Luxman DA-100 USB D/A Converter

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Στο γραφείο μου...

Luxman.jpg

Luxman DA-100 USB D/A Converter

-Portable A5-sized 2 channel PCM D/A converter
-Adopts 32bit processing and equipped with the latest high quality Burr-Brown PCM5102 DAC
-Selectable Digital filters to switch it between FIR and IIR mode
-B-type USB interface to connect USB digital audio input from PC or Mac
-Supports 32kHz~192kHz,16 bit,20 bit,24bit digital input (max 96kHz, 24bit for USB input)
-Available D/D converter function while connecting digital inputs including USB input
-Built-in headphone AMP circuit ,similar to DA-200
-Low phase noise clock module to reduce the noise level of any digital signal
-High-accuracy built-in DAIR crystal for the digital input to minimize the jitter of asynchronous processing.
-Indicates frequency features via high visibility 3 digit 7segament LED display.
-Implements LUXMAN traditional round pattern PCBs and Spiral Wrap•shielded wiring and special-made components.
-Gold plated RCA output terminal with a pitch of 18mm, allowing large type connector to be plugged in.
-Compatible with various standard OS driver from Windows XP/Mac OSX onwards
-Supplied optional feet are available to be attached at the sides of the case to allow it stand upright *display will not switch automatically.

a01.jpg

a02.jpg

a03.jpg

Το πρώτο πράγμα για το οποίο θα μιλήσω είναι η ποιότητα κατασκευής. Είναι άπαιχτο εργαλείο.
Στιβαρό, full metal jacket, βαρύ (για να είναι Χαϊ Εντ :ROFLMAO:)... πολύ πολύ καλοφτιαγμένο.
Ακροάσεις σε λίγο... οπότε αναμονή για πρώτες εντυπώσεις... :2thumb22sup:

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Κατ' αρχάς μεγειά. Έχεις ανοικτή πρόσκληση για ακρόαση με τον μεγάλο εξάδελφο L 590A II (κατόπιν συννενοήσεως στείλε pm).

Και φυσικά αν κανονιστεί δεν θα λείψει και η σχετική "κοντρίτσα" με το Mytek της οποίας καλύπτω την ανταπόκριση εδώ αν δεν έχεις αντίρρηση.

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Κατ' αρχάς μεγειά. Έχεις ανοικτή πρόσκληση για ακρόαση με τον μεγάλο εξάδελφο L 590A II (κατόπιν συννενοήσεως στείλε pm).

Και φυσικά αν κανονιστεί δεν θα λείψει και η σχετική "κοντρίτσα" με το Mytek της οποίας καλύπτω την ανταπόκριση εδώ αν δεν έχεις αντίρρηση.

Κατ' αρχάς ευχαριστώ για την πρόσκληση. Και για όλη την καλή διάθεση.
Κατά δεύτερον, το μηχανάκι ΔΕΝ αγοράστηκε. Δόθηκε για ακρόαση.
Θα επιστραφεί σε 2 ημέρες.

:ernaehrung004:

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Κρίμα.. όπως και να έχει είσαι ευπρόσδεκτος, αν το αγοράσεις ακόμα περισσότερο. Και μιας και δεν το έχεις πληρώσει να πώ τι με χαλάει σε αυτό το DAC.

Mε χαλάει η USB 1.1 θύρα (περιορισμός στα 96 Khz). Tην σήμερον ημέρα δεν νοείται standalone dac χωρίς ασύγχρονη USB2. Η απόδωση απο υπολογιστή εξαρτάται πολύ περισσότερο απο ότι νομίζουμε σε αυτό το κομμάτι το οποίο όταν παραμελείται κατα κάποιον τρόπο αφήνεται "στην τύχη του" (=εξωτερικό USB2 to Spdif) κάτι που προσωπικά με χαλάει σε αυτήν την κατηγορία τιμής.

Φυσικά επειδή είμαι μέγας fan της εταιρίας είμαι πολύ περίεργος να το ακούσω αφού γνωρίζω καλά το πόσο υψηλά standards θέτουν στην αναπαραγωγή οπότε διατηρώ κάποιες υψηλές προσδοκίες παρά τις ενστάσεις μου.

Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου με ενδιαφέρον. -bye-

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,471
Αθήνα, Ηλιούπολη
Αντώνη δεν ξέρω αν θα τον κρατήσεις, σου εύχομαι τα καλύτερα! :smile:

Μία τιμούλα (στο περίπου -τάξη μεγέθους) μπορούμε να έχουμε;

Και δύο θέματα που με καίνε:
Γράφει φορητός (portable). Μέγεθος, βάρος πραγματικό, πόσο; Δηλαδή είναι όντως φορητός;

Και ως ενισχυτής ακουστικών τι λέει, πώς εκτιμάται;

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Κρίμα.. όπως και να έχει είσαι ευπρόσδεκτος, αν το αγοράσεις ακόμα περισσότερο. Και μιας και δεν το έχεις πληρώσει να πώ τι με χαλάει σε αυτό το DAC.

Mε χαλάει η USB 1.1 θύρα (περιορισμός στα 96 Khz). Tην σήμερον ημέρα δεν νοείται standalone dac χωρίς ασύγχρονη USB2. Η απόδωση απο υπολογιστή εξαρτάται πολύ περισσότερο απο ότι νομίζουμε σε αυτό το κομμάτι το οποίο όταν παραμελείται κατα κάποιον τρόπο αφήνεται "στην τύχη του" (=εξωτερικό USB2 to Spdif) κάτι που προσωπικά με χαλάει σε αυτήν την κατηγορία τιμής.

Φυσικά επειδή είμαι μέγας fan της εταιρίας είμαι πολύ περίεργος να το ακούσω αφού γνωρίζω καλά το πόσο υψηλά standards θέτουν στην αναπαραγωγή οπότε διατηρώ κάποιες υψηλές προσδοκίες παρά τις ενστάσεις μου.

Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου με ενδιαφέρον. -bye-

Η USB είναι σίγουρα ένα θέμα αλλά από την άλλη, πρόσφατα πέταξα από πάνω μου όλα αυτά τα περί αναλύσεων (στο οποίο ομολογώ πως είχα μπεί σαν τριπάκι) και αποφάσισα να ακούω με μόνο γνώμονα τα αυτάκια μου. Είτε αυτά ακούν σωστά είτε όχι, παραμένουν τα αυτιά με τα οποία ακούω σπίτι και παντού.

Επειδή λοιπόν έχω εξαιρετικές εγγραφές σε όλες τις αναλύσεις, ΝΟΜΙΖΩ ότι δεν θα με πειράξει η "έλλειψη" της Luxman.
Θεωρώ πως μπορεί να παίζει ακόμα και έτσι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ.

Εξοικείωση με την εταιρία ΔΕΝ έχω, οπότε είναι και η πρώτη μου γνωριμία μαζί της.
Και θα αρχίσω να έχω και άλλες γνωριμίες.
Δεν έχω πλούσιες εμπειρίες σε ακούσματα, οπότε αποφάσισα (κι' αυτό προσφάτως :ROFLMAO:) να ρίξω το βάρος μου (όχι αμελητέο χααχχχαχα) εκεί. Στα ακούσματα δλδ.

Σας φιλώ. :ernaehrung004:

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Αντώνη δεν ξέρω αν θα τον κρατήσεις, σου εύχομαι τα καλύτερα! :smile:

Μία τιμούλα (στο περίπου -τάξη μεγέθους) μπορούμε να έχουμε;

Και δύο θέματα που με καίνε:
Γράφει φορητός (portable). Μέγεθος, βάρος πραγματικό, πόσο; Δηλαδή είναι όντως φορητός;

Και ως ενισχυτής ακουστικών τι λέει, πώς εκτιμάται;

Φορητός? @@δια! ΑΑΑΑΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΧΧΑΧΑΧΑ
Είναι μισής φέτας αλλά βαρύς.
149(W)x70(H)x232 (including front panel knob:14mm, rear panel connectors 8mm)(D)mm, 2.3Kg

Τιμή στο 1000ρικάκι.

Ως ενισχυτής ακουστικών... ακούω κανά μισάωρο από τα Κ270 τα οποία δεν θα τα έλεγα εύκολα και ανεβάζει καλές στάθμες. Με το ποτενσιόμετρο περίπου στο 12 με 2.
Παραπάνω δύναμη εγώ προσωπικά δεν θέλω.

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Πρεπει να ειναι καλο μηχανακι ειμουν πολυ κοντα στο 200 οταν το εψαχνα παλιοτερα.

O 200ρης είναι που ταυτόχρονα παίζει και σαν pro?
Τον γλυκοκοίταγα το πρωί... αλλά πάει στα 2000... ΑΝ βέβαια παίζει καλά ΚΑΙ σαν προ ΚΑΙ σαν Dac... μάλλον κελεπουράκι θα το έλεγα.

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Δεν θα διαφωνήσω στο θέμα των αναλύσεων (το οποίο μπορεί να έχει ουσία αλλά κατά περίπτωση με τα 96khz να είναι υπερ-αρκετά) πιό πολύ κολλάω στο θέμα της ποιότητας της υλοποίησης αυτού του τύπου συνδεσμολογίας (ασύγχρονη λειτουργία-τσίπ δέκτη) η οποία όταν γίνεται "τσιγκούνικα" (USB 1.1) με βάζει σε αμφιβολίες.

Το μόνο που με κράτησε και δεν το πήρα ήταν αυτό το γεγονός. Όταν αργότερα πήρα ένα Dac που συνδέεται με κάθε τρόπο άκουσα έκπληκτος τις διαφορές και ευχαρίστησα τον θεό για αυτήν μου την.. "προκατάληψη"

Όπως και να έχει σταματάω την γρουσουζιά και ως γνήσιο "αρρωστάκι" με την Luxman περιμένω εντυπώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

farflung

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,017
refugee from Eta Carinae
O 200ρης είναι που ταυτόχρονα παίζει και σαν pro?
Τον γλυκοκοίταγα το πρωί... αλλά πάει στα 2000... ΑΝ βέβαια παίζει καλά ΚΑΙ σαν προ ΚΑΙ σαν Dac... μάλλον κελεπουράκι θα το έλεγα.

ναι ειναι και αξιολογος προ,
εσυ αν δεν κανω λαθος δεν εχεις το teac?
πες μας διαφορες αξιζει η αναβαθμιση και η διαφορα τιμης τους.

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
ναι ειναι και αξιολογος προ,
εσυ αν δεν κανω λαθος δεν εχεις το teac?
πες μας διαφορες αξιζει η αναβαθμιση και η διαφορα τιμης τους.

Η σύγκριση που μπορώ να κάνω είναι μεταξύ DA-100 και ODac / Teac.
Για τον 200ρη δεν έχω άποψη... ακόμα. Ίσως τον "τσιμπήσω" στο εγγύς μέλλον να δώ κι' αυτόν.
Με έλκει πολύ η λύση Dac/Pre. 1 λιγότερο μηχανάκι σπίτι είναι και γ@μώ. :2thumb22sup:

Βέβαια, χρήματα δεν υπάρχουν. Αλλά γιατί να πάψω να ονειρεύομαι? :firstprize:

farflung

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,017
refugee from Eta Carinae
Για τον 200ρη δεν έχω άποψη... ακόμα. Ίσως τον "τσιμπήσω" στο εγγύς μέλλον να δώ κι' αυτόν.
Με έλκει πολύ η λύση Dac/Pre. 1 λιγότερο μηχανάκι σπίτι είναι και γ@μώ. :2thumb22sup:

μα για αυτο που εχεις τωρα και δοκιμαζεις ρωταω

karavan

Supreme Member
14 June 2010
4,435
Από ό,τι βλέπω, ο DA-200 έχει εξαφανιστεί από το site της Luxman, πράγμα παράξενο για ένα dac που κυκλοφόρησε μόλις το 2010 και έτυχε εξαιρετικής υποδοχής. Μήπως το απέσυραν για να το επαναφέρουν με τις αναβαθμίσεις που επισημαίνει παραπάνω ο Πέτρος; http://www.luxman.co.jp/global/product/index.html#h5

lxar

AVClub Enthusiast
5 September 2010
709

Σου εύχομαι να το ξεχάσει αυτός που στο δάνεισε. Και περιμένουμε τα συγκριτικά σου με τα dac's σου