M. Jackson... αντιγραφη

Πως είναι δυνατόν να αγνοήσω έναν Charles Mingus,έναν Tom Waits,έναν Bach κάποιους King Crimson κ.α ,που αν και ανήκουν σε εκ διαμέτρου αντίθετα ματιβα,οριοθετούν και απελευθερώνουν ταυτόχρονα εκ νέου την προσωπικότητά μου...
Με λίγα λόγια,είμαι της γνώμης πως όσα και να έχει ακούσει κάποιος κατά την διάρκεια της ζωής του,όσους δίσκους και να έχει,δεν είναι αρκετά (οι) αν δεν έχει μέσα του την στόφα της διορατικότητας η οποία διαμορφώνεται συνεχώς με την διαδικασία της τριβής και οχι μονον.....

Σπυρο πολυ ωραια μιλας. Δεν εχω αντιρρηση... και εγω ο ιδιος εχω αλλαξει προτιμησεις και εχω πλουτισει την γκαμα των μουσικων ειδων που ακουω οσο περνανε τα χρονια.
Εσχατως δε διαπιστωνω οτι αρχιζω να ενθουσιαζομαι με ειδος μουσικης που δεν με απασχολουσε καθολου μεχρι προ λιγων ετων.
Μιλαω για το απολυτο "ακουω τα παντα". Προσεξε οχι απλα ανεχομαι, δεν με ενοχλει, μπορω να ακουσω μερικα κομματια αλλα "ακουω" που σημαινει ασχολουμαι. Δεν γινεται πρωτα απ ολα πρακτικα να ακους τα παντα. Εδω ειναι δυσκολο να ασχοληθεις σοβαρα με 2-3 ειδη μουσικης ακομα και ακουγοντας μουσικη ολη την ημερα. Εκτος αν θεωρεις οτι το να ακουσεις 5 τραγουδια του Τζακσονα και 3 της Μαντονα σημαινει οτι ακους και σου αρεσει η ποπ μουσικη. Δεν γινεται να σου αρεσουν τα παντα... εστω οχι το ιδιο για να διευκολυνω. Βρες μου εναν οπαδο της Βανδη που να ακουει και Ραχμανινοφ και Μεταλλικα να ακουσω τι εχει να πει περι μουσικης θα με ενδιεφερε. Το απλως ακουω στο μπακραουντ διαφορα τραγουδια για εμενα δεν ταυτιζεται με το "ακουω μουσικη". Αυτο εννοω.
Προσεξε τωρα στα ονοματα που ανεφερες (Charles Mingus, Tom Waits, Bach, King Crimson) δεν ξερω γιατι βρισκω μια συνδεση που εχει να κανει με την καλλιτεχνικη ποιοτητα και αξια και δεν με ξενιζει να ακουει το εργο ολων αυτων (εγω το κανω). Σε αυτα τα ονοματα θα εβαζες ας πουμε και τη lady Gaga και την Britney Spears? Αν πεις οχι τοτε σημαινει οτι καταλαβες την ουσια αυτων που θελω να πω.

Last edited:
Μιλαω για το απολυτο "ακουω τα παντα". Προσεξε οχι απλα ανεχομαι, δεν με ενοχλει, μπορω να ακουσω μερικα κομματια αλλα "ακουω" που σημαινει ασχολουμαι. Δεν γινεται πρωτα απ ολα πρακτικα να ακους τα παντα. Εδω ειναι δυσκολο να ασχοληθεις σοβαρα με 2-3 ειδη μουσικης ακομα και ακουγοντας μουσικη ολη την ημερα. Εκτος αν θεωρεις οτι το να ακουσεις 5 τραγουδια του Τζακσονα και 3 της Μαντονα σημαινει οτι ακους και σου αρεσει η ποπ μουσικη. Δεν γινεται να σου αρεσουν τα παντα... εστω οχι το ιδιο για να διευκολυνω.

Bεβαίως και γίνεται. Αν όχι "τα πάντα", γίνεται να ακούς πάρα πολλά - και πολύ ετερόκλητα μεταξύ τους. Μάρτυράς μου...το index
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι θέμα 'φίλτρου': πολλά - αλλά όλα τους από ένα επίπεδο και πάνω. Upper high register.

Ακούω τα πάντα . Αλλά μόνον όσα μου αρέσουν .
Οχι στην Μαντόνα ναι στον Χάρη Κωστόπουλο
οχι στην Βανδή , ναι στην Caro Emerald
κο.κ.

Απάντηση: Re: M. Jackson... αντιγραφη

Λοιπόν....
Νομίζω πως σ' αυτό το νήμα ειπωθηκαν σχεδόν τα πάντα για τον Michael Jackson.
Μουσικά και μή. Όμορφα κι άσχημα. Αναλύθηκε και διερευνήθηκε το αν είναι pop, r&b, soul, funk, είδωλο ή παράξενη φιγούρα, αν ήταν πρωτότυπο ή ρέπλικα, καλός χορευτής ή μόνο χορευτής, μαύρος ή ξασπρισμένος, αν διαμόρφωσε ή όχι, αν είχε καλούς παραγωγούς ή τι θα ήταν χωρίς καλούς παραγωγούς, όλα, σχεδόν όλα ειπώθηκαν, φτιάχνοντας έναν σχεδόν τέλειο κύκλο.
Σχεδόν τέλειο, λείπει όμως το κομμάτι που θα τον κλείσει.
Δεν θα μπορούσα να προσθέσω τίποτα ουσιώδες στα παραπάνω μιας και την εποχή εκείνη σχέση μου μαζί του ήταν εντελώς επιφανειακή.
Μπορώ όμως να κάνω κάτι άλλο. Να βάλω το τραγούδι που συμπληρώνει το κομμάτι που λείπει, για να κλείσει ο κύκλος: r & b, funk, funker than funk, new jack swing, soul, gospel, ό,τι ορίζει το"μαύρος μέχρι το μεδούλι" ήταν όμως και "αυτό" :

http://www.youtube.com/watch?v=TjGO-u-Z6kU

"Little Susie"

Somebody killed little Susie
The girl with the tune
Who sings in the daytime at noon
She was there screaming
Beating her voice in her doom
But nobody came to her soon...

A fall down the stairs
Her dress torn
Oh the blood in her hair...
A mystery so sullen in air
She lie there so tenderly
Fashioned so slenderly
Lift her with care,

Everyone came to see
The girl that now is dead
So blind stare the eyes in her head...
And suddenly a voice from the crowd said
This girl lived in vain
Her face bear such agony, such strain...

But only the man from next door
Knew Little Susie and how he cried
As he reached down
To close Susie's eyes...
Fashioned so slenderly
Lift her with care

It was all for God's sake
For her singing the tune
For someone to feel her despair
To be damned to know hoping is dead and you're doomed
Then to scream out
And nobody's there...

She knew no one cared...

Father left home, poor mother died
Leaving Susie alone
Grandfather's soul too had flown...
No one to care
Just to love her
How much can one bear
Rejecting the needs in her prayers...

Neglection can kill
Like a knife in your soul
Oh it will
Little Susie fought so hard to live...
Fashioned so slenderly
Lift her with care
So young and so fair

+1:2thumb22sup::worshippy:

Να προσθέσω μόνο.....το αγαπημένο του....

http://www.youtube.com/watch?v=WNQCeAWlTV0

Απάντηση: Re: M. Jackson... αντιγραφη

thunderbolts and lightning
VERY VERY FRIGHTENING ME

εμένα πάλι καθόλου -λατρεύω τις αναμπουμπούλες, νιώθω σαν στο σπίτι μου όταν η φύση θεριέβει.
Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που οι ECM κυκλοφορίες της τελευταίας -και βάλε- πενταετίας μου είναι τόσο οικείες, μιάς και της λείπει εκ πρώτης όψης -ή ακρόασης, καλύτερα- η βάση (το παντεσπάνι, το beat, το έδαφος...)

Εγω η μονη φορα που ανατριχιασα με τον Μιχαλη ειναι οταν ειδα οτι ειχε γινει πιο ασπρος απο Σουηδο βουνισιο
...

Νά ένας σημαντικός λόγος που αποστρέφομαι να γνωρίζω κάτι πέρα από το έργο του κάθε καλλιτέχνη.

δεν πειράζει Γιάννη μου, πρέπει να ξέρεις ν´ανατριχιάζεις για να νιώσεις τη διαφορά

Εκτός από αυτούς που φαίνεται να ανατριχιάζουν,
υπάρχουν εκείνοι που ανατριχιάζουν δίχως να το δείχνουν
και εκείνοι που το δείχνουν επιλεκτικά
:ernaehrung004:

Οχι Charles Mingus - Ναι στους KC & the Sunshine Band

...θύμισέ μου:
618SkZ5ETRL._SS400_.jpg

Σε αυτα τα ονοματα θα εβαζες ας πουμε και τη lady Gaga και την Britney Spears? Αν πεις οχι τοτε σημαινει οτι καταλαβες την ουσια αυτων που θελω να πω.

Σε αυτά τα ονόματα δεν χωράει η Lady Gaga ενδιάμεσα...Καλά για την άλλη δεν το συζητάμε..Μπορείς όμως να βάλεις παραδίπλα (όχι απαραίτητα στην εξίσωση-μην κολλάμε στις λέξεις),τους Divine Comedy η τους Ween π.χ. χωρίς να αλλοιωθεί ο σωματοτυπος των ακουσμάτων σου...
Ίσα ίσα που όπως θα ξέρεις από την γυμναστική,όταν γυμνάζεις έναν μυ συνεχώς,το πιο πιθανόν είναι να τον 'κάψεις' πάρα να γυμνάσεις το σώμα συνολικά...:ernaehrung004: