Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Διαβαζω στο αμερικανικο οτι σε δοκιμες που καναν σε καλους dlp ειδαν οτι η εικονα τους γινοταν ποιο soft με τη χρηση του vp.
Δοκιμασαν σε s2 sim3x 83 κτλ και η εικονα χωρις τη χρηση του στην αλυσιδα του σηματος εδινε μια πολυ πιο razor sharp εικονα.
Το αποδιδουν δε στο γεγονος οτι ουσιαστικα το σημα ποτε δεν γινεται pass through και κατι τετοια.
Εχει δει κανεις τιποτα?

Που το διαβασες αυτο; εχεις κανενα λινκ;

Ασε το βρηκα. Μπορει και να ισχυει, αν και αυτος που το εγραψε (coldmachine) ειναι γνωστη "περιπτωση"..

Τακη , ο καλυτερος αναμορφικος φακος ειναι αυτος ...
http://www.projectorcentral.com/schneider_optics_anamorphic.htm

Τον εχει επιλεξει και η JVC gia ton HD100 !!!

Απάντηση: Re: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Τακη , ο καλυτερος αναμορφικος φακος ειναι αυτος ...
http://www.projectorcentral.com/schneider_optics_anamorphic.htm

Τον εχει επιλεξει και η JVC gia ton HD100 !!!

Πολυ ενδιαφερον βιντεο!
Αν ειχα dedicated χωρο, θα το σκεφτομουν σοβαρα, ομως σε σαλονι αυτη η "κουμουτσα" δεν ειναι και οτι καλυτερο...Εκτος των αλλων με απασχολει και το Ansi contrast αλλα και η ευκρινεια που χανεται οταν παρεμβαλλεις και δευτερο φακο...Η ιδανικη λυση θα ηταν προβολεας με Native 2.35.1 aspect ratio αλλα δεν υπαρχει κατι τετοιο στην αγορα (εκτος ενος παλαιοτερου canon αν υπαρχει αυτος ακομα...).

Eχω δοκιμασει στο παρελθον ενα αντιστοιχο φακο, και δεν ειχε αισθητη πτωση στην ευκρινεια, μαλλον το αντιθετο.
Μη ξεχνας οτι κερδιζεις πολλες γραμμες αναλυσης και αν ο φακοσ ειναι καλος (αυτος ειναι οτι καλυτερο για υτο και κοστιζει τοσο) μονο οφελη εχεις παρα χασουρα.

Eχω δοκιμασει στο παρελθον ενα αντιστοιχο φακο, και δεν ειχε αισθητη πτωση στην ευκρινεια, μαλλον το αντιθετο.
Μη ξεχνας οτι κερδιζεις πολλες γραμμες αναλυσης και αν ο φακοσ ειναι καλος (αυτος ειναι οτι καλυτερο για υτο και κοστιζει τοσο) μονο οφελη εχεις παρα χασουρα.

Θα ηθελα πολυ να το δοκιμασω στην πραξη..
Παντως εχω διαβασει οτι με τον εξτρα φακο χαλαει το MTF factor και πεφτει αρκετα το ansi contrast. Αν δεν το δω ομως, δεν μπορω να εχω αποψη..

Και τα 4.200 Ε δεν είναι χασούρα;
icon10.gif

Μεγαλη, αλλα "μπρος τα καλη τι ειναι ο πονος" ?:flipout:

Τακη , εχεις περιπου 30% περισσοτερες γραμμες , στην ιδια επιφανεια, επομενως μη σε απασχολει το MTF (αναλυτικοτητα).
Οσο για το Ansι contrast, δεν βλεπω το λογο να αλλαζει κατι...
Το να δοκιμασεις ενα τετοιο φακο, φυσικα στην Ελλαδα ειναι μαλον ουτοπια.
Ισως να κανονισουμε ενα ταξιδακι στην Αγγλια !!!

Last edited:

Μεγαλη, αλλα "μπρος τα καλη τι ειναι ο πονος" ?:flipout:

Τακη , εχεις περιπου 30% περισσοτερες γραμμες , στην ιδια επιφανεια, επομενως μη σε απασχολει το MTF (αναλυτικοτητα).
Οσο για το Ansι contrast, δεν βλεπω το λογο να αλλαζει κατι...
Το να δοκιμασεις ενα τετοιο φακο, φυσικα στην Ελλαδα ειναι μαλον ουτοπια.
Ισως να κανονισουμε ενα ταξιδακι στην Αγγλια !!!

Τωρα που παει και η Aegean ισως ειναι ευκαιρια!:grinning-smiley-043
Σοβαρα, δεν κανονιζουμε κανενα τριημερο να δουμε και κανενα Digital Cinema της προκοπης;;!

Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν δούμε και τις 1080 γραμμές σε 2.35:1 κάδρο και όχι 750 κάτι που βλέπουμε τώρα, θα μας φύγουν τα σαγόνια. θα μας φαίνεται σαν να έχουμε πάει στα 4Κ.... ;)

Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν δούμε και τις 1080 γραμμές σε 2.35:1 κάδρο και όχι 750 κάτι που βλέπουμε τώρα, θα μας φύγουν τα σαγόνια. θα μας φαίνεται σαν να έχουμε πάει στα 4Κ.... ;)

Τασο, δεν ξερεις ποσο ωραια θα πηγαινε στον χωρο σου ο αναμορφικος αυτος!:grinning-smiley-043

..μπας και παρουμε κανενα ματακι και εμεις!

Exoντας Sim2 προβολεα, συμφωνω οτι με το Lumagen η εικονα μαλακωνει λιγο. Η πτωση του Ansi με τον αναμορφικο ειναι αισθητη, εκανα χτες ενα Α-Β με δυο Sim2. Ο ενας ειχε τον Isco 3, και ο αλλος οχι. Ηταν οι ΗΤ3000e.
ο JVC παντως οταν τον ειχα με το φακο δεν ειχε και πολυ βαθος, μαλλον βολευει με τα DLP που εχουν μαμισιο Ansi. (Ακομα θυμαμαι ποσο χαλια επαιζε ο Ruby με το φακο).
O Sharp 12000, μου εχει αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις εδω και χρονια, οσον αφορα τη χρηση φακου. Με τρωει ο πισινος μου για τον τριτσιπο της Sim2, αλλα σκεφτομαι οτι ισως παρα ειναι φωτεινος. Αρχες Μαιου θα δοκιμασω να τον δενειστω για μια εβδομαδα να δω τι κανει κι αυτος πισω απο το φακο.

Ολα βεβαια ειναι και λιγο υποκειμενικα, αλλα κατι τετοιο παρατηρησα σε γενικες γραμμες.