Μα ειναι καλά η να βάλω τις φωνές ???

Re: Απάντηση: Μα ειναι καλά η να βάλω τις φωνές ???

Ο μανδραβέλης θίχτηκαν τα συμφέροντα του και σκούζει?

Του έθιξαν το έννομο συμφέρον γιατί ήθελε να δείχνει στη γυναίκα του τη διαφήμιση μπας και αυτή πιάσει το ... υπονοούμενο!!! :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μα ειναι καλά η να βάλω τις φωνές ???

Θέλεις να το συνεχίσεις?? Πολύ ωραία....

Εξήγησέ μου, λοιπόν, που κολλάνε τα μαθήματα σεξισμού και ισότητας των φύλων κάνοντας quote το δικό μου ποστ, που κολλάνε τα μαθήματα για το πότε ιδρύθηκε η πρώτη γυναικεία ομάδα σπουδών αλλά εμείς δεν μάθαμε τίποτα, που κολλάνε τα ''αστειάκια'' τύπου ''Εδώ ακόμα απολαμβάνουμε το χιούμορ που "πειράζει μόνο τους κομπλεξικούς" (ίσως και τους ομοφυλόφιλους έτσι'' και τέλος που κολλάει ο Χατζηδάκης και το κτήνος του με το ποστ μου καθώς και πως από αυτό που έγραψα λύθηκαν οι απορίες σου σχετικά με τη μικρή προσέλευση γυναικών στο φόρουμ.

Δηλαδή, μας λες φαλλοκράτες, πουριτανούς και μισογύνηδες και θες από πάνω να κάνεις και αστειάκια με το 2004..............

Αν θες ν' αρχίσω και 'γω τους χαρακτηρισμούς, δεν έχω πρόβλημα να το κάνω.

Κάνε μου, λοιπόν, σε παρακαλώ τη χάρη και γράφε, απλώς, τη γνώμη σου. Συμφωνείς με τη Γ.Γ. και το σκεπτικό της?? Με γεια σου με χαρά σου....κάνε το χωρίς να κολλάς ταμπέλες στο συνομιλητή σου, ούτε άμεσα ούτε με υπονοούμενα.

Έκανα quote στο δικό σου post γιατί το πρώτο σου σχόλιο επί του θέματος απαντούσε σε μένα. Από κει και μετά, είχαν παρατεθεί και άλλα πολλά posts και με την ευκαιρία απάντησα εμμέσως και σε αυτά. Ίσως έπρεπε να διευκρινιστεί αλλά νόμιζα ότι ήταν σαφές γιατί:

Από τη στιγμή που δε χρησιμοποίησες όρους όπως "κομπλεξικός", είναι σαφές ότι δεν αναφέρομαι σε σένα.

Το "ομοφυλόφιλος" κολλά στην ευρεία προκατάληψη ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές των φεμινιστριών και δε φέρει καμία προσωπική αναφορά.

Όσον αφορά τα "μαθήματα" που λες, απλά βρήκα την ευκαιρία να παραθέσω τη γενικότερη αντίληψή μου για τις σχέσεις των δύο φύλων και τίποτα περισσότερο. Και ναι, ως χώρα, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε.

Η φράση του Χατζιδάκι είναι κλασική και αναφέρεται στην αντίδραση σε κάθε τι που μας ενοχλέι (άλλωστε στο πρώτο σου post με ρωτούσες γιατί να αντιδράσουμε). Φυσικά δεν υπονόησα ότι είσαι...κτήνος.

Δε χρησιμοποίησα όρους όπως "φαλλοκράτης", "μισογύνης", και "πουριτανός" αν και ομολογώ ότι κάποια σχόλια στο παρόν thraed τα βρίσκω φαλλοκρατικά. Εδώ ανοίγουν ολόκληρα φαλλοκρατικά threads (κάτι για blowjob day είδα τις προάλλες) που προς τιμήν της, η διαχειριστική ομάδα το έσβησε.

Όπως βλέπεις και δικό σου post κρίθηκε εριστικό και προσβλητικό από τρίτους, αλλά δε χάλασα και τον κόσμο. Και ήταν quote προς εμένα. -bye-

karavan, επειδή στο profil σου δεν αναφέρεις τι φίλο είσαι μήπως θα μπορούσες να μου πεις ? φυσικά αν δεν έχεις πρόβλημα ...

Ο μανδραβέλης θίχτηκαν τα συμφέροντα του και σκούζει?

Κάτσε μπρέ..

Μέ ξέρεις γιά φίλο του ??
Τοσα σχόλια εχω γράψει για τό πού καί πόσο διαφωνώ..

Στά περί Καστανίδη εχει απολυτο δικιο και οφείλω νά το παραδεχτώ..και γι´αυτό έβαλα και το άρθρο του..πού το θεωρώ ειλικρινά εξαιρετικό.

Αλλοιμονον νά βγαίνουν εκτός νόμου και ιδέες ...οσο αποκρουστικές και νάναι..

Εσύ θά συμφωνούσες στο νά πάει φυλακή ένας Τούρκος πολίτης γιατί δηλώνει οτι δεν εγινε ποτέ η γενοκτονια τών Ποντίων??

εμενα η διαφημιση δε μ' αρεσε

τι παει να πει στειλ' την πισω ?

τι ειναι ? καφετιερα ?

περα απο το νομικο ζητημα που απ οτι λενε οι νομικοι του φορουμ δεν υπαρχει ( σωστα ? )

Όσο για την φιλελευθεροποίηση που αναφέρεις, εγώ δεν βλέπω τίποτα το φιλελεύθερο σε νόμους που επιβάλλουν μέσω ποσοστώσεων την ισότητα στα δύο φύλα. Τρανό παράδειγμα ο νόμος για την ποσόστωση στις εκλογές, με το 30% των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας να είναι υποχρεωτικά γυναίκες. Δηλαδή σεξιστική επιβολή στην επιλογή για το ποιος θα μας εκπροσωπήσει. Ή για να στο κάνω πιο σαφές, το φύλο να αποτελεί από μόνο του κριτήριο -και με το νόμο παρακαλώ- για το ποια θα επιλεχθεί στη λίστα ενος κόμματος, πέρα από τα οποια υπόλοιπα αξιοκρατικά κριτήρια. Λες και οι γυναίκες -που είναι και πλειοψηφία- δεν μπορούν να επιβάλλουν αν θέλουν, μεγαλύτερη εκπροσώπηση τους στη Βουλή, μόνο με την ψήφο τους...

Σορρυ το ποστ είναι απάντηση στον Καραβαν.

Δεν ανέφερα τίποτα για το συγκεκριμένο νόμο και δεν τον έφερα ως παράδειγμα φιλελευθεροποίησης. Δε νομίζω οτι ένας τέτοιος νόμος κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Θύματα σεξισμού πέφτουν και οι άνδρες.

karavan, επειδή στο profil σου δεν αναφέρεις τι φίλο είσαι μήπως θα μπορούσες να μου πεις ? φυσικά αν δεν έχεις πρόβλημα ...

Το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμουν όταν γράφτηκα στο forum ήταν ότι κάποια μέρα θα μου κάνουν αυτή την ερώτηση! Ψάξε λίγο πιο πάνω στις απαντήσεις άλλων φίλων και θα το...μάθεις!

Κάτσε μπρέ..

Μέ ξέρεις γιά φίλο του ??
Τοσα σχόλια εχω γράψει για τό πού καί πόσο διαφωνώ..

Στά περί Καστανίδη εχει απολυτο δικιο και οφείλω νά το παραδεχτώ..και γι´αυτό έβαλα και το άρθρο του..πού το θεωρώ ειλικρινά εξαιρετικό.

Αλλοιμονον νά βγαίνουν εκτός νόμου και ιδέες ...οσο αποκρουστικές και νάναι..

Εσύ θά συμφωνούσες στο νά πάει φυλακή ένας Τούρκος πολίτης γιατί δηλώνει οτι δεν εγινε ποτέ η γενοκτονια τών Ποντίων??

Εννοείται μπρε, μα γι αυτό μου έκανε εντύπωση πως έγραψε τέτοιο πράμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μα ειναι καλά η να βάλω τις φ

Όπως βλέπεις και δικό σου post κρίθηκε εριστικό και προσβλητικό από τρίτους, αλλά δε χάλασα και τον κόσμο. Και ήταν quote προς εμένα. -bye-

Στο quote που έκανα σε ρώτησα για ποιο λόγο ν' αντιδράσουμε και σχολίασα το ποστ περί παραβίασης συνταγματικών διατάξεων ως σχετικός επαγγελματικά με το χώρο. Φυσικά και η γνώμη μου δεν αποτελεί θέσφατο, απλώς, την κατέθεσα βάσει κρίσης την οποία σχημάτισα από τα γραφόμενα.

Άσε τους τρίτους....αν κρίνεις και 'συ ότι το ποστ μου ήταν απλώς, ξέμπαρκα και χωρίς λόγο εριστικό, γιατί μπήκες στον κόπο (και καλά έκανες κατ' εμέ) να ξαναγράψεις ώστε να λύσεις την όποια παρεξήγηση?;);)

Δεν ήταν εριστικό το ποστ μου, απλώς, σου μετέφερα, ίσως υπέρ του δέοντος επιθετικά, την άποψή μου ότι νομικά δεν στέκουν τέτοιες αιτιάσεις...-bye-

Απάντηση: Re: Μα ειναι καλά η να βάλω τις φωνές ???

Το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμουν όταν γράφτηκα στο forum ήταν ότι κάποια μέρα θα μου κάνουν αυτή την ερώτηση! Ψάξε λίγο πιο πάνω στις απαντήσεις άλλων φίλων και θα το...μάθεις!

Λέγε ρε, τι φύλλο είσαι? (Το ότι σε είπα Σωτήρη ξεγέλασε αρκετούς πάντως. Θυμίζω ότι και την Μπέλου, Σωτήρη την φώναζαν :D)

Σέ αυτά ,θεωρητικά ,ειναι οκ..

Αλλά άμα ακουσει γιά απεργίες,το χάνει τό ''φιλελευθερο''..:music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:

Εγώ διαφωνώ με την όποια λογοκρισία. Απλά στάθηκα στο επίπεδο της διαφήμισης και στο επιχείρημα κάποιων ότι γελάνε και οι γυναίκες (γι αυτό έβαλα και παράδειγμα).
Επίσης στο ότι οι αντιδράσεις (σωστές ή λάθος) που είναι ολιγόφωνες, τις τρώει το μαύρο σκοτάδι, είναι γεγονός.

Δεν ανέφερα τίποτα για το συγκεκριμένο νόμο και δεν τον έφερα ως παράδειγμα φιλελευθεροποίησης. Δε νομίζω οτι ένας τέτοιος νόμος κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Θύματα σεξισμού πέφτουν και οι άνδρες.

Ο συγκεκριμένος νόμος πως νομίζεις ότι βγήκε; Δεν έβαλαν λες το χεράκι τους όλες αυτές οι οργανώσεις περί ισότητας των δύο φύλων; Έτσι ξύπνησαν μια μέρα οι κυβερνώντες και τον έβγαλαν; Η πραγματική ισότητα έρχεται μεσα στην καθημερινότητα και δεν έχει να κάνει με το καλαμπούρι που μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι μεταξύ του. Έχει να κάνει με το πως λαμβανονται οι κρίσιμες αποφάσεις
μέσα σε μια οικογένεια, έχει να κάνει με το πως αμοίβεται μια γυναίκα σε σχέση με έναν άντρα για την ίδια δουλειά, έχει να κάνει με το πως διασφαλίζεται ο ρόλος της μητέρας στην κοινωνία, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θιχτεί από ένα αστείο σαν αυτό που βλέπουμε στη διαφήμιση. Ξέρεις ποιες θίχτηκαν; Αυτές που στο πρόσωπο του άντρα της διαφήμισης που σωπά και δεν αντιδρά (παρόλο που έχει τη φαντασίωση) βλέπουν τον άντρα τους που οι ίδιες τον έχουν ευνουχίσει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μα ειναι καλά η να βάλω τ

Στο quote που έκανα σε ρώτησα για ποιο λόγο ν' αντιδράσουμε και σχολίασα το ποστ περί παραβίασης συνταγματικών διατάξεων ως σχετικός επαγγελματικά με το χώρο. Φυσικά και η γνώμη μου δεν αποτελεί θέσφατο, απλώς, την κατέθεσα βάσει κρίσης την οποία σχημάτισα από τα γραφόμενα.

Άσε τους τρίτους....αν κρίνεις και 'συ ότι το ποστ μου ήταν απλώς, ξέμπαρκα και χωρίς λόγο εριστικό, γιατί μπήκες στον κόπο (και καλά έκανες κατ' εμέ) να ξαναγράψεις ώστε να λύσεις την όποια παρεξήγηση?;);)

Δεν ήταν εριστικό το ποστ μου, απλώς, σου μετέφερα, ίσως υπέρ του δέοντος επιθετικά, την άποψή μου ότι νομικά δεν στέκουν τέτοιες αιτιάσεις...-bye-

Οκ. Τέλος της όποιας παρεξήγησης από την πλευρά μου που, ειλικρινά, από μέρους μου δεν υπήρξε. :shakehands:

Οταν οι φανατικές φεμινίστριες τής δεκαετίας τού 70-80 αρνήθηκαν νά παίρνουν διατροφές στά διαζύγια στίς ΗΠΑ..στά πλαίσια ενός κακώς εννοούμενου φεμινισμού ,αλλο πού δεν ήθελαν μερικές Πολιτείες και τοκαναν Νόμο,πού βέβαια εξυπηρετούσε τούς άνδρες διαζευγμένους και άφηνε τίς γυναίκες στην μοίρα τους και συνηθέστατα μαζί μέ τά παιδιά τους..

Γύρω στο 2000 μιά απο τίς πιό ριζοσπαστικές προσωπικότητες τού αρχικού φανατικού φεμινιστικού κινήματος ,κάνοντας τήν αυτοκριτική της δήλωσε:''Τότε φερθήκαμε ,οπως άν οι γαλοπούλες διαμαρτύρονταν και απαιτούσαν,νά γιορτάζονται τά Χριστούγεννα δυό φορές τόν χρόνο''..

Ηταν σαφέστατη......................

Πάντως διαπιστώνω οτι η παντελής έλλειψη χιούμορ ( όλων των αποχρώσεων ) έχει πολύ , χιούμορ ,δε συμφωνείτε ;;;:flipout::flipout::flipout:

Ο συγκεκριμένος νόμος πως νομίζεις ότι βγήκε; Δεν έβαλαν λες το χεράκι τους όλες αυτές οι οργανώσεις περί ισότητας των δύο φύλων; Έτσι ξύπνησαν μια μέρα οι κυβερνώντες και τον έβγαλαν; Η πραγματική ισότητα έρχεται μεσα στην καθημερινότητα και δεν έχει να κάνει με το καλαμπούρι που μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι μεταξύ του. Έχει να κάνει με το πως λαμβανονται οι κρίσιμες αποφάσεις
μέσα σε μια οικογένεια, έχει να κάνει με το πως αμοίβεται μια γυναίκα σε σχέση με έναν άντρα για την ίδια δουλειά, έχει να κάνει με το πως διασφαλίζεται ο ρόλος της μητέρας στην κοινωνία, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θιχτεί από ένα αστείο σαν αυτό που βλέπουμε στη διαφήμιση. Ξέρεις ποιες θίχτηκαν; Αυτές που στο πρόσωπο του άντρα της διαφήμισης που σωπά και δεν αντιδρά (παρόλο που έχει τη φαντασίωση) βλέπουν τον άντρα τους που οι ίδιες τον έχουν ευνουχίσει.

Σε κάποια από αυτά που λες συμφωνώ, σε κάποια άλλα όχι. Είναι μεγάλη κουβέντα. Σε καθε περίπτωση, ας το επαναλάβω. Δε θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος νόμος συμβάλλει ουσιωδώς σε θέματα ισότητας και για αυτό δεν το ανέφερα πουθενά.

Πάντως, όταν πριν κάποια χρόνια το ΕΣΡ έκοψε μια εκπομπή της Μανωλίδου, δεν αισθάνθηκα ότι βάλλεται η δημοκρατία. Βέβαια, το έκαναν Μάϊο και η εκπομπή είχε παίξει σχεδόν όλο το χρόνο ξεφτιλίζοντας επί της ουσίας το ίδιο το ΕΣΡ.
Το ότι η εξουσία παραφυλά για να εκμεταλλευτεί τέτοιες περιστάσεις είναι αδιαμφισβήτητο. Από κει και πέρα είναι θέμα συσχετισμού δυνάμεων πού θα οδηγηθούν τα πράγματα.

Σε κάποια από αυτά που λες συμφωνώ, σε κάποια άλλα όχι. Είναι μεγάλη κουβέντα. Σε καθε περίπτωση, ας το επαναλάβω. Δε θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος νόμος συμβάλλει ουσιωδώς σε θέματα ισότητας και για αυτό δεν το ανέφερα πουθενά.

Μα ούτε εγώ συμφωνώ και γι αυτό ακριβώς τον ανέφερα! Έχει όμως σημασία να δούμε από που πηγάζει δεν νομίζεις; Ανέφερες τις οργανώσεις που κινήθηκαν εναντίον της συγκεκριμένης διαφήμισης -αλλά και άλλων εκπομπών- και σου ανέφερα έναν νόμο έκτρωμα που οι ίδιες οργανώσεις απαίτησαν και πέτυχαν. Και αν θες και τη γνώμη μου, 9 στις 10 περιπτώσεις που οι οργανώσεις αυτές δραστηριοποιούνται αυτό που καταφέρνουν είναι νόμοι και αποφάσεις που τελικά περισσότερο βλάπτουν τη θέση της γυναίκας παρά την εξισώνουν σε σχέση με αυτή του άντρα.