Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Βρίσκω στο Δελληβοριά ένα σεμνό τραγουδοποιό,

το δικό μου πρόβλημα με τον Δεληβοριά είναι πως παραείναι σεμνός.
Εγώ βέβαια, ακούγοντας τους στίχους του, πιστεύω πως είναι και μουλωχτός - αλλά αυτό είναι άλλου παππά.
Επίσης: δεν έγραψε ποτέ έστω και μία αξιομνημόνευτη μελωδία. Ενα τραγούδι που να το σιγοτραγουδάς μόνος σου βρε αδελφέ.

Όταν λες αξιομνημόνευτη μελωδία, μπορείς να μου δώσεις κάποιο παράδειγμα στην ελληνική δισκογραφία των τελευταίων 10 ετών για να καταλάβω το ύψος του πήχη?

Απάντηση: Re: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Όταν λες αξιομνημόνευτη μελωδία, μπορείς να μου δώσεις κάποιο παράδειγμα στην ελληνική δισκογραφία των τελευταίων 10 ετών για να καταλάβω το ύψος του πήχη?
Ο Κώστας συμπλήρωσε: "Ενα τραγούδι που να το σιγοτραγουδάς μόνος σου βρε αδελφέ"

Εχουμε αρκετά νομίζω,απ όλα τα είδη

"Xαμέεεεναα, Χαμέεεενα
Τα δάκρυα που ξόδεψα αγάπη μου για σένα" (Η Καιτούλα)

Επίσης ο "Παλιόκαιρος" του Τερζή, Η "Σκανδάλη" της Πρωτοψάλτη και πολλά άλλα.
Τσουβάλια σου γεμίζω για δεκαετία:guitarist: :ADFAD2: :2thumb22sup::BDGBGDB55:

Χατζιδάκης δεν υπάρχει πιά..

Last edited:
Πολύ ψηλά τον βάζεις τον πήχη.... μη σκοντάψει κανείς μόνο! :flipout:

Και η Βουρκωμένη Δευτέρα είναι μελωδική άμα είναι έτσι, μελωδικότατη.

Πολύ ψηλά τον βάζεις τον πήχη.... μη σκοντάψει κανείς μόνο! :flipout:

Και η Βουρκωμένη Δευτέρα είναι μελωδική άμα είναι έτσι, μελωδικότατη.

Είπα οτι Χατζιδάκης δεν υπάρχει πιά.Εσύ μπορεί να μην ακούς τίποτα εκτός από Δελληνοτιά Πάσο.Μην ειρωνεύεσαι όμως γιατί το θρεντ δεν αφορά σε κλασσική ούτως ή άλλως....:afro:

Τώρα ο πήχης όσο ψηλά ή χαμηλά τον βάλεις,πάντα υπάρχει η πιθανότητα να τον καβαλήσεις.So, carefull:ears:

Υ.Γ. Η Βουρκωμένη Δευτέρα δεν πιάνεται γιατί είναι .."Κινηματογραφικό":Banane0:

Mιχάλη τo είπε;

Βρε Δημητρη ποιος ηταν πιο επηρεασμένος απο το αποσταγμα ???
Εγω, που νομιζω οτι το ακουσα, ή εσυ ,που αν το ειπε δεν το ακουσες ????:flipout: :flipout: :flipout:

Παντως στο δικο μας τραπεζι ηταν 8 θήλεα και 2 άρρενες.
στα υπολοιπα το ποσοστο ητο ....καλυτερο!!!

Re: Απάντηση: Re: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Είπα οτι Χατζιδάκης δεν υπάρχει πιά.Εσύ μπορεί να μην ακούς τίποτα εκτός από Δελληνοτιά Πάσο.Μην ειρωνεύεσαι όμως γιατί το θρεντ δεν αφορά σε κλασσική ούτως ή άλλως....:afro:

Τώρα ο πήχης όσο ψηλά ή χαμηλά τον βάλεις,πάντα υπάρχει η πιθανότητα να τον καβαλήσεις.So, carefull:ears:

Υ.Γ. Η Βουρκωμένη Δευτέρα δεν πιάνεται γιατί είναι .."Κινηματογραφικό":Banane0:

δεν ειρωνεύομαι, κάθε άλλο, ούτε φυσικά και ακούω γενικώς Δεληβοριά. Απλώς δεν καταλαβαίνω το πώς ξεχωρίστηκε. Όπως πάει θα βγάλουμε και μέγα τραγουδοποιό τον Καρβέλα.

Βρίσκω στο Δελληβοριά ένα σεμνό τραγουδοποιό, του οποίου ενίοτε με τραβάει το χιούμορ των στίχων του, και ο οποίος επιβιώνει στις παρυφές της δισκογραφικής μας δημοσιότητας. Τι κακό έχει αυτό δηλαδή? Δεν το έπαιξε ποτέ μεγάλος εξ όσων θυμάμαι.
Θεωρώ βέβαια ότι έχει εξαντληθεί ήδη με τον προηγούμενο δίσκο του, ο τελευταίος και πρόσφατος ήταν απογοήτευση.
Δυστυχώς στη χώρα μας οι βιοποριστικές ανάγκες πιέζουν....

Πές τα send γιατί εγώ τα λέω, αλλα....

Re: Απάντηση: Re: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

δεν ειρωνεύομαι, κάθε άλλο, ούτε φυσικά και ακούω γενικώς Δεληβοριά. Απλώς δεν καταλαβαίνω το πώς ξεχωρίστηκε. Όπως πάει θα βγάλουμε και μέγα τραγουδοποιό τον Καρβέλα.

Δεν το κατάλαβες?? Μετά την Πάνια (Καρβέλας δηλαδή), αυτό λένε....

Βρίσκω στο Δελληβοριά ένα σεμνό τραγουδοποιό, του οποίου ενίοτε με τραβάει το χιούμορ των στίχων του, και ο οποίος επιβιώνει στις παρυφές της δισκογραφικής μας δημοσιότητας. Τι κακό έχει αυτό δηλαδή? Δεν το έπαιξε ποτέ μεγάλος εξ όσων θυμάμαι.
Θεωρώ βέβαια ότι έχει εξαντληθεί ήδη με τον προηγούμενο δίσκο του, ο τελευταίος και πρόσφατος ήταν απογοήτευση.
Δυστυχώς στη χώρα μας οι βιοποριστικές ανάγκες πιέζουν....

Mια από τα ίδια...

Είχα την τύχη, να τον παρακολουθήσω ζωντανά πριν 2-3 βδομάδες στο θέατρο Βράχων στο Βύρωνα... Το χιούμορ των στίχων του, ήταν παρόν και κατά την σκηνική του παρουσία... :grinning-smiley-043 ΟΚ από φωνή δεν λέει και πάρα πολλά (ειδικά στο live...), αλλά βρίσκω ενδιαφέροντα πολλά από τα τραγούδια του...

Τώρα για τα υπόλοιπα (τα εντός θέματος):
Δεν βρίσκω λόγο να απαντήσει κάποιος επώνυμος, σε οποιαδήποτε μπαρούφα πει κάποιος άλλος επώνυμος... Οπότε ακόμα και αν είναι "σωστά" αυτά που είπε ο Πάνος, για εμένα δεν χρειαζόταν.

Για την μουσική... Ποτε δεν θα πω σε κάποιον άλλο τι είναι "καλό" ή "σωστό" να ακούει, και όσοι το κάνουν είναι απλά γραφικοί. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι το τι αρέσει σε εμένα, και τι ακού εγώ.

Και όποιος θέλει να ρίξει μια ματιά στην "μικρή" μου επαφή με τους Κατσιμιχαίους... ας δει εδώ: http://www.katsimixa.gr/memories.htm

το δικό μου πρόβλημα με τον Δεληβοριά είναι πως παραείναι σεμνός.
Εγώ βέβαια, ακούγοντας τους στίχους του, πιστεύω πως είναι και μουλωχτός - αλλά αυτό είναι άλλου παππά.
Επίσης: δεν έγραψε ποτέ έστω και μία αξιομνημόνευτη μελωδία. Ενα τραγούδι που να το σιγοτραγουδάς μόνος σου βρε αδελφέ.

To μόνο αξιομνημόνευτο είναι η καλή κουβέντα πού είπε κάποτε ο Σαββόπουλος.
Μετά πλακώσανε τα παπαγαλάκια.

εμένα οι περίεργοι συνειρμοί είναι αυτοί που μ αρέσουν περισσότερο
είπε και το Ruby Tuesday ε; βρε τον αθεόφοβο! όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει :bang:

Aυτό δεν το τραγούδησε στην διασκευή με τον Paco De Lucia??:flipout: :flipout:
Kαι που να δείς που θέλει και η σύζυγος να κατέλθει υποψηφία με τον Γιωργάκη.
Να κουμπώσει το θέμα τού πολιτισμού εντελώς.Θα τον βάλει να τραγουδάει άριες στα αετώματα τού Παρθενώνα:flipout: :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μ. Χατζηγιάννης - Καβαλημένο Καλάμι …

Και ξαναρωτάω φίλε fuse ποιος είναι αυτός που θα το κρίνει αυτό?Απο ποιον έχει πάρει αυτή την ιδιότητα για να κάνει τον διαχωρισμό έντεχνου και μη έντεχνου.
Ο Lepton μου εξήγησε ότι πρέπει να έχει ένας καλλιτέχνης κλασσική μουσική παιδεία κτλ.Ωραία και η Ευρυδίκη εχει κλασσική μουσική παιδεία,είναι έντεχνη?
Το παράδειγμα με τα αρλεκιν καλό αλλά εκεί πιστεύω ότι η διαφορά είναι οφθαλμοφανή.Στη μουσική τώρα ποιος βαφτίζει το Ρίτα και τα λογία τα μεγάλα έντεχνο ενώ το πάρτι πχ ποπ τραγουδακι?

Εσύ τον βάφτισες Ισίδωρε τον Χατζηγιάννη:

"Μ.Χατζηγιάννης είναι ένας από του πιο εμπορικούς τραγουδιστές της τελευταίας δεκαετίας.Αυτό σημαίνει ότι είναι αρεστός σε μια πολύ μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας.Γραφει αλμπομ που μπορεις να ακουσεις πολυ ευχαριστα το 60% των κομματιων.Οποτε οταν ενας ανθρωπος θελει να ξεφυγει εστω για λιγα λεπτα απο τα πολλα προβληματα της καθημερινοτητας θα ακουσει κατι αναλαφρο και ευχαριστο και οχι τους αντιεξουσιαστικους προβληματισμους καποιου μελαγχολικου τραγουδιστη..Η μουσικη αυτο δεν ειναι στο κατω κατω?"

Εδώ δίνεις το προφίλ του "ανάλαφρου του ευχάριστου" κλπ. Άρα τι είναι ο Χατζηγιάννης; Μουσική για να ξεφεύγουμε...μπλα μπλα. Εδώ κολλάει και το" άρλεκιν".

Η μουσική είναι αυτό στο κάτω κάτω όπως λές. Στο λίγο παραπάνω τι είναι όμως;

Η λέξη "έντεχνο" εδώ και χρόνια με ενοχλεί. Είναι μια λέξη που εντελώς ....έντεχνα υιοθετήθηκε από το μάρκετινγκ γιατί δεν είχε τι άλλο να πουλήσει. Όμως τα κάνει αυτά το μάρκετινγκ.

Που να δεις οι Αμερικάνοι τι κάνουν. Την dance την έχουν ταμπελώσει με άπειρα ονόματα και υποδιαιρεσεις. Τι trance, τι vocal trance, τι house, τι progressive τι goa..... 18 κατηγορίες του ίδιου πράγματος μέτρησα σε ένα σάιτ. Οπαδούς ομάδων προσπαθούν να φτιάξουν για να εξασφαλίσουν ο καθένας την αγορά του; Και φυσικά είναι παλιά αυτή η ταχτική....

Στα δικά μας τώρα. Ακόμα και αν δεν ακούει κανείς Τσιτσάνη σίγουρα δεν τον συγκρίνει με τον Χατζηγιάννη. Είναι προφανές ακόμα και στον πιο ανίδεο ότι όλες οι μουσικές δεν είναι ίδιες ούτε έχουν το ίδιο βάθος.

Τα όρια (ποιοτικό-μη ποιοτικό) είναι πάντα δυσδιάκριτα και για μένα εντελώς άχρηστα.

ΥΓ1
Η μουσική για κάποιους σίγουρα δεν "είναι αυτό στο κάτω κάτω"....

ΥΓ2
Χέστε με ρε με τον Καρβέλα!:violent-smiley-030:

Last edited:
ε ρε θαλασσα και αρμιρικι που θελουμε ολοι.............

να ακους να σκαει το κυματακι πλατσα πλουτσα....πλατσα πλουτσα......και δε παει να κουρευεται ο καθε πικραμενος......

Ισίδωρε, νονό σε είπε, όχι δημιουργό. Βέβαια ο σοφός λαός λέει: "Ή σπείρε ή βάφτισε". :flipout:

Περί ποιότητας, συμφωνώ ότι τα όρια είναι δυσδιάκριτα, αλλά πέστε μου εμένα αν θεωρείτε ίδιους:
1. Το Χριστοδούλου που διασκεύασε Καρβέλα;
2. Το Δεληβοριά που διασκεύασε Tom Waits;
3. Το Χατζηγιάννη που τραγούδησε με τους Reamonn;
4. Το Νταλάρα που τραγούδησε με Jethro Tull, Al di Meola, Φραγκούλη, Παπακωνσταντίνου και το κοριτσάκι "Με λένε Πόπη";

Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά εγώ βλέπω διαφορές.

Υ.Γ. Σε ποιον πρέπει να πληρώσω δικαιώματα για να χρησιμοποιώ ελεύθερα την ατάκα για τον Νταλάρα και την Coca-Cola;