M. Jackson... αντιγραφη

Απάντηση: Re: Απάντηση: M. Jackson... αντιγραφη

είναι ιεροσυλία να μοιράζονται ακόμα και την ίδια γραμμή σε ένα ποστ φόρουμ....

(για αυτό τα χώρισα....:firstprize:)

Στον Σταύρο πες τα αυτά που θεωρεί την pop κουλτούρα Κιτς....

μα δεν είναι κακιά η ποπ κουλτούρα.
Αρκεί να μην την πάρεις στα σοβαρά.

και εγώ αγόρασα Duran Duran.............

μα δεν είναι κακιά η ποπ κουλτούρα.
Αρκεί να μην την πάρεις στα σοβαρά.

και εγώ αγόρασα Duran Duran.............

Δεν είναι μόνο η Jazz σοβαρή chief... Τα σοβαρά τα διαχωρίζουμε εμείς. Και είναι διαφορετικά μέσα στο χρόνο γιατί κι εμείς αλλάζουμε - κάποιοι.

Δε στο λέω επειδή παίρνω την ποπ κουλτούρα στα σοβαρά. Κάθε άλλο...

Αυτό που έχω να απαντήσω εγώ Σταύρο, είναι πως το mainstream έχει παλλαπλά επίπεδα ανάγνωσης. Αλλιώς το ακούει αυτός που θεωρεί τη μουσική part of the furniture και αλλιώς (το ακούει) ένα πιο εκπαιδευμένο αυτί.
Επίσης: το mainstream έχει διαβαθμίσεις. Οι Beatles, Δεν ήταν το ίδιο με τους Bay City Rollers.
Εγώ Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι έγινναν ξαφνικά ανίκανοι να ακούν καλή μουσική και το γούστο τους ακολουθεί κατιούσα πορεία. Η ποπ μουσική αλλάζει, μαζί με τα ακροατήριά της. Η ποπ, το 1966, ήταν 'father...yes son...I want to kill you". Στα 80ς, ήταν 'papa don't preach'. Κάποιοι 'μένουν πίσω' γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αλλάξουν. Δεν είναι κακό. Eξάλλου η ποπ, για τους περισσότερους απο εμάς, ήταν απλώς μία πόρτα, μία είσοδος στον κόσμο της μουσικής. Μετά...εξειδικευτήκαμε. Είναι όπως ο έρωτας, αν μου επιτρέπεις. Στην εφηβεία σου, δεν ξέρεις Τι θέλεις. Οσο περνούν τα χρόνια όμως, το προσδιορίζεις - όλο και πιο επακριβώς.

Με την εν γένει δαιμονοποίηση της μουσικής βιομηχανίας, δεν μασάω: Αυτοί, θέλουν απλώς να πουλήσουν. Δοκιμάζουν συνταγές. Μαζί με τα 'μαζικά', βγάζουν και κάποια άλλα, πιο 'κουλά', τα οποία ίσως απευθύνονται σε μικρότερη αγοραστική μερίδα του κοινού. Πειράματα κάνουν. Παλιότερα βέβαια ήταν κομμάτι πιο ...τολμηροί. Αλλά αν πούλαγε ο Beefheart, δεν θα είχαν το παραμικρό πρόβλημα να βάλουν όλο το βαρύ πυροβολικό του marketing από πίσω του-ως γνωστόν, θα σου πούλαγαν ακόμα και το σχοινί με το οποίο θέλεις να τους κρεμάσεις.
Ο δε Beefheart, δεν πιστεύω πως είχε πιο ...'αγνές' προθέσεις από τη Madonna: να πουλήσει ήθελε κι αυτός. Απλά το δικό του καλλιτεχνικό όραμα ήταν πιο δύσκολο στη χώνεψη και δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει συμβιβασμούς.

Σ ένα άλλο επίπεδο, θα σου πώ ότι αυτός που δεν μπορεί να εκτιμήσει το ...'χθαμαλό' -γι αυτό που είναι πάντα- είναι επίσης ανίκανος να εκτιμήσει και το Υψηλό.
Αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη.
Τέλος πάντων...

Πιστεύω λοιπόν πως το αισθητήριο του κοινού γούστου είναι πολύ πιο οξύ και διεισδυτικό απ όσο νομίζουμε. Διάφοροι ...litterati περιφρονούν το Κοινό Γούστο γιατί είναι σαν ...την Αριστερά: δεν μπορούν να καταλάβουν Γιατί, τόσα χρόνια τώρα, είναι σκαλωμένοι γύρω στο 10%. Ελα που το κοινό καταλαβαίνει όμως. :aetsch: Και τις διαβαθμίσεις σε αυτά που του πουλάνε, τις καταλαβαίνει πολύ καλά. Η Madonna ήταν πρώτη στις προτιμήσεις του κάπου 30 χρόνια. Αντίθετα, κάτι διάτοντες όπως τους Bonney M. για παράδειγμα, τους έφαγε η μαρμάγκα μέχρι να πείς κίμινο.
Τυχαίο; Δεν νομίζω Σταύρο...

Δεν σ αρέσει λοιπόν ο MJ, αυτό το κατάλαβα.
Εχεις όμως ακούσει το Off The Wall;
Το πρώτο κομμάτι του μόνο: Don't Stop Till You Get Enough.
Είναι αρκετό.

:ernaehrung004:

Ευτυχώς που υπάρχει κι ένας να επαναφέρει το νήμα στο θέμα του με τις απαντήσεις του. :2thumb22sup:

Το Thriller και το Bad τα εχω σε βινυλιο σφραγισμενα για συλλεκτικους λογους . Δεν τα ανοιξα ποτε ουτε θα τα ανοιξω. Δεν εχω βαλει ποτε στο σπιτι μου να ακουσω ουτε ενα κομματι του. Οτι ακουσα στα μπαρ, στα καφε κλπ. Δεν ειχα ποτε την περιεργεια να ακουσω τα κατασκευασματα του Μιχαλη της Μαντονα του Γιωργομιχαλη κλπ κλπ οπως δεν ειχα ποτε την περιεργεια να ακουσω τα κατασκευασματα της Βισυ της Βανδη του Πανταζη κλπ κλπ. Γιατι ολοι αυτη ειναι μια μεγαλη ομοσταυλη παρεα.

Αγόρασες δίσκους του Μιχάλη που μισείς; και τους έχεις σφραγισμένους;
Μήπως αγοράζεις και ένα iphone παρόλο που το μισείς και το κρατάς σφραγισμένο; Μήπως αγοράζεις και ένα toyota για συλεκτικούς λόγους ενώ αγαπάς τα γερμανικά αυτοκίνητα;

Διαβάζοντας τέτοια πράγματα ένα πράγμα μου έρχεται στο μυαλό: Κρυφός παθιασμένος υποσυνείδητος έρωτας που κρύβεται πίσω από μια συμπεριφορά απέχθειας και μίσους!

Το συγκεκριμενο κομματι ειναι ενα εξαιρετικο disco-funk κομματι οπως τοσα στα τελη της δεκαετιας του 70 απο αρκετα γκρουπακια. Ας εμενε εκει...

Η ποπ κουλτουρα με αφηνει αδιαφορο δεν την μισω. Παρ ολα αυτα μου αρεσουν οι ABBA.

Δεν χειαζεται να μελετησω την Βανδη για να εκτιμησω τον Σιδηροπουλο.

Γενικως δεν ακολουθω το επισημο ρευμα. Τωρα αν καποιες φορες υπαρχουν καποιοι που τυγχανουν συνολικης αποδοχης "απο κοινο και απο κριτικους" οπως λεγεται... αυτο μονο καλο ειναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: M. Jackson... αντιγραφη

ευχαριστούμε Αιμίλιε.
(που μας έδωσες την ευκαιρία να δούμε αυτό το κομμάτι....):flipout:

Μόνο που ακούγεται με μεγάλη ένταση.....(γιατί μπορεί και λόγω ηλικίας να φθίνει η ακοή μερικών....)

Τίποτα....:ernaehrung004::ADFADF1:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: M. Jackson... αντιγραφη

Μόνο που ακούγεται με μεγάλη ένταση.....(γιατί μπορεί και λόγω ηλικίας να φθίνει η ακοή μερικών....)

Τίποτα....:ernaehrung004::ADFADF1:

ααααα:afro:

ακούγεται κι όλας !!!!:flipout:

έλεγε ο Διονύσης στους Αχαρνής....
τί κι αν γέρασα και γέρνω....τρείς φορές τα καταφέρνω...

Αγόρασες δίσκους του Μιχάλη που μισείς; και τους έχεις σφραγισμένους;
Μήπως αγοράζεις και ένα iphone παρόλο που το μισείς και το κρατάς σφραγισμένο; Μήπως αγοράζεις και ένα toyota για συλεκτικούς λόγους ενώ αγαπάς τα γερμανικά αυτοκίνητα;

Διαβάζοντας τέτοια πράγματα ένα πράγμα μου έρχεται στο μυαλό: Κρυφός παθιασμένος υποσυνείδητος έρωτας που κρύβεται πίσω από μια συμπεριφορά απέχθειας και μίσους!
Οι δισκοι ειναι και συλλεκτικο αντικειμενο. Αυτο ειναι δεδομενο.
Μεσα στους 3-4000 δισκους μου εχω και δυο του Τζακσονα και ενα της Μαντονα. θεωρητικα ειναι λιγοι για το συλλεκτικο του θεματος. Δεν εχει το βινυλιο σχεση με λοιπα καταναλωτικα αγαθα. Ουτε υποκρυπτει σχεση αγαπης-μισους.

Το συγκεκριμενο κομματι ειναι ενα εξαιρετικο disco-funk κομματι οπως τοσα στα τελη της δεκαετιας του 70 απο αρκετα γκρουπακια. Ας εμενε εκει...

Η ποπ κουλτουρα με αφηνει αδιαφορο δεν την μισω. Παρ ολα αυτα μου αρεσουν οι ABBA.

Δεν χειαζεται να μελετησω την Βανδη για να εκτιμησω τον Σιδηροπουλο.

Γενικως δεν ακολουθω το επισημο ρευμα. Τωρα αν καποιες φορες υπαρχουν καποιοι που τυγχανουν συνολικης αποδοχης "απο κοινο και απο κριτικους" οπως λεγεται... αυτο μονο καλο ειναι.

Ναι αλλά έτσι χάνεις και μερικά μεγάλα πράγματα. Υπάρχουν mainstream μπάντες που είναι γκρουπάρες.

Το έκανα κι εγω παλιά και τελικά είδα ότι με κράταγε πίσω. Στη μουσική δε χωράνε προκαταλείψεις στους περισσότερους χώρους. Για Βανδή ας πούμε, ναι, δε χρειάζεται καν να εξετάσεις τι είναι. Αλλά γενικά η απόρριψη δεν... Κατ εμε πάντα...

Ναι αλλά έτσι χάνεις και μερικά μεγάλα πράγματα. Υπάρχουν mainstream μπάντες που είναι γκρουπάρες.

Το έκανα κι εγω παλιά και τελικά είδα ότι με κράταγε πίσω. Στη μουσική δε χωράνε προκαταλείψεις στους περισσότερους χώρους. Για Βανδή ας πούμε, ναι, δε χρειάζεται καν να εξετάσεις τι είναι. Αλλά γενικά η απόρριψη δεν... Κατ εμε πάντα...
Δεν μπορω να πω οτι εχεις αδικο. Αλλα δεν εχω ουτε την υπομονη ουτε τον χρονο να ψαχνω τα σκουπιδια για να βρω κατι αξιολογο.

χτες σπάστηκα όλη μέρα να ακούω maistream μπας και πετύχω λίγη ηρεμία....
τελικά διάλεξα στο τέλος κάτι από τα αζήτητα. John Lurie.....
Ανάσταση.
Το mainstream τελικά μπορεί να είναι εξαιρετικά κουραστικό.