Πραγματικα μου φαινεται απιστευτο η εκταση που εχει παρει το θεμα και το ποσο εχει χαθει η μπαλα.. ΠΟΤΕ δεν πηγαμε να βγαλουμε την xz-2 καλυτερη απο την σονυ ή οποιαδηποτε αλλη mirrorless..! Λεχθηκε στην αρχη του τοπικ οτι οταν πεφτει σουρουπο η διαφορα των 2 μηχανων (sony α5000 με τον κιτ vs xz-2) θα ειναι χαοδης. Εγω ειπα οτι μαλλον δεν θα ειναι και θα γινει ντερμπι στην συγκριση λογω του αργου φακου της σονυ (εβαλα και link απο το dpreview αλλα προφανως αγνοηθηκαν) και μετα η κουβεντα πλατυνε λες και συγκριναμε μηχανες κανονικα, ενω ποτε δεν ειπα κατι τετοιο. Εχω παραδεχθει απο τα πρωτα κιολας ποστ οτι σε DR, IQ, ελάστικοτητα αρχειου, αναλυση, θα ειναι πολυ καλυτερη η σονυ. Δεν υπαρχει λογος καν να συγκριθουν οι μηχανες αφου ανοικουν σε εντελως διαφορετικη κατηγορια. Επανελλαβα πολλες φορες οτι κοιταμε μονο την συμπεριφορα της μηχανης το βραδυ, και αν καποια υπερτερει σε θορυβο της αλλης στο απειραχτο raw ή jpeg. Εκει κολλαει και αυτο το παραδαξο τεστ, για να δουμε σε νυχτερινη φωτογραφια με ιδιους χρονους, ποια μηχανη βγαζει παραπανω θορυβο.. Το τεστ του φιλου waroo που τον ευχαριστω θερμα για τον κοπο του, δεν δειχνει καμια πανηγυρικη νικη για καμια απο τις 2 μηχανες ως προς τον θορυβο, αλλα η αληθεια ειναι οτι θελει καλυτερη εστιαση η φωτογραφια της χζ-2 και μετα crop 100% ενα κομματι της καθε φωτογραφιας ωστε να μπορουμε να ειναι ειμαστε σιγουροι για αυτο που βλεπουμε. (Δεν στο ζηταω, αστο μην γραφτουν αλλες 6-7 σελιδες..) Εγω βεβαια περιμενω να δω οτι θα ειναι ντερμπι, μιας και τα μαθηματικα (2 στοπ διαφορα στον φακο και 2 περιπου στον αισθητηρα) και το dpreview αυτα δειχνουν. Μαλιστα η συγκριση στο dpreview ηταν αναμεσα στην α6000 με τον 55 1.8, και οχι την α5000 με τον κιτ που συζηταμε, οποτε μπορει και να εχει ακομα καλυτερη τυχη η xz-2. Αυτο λεω μονο και τπτ αλλο. Ουτε για ελαστικοτερα αρχεια ουτε τπτ. Απλη παραδοχη οτι με σονυ και τον κιτ φακο της, καποιος που δεν επεξεργαζεται της φωτογραφιες του, θα παρει το ιδιο αποτελεσμα σε θορυβο στην φωτογραφια του σε μια υποτιθεμενη νυχτερινη φωτογραφια. Μονο θορυβο, ουτε DR, ουτε τπτ αλλο.
Φιλε Teobot, με τις ηρεμες και επικοδομητικες παρεμβασεις σου, ειπες κατι που στην ουσια ειναι και το συμπερασμα της ολης κουβεντας.. ειτε την σονυ με τον κιτ παρει κανεις, ειτε την xz-2, το τριποδο θα γινει κολλητος σου το βραδυ. Δεν θα βοηθησει ο μεγαλυτερος αισθητηρας, ή μαλλον θα τον αχρηστεψει ο αργος φακος.. Ως προς το θορυβο στην φωτογραφια την νυχτα που θα βγεις να τραβηξεις και μονο αυτο. Οχι την ποιοτητα και την ελαστικοτητα του raw που θα παρεις.. Μια μερα αυτο λεω...
Και οπως επισης πολυ σωστα επισημανες, πως γινετε να ειναι στα 4 sec και οι 2 μηχανες και να σηκωνετε το iso 2 στοπ στην σονυ για ιδια φωτομετρηση... Μα αυτη ειναι περιπου η διαφορα τους στον φακο απο την μια και στον αισθητηρα απο την αλλη οπου και αλληλοεξουδετερονονται και βγαινουν στο τελος μια ή αλλη σε θορυβο την νυχτα.! Χωρις να λαμβανονται υποψην οι δυνατοτητες επεξεργασιας μετα! (Ξανα..)
Τελος, Παναγιωτη δεν ξερω γιατι σου θυμισε το τοπικ αυτη η προταση που εγραψες, αν και απο οτι φανταζομαι μαλλον παει σε μενα κυριως, αφου εγω εκφερω την μια αποψη σε αυτο το τοπικ, πραγμα που φυσικα με προσβαλει εμμεσως πλην σαφως (δεν μου λεει κατι αν βαζεις και τον εαυτο σου μεσα). Μπαινεις λοιπον, γραφεις ειρωνικα, φιτιλιαζεις και μετα ξαναρχεσε και γραφεις ρητα για εγωισμους και αποψεις απο βηχα.. Τι να σου πω, πραγματικα... Ουτε καμια σοφια ειπα ο ανθρωπος (εχει ξαναγινει αυτη η κουβεντα στο παρελθον), ουτε υποστηριζω οτι εχω την φεραρι στα χερια μου.. Αν το καταλαβες ετσι ειναι δικο σου θεμα φιλε Πανο. Δεν καταλαβαινω γιατι ωρες ωρες πρεπει να γινεσε τοσο εριστικος στα γραφομενα σου.. Δεν το κανεις πρωτη φορα.. Τα πετας και οποιον παρει ο χαρος, λες και πρεπει ολοι να δεχτουμε την αποψη σου/την αληθεια σου. Οπως και να χει, δεν κρατω κακια ουτε θα το συνεχισω, γιατι ξερω πως ετσι τα πετας και ειναι γενικο το φαινομενο και οχι τπτ αποκλειστικο σε μενα, οποτε θεωρω πως εφαγα ξοφαλτση και παω παρακατω, αλλα ξεπερνα το γιατι δεν ειναι ουτε ωραιο ουτε καλο. Φιλικα. (για αυτην την φορα τουλαχιστον).
Καλο βραδυ.