M2Tech "Young" USB DAC

Δεν είπαμε ότι είναι το καλύτερο αλλά ότι στα λεφτά του δεν έχει αντίπαλο :BDGBDGB53:
Επίσης σηκώνει και φτηνή βελτίωση...

Ναι ουτε εγω το εννόησα ετσι... απλά το ανέφερα για να δώσω ενα μέτρο συγκρησης...
Δεν είχα καμια προσδοκία το κινεζάκι να τα "ριξει" στο young!!!

Re: Απάντηση: M2Tech "Young" USB DAC

....οτι η αρχή και το τέλος μιας νότας ή αλλιώς η ατάκα και το delay....

το decay ήθελα να πω

Πιο συγκεκριμενα:

* Attack time is the time taken for initial run-up of level from nil to peak, beginning when the key is first pressed.
* Decay time is the time taken for the subsequent run down from the attack level to the designated sustain level.
* Sustain level is the level during the main sequence of the sound's duration, until the key is released.
* Release time is the time taken for the level to decay from the sustain level to zero after the key is released.

Απάντηση: Re: Απάντηση: M2Tech "Young" USB DAC

Οταν λέω "γρηγορο" εννοώ οτι η αρχή και το τέλος μιας νότας ή αλλιώς η ατάκα και το decay ενός οργάνου γίνονται γρήγορα, με ακρίβεια, χωρίς καθυστερήσεις. Επίσης η ταχύτητα συμβάλει στην ανάδειξη των μικρολεπτομερειών μια ηχογράφησης λόγω του οτι γινονται πιο αντιληπτές οι μικροδυναμικές αντιθέσεις που στην περίπτωση μιας "αργής" συσκευης μπορεί και να μην "περνάνε"...
Αυτό. Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ... μπορεί άλλος να το βλέπει αλλιώς!!!

Χρόνια Πολλά!!!

Εντάξει Μιχάλη κατάλαβα τι εννοείς. :a0210:

Ευχαριστώ και χρόνια πολλά επίσης!

213px-ADSR_Envelope_Graph.svg.png

http://en.wikipedia.org/wiki/Synthesizer#ADSR_envelope

Κυκλοφόρησε σήμερα ο Ήχος του Ιανουαρίου κι έχει μέσα test για το Young. Εννοείται ότι λέει καλά λόγια και για βαθμολογία έχει 4,72! Καθόλου άσχημα για μηχανάκι του χιλιάρικου!!! Όσο κι αν οι βαθμολογίες του περιοδικού επιδέχονται κριτική, παραμένουν πάντα ενδεικτικές.

Ίσως πιο χαρακτηριστικό είναι κάτι που γράφει σαν σχόλιο ο Λευτέρη Ξένος. Συγκρίνοντας λοιπόν το Young με το QB-9 της Ayre, βρίσκει απλά το δεύτερο να δίνει το 'κάτι παραπάνω' χάρη στον πιο 'esoteric' χαρακτήρα του. Μιλάμε βέβαια για ένα μηχάνημα που κοστίζει τα διπλά και βάλε σε σχέση με το Young. Πολλά λεφτά για μια διαφορά που πιθανόν οι περισσότεροι από μας μάλλον αδυνατούμε καν να ακούσουμε. Στον τομέα μάλιστα της ανάλυσης και της ανάδειξης λεπτομερειών, τα θεωρεί εφάμιλλα.

Προβλέπω εφέτος να έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά...

Εαν ειναι καλυτερο το Ayre απο το Young θα βαψω τα μαλλια μου κοκκινα !

Πάντως το μηχανάκι αυτό έχει τις προϋποθέσεις για καλό ήχο, μόνο που θα ήταν καλό να μάθουμε πρώτα και τι θα κάνει ο αντιπρόσωπος με το θέμα του τροφοδοτικού και του ψαλιδισμού, τα οποία καταλαβαίνω από αυτά που διαβάζω στον ΗΧΟ, ότι τα αναγνώρισε ως θέματα που πρέπει να λυθούν.

Κατά τα άλλα, στις αρχικές προδιαγραφές έχει γίνει ένα λαθάκι:

Γράφει ο φίλος
Sampling frequencies (kHz):
44.1, 48, 88.2, 96, 176.4 (not on Toslink),
192 (only USB), 352.8 (only USB), 384 (only USB)

ενώ το σωστό είναι 192 (not on Toslink). Η ομοαξονική του και η USB κλειδώνουν μέχρι τα 192.

Ίδωμεν λοιπόν..

Σωστό!

Αντιγράφω από το user manual σελ. 24 (βλ. post #1)

Sampling frequencies: ..... 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4*, 192*, 352.8**, 384kHz**

Resolution:.................... 16 to 32 bits***

* all inputs except Toslink™. Depending on the fiber used and the transmitter’s power, 176kHz and 192kHz may be achieved with Toslink™, too, but this feature is not guaranteed.

** USB input only.

*** 32 bits are accepted on USB input only.

Εχω αγορασει ενα κομματι απο την καινουργια φουρνια και δεν εχει το παραμικρο προβλημα.

Το είπες κ το έκανες τελικά!!!!
Καλορίζικο φίλε!!!!!!
Στα λεφτά του μάλλον είναι μονόδρομος!!!

Απάντηση: Re: M2Tech "Young" USB DAC

Το είπες κ το έκανες τελικά!!!!
Καλορίζικο φίλε!!!!!!
Στα λεφτά του μάλλον είναι μονόδρομος!!!

Οχι θα το αφηνα. Κελαιδαει το ατιμο.
Σε περιμενω Μιχαλη να τα πουμε απο κοντα. :drummer:

Δεν μου αρέσει αυτό το τσιπάκι αλλά θέλω να το ακούσω για να δω άν οι Ιταλοί κατάφεραν να κλέψουν την παράσταση.