M2Tech "Young" USB DAC

Οκ συμφωνώ οτι ο stand alone dac θα είναι καλύτερος.

Τι γίνεται όμως αν κάποιος δεν θέλει ενισχυτή ακουστικών και δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων πολύ υψηλής ανάλυσης 32bit/384khz( μιας και
τέτοια αρχεία πολύ δύσκολο να βρεθούν), αλλά θέλει να ακούει τα cd του, αλλά και αρχεία flac or wav?

Αλλάζει πηγή π.χ primare cd32 ή παίρνει εξωτερικό dac π.χ teac u-503?

Συγνώμη αν κουράζω, αλλά στις μέρες μας πρέπει οι επιλογές μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς γίνεται.

Αν είσαι ευχαριστημένος από το cd player που έχεις τότε η λογική
λύση είναι external dac.
Επιλογές υπάρχουν πολλές με ή χωρίς ενισχυτή ακουστικών.
Τα παιδιά θα σε βοηθήσουν υπάρχει πολύ feedback για διάφορα dac.
Αν πάλι θέλεις να αλλάξεις και cd player τότε υπάρχουν καλές επιλογές με ενσωματωμένο dac
αλλά θα πρόσεχα φυσικά κατά την αλλαγή να πάρω cd player ισάξιο ή καλύτερο από αυτό που έχω.
Π.Χ αν είσαι ευχαριστημένος από την Marantz τότε το SA8005 είναι σαφής αναβάθμιση από το 6003
και είναι και πλήρες DAC με USB/COAX/OPTICAL κλπ.
Με 1000 έκλεισες!

Οκ συμφωνώ οτι ο stand alone dac θα είναι καλύτερος.

Τι γίνεται όμως αν κάποιος δεν θέλει ενισχυτή ακουστικών και δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων πολύ υψηλής ανάλυσης 32bit/384khz( μιας και
τέτοια αρχεία πολύ δύσκολο να βρεθούν), αλλά θέλει να ακούει τα cd του, αλλά και αρχεία flac or wav?

Αλλάζει πηγή π.χ primare cd32 ή παίρνει εξωτερικό dac π.χ teac u-503?

Συγνώμη αν κουράζω, αλλά στις μέρες μας πρέπει οι επιλογές μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς γίνεται.

σχεδόν κανένα dac στις μέρες μας δεν είναι 16/44,1 αποκλειστικά
1) οκ δεν υπάρχουν πολλά 384άρια αρχεία αλλά υπάρχουν 192 ή 96kHz
2) μην ξεχνάς το upsampling... όσο περνάει ο καιρός τόσο και βελτιώνονται τα προγράμματα! Ήδη κυκλοφορούν προγράμματα που έχουν φτιαχτεί μόνο για αυτό στην ουσία (είτε σε PCM, DXD, αλλα´και DSD) βλ. HQPlayer
3) για εμένα -κ όχι μόνο- το να πάρει κανείς DAC σημαίνει πως θα ασχοληθεί ΚΑΙ με το computer audio. OK αν υπάρχει κάποιο οπτικό transport σαφώς και θα το συνδέσουμε αλλά τα πλεονεκτήματα ενός καλού DAC αναδεικνείονται με την σύνδεσή του σε υπολογιστή ή server!

Επομένως και χωρίς να είναι νόμος.

1. dac = computer audio
2. για τους πιο ˊκλασσικούςˊ που θέλουν να ανοίγουν, να βάζουν και να διαβάζουν το cd.
Αλλά να έχουν και την δυνατότητα να ρίχνουν στη usb κανένα stick με άυλη μουσική = cd player με dac.

Απάντηση: Re: Απάντηση: M2Tech "Young" USB DAC

Και απο το Young (ειδικά αν μιλάμε χωρις το τροφοδοτικό) κατά την γνώμη μου.
Το Pioneer είναι πολυυυυυυυ τίμιο και καλό μηχανάκι.

gojakla, αναφέρεσαι στο young ή στο young dsd?

Re: M2Tech "Young" USB DAC

Εγώ θα έλεγα κ στα δύο
Με το τροφοδοτικό του όμως το dsd που ξέρω καλύτερα γίνεται πολύ σοβαρή πηγή!!!

:a0210: φχαριστώ guys

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εμμ, μιας και έχετε ακουσει και τα δύο να ρωτήσω κάτι ακόμα?

μπορείτε να σχολιάσετε διαφορές-ομοιότητες αναμεσα στα ΑΚΜ44900 και ΒΒ1795 που φοράνε ?

και 2) τι προσθέτει το εξωτερικό τροφοδοτικό (από πλευράς απόδοσης) στο young?

Στα αυτιά μου το BB είναι πιο laid back... κάπως πιο γλυκανάλατο, πιο στρογγυλεμένο, πιο "μελό"...
Το ΑΚΜ είναι λίγο πιο μπροστάρικο με περισσότερη λεπτομέρεια χωρίς όμως να γίνεται κουραστικό.

Το εξ. τροφοδοτικό -στα αυτιά μου- έδωσε περισσότερη ησυχία, καλύτερο έλεγχο στα χαμηλά και καλύτερη ροή.

Στα αυτιά μου το BB είναι πιο laid back... κάπως πιο γλυκανάλατο, πιο στρογγυλεμένο, πιο "μελό"...
Το ΑΚΜ είναι λίγο πιο μπροστάρικο με περισσότερη λεπτομέρεια χωρίς όμως να γίνεται κουραστικό.

Το εξ. τροφοδοτικό -στα αυτιά μου- έδωσε περισσότερη ησυχία, καλύτερο έλεγχο στα χαμηλά και καλύτερη ροή.
Και σώματα

Το young μεταμορφώνετε με ένα καλό τροφοδοτικό.
Η διαφορά φαίνεται και στο ύψος της σκηνής , με τα όργανα να ξεχωρίζουν μεταξύ τους, ενώ το μπάσο παραμένει γρήγορο και με το σωστό όγκο, δηλαδή χωρίς να μπουμάρει ολόκληρο το σύμπαν ακόμα και σε πολύ υψηλές στάθμες ακρόασης.