λόγους, καθώς δε θα υπήρχε αντικείμενο γι'αυτήν. Η ιστορία τελειώνει. Η γαλήνη επέρχεται. Κανείς δε θέλει συνέχεια. Όλοι αναρρωτιούνται τι συνέβη, σε μια σειρά που αυτή την αίσθηση αποκόμιζες από το πρώτο κιόλας επεισόδιο... Συνεπέστατοι λοιπόν ως εδώ.... Προσωπικά αν βγει κι άλλη σεζόν δε θα τη δω, καθώς δραματουργικώς είμαι υπερπλήρης... Επίσης θετικό, καθώς σε λίγες σειρές έχω νιώσει έτσι, πάντα θέλω "κι άλλο"...

4. Δεν εξηγούνται βασικά πράγματα, όπως οι αριθμοί, για μένα ένα από τα πιο δυνατά σημεία της σειράς από άποψη σασπένς...Πρώτο malus λοιπόν... Όχι πως είχαν υποχρέωση βέβαια να μας εξηγήσουν. Μερικές φορές η Τέχνη είναι για την Τέχνη, ίσως ο σκοπός των αριθμών ήταν απλά να "χρωματίσουν" κάτι πολύ πιο σημαντικό για τους δημιουργούς που σκέτο ίσως να χανόταν μέσα στην πλοκή... Κατά τα άλλα... επιστημονικώς το νησί έχει αναλυθεί αρκετά ως τώρα, μην ξεχνάμε ότι κατά βάση τόσα χρόνια βλέπαμε μια εξαιρετική κοινωνική σειρά, με ένα φανταστικό background το οποίο με πολλή φροντίδα ανέπτυσσαν οι δημιουργοί του.

5. Η εξήγηση περί "καθαρτηρίου" με βρίσκει μάλλον φάν... εκτός του ότι "μιλάει" σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, όχι μόνο θρησκευτικά αλλά και ως στάση ζωής, είναι καθ'όλα συμβατή και με το όλο concept του LOST από πλευράς χαρακτήρων και πλοκής ως τώρα. Το είχε πει κι ο Jacob, άνθρωποι που η ζωή τους ήταν κενή...οδηγούνται σε μια πραγματικότητα όπου ο καθένας βρίσκει νόημα με τον δικό του τρόπο... εκτός από τον Ben που μένει απ'έξω και περιμένει τη σειρά του...

Συμπέρασμα? Δεν ξέρω... εγώ αισθάνομαι μάλλον ικανοποιημένος... καθώς όπως σωστά είπε ο Αλέξης παραπάνω, δε βλέπαμε ντοκυμαντέρ, αλλά μια σειρά, η οποία αντί να ακολουθήσει τους φανς της, έμεινε μάλλον πιστή στο αρχικό της concept, κάτι που εκτιμώ αφάνταστα σε κάθε μορφής τέχνη. Ήταν το LOST τέχνη? Θα το απαντήσουμε αυτό, καλά να'μαστε, σε μερικές δεκαετίες. Πάντως, και μόνο το ότι διαφωνούμε τόσο έντονα μεταξύ μας γι'αυτό, δείχνει ότι ήταν κάτι πολύ σημαντικό.

Last edited:

Oι ΑΡΙΘΜΟΙ ειναι βασικα απο μαθηματικη ακολουθια, δεν σημαινουν τιποτα, ειναι επισης οι αριθμοι που στο επεισοδιο με τον φαρο , δειχνουν τον καθε υποψηφιο.
Εχω αρκετες ιστοριες με αριθμους να σας πω... πραματικες και πολυ πιο σοκαριστικες, αλλα δεν ξερω ακομη τι απο αυτες να πιστεψω και τι οχι...

Φυσικα και δεν εξηγουνται αρκετα πραγματα, γι αυτο υπαρχει και η φαντασια μας!!!
Εγω παντως ειμαι ετσι κι αλλιως fan ολων των θρησκειων, και αν και ειμαι μαθηματικος , εχω και θρησκευτικες ανησυχιες-ερωτηματα αναπαντητα.... οποτε μου "ταιριαζει" σαν αποψη.

Στη ζωη μας , καθε επιλογη μας , γενναει εναν ακομη δρομο, και φερνει καινουργια ερωτηματα.... δεν περιμενω καμια απαντηση , γιατι απλα δεν υπαρχει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Lost - season 6 (final)

Ρε συ Γιαννη το πιστευεις πραγματικα οτι αυτο που ηθελαν να "δημιουργησουν" οι παραγωγοι-σεναριογραφοι ηταν μια μαχη του καλου με το κακο , μια ιστορια για τις σχεσεις των ανθρωπων και το θανατο ?

Γιατι τελικα αυτο εκαναν , ασχετα αν εμπλεξαν το υπερφυσικο και μυθολογικες δοξασιες ασχετα αν το γυρισαν στο scifi και το twilight zone.

Mε μια λεξη περιγραφεται αυτο που τελικα παρηγαγαν και δεν αφησε καμια γευση στο τελος.

ΑΧΤΑΡΜΑΣ .

Αυτο ακριβως πιστευω... τωρα αν τα εκαναν αχταρμα ... προφανως!

Αλλα μηπως ολοι μας , μεσα μας, δεν τα εχουμε κανει λιγο αχταρμα !!!?

Last edited:

Oι ΑΡΙΘΜΟΙ ειναι βασικα απο μαθηματικη ακολουθια, δεν σημαινουν τιποτα, ειναι επισης οι αριθμοι που στο επεισοδιο με τον φαρο , δειχνουν τον καθε υποψηφιο.
Εχω αρκετες ιστοριες με αριθμους να σας πω... πραματικες και πολυ πιο σοκαριστικες, αλλα δεν ξερω ακομη τι απο αυτες να πιστεψω και τι οχι...

Φυσικα και δεν εξηγουνται αρκετα πραγματα, γι αυτο υπαρχει και η φαντασια μας!!!
Εγω παντως ειμαι ετσι κι αλλιως fan ολων των θρησκειων, και αν και ειμαι μαθηματικος , εχω και θρησκευτικες ανησυχιες-ερωτηματα αναπαντητα.... οποτε μου "ταιριαζει" σαν αποψη.

Στη ζωη μας , καθε επιλογη μας , γενναει εναν ακομη δρομο, και φερνει καινουργια ερωτηματα.... δεν περιμενω καμια απαντηση , γιατι απλα δεν υπαρχει.

φιλε μου λες οτι δε περιμενεις καμια απαντηση αλλα εχεις ψαξει αρκετα ωστε να βρεις οτι οι αριθμοι ειναι απο μαθηματικη ακολουθια...γιατι;

τι παει να πει οι αριθμοι δειχνουν τον καθε υποψηφιο; γιατι πατουσαν τους αριθμους του καθε υποψηφιου καθε 108 λεπτα;

...συμφωνω οτι ετσι οπως τα ειχανε κανει οι σεναριογραφοι ισως και να μας ξενερωναν περισσοτερο αν προσπαθουσαν να τα απαντησουν...το παιχνιδι παιχτηκε σε ερωτησεις που κατα τη διαρκεια των εξι κυκλων ειχαν απαντησεις και αυτο μας εφτιαχνε και σε ερωτησεις που δεν ειχαν απαντησεις και επισης μας εφτιαχνε γιατι αφηναμε τη φαντασια μας ελευθερη...υπηρχε ομως παντα μια λεπτη ισορροπια αναμεσα σε αυτα που μας εδιναν και σε αυτα που αφηναν να αιωρουνται...ε στο τελος μαλλον τη χαλασαν...

ας κανω και μια ερωτηση για προβληματισμο...

...οταν κατα τη διαρκεια του τριτου κυκλου (νομιζω) οι παραγωγοι και οι σεναριογραφοι καθοριζαν το μελλον της σειρας και ανακοινωναν οτι θα εχει εξι κυκλους οριστικα, ειχαν στο μυαλο τους αυτο το τελος που ειδαμε χθες;

Αν τα γεγονότα μετά την συντριβή της 815...

...είναι πραγματικά και όχι ένα είδος καθαρτηρίου, γιατί ο Τζακ δεν έγινε μαύρος καπνός όταν τοποθέτησε τον φελλό ξανά στη θέση του; :D

Η κ κατι αλλο... Αιντε να πουμε οτι μιλανε περι καθαρτηριου κτλ.. Η Dharma τι ρολο βαραγε; Ο jacob ποιος ηταν τελικα; Προστατης; Προστατης απο που κ γιατι; Ο Hurly αρχηγος σε τι;Ο Ben υπαρχηγος σε τι;Τα περι ηλεκτρομαγνητισμου κ τα περι αντοχης; Οι αποστολες, απο τον πραγμστικο κοσμο, δολοφονιας, που οργανωνε ο windmore?
παιδια επειδη τυχανει να ασχολουμαι παρα πολυ με τα θεια, απλα τιποτα δε κολαει, τεραστια κενα, και απο θρησκευτικης αποψεως ηταν απλα ενα τρελο μπερδεμα με καμια βαση,καμια λογικη.
Κ δε νομιζω οι δημιουργοι μιας σειρας να ναι τοοοσο φαν της τεχνης ωστε επιτειδες να δημιουργουν τοσα ερωτηματα ωστε να προβληματιστουμε, να σκεφτουμε κτλ..
Απλα το μαζεψαν οπως οπως.. Οπως συμβαινει με καθε σειρα

Ο Ντεσμοντ λεει ηταν "οπλο" και ο τελικος καταλυτης :D

Ναι .

Για να βγαλει τον φελλο :flipout::bang: το οποιο ηταν λαθος και μετα επρεπε καποιος να τον ξαναβαλει .

Ο Ντεσμοντ λεει ηταν "οπλο" και ο τελικος καταλυτης :D

Ναι .

Για να βγαλει τον φελλο :flipout::bang: το οποιο ηταν λαθος και μετα επρεπε καποιος να τον ξαναβαλει .
ΑΑΑΑ χα χα χαχαααα...:award:

O desmond ήταν το όπλο οντως. Γιατί με το που εβγαλε το φελλό, έβγαλε την ασπίδα του Καπνούλη και πλέον μπορούσε να σκοτωθεί από οποιονδήποτε...

O desmond ήταν το όπλο οντως. Γιατί με το που εβγαλε το φελλό, έβγαλε την ασπίδα του Καπνούλη και πλέον μπορούσε να σκοτωθεί από οποιονδήποτε...

Ακριβώς. Γιαυτό τον ήθελε ο Γουίντμορ...

Δυστυχώς η απογοήτευση οδηγεί στην ισοπέδωση...

Και στο κάτω κάτω δε μπορεί οι άνθρωποι που δημιούργησαν τη σειρά φαινόμενο επι 6 χρόνια (όπως την αποκαλούσαν πολλοί από αυτούς που θεώρησαν το τέλος ΜΟΥΦΑ) να είναι τόσο ηλίθιοι που να έδωσαν για τέλος την απόλυτη ΠΑΤΑΤΑ...

Κι εμένα η φαντασία μου έμεινε εν μέρει ανικανοποίητη και με ερωτηματικα αναπάντητα (σαν λάτρης των sci fi), αλλά η κάθαρση της ψυχής επήλθε πλήρως.

Απάντηση: Lost - season 6 (final)

Επειδη πραγματικα οι σεναριογραφοι μας χαρισαν αξεχαστες στιγμες ολα αυτα τα χρονια, δεν προκειται να τους κραξω. Ομως, το γεγονος ειναι οτι στο τελος τα εκαναν θαλασσα, αδυνατοντας να δωσουν εστω και στοιχειωδεις απαντησεις στους γριφους που αυτοι εθεσαν και οι οποιοι ηταν ο λογος που οι περισσοτεροι παρακολουθουσαμε φανατικα το σιριαλ. Διοτι αν απλα θελετε δυνατο ανθρωπινο δραμα, δειτε Gray's anatomy (ειδικα το διπλο επεισοδιο-φιναλε της τελευταιας σεζον, τα εσπασε). Αλλα και σε δραματικο επιπεδο, το τελευταιο επεισοδιο μου φανηκε πολυ "corny" που λενε και οι Αμερικανοι: Ολο φιλακια και αγκαλιτσες με το πολυ πρωτοτυπο σκηνοθετικο ευρημα του να αγγιζει ο ενας τον αλλο και να βλεπουμε flash back απο την ζωη τους στο νησι..
Τεσπα, παρα το απογοητευτικο τελος, το LOST δεν παυει να ειναι η σημαντικοτερη τηλεοπτικη σειρα της δεκαετιας και η παρεα του θα μας λειψει πολυ.. Αλλωστε, μετα απο 7 χρονια, τους αισθανομαστε σαν κολλητους..

Aπαντησεις για πολλα απο τα ερωτηματα που βαζετε, υπαρχουν, απλα πρεπει να θημηθειτε καλυτερα τα προηγουμενα επεισοδια.
Βασικα ερωτηματα, οπως τι ακριβως ειναι το νησι , το φως κλπ δεν δοθηκαν, αλλα για μενα, καλως.
Ο καθενας μπορει να δωσει μια απαντηση, και αυτο ειναι που κανει τη σειρα καταπληκτικη... οπως το δει ο καθενας.

Οσο για το αν εψαξα τους αριθμους κλπ, φυσικα και το εκανα, και γι αυτο μ αρεσε η σειρα, γιατι με εβαζε να σκεφτω και να "συμμετεχω" στη πλοκη.
Αυτο δεν αναιρει οπως ειπα , την ευχαριστηση που ενιωσα... οι αριθμοι δεν ηταν τιποτα παραπανω απο ... αριθμους.

Ο τζακ μονος του δεν θα μπορουσε να μετακινησει το φελο, γι αυτο θελανε τον ντεσμοντ.
Μετα, αφου δεν υπηρχε πια η ενεργεια, μπορουσε να τον βαλει πισω, με κοστος φυσικα τη ζωη του .

Ελα ρε Τζον, οι τρυπες στο σεναριο ειναι τεραστιες που δεν κλεινουν οσους πετρινους φελους και αν βαλεις! Και εγω το λατρεψα το σιριαλ αλλα απλα το περιμενα πιο εξυπνο απο οτι τελικα ηταν...
Οποιοσδηποτε μπορει να γραψει ενα σεναριο που να εμφανιζονται καπνοι, φαντασματα και δρακοι, λιγοι ομως μπορουν να προσφερουν πειστικες απαντησεις..

Οπως ξαναειπα, φυσικα και θα μπορουσαν να εχουν 1-2 επεισοδια, που να "εξηγουν" λιγο καποια πραγματα καλυτερα, αλλα δεν το εκαναν.
Δεν ξερω αν ηταν επιλογη τους, ή απλα δεν ειχαν τις απαντησεις ...

Για πες μου καποιες τεραστιες τρυπες Τακη...

Τεραστιες τρυπες;
-Πως γινοταν καποιος καπνος;
-Πως γινοταν καποιος αθανατος;
-Πως μεταφεροταν το νησι;
-Ποιος δημιουργησε τους τροχους και τα αιγυπτιακα κτισματα;
-Πως ο Desmond δεν παθαινε κατι απο την ακτινοβολια;
-Πως λειτουργουσαν οι αριθμοι;Γιατι γκαντεμιαζαν οποιον τους χρησιμοποιουσε;
-Πως τηλεμεταφεροταν ο Ben απο το νησι στην ερημο;
-Γιατι ο καπνος δεν περνουσε απο το sonic fence; Αφου μπορουσε να γινει ανθρωπος γιατι απλα δεν περνουσε ως ανθρωπος το fence και μετα να ξαναγινοταν καπνος;
-Τι εγινε ο walt και το μωρο ο aaron που ηταν και καλα σημαντικοι;
-Τι ηταν η μανα;

Αυτα τα λιγα με ελαχιστη σκεψη. Φανταζομαι αν κατσω να θυμηθω θα προκυψουν πολλα..
Με απλα λογια, οταν βαζεις γριφους για να κρατησεις το κοινο σου σε σασπενς, πρεπει να εχεις σκεφτει πως στο διατανο θα τους εξηγησεις!

Τακη αυτα που θετεις σαν ερωτηματα, ειτε εχουν απαντηθει, ειτε δεν παιζουν καποιο ρολο στην αναπτυξη της πλοκης.

Καπνος καποιος γινοταν, επειδη παραβιαζε τους κανονες (δεν πρεπει να μπεις στη σπηλια - δεν πρεπει να φυγει απο το νησι ).... με με ρωτησεις ποιος εβαλε τους κανονες , βαλε οποιον "ταιριαζει" στη ιδιοσυγκρασια σου (ΘΕΟΣ - ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΟΝΤΑ ΚΛΠ).

Το ησι μεταφεροταν, λογω της πολυ ισχυρης ηλεκτρομαγνητικης ενεργειας (βλ. πειραμα Φιλαδελφειας).

Ποιος δημιουρησε το τροχο - αιγυπτιακα κτισματα..... (ποιος εφτιαξε τις Πυραμιδες ? - βαλε κι εδω οτι θες-πιστευεις, ετσι κι αλλιως ουτε για τις πυραμιδες εχουμε σιγουρη απαντηση)!.

Ο desmont προφανως ειχε καποιο χαρισμα, ποιος του το εδωσε τι σημασια εχει ?

Οι αριθμοι , οπως σου ειπα , ηταν αριθμοι με καποιο συμβολισμο, δεν ξερουμε τι και πως.

Ο καπνος δεν μπορουσε να περασει το φραχτη, ακριβως γιατι δεν μπορουσε να διαπερασει τα ηλεκτρομαγνητικα κυματα, ουτε και σαν ανθρωπος (διατηρουσε τα στοιχεια του καπνου, ετσι κι αλλιως μονο τη μορφη επαιρνε)....

Η μανα μπορει να ηταν η Ευα και ΜΙΒ ο Αδαμ , who cares ?

Σιγουρα , μπορει να μην αρκουν αυτες οι απαντησεις για πολλους, αλλα στην συνολικη πλοκη δεν αφαιρουν κατι , και στο τελικο αποτελεσμα, που το ολο στορυ αναφερεται - εξιλεωση !

Θα σας πω μια ιστορια, προσωπικη, που δεν την εχω ξαναπει δημοσια , για να σου "εξηγησω" οτι δεν υπαρχουν απαντησεις για ολα!

Πριν πολλα χρονια, γυρω στο 1983 , ο πατερας μου σηκωθηκε ενα πρωινο κι εγραψε κατι στο ημερολογιο του (μετα απο δικια μου προτροπη να γραφει ολα του τα ονειρα-οραματα σε τερταδιο για να "μελετησει").

Οταν πλησιασα , ειδα καποιους αριθμους γραμμενους, δεν καταλαβα τι ηταν και οταν τον ρωτησα , μου απαντησε "δεν ξερω
, απλα τους ειδα στον υπνο μου" .

Λιγο αργοτερα, Σαββατο ηταν νομιζω, κατεβηκαμε μαζι στην Αθηνα για καποιες δουλειες, και γυριζοντας για να παρουμε το λεοφωρειο, σταματησαμε σε εναν λαχειοπολη, και μου ειπε "διαλεξε ενα λαχει για γουρι !".

Πηρα ενα στην "τυχη" και μολις το πληρωσαμε , ειδα τους αριθμους και κατι μου θυμισαν , αλλα δεν ηξερα τι...
Την επομενη μερα , εγινε η κληρωση, και πιασαμε τον ΠΡΩΤΟ αριθμο του λαχειου (δυστυχως πηραμε μονο ενα λαχειο, οχι ολη τη σειρα) !!!

Μολις ακουσαμε τους αριθμους απο το ραδιοφωνο, ο πατερας μου με κοιταξε περιεργα, και οι 2 ανοιξαμε το τετραδιο που ειχε γραψει τους αριθμους.... ηταν οι ιδιοι!!!!

Δωσε μου λοιπον μια εξηγηση γι αυτο.....

Η παραπανω ιστορια (οπως και καποιες αλλες ακομη αν θελετε να σας πω, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ, συνεβησαν σε μενα και στην οικογενεια μου).

Last edited:

Εγώ μονο μια απορία έχω.
Στο τέλος του δευτερου season αν θυμάμαι καλά, όταν ο Desmond έστριψε το κλειδί και το Hutch καταποντίστηκε γιατί μετά ξύπνησε στην ζούγκλα γυμνός?