Mα που ζούμε??

Ρε παιδια... μολις γυρναω απο βραδινη εξοδο στην Αθήνα.

Η όλη ιδεα? Σινεμα, λιγο μαμ στα όρθια και ποτακι. Έχουμε και λέμε:

Σινεμά (σε συνοικιακό, με εικόνα απλά απαράδεκτη, επιπέδου 1980) : 8.5 ευρω παρακαλώ

Κρέπα (όχι σε κάνα γνωστό): 5.5 ευρώ

Ποτό: 2 γουλιές Drambui σ'ενα ποτήρι με 27 παγάκια: 11 Ευρω

Μέσος προϋπολογισμός μιας νορμάλ εξόδου: 25 ευρώ. Σε μια έξοδο που αφενός δεν πήγαμε και σε κανα τρελο θεαμα (πχ, θεατρο ή συναυλία, που εκει θα 3πλασιαζοταν), που πηγαμε κι ηρθαμε με το αυτοκινητακι μας (αλλιως βαλε αλλο ενα 10ρικο σε ταξι- η αθηνα βλεπετε δεν εχει αναγκη απο μετρο τη νυχτα).
Με τις 2 παραπανω παραδοχες, το budget ανεβαινει πολυ ευκολα στα 50 ευρω.

Να μιλήσουμε ίσως για ενα καφεδακι στα "φοιτητικά" στεκια στου Ζωγραφου?
4 ευρω ο εσπρεσσο, ναι, αυτός που πίνει κανείς στο κέντρο της Ρώμης με 2.5 ή στη Βιεννη με 2.

Θα μου πείτε, λογικό να είναι εδώ υπερδιπλασια η τιμή, αφου ο μέσος ελληνικός μισθός είναι το 1/3 αυτού της Αυστρίας :FSGSFGS4:

Μήπως ρε παιδιά είμαστε τελικά λίγο ηλίθιοι? Μήπως εμείς φταίμε για όλα αυτά τελικά? Μήπως είναι στη φύση του έλληνα να τον πιάνουν κότσο?

Εγώ είμαι φοιτητής. Ως τώρα δούλευα ανελιππώς, προσπαθώντας να συντηρήσω το ακριβο μου αυτό χομπυ που μ'εφερε στην παρέα σας. Ως τώρα επίσης, προσπαθούσα να είμαι μέρος του συστήματος αυτού, του "πλήρωνε κερατιατικα" γιατι λεω νταξει, σ'αυτη τη χωρα γεννηθηκα, συμφωνα με τον τροπο ζωης αυτον πρεπει να ζω.

Ομως δεν παει αλλο ρε παιδια.. Πραγματικα δηλαδη. Δεν ειναι τοσο ότι δεν έχω να τα δωσω.. Οσο το οτι καθε φορα αισθανομαι ηλιθιος. Αισθανομαι ότι τη στιγμη που βάζω το χερι στην τσεπη, με κοιταει καποιος και γελαει..

Μήπως θα'πρεπε σιγα σιγα να αρχισουμε να μποϋκοτάρουμε αυτή την κωμωδία?

Σοβαρά, τόσο τρελές είναι οι τιμές στην Αθήνα;

Εδώ πέρα δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Υπάρχουν ακόμα μέρη που θα πιεις ποτό με 5 ευρώ και θα φας κρέπα με 2.
Όχι ότι και πάλι είναι καλές οι τιμές, αλλά λέμε τώρα...

Φιλε μου, οπου υπαρχει χρημα υπαρχει και ακριβεια!
Αλλοιμονο στους φτωχους που "συγκατοικουν" με "εχοντες και κατεχοντες".
Γιατι, για να συντηρουνται αυτες οι υπερτιμημενες τιμες, καποιοι τις πληρωνουν!.Γι´αυτο, οσοι φτωχοι σε κοινωνιες πλουσιων, γυριστε πισω στα χωρια σας.-bye-

H πλακα ειναι οτι οσο πεφτουμε πιο βαθια στην δινη της ακριβειας τα μαγαζια για να βγαλουν τα σπασμενα της κρισης αντι να φτηναινουν και να καλυτερευουν τις υπηρεσιες τους απλα κανουν το αντιθετο και υπερτιμολογουν........

Ε ρε ελευθερη αγορα που μας χρειαζεται......

Re: Απάντηση: Mα που ζούμε??

Φιλε μου, οπου υπαρχει χρημα υπαρχει και ακριβεια!
Αλλοιμονο στους φτωχους που "συγκατοικουν" με "εχοντες και κατεχοντες".
Γιατι, για να συντηρουνται αυτες οι υπερτιμημενες τιμες, καποιοι τις πληρωνουν!.Γι´αυτο, οσοι φτωχοι σε κοινωνιες πλουσιων, γυριστε πισω στα χωρια σας.-bye-

Noμίζω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Δεν είναι λογικό να είμαστε οι πιο πλούσιοι πολίτες της Ευρώπης, τη στιγμή που αμοιβόμαστε ταξεις μεγεθους λιγοτερο απο οποιαδηποτε δυτικοευρωπαική χώρα.
Εκτος αν εννοεις οτι οι εχοντες και κατεχοντες ειναι αυτοι που καθε χρόνο πάνε και ξετιναζουν οποιοδηποτε διαθεσιμο καταναλωτικο δανειο και εχουν μια 3ψηφια συλλογη απο πιστωτικες (που ξεχρεωνει η μια την προηγουμενη) για να εχουν αρκετα λεφτα να πετανε λουλουδια στα μπουζουκια. Ισως αλλωστε γι'αυτο να ειμαστε και οι πιο χρεωμενοι πολιτες στην Ευρωπη (καπου το διαβασα κι αυτο).

Όταν η μπύρα (και όχι ...Μύθος παρακαλώ) στις πανέμορφες μπυραρίες της Γκραντ Πλας των Βρυξελλών είναι φθηνότερη από τη μέση άθλια ελληνική καφετέρια, θα έπρεπε αυτό να μας προβληματίσει λιγάκι.

1 πινουμε καφε μονο σε μαγαζια που τον εχουν 1 ευρω και 50 πχ Γρηγορης
2 αρχιζουμε να μαζευμαστε ρεφενε σε 2-3 σπιτια φιλων και ξαναζεσταίνουμε τοις πάλαι ποτε ανθρωπινες σχεσεις με trivial scramble μουσικουλα και γιατι οχι και χορο....αντι αυτου προτιμουν να

1 να κανουν χάζι γκομενους γκομενες σε Hi στεκια των 5 ευρω τον καφε
2 να πηγαινουν σε μπουζουκια 100 ευρω το ζευγαρι και αναθεμα την ωρα που δεν ξερουμε τον maitr του μαγαζιου νμα μας "φτιαξει"και γενικα λειτουργουν σαν την διαφημιση της aegean ...κι αλλος με 39 90 ευρω?

αλλα θα ρθει η ωρα και θα ειναι και πολυ αποτομο το πεσιμο......

Απάντηση: Re: Mα που ζούμε??

Σοβαρά, τόσο τρελές είναι οι τιμές στην Αθήνα;

Εδώ πέρα δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Υπάρχουν ακόμα μέρη που θα πιεις ποτό με 5 ευρώ και θα φας κρέπα με 2.
Όχι ότι και πάλι είναι καλές οι τιμές, αλλά λέμε τώρα...

Που ρε συ Στέργιο? Στην Ναβαρίνου δεν έχει 2 η κρέπα που παίρνεις στο χέρι.
Ακόμα και στην πλατεία στον Εύοσμο 5 ευ έχει η μπύρα και όχι το ποτό..

Μήπως θα'πρεπε σιγα σιγα να αρχισουμε να μποϋκοτάρουμε αυτή την κωμωδία?
Ειναι τοσο ηλιθιο πλεον που σκεφτομαι να ανοιξω καφετερια και να εχω 2 ευρω τον καφε για να τους την σπασω και μονο... :damnyou: :FSGSFGS4:

ΥΓ. Μαθατε ποσο εχει ο καφες στο νεο Ζοναρς??? (κατι ακουσα για 6ευρω) Και περνωντας τις προαλλες για το ΑΤΤΙΚΑ περιμενε μεγαλη ουρα απο βλαμενους απ'εξω να αδειασει τραπεζι!!!

1 πινουμε καφε μονο σε μαγαζια που τον εχουν 1 ευρω και 50 πχ Γρηγορης
2 αρχιζουμε να μαζευμαστε ρεφενε σε 2-3 σπιτια φιλων και ξαναζεσταίνουμε τοις πάλαι ποτε ανθρωπινες σχεσεις με trivial scramble μουσικουλα και γιατι οχι και χορο....

Συνήθως ετσι τη βγαζω.
Καφεδες μονο στο Πολυεχνειο στα διαλειμματα, με 1 ευρω απο το κυλκικειο..
Και σαββατοβραδα σε σπιτι. Φυσικα την πληρωνει παντα ο "εχων τον προβολεα" -bye-, αλλα προτιμαω χιλιες φορες να καιω ωρες απο τη λαμπα μου που ΕΓΩ φχαριστιεμαι, παρα να τα χαριζω στον καθε τυπα-επιχειρηματια που σκαει με τη Ferrari που ΕΓΩ πλήρωσα στην super wow trendy καφετερια.

Εξαλλου, ετσι οπως τα ανελυσα παραπανω, μια λαμπα πλεον κοστιζει οσο 6 βραδυνες εξοδοι στην αθηνα :rifle:

Last edited:
Ειναι τοσο ηλιθιο πλεον που σκεφτομαι να ανοιξω καφετερια και να εχω 2 ευρω τον καφε για να τους την σπασω και μονο... :damnyou: :FSGSFGS4:

Μαζι σου... μονο που για καποιο λογο ειμαι σιγουρος οτι δε θα πατησει ψυχη. Βλεπεις δε θα ειναι αρκετα trendy. Δε θα εχουν μετα να λενε "πως πηγανε σ'αυτη τη γαματη καφετερια κι εδωσαν 6 ευρω για εναν μοκατσινο."

Επισης, τι κοσμο ακριβως περιμενες να δεις να πινει καφε στο Attica, το καταστημα που για να αγορασεις ενα μποξερακι μπορει να σκασεις και 80 ευρω. Αυτο παλι με τα ρουχα ειναι μια αλλη αστεια ιστορια της πατριδας μας.
Απλα να σας αναφερω οτι περσι απο Σικαγο αγορασα 4 πουκαμισα Nautica (αυθεντικα, απο καταστημα) με 15 ευρω εκαστο. Εδω ποσο να'χουν αραγε...100? Μεχρι και τα αμερικανακια εχουν ξυπνησει..

Last edited:
Φυσικα και εχετε δικιο. Κι εμενα με ενοχλει αφανταστα αυτο που συμβαινει με τις τιμες. Πριν 2 χρονια στο Βερολινο, σε bar με live μουσικη και 11(ΕΝΤΕΚΑ) ατομα στη σκηνη, το ποτο ειχε 5.

Παρ'ολα αυτα, εμεις διαμορφωνουμε τις τιμες. Οταν ο μεσος Ελληνας εχει διαθεσιμα 30-40/ημερα και με αυτα πρεπει να πληρωσει τα πάγιά του (δηλαδη, του μενουν 10-15) και παρολα αυτα θεωρει φθηνη μια ταβερνα των 20, τοτε δε φταιει ο ταβερνιαρης. Αλλα αυτα τα εχουμε ξαναπει. Εδω υπαρχουν καποιοι που πιστευουν πως ουσιαστικα δεν υπαρχουν καν οι χλιδανεργοι. Προσωπικα, εχω αλλη εικονα. Μακαρι να διαψευσθώ.

Συμφωνω με εναν φιλο παραπανω, που εγραψε πως οποιος δεν εχει λεφτα, πρεπει να παει να ζησει στην επαρχια. Ειναι σκληρο αυτο, αλλα σε γενικες γραμμες σωστο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Mα που ζούμε??

Που ρε συ Στέργιο? Στην Ναβαρίνου δεν έχει 2 η κρέπα που παίρνεις στο χέρι.
Ακόμα και στην πλατεία στον Εύοσμο 5 ευ έχει η μπύρα και όχι το ποτό..

Νίκο, στα φοιτητάδικα μια χαρά έχει 3 ευρώ η μπύρα και 5 το ποτό. Φέτος αρχίσαμε να ξεφεύγουμε λίγο, αλλά και πάλι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

Δε λέω σε καμιά περίπτωση ότι αυτό είναι θεμιτό, φυσικά. Εννοείται πως μας δουλεύουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mα που ζούμε??

Noμίζω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Δεν είναι λογικό να είμαστε οι πιο πλούσιοι πολίτες της Ευρώπης, τη στιγμή που αμοιβόμαστε ταξεις μεγεθους λιγοτερο απο οποιαδηποτε δυτικοευρωπαική χώρα.
Εκτος αν εννοεις οτι οι εχοντες και κατεχοντες ειναι αυτοι που καθε χρόνο πάνε και ξετιναζουν οποιοδηποτε διαθεσιμο καταναλωτικο δανειο και εχουν μια 3ψηφια συλλογη απο πιστωτικες (που ξεχρεωνει η μια την προηγουμενη) για να εχουν αρκετα λεφτα να πετανε λουλουδια στα μπουζουκια. Ισως αλλωστε γι'αυτο να ειμαστε και οι πιο χρεωμενοι πολιτες στην Ευρωπη (καπου το διαβασα κι αυτο).

Φιλε μου, δεν τοποθετησα το θεμα σε εθνικο επιπεδο (Ελλαδα-Ευρωπη), οπως λαθος καταλαβες, αλλα στο επιπεδο Αθηνα - επαρχια (οχι οτι δεν υπαρχουν πρωτευουσες Νομων που ειναι πανακριβες, γιατι εχουν και αυτες πολλους πλουσιους πολιτες).
Εχοντες & κατεχοντες ειναι αυτοι που εχουν περιουσια στην Αθηνα, γιατι εκει ειναι υπερτιμημενη. Οταν μια επαγγελματικη στεγη 70 τετραγωνικων σε κεντρικο δρομο (οχι στο κεντρο της Αθηνας) αποφερει στον ιδιοκτητη 2.000 € το μηνα ενοικιο, φαντασου να εχει ολοκληρο κτιριο. Και ο αμοιρος ο ενοικιαστης-εμπορος με τι τιμες πρεπει να δουλεψει για να βγαλει τα στανταρ λειτουργικα εξοδα και να του μεινει κατιτις? Αυτα πληρωνεις στην ουσια και οχι τον καφε ή το ποτο!
Τα ιδια, τωρα ακριβως περιουσιακα στοιχεια στην επαρχια, ειναι υποτιμημενα και για αυτο ειναι διαφορετικη και η τιμολογιακη πολιτικη, σαν αλυσιδα παει το πραγμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mα που ζούμε??

Νίκο, στα φοιτητάδικα μια χαρά έχει 3 ευρώ η μπύρα και 5 το ποτό. Φέτος αρχίσαμε να ξεφεύγουμε λίγο, αλλά και πάλι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

Με αυτό το σκεπτικό ξέρω και μια καντίνα στο Καλοχώρι, πριν φτάσεις...-bye-