Κατά τη γνώμη μου θα μπορούσες ενδεχομένως να φέρεις με τεχνητό τρόπο τις στάθμες και τους χρόνους εκεί που νομίζεις ότι ακούγονται καλύτερα αλλά πότε δεν θα καταφέρεις να ακούσεις μουσική. Ο,τι και να κάνεις δηλαδή πιστεύω ότι δεν θα καταφέρεις ποτέ να προσθέσεις την πληροφορία που χάνει η πηγή σου ή τα υπόλοιπα συστήματα της ηχητικής αλυσίδας. Απλα θα δημιουργήσεις ένα δικό σου ίσως και μοναδικο ηχητικό εφέ που δεύτερο σαν και αυτό δεν θα υπάρχει στον κόσμο.
ΙΚ δεν ξέρω αν με το μήνυμά σου εννοείς εμένα προσωπικά.
Βέβαια δεν έχει και τόση σημασία.
Το μόνο που θέλω να σημειώσω είναι πως την μουσική ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά, εξού και οι προσωπικές προτιμήσεις του καθενός σε διαφορετικά είδη μουσικής η ακόμα (για μας τους μηχανάκηδες:firstprize: ) και σε διαφορετικές συχνότητες ή φασματικές περιοχές...:damnyou:
Ο κυριότερος λόγος πιστέυω που "χανεται" πληροφορία, είναι ο γνωστός/άγνωστος αδύναμος κρίκος.
Δηλαδή τα ηχεία που συνήθως κατοικοεδρεύουν μέσα σε ένα ακόμα "αντ-ηχείο" που λέγεται χώρος...
Έτσι αν θέλουμε μπόλικη πληροφορία... καταφεύγουμε στα ακουστικά (που παρεπιπτόντως σε θέματα ανάλυσης και πληροφορίας κλέβουν εκκλησία...)
Παρ' όλα αυτά πολλοί τα απεχθάνονται για διάφορους λόγους.
Άλλοι τα λατρεύουν!
Στην ουσία και αυτά σε αρκετούς (σοβαρούς) τομείς είναι και πάλι οι αδύναμοι κρίκοι.
Πάντως οι διαφορετικές προσεγγίσεις είναι αυτές που προάγουν το "άθλημα" παράλληλα με τις διαφορετικές απόψεις.
Κλείνοντας να πως πως ακόμα και δύο συστήματα με τα ίδια ακριβώς συστατικά, το ίδιο στήσιμο, αλλά τοποθετημένα σε διαφορετικούς χώρους, δεν είναι επ´ ουδενί τα ίδια.
Απλά μοιάζουν!
Θα έχουν δηλαδή ομοιότητες αλλά και διαφορές...
Αν όμως αυτά τα συστήματα οδηγήσουν
τα ίδια ακουστικά... θα είναι ολόιδια!
Αν παρόλα αυτά βρούμε διαφορές... μάλλον θα φταίει το ρεύμα!:Banane0:
Ή το διαφορετικό serial number των μηχανών (που προέρχονται από κατασκευαστές χωρίς σύστημα διασφάλισης ποιότητας)
Οπότε δεν υπάρχει κανένα στον κόσμο που να είναι το ίδιο με ενα άλλο εκτός μίας εξαίρεσης!