M2tech hiFace

Με παίδεψε και αυτό. Στην αρχή μού'ρθε να το πετάξω.

Πολύ "βαρύς" ήχος, με κάπως κλειστή εικόνα.

Του τό'πα του Νίκου Π. και μου λέει ... δεν είσαι καλά.

Λοιπόν: εξωτερική τροφοδοσία (300VA > 10,000μF > MKP Siemens 470 nF > LM317 > Nichicon Muse 1000 μf > OSCON 10 μF) με χοντρό επάργυρο καλώδιο (DH Labs!!!), απευθείας στην USB του Asus, και ... κοντό coaxial (επάργυρο 75 Ω που βρήκα στη ντουλάπα με τα "σκουπίδια" - περίεργο, προς illuminati φέρνει).

Τώρα μάλιστα! Και μπάσο (και τι μπάσο), και μεσαία, και εικόνα, και μη-επιθετικές υψηλές. Ειδικά στο μπάσο το ξεσκίζει το media player (WDTV).

ΥΓ. Παιδιά sorry για τη photo. Θα προσπαθήσω να βάλω καλύτερη αύριο.

Τι το μεταμορφώνει τελικά? Η στοιβαρή τροφοδοσία και φυσικά .... το κατάλληλο coaxial...

Θα επανέρθω.

Φίλε Σταύρο,

Αν κατάλαβα καλά μας λες ότι το περίφημο, καταπληκτικό, φοβερή ευκαιρία, υπέροχος ήχος και άλλα θετικά σχόλια Hiface, έχει στην πραγματικότητα "πολύ βαρύ ήχο με κάπως κλειστή εικόνα" (ότι και αν σημαίνει αυτό!) και είναι και για πέταμα !

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα περισσότερα θετικά (έως υπέρθετικά) λόγια που έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα.

Τι ισχύει στην πραγματικότητα ?

Είναι κελεπούρι το hiface και παίζει ή είναι μπαρούφα ?

Μιλάω πάντα για το original απείραχτο Hiface !!

Bart

Φίλε Σταύρο,

Αν κατάλαβα καλά μας λες ότι το περίφημο, καταπληκτικό, φοβερή ευκαιρία, υπέροχος ήχος και άλλα θετικά σχόλια Hiface, έχει στην πραγματικότητα "πολύ βαρύ ήχο με κάπως κλειστή εικόνα" (ότι και αν σημαίνει αυτό!) και είναι και για πέταμα !

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα περισσότερα θετικά (έως υπέρθετικά) λόγια που έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα.

Bart

Απ ότι φαίνεται, είναι θέμα σετάπ Bart...Εντάξει φυσιολογικό είναι..Αλλωστε
συμβαίνει και στις καλύτερες των οικογενειών...

...
Μιλάω πάντα για το original απείραχτο Hiface !!...

Φίλε bart στο δικό μου set up τα 5 πρώτα λεπτά ακρόασής του με έπεισαν οτι είναι κάτι special που αξίζει τα λεφτά του 100%... (Βασικά αυτό το ριμάδι με έχει βάλει στη πριζα να πάρω mac) τώρα αν μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο (που προφανώς μπορεί) και αυτό θετικό ειναι!

Φίλε Σταύρο,

Bart

βασικα ειχα και εγω παρομοιες πολυ αρνητικες εντυπωσεις οταν το χρησιμοποιησα με ενα BNC καλωδιο των 10 Ευρω που πηρα απο ενα μαγαζι στην τυχη. Οταν του εβαλα ενα ψηφιακο της Stereovox απογειωθηκε. Αρα λιγο προσοχη στο ψηφιακο καλωδιο να ειναι εντος των προδιαγραφων....

βασικα ειχα και εγω παρομοιες πολυ αρνητικες εντυπωσεις οταν το χρησιμοποιησα με ενα BNC καλωδιο των 10 Ευρω που πηρα απο ενα μαγαζι στην τυχη. Οταν του εβαλα ενα ψηφιακο της Stereovox απογειωθηκε. Αρα λιγο προσοχη στο ψηφιακο καλωδιο να ειναι εντος των προδιαγραφων....

Συμφωνώ ότι διαφοροποιείται κατά πολύ ο ήχος με το ψηφιακό καλώδιο. Πριν είχα ένα ιδιοκατασκευής με ιταλικό RG-11. Καμμία σχέση...

Επειδή πρόκειται σύντομα να προχωρήσω στην αγορά ενός USB to Spdif adapter (λόγω του ότι ο Υ/Η μου στερείται Spdif εξόδου), θα ήθελα τις συμβουλές των ήδη κατόχων.

Ήδη ο Φίλος geopolitis εντόπισε την ανάγκη καλού καλωδίου προτείνοντας μάλιστα και συγκεκριμένο μοντέλο.

Οι υπόλοιποι συνφορουμίτες κάτοχοι Hiface έχουν να προτείνουν κάτι ?

Τέλος, αν η μοντίφα με την τροφοδοσία του Hiface προσφέρει μεγάλη βελτίωση, υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να την υλοποιήσει (έναντι αμοιβής φυσικά) και τι κόστος περίπου έχει ?

Bart

Αν τα ψηφιακά καλώδια είναι αυστηρά εντός προδιαγραφών (75Ω, σωστή θωράκιση) οι διαφορές μεταξύ τους είναι οριακές. Επ' ουδενί δεν θα έκαναν ένα μηχάνημα καλό από απαράδεκτο. Η γνώμη μου είναι οτι κάποιες άλλες παράμετροι έπαιξαν ρόλο στις συγκρίσεις σου geopolitis και οδηγηθήκες σε τέτοια συμπεράσματα ή διόλου απίθανο το φθηνό καλώδιο να ήταν εντελώς εκτός προδιαγραφών.

αν πάρουμε το m2tech που κάνει 130, άλλο ένα καλώδιο καλό για να παίζει σωστά με άλλα 100 και δώσουμε και άλλα 100+ για φτιάξιμο τροφοδοσίας μήπως με όλα αυτά τα λεφτά παίρνουμε κάτι καλύτερο ή κάποιο άλλο τελος πάντων που να παίζει και με πιο χύμα καλώδιο????

Εγώ παίζω εδώ και χρόνια με το lv77s της canare και είμαι οκ.

Το μ2τεκ παίζει πάρα πολύ καλά με το belden που λέω των 30 και χωρίς πείραγμα στις τροφοδοσίες του, όλα αυτά τα κάνει κάποιος αν θέλει το κάτι παραπάνω,όπως γίνεται και με όλα τα μηχανήματα...

Εαν το ψηφισκο καλωδιο ειναι πραγματικα 75 Ohm λογικα δε θα εχει κανεις προβλημα να παιξει σωστα. Προφανως το φτηνιαρικο που χρησιμοποιησα ηταν εκτος προδιαγραφων και επειδη το Stereovox ειναι σιγουρα 75 Ohm για αυτο και ακουστηκε αυτη η διαφορα... Δε βλεπω το λογο γιατι με ενα Belden να μην κανει καποιος τη δουλεια του μια χαρα....

απο χτες το ακουω με ενα belden με βυσματα rca canare true 75 ohm και ειναι μια χαρα.
σταυρο αυτη ητροφοδοσια μπορει να ειναι καλυτερη απο τη usb αλλα μπορουσες και καλυτερα.

απο χτες το ακουω με ενα belden με βυσματα rca canare true 75 ohm και ειναι μια χαρα.
σταυρο αυτη ητροφοδοσια μπορει να ειναι καλυτερη απο τη usb αλλα μπορουσες και καλυτερα.

Δεν νομίζω να μου πεις περί LifePo4 για τα ρολόγια??

Backousis, προτού καταλήξω στη τροφοδοσία, έχω διαβάσει τα πάντα περί μετατροπών του m2tech. Απλά δε συμβιβάζομαι εύκολα με battery management...

ΠΡΟΣΟΧΗ: η μετατροπή του hiface για εξωτερική τροφοδοσία δεν είναι καθόλου εύκολη!!! Πιθανότατα να το καταστρέψετε. Η δυσκολία έγκειται στη σύνδεση του (+).

για τη μπαταρια θα σου ελεγα αλλα μια και δεν σου αρεσουν τουλαχιστον δοκιμασε ενα shunt τροφοδοτικο αντι για το απλο lm.

Σκεφτόμουν αυτό της Twisted Pear αλλά το κόστος του είναι το 70% του κόστους του m2tech. Lifepo4 μπαταρίες βρήκα αλλά το πρόβλημα είναι το κόστος του φορτιστή. Μπορεί να δοκιμάσω SLA μεγάλης χωρητικότητας (ώστε να μην χρειαστεί να τη φορτίζω συχνά - εξάλλου το m2tech έχει κατανάλωση κάτω από 50 mA συνολικά).

Σκεφτόμουν αυτό της Twisted Pear αλλά το κόστος του είναι το 70% του κόστους του m2tech. Lifepo4 μπαταρίες βρήκα αλλά το πρόβλημα είναι το κόστος του φορτιστή. Μπορεί να δοκιμάσω SLA μεγάλης χωρητικότητας (ώστε να μην χρειαστεί να τη φορτίζω συχνά - εξάλλου το m2tech έχει κατανάλωση κάτω από 50 mA συνολικά).

γιατι συμμετρικη τροφοδοσια θελη;
νομιζω το μονο κανη 40$.

υ.γ.μπορεις να φτιαξεις και του salas σε διατρητη.

Απάντηση: Re: M2tech hiFace

Δεν νομίζω να μου πεις περί LifePo4 για τα ρολόγια??

Backousis, προτού καταλήξω στη τροφοδοσία, έχω διαβάσει τα πάντα περί μετατροπών του m2tech. Απλά δε συμβιβάζομαι εύκολα με battery management...

ΠΡΟΣΟΧΗ: η μετατροπή του hiface για εξωτερική τροφοδοσία δεν είναι καθόλου εύκολη!!! Πιθανότατα να το καταστρέψετε. Η δυσκολία έγκειται στη σύνδεση του (+).

Δηλαδή αν το συνδέσει κανείς με ένα κοντό usb καλώδιο το οποίο θα σχίσει προσεχτικά και θα προσθέσει εξωτερική τροφοδοσία θα υπάρξει πρόβλημα; Δεν το βλέπω και πολύ δύσκολο.

Επίσης γιατί να μην χρησιμοποιήσει κάποιος μία μικρή μπαταρία μολύβδου 12V/5AH και μετά ένα lm για να το τροφοδοτήσει; Ρωτάω γιατί πραγματικά δεν βλέπω κάποιο μειονέκτημα σε αυτή την φτηνή λύση.

. Μπορεί να δοκιμάσω SLA μεγάλης χωρητικότητας (ώστε να μην χρειαστεί να τη φορτίζω συχνά - εξάλλου το m2tech έχει κατανάλωση κάτω από 50 mA συνολικά).

Αυτό εννοούσα!
Αν διάβαζα πιο προσεχτικά.....:rolleyes:

Βαγγέλη, εννοώ να το ανοίξεις, να σηκώσεις το πόδι πίσω από το pin (+) του USB connector και να συνδέσεις το (+) πριν το φίλτρο LC εισόδου. Εκεί κατά 99% θα γίνει ζημιά, ίσως ανεπανόρθωτη.

(Δεν αναφέρομαι σε επέμβαση στο USB καλώδιο).

Βαγγέλη, εννοώ να το ανοίξεις, να σηκώσεις το πόδι πίσω από το pin (+) του USB connector και να συνδέσεις το (+) πριν το φίλτρο LC εισόδου. Εκεί κατά 99% θα γίνει ζημιά, ίσως ανεπανόρθωτη.

(Δεν αναφέρομαι σε επέμβαση στο USB καλώδιο).
Σύμφωνοι.
Αλλά τότε γιατί να μην επέμβει κανείς απλά και εύκολα στο usb καλώδιο;