Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Τακη, στον 8720 για να "κλεισεις" το sharpness επρεπε ναμπει στο -3 η να βγει η επιλογη φιλτερ οφ. Με την επιλογη ον και το σαρπνες στο μηδεν , ηταν ουσιαστηκα 3 βηματα + το σαρπνες!

Ναι, κατι τετοιο θυμαμαι...

…να πω και γω δυο λόγια, χθες το απόγευμα σκάει το τηλέφωνο, ρε συ έβαλα αυτό το μηχάνημα του διαβόλου και όλα έχουν γίνει άνω κάτω τι γίνεται; πολλά δε ήθελα, κάτσε ρε άρχοντα να περάσω για καφέ… φθάνοντας βλέπω ένα DiLA να μην μπορεί κλειδώσει σωστά με το HTPC via Lumagen, λάθος ανάλυση, λάθος το pixel mapping, out of net κλπ κλπ κλπ ΟΚ λέμε το μηχάνημα θέλει πολύ δουλειά και αρκετές αναβαθμίσεις, κάποια στιγμή αφήνουμε το HTPC στην άκρη και πάμε να δούμε τι γίνεται με το PS3… τα πράγματα εκεί σαφώς καλύτερα, σωστό το κλείδωμα, black levels, φωτεινότητα, contrast άντε να δούμε και καμιά ταινία έτσι για να πάρουμε μια αίσθηση του τι παίζει… καλά παιδιά δεν είμαστε βεβαία, με το remote control στο χέρι μέχρι που κάποια στιγμή το αφεντικό λέει να δούμε λίγο τι κάνει και το sharpness… τι το θέλαμε…από DiLA το μηχάνημα έγινε Hi-End DLP τι από δω να το κοιτάμε τι από εκεί πρόβλημα μηδέν, δε μπορεί κάπου θα έχουμε θέμα…μετά από καμιά ώρα το πήραμε απόφαση ο Lumagen αρρύθμιστος με full beta firmware, με κλειδωμένα τα περισσότερα ρυθμιστικά του (λόγο beta firmware…) όχι απλώς δείχνει τα δόντια του αλλά μπορεί να ανεβάσει την απόδοση ενός πολύ κάλου προβολέα στο επόμενο στάδιο…

Μπάμπη, να είσαι καλά και να το χαίρεσαι το μηχανάκι… :worshippy:

Τάσο, για άλλη μια φορά μπροστά από τους υπόλοιπους ήσουν και ομολογώ χωρίς το δικό σου σπρώξιμο δεν είχα scaler στο σπίτι… :worshippy:

Σημ. εκεί που ξέφυγε η κατάσταση ήταν όταν για πλάκα είδαμε την εικόνα που τροφοδότησε ο Lumagen την Pioneer… αντε -bye-

Eπειδή κάποια στιγμή το Sharpness σχεδόν το τερματίσαμε όταν πλησίαζες στην οθόνη έβλεπες αρκετά τις επιπτώσεις του.
Το σίγουρο είναι οτι δεν πρόκειται να παίζει τσίτα και από τα 2 μέτρα και πάνω δεν διακρίνεις τίποτε. Πιστεύω οτι βάζοντας ειδικά patterns ευκρίνειας θα δούμε αρκετά "ζουζούνια"....:beatnik2:
Όταν όμως τσιτώσεις το Vertical sharpness το Horizontal sharpness το diagonal sharpness... κλπ (έχει κι ένα σωρό από αυτά.....) έ, τί περιμένεις;

Kαλοριζικο Μπαμπινο....καλο δειχνει....

Πατερνακια μην βαλεις και βγουν ζουζουνια....
Καλο ειναι να αποφυγης τα πατερνακια γιατι μετα μπαινουν ιδεες...!!!!
Αφου εγινε η εικονα καλυτερη οπτικος...μην σκαλιζεις.....;)

Kαλοριζικο Μπαμπινο....καλο δειχνει....

Πατερνακια μην βαλεις και βγουν ζουζουνια....
Καλο ειναι να αποφυγης τα πατερνακια γιατι μετα μπαινουν ιδεες...!!!!
Αφου εγινε η εικονα καλυτερη οπτικος...μην σκαλιζεις.....;)

Με τίποτα λέμε... Άστα τα "ζουζούνια".... Δεν πειράζω τίποτε... -bye-

Αμα ειναι ετσι δεν ερχομαι .....:furious3:

Ρε ασε τον ανθρωπο.....!!!!
Μπαμπινο αστον να κανει οτι θελει και εσυ πηγαινε για καφε....;)

Με τίποτα λέμε... Άστα τα "ζουζούνια".... Δεν πειράζω τίποτε... -bye-

Σωστος...!!!!!
Ντε και καλα να τα βγαλουμε στην επιφανεια....!!!!

εισαι τρέλα....φιλακια...!!!!!:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Ρε ουτε μυρωδιά λέμε, οχι υποψία. Είχα κολλήσει την μούρη μου στο πανί και κάναμε διαφορα και δεν υπήρχε ίχνος εαν και το έψαχνα σαν τρελός. Και ήμουν και απο πρίν φορτωμένος αρνητικά με το μηχανάκι ......

Αμ , σταλεγα εγω πριν πας αμερικα, μου εκανες το δυσκολο :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Αμ , σταλεγα εγω πριν πας αμερικα, μου εκανες το δυσκολο :ernaehrung004:
Όχι μόνο έκανα τον δύσκολο αλλα σε κορόιδευα και απο πίσω σου ......... πόσο μακάκας μπορεί να είμαι; Δεν το φανταζόμουν όμως ο κακομοίρης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Όχι μόνο έκανα τον δύσκολο αλλα σε κορόιδευα και απο πίσω σου ......... πόσο μακάκας μπορεί να είμαι; Δεν το φανταζόμουν όμως ο κακομοίρης.

Να μαθεις να μην κοροιδευεις αλλη φορα :flipout::flipout::flipout::flipout:

Bravo Babis. Oraia pragmata vlepo...
Elpizo na einai antaxio ton prosdokion sou !

Tha eixe kapoio endiaferon na ton "kotsarete" kai pano se kanenan allo provolea, etsj apla na doume ti parapano dinei..

e.g se kapoion katotero tou jvc (sta misa lefta) an tou valeis enan lumagen, tha "xeperasei" ton jvc?

Mipos diladi kato apo afto to prisma simferei i agora tou, mias kai o pj fevgei o lumagen menei...

Παίξατε με τίποτα άλλες ρυθμίσεις; Εννοώ από αυτές που αφήνει στον χρήστη ανοικτές.
Στα hdmi out μπορείς τελικά να δώσεις άλλη ανάλυση στο ένα και άλλη στο άλλο ή το ένα είναι "κλώνος" του άλλου υποχρεωτικά;

Mipos diladi kato apo afto to prisma simferei i agora tou, mias kai o pj fevgei o lumagen menei...

Ντίνο συμφέρει και παρασυμφέρει. Και σίγουρα θα υπάρχει και δραματική βελτίωση και σε άλλους προβολείς μικρτότερης οικονομικής αξίας από τον JVC.

Αλλά ξέρεις τι γίνεται; Είναι ΠΟΛΛΑ τα λεφτά. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Ο άλλος που παίρνει έναν προβολέα και με το ζόρι θέλει να δώσει 2.5-3 χιλιάδες (που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου) μαζί με οθόνη, καλώδια κλπ, δεν μπορείς να τον πείσεις να δώσει 4 χιλιάδες δολλάρια, όση και βελτίωση να έχει. Ας έχει και 100% βελτίωση. Απλά δεν γίνεται να τα δώσει.

Bravo Babis. Oraia pragmata vlepo...
Elpizo na einai antaxio ton prosdokion sou !

Tha eixe kapoio endiaferon na ton "kotsarete" kai pano se kanenan allo provolea, etsj apla na doume ti parapano dinei..

e.g se kapoion katotero tou jvc (sta misa lefta) an tou valeis enan lumagen, tha "xeperasei" ton jvc?

Ντίνο δεν μπορώ ακόμα να πώ τίποτε με σιγουριά. Κι απ' ότι καταλαβαίνω θα περάσει κάμποσος καιρός μέχρι να σιγουρευτώ. Το software του μηχανήματος είναι ακόμα σε beta μορφή και μάλιστα πολλές από τις λειτουργίες του δεν είναι καν προσβάσιμες. κάποιες από αυτές είναι και πολύ σημαντικές για την τελική κρίση.
Σε γενικές γραμμές, για μένα, ο scaler έίναι πρώτα ευκολία και μετά βελτίωση.
O scaler βοηθάει κάποιους που χρειάζονται πολλά και λεπτομερή ρυθμιστικά, έχουν πολλές πηγές, έχουν cutom οθόνες κλπ.
Σε ένα απλό σύστημα βιντεοπροβολής, και μάλιστα με έναν προβολέα πχ με πολλά ρυθμιστικά θεωρώ οτι είναι πολυτέλεια για να μην πώ υπερβολή.
Αν μάλιστα υπολογίσουμε και την υψηλή τιμή του τότε μιλάμε μάλλον για κάτι περιττό.
Ποιός θα δώσει σχεδόν 4000 $ για έναν scaler που θα τον χρησιμοποιεί σε προβολέα 2.000 Ε; Και γιατί να το κάνει; Το θεωρώ βλακεία.
Το σκεπτικό το δικό μου είχε ως εξής:
Έχω έναν προβολέα που μου αρέσει πάρα πολύ. Έχω όμως και κάποια πράγματα, όπως το χρώμα και το gamma πχ που θέλω να βελτιώσω αλλά ο προβολέας δεν με βοηθάει.
Υπάρχουν 2 λύσεις.
Ή αγοράζω τον 100 και δίνω διαφορά πάνω από 3,000 Ε ή αγοράζω τον Lumagen, που μου δίνει αυτά και αρκετά παραπάνω και θα μου μείνει και για τον επόμενο προβολέα μου και δίνω 2,500 Ε. Προτίμησα το δεύτερο.
Αν έκανα καλά ή όχι ο χρόνος θα δείξει.
Μπορεί σε λίγους μήνες να βγεί κανένας DC4 με φοβερά ρυθμιστικά, με απίθανο χρώμα, με αρκετό φώς και μαύρο του θανάτου και να μην χρειάζεται πλέον....
Ή, ακόμα καλύτερα, 120" ίντσες Pioneer KURO 9' χιλιοστών.... :grinning-smiley-043 Και "άντε γειά"...-bye-

Ντίνο δεν μπορώ ακόμα να πώ τίποτε με σιγουριά. Κι απ' ότι καταλαβαίνω θα περάσει κάμποσος καιρός μέχρι να σιγουρευτώ. Το software του μηχανήματος είναι ακόμα σε beta μορφή και μάλιστα πολλές από τις λειτουργίες του δεν είναι καν προσβάσιμες. κάποιες από αυτές είναι και πολύ σημαντικές για την τελική κρίση.
Σε γενικές γραμμές, για μένα, ο scaler έίναι πρώτα ευκολία και μετά βελτίωση.
O scaler βοηθάει κάποιους που χρειάζονται πολλά και λεπτομερή ρυθμιστικά, έχουν πολλές πηγές, έχουν cutom οθόνες κλπ.
Σε ένα απλό σύστημα βιντεοπροβολής, και μάλιστα με έναν προβολέα πχ με πολλά ρυθμιστικά θεωρώ οτι είναι πολυτέλεια για να μην πώ υπερβολή.
Αν μάλιστα υπολογίσουμε και την υψηλή τιμή του τότε μιλάμε μάλλον για κάτι περιττό.
Ποιός θα δώσει σχεδόν 4000 $ για έναν scaler που θα τον χρησιμοποιεί σε προβολέα 2.000 Ε; Και γιατί να το κάνει; Το θεωρώ βλακεία.
Το σκεπτικό το δικό μου είχε ως εξής:
Έχω έναν προβολέα που μου αρέσει πάρα πολύ. Έχω όμως και κάποια πράγματα, όπως το χρώμα και το gamma πχ που θέλω να βελτιώσω αλλά ο προβολέας δεν με βοηθάει.
Υπάρχουν 2 λύσεις.
Ή αγοράζω τον 100 και δίνω διαφορά πάνω από 3,000 Ε ή αγοράζω τον Lumagen, που μου δίνει αυτά και αρκετά παραπάνω και θα μου μείνει και για τον επόμενο προβολέα μου και δίνω 2,500 Ε. Προτίμησα το δεύτερο.
Αν έκανα καλά ή όχι ο χρόνος θα δείξει.
Μπορεί σε λίγους μήνες να βγεί κανένας DC4 με φοβερά ρυθμιστικά, με απίθανο χρώμα, με αρκετό φώς και μαύρο του θανάτου και να μην χρειάζεται πλέον....
Ή, ακόμα καλύτερα, 120" ίντσες Pioneer KURO 9' χιλιοστών.... :grinning-smiley-043 Και "άντε γειά"...-bye-

Συμφωνώ απόλυτα...:SFGSFGSF:

και ενα γερανο για να την βαλεις στο σπιτι........:flipout:

Παίξατε με τίποτα άλλες ρυθμίσεις; Εννοώ από αυτές που αφήνει στον χρήστη ανοικτές.
Στα hdmi out μπορείς τελικά να δώσεις άλλη ανάλυση στο ένα και άλλη στο άλλο ή το ένα είναι "κλώνος" του άλλου υποχρεωτικά;

Τασο οχι. Προς το παρον η δευτερη εξοδος ειναι κλωνος της πρωτης !