Μα πόσο hackd είναι το PSN?

Δεν έχει πάτο…
Όσο ψάχνουν βρίσκουν…

Σε νέα ανακοίνωση η sony παραδέχεται και νέο περιστατικό ασφάλειας.
(Πέραν των 77 εκατομμυρίων accounts του PSN)
Αυτή τη φορά η ανακοίνωση είναι για 25 εκατομμύρια accounts τύπου Sony Online Entertainment.

http://www.wired.com/gamelife/2011/05/sony-online-entertainment-hack/

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος πέραν από τις ανακοινώσεις της Sony και τη δημοσιότητα του θέματος έλαβα τηλεφώνημα από την τράπεζα της πιστωτικής μου κάρτας την πρωτομαγιά Κυριακάτικα και μου ανέφεραν το γεγονός της υποκλοπής καθώς και την δυνατότητα να ακυρώσω την κάρτα μου άμεσα! Ευτυχώς που έδειξαν ενδιαφέρον και με γλύτωσαν από την ταλαιπωρία της αυτοπρόσωπης ακύρωσης σε κάποιο υποκατάστημα της τράπεζας. Με μια δεύτερη σκέψη νομίζω πως τελικά η τράπεζα προφυλάσει τον εαυτό της πρώτα-πρώτα γλυτώνοντας πιθανές αρνήσεις πληρωμών από κάρτες που δεν οφείλονται απαραίτητα σε σχετιζόμενες με την συγκεκριμένη υποκλοπή κινήσεις! Το κόστος πάντως που επιβαρύνει τις τράπεζες (όχι οτι τους κλαίω το "χάλι" πάντως) είναι σημαντικό αν σκεφτεί κανείς την κινητοποίηση παγκοσμίως όλων των εμπλεκομένων!!!

Πιθανώς πρόκειται για την μεγαλύτερη αναταραχή παγκοσμίως που σχετίζεται με την ασφάλεια των τραπεζικών συναλλαγών τα τελευταία χρόνια!

Τελικά είναι μεγάλοι άχρηστοι εκεί στην Sony!!!

Με βάση διάφορες online δηλώσεις η Sony απέλυσε περίπου 200 εργαζόμενους από την SOE (Sony Online Entertainment ) λίγες μέρες πριν την επίθεση στο PSN. Η 14ημερη ειδοποίηση δόθηκε στις 31 Μαρτίου 2011 που έδωσε σε οποιοδήποτε από αυτούς αρκετό χρόνο για να σκεφτεί, να σχεδιάσει και να δράσει για την επίθεση στο PSN, και θα είχε και την δυνατότητα να το κάνει. Το χειρότερο είναι ότι αν όντως ήταν δουλειά από μέσα τότε ο πρώην υπάλληλος θα είχε τα εργαλεία να βρει ακόμα και τους κωδικούς της πιστωτικής σας κάρτας!

Παράθεση από το The Hollywood Reporter:

</SPAN>Παράθεση:Sony Online Entertainment has closed three of its game studios and laid off 205 workers as part of a massive restructuring.

All possible steps are being taken to ensure team members affected by the transition are treated with appropriate concern.

Παράθεση από την Wikipedia:
Παράθεση:On March 31, 2011, SOE has confirmed that “it will eliminate 205 positions and close its Denver, Seattle and Tucson studios.”

On April 27, 2011, Sony, the parent company of SOE, released statements regarding an intrusion, on or about April 18th, into the PlayStation Network, and the potential theft of up to 77 Million subscribers personal data. Sony maintains that PSN and SOE are hosted and run on completely separate subsystems and that the PlayStation Network intrusion had no major affect on SOEʼs online services.

On May 2, 2011, SOE completely interrupted their online services. Over the previous month several intrusions of PSN have caused the developers to post messages of concern and apology, but also assurances the SOE servers and systems were not compromised. This most recent development has shut the service down entirely with the message: “We have had to take the SOE service down temporarily. In the course of our investigation into the intrusion into our systems we have discovered an issue that warrants enough concern for us to take the service down effective immediately. We will provide an update later today (Monday).”

Όλο και δυσκολεύουν τα πράγματα για την Sony...Εσείς τι λέτε? Ήταν δουλειά από μέσα?

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ :PS3-GR.COM News

Last edited:
Σας πείραξε που το PSN έπεσε θύμα χάκερ (κάτοχος PS3 είμαι) αλλά τα στοιχεία σας που δίνετε ελεύθερα στο facebook δεν σας πειράζει;

Δεν με πειραξε καθολου , απλως ειπα να κανω και λιγο χαβαλε. Μην τα παιρνετε ολα στα σοβαρα.

Οσο για το αλλο δεν εχω facebook και γενικα δεν ασχολουμαι με "social networks".:aetsch: